Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Έρχεται το πρώτο Google Phone


Σας μπερδεύει ο τίτλος; Δεν έχετε κι άδικο. Ας ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν, τα πράγματα.
Δε μιλάμε βέβαια για ένα smartphone με Android. Ως γνωστόν, το λειτουργικό της Google έχει ήδη φορεθεί σε αρκετά τηλέφωνα, οπότε δεν είναι αυτή η είδηση. Αυτό που δεν έχουμε ξαναδεί και μάλλον θα δούμε μέσα στους επόμενους μήνες είναι ένα smartphone με το logo της Google. Πέρα από το λειτουργικό, δηλαδή, η Google θα έχει και την ευθύνη του hardware. Βέβαια, θα χρειαστεί και λίγη βοήθεια.
Όπως καταλαβαίνετε, η Google δεν αποφάσισε ξαφνικά να στήσει γραμμή παραγωγής για να κατασκευάζει κινητά. Οπότε, θα χρειαστεί να συνεργαστεί με έναν από τους υπάρχοντες κατασκευαστές. Η προφανής επιλογή είναι η HTC, η οποία έχει τιμήσει το Android ουκ ολίγες φορές. Όμως, δεν επικρατεί πάντα η προφανής επιλογή.
Οι φήμες που οργιάζουν στο Internet αναφέρουν ότι ο κατασκευαστής θα είναι Κορεάτης και όχι Ταϊβανός (όπως η HTC). Άρα, μιλάμε είτε για Samsung είτε για LG. Η Samsung έχει στενή συνεργασία με την Apple και προμηθεύει υλικό για το iPhone, οπότε δεν αποκλείεται ο μυστικός συνεργάτης της Google να είναι η LG.
Όλα αυτά βέβαια είναι φήμες, αλλά αν ισχύουν θα δούμε το πρώτο Google Phone μέσα στους πρώτους μήνες του 2010. Ας περιμένουμε λοιπόν...
t3mag

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου