Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

Θέμα βαρύτητας.......





Ο Magnetic Hill (δρόμος αντιβαρύτητας) στο Ladakh της Ινδίας, με σχετική επιγραφή που δίνει όλες τις σχετικές πληροφορίες για την αναπαραγωγή του φαι-νομένου.



Έχετε ακούσει ποτέ για δρόμους με ελαφρά κλίση όπου αν αφήσεις το αυτοκίνητο σου με νεκρά ταχύτητα και δίχως χειρόφρενο αυτό θα αρχίσει να κινείται προς την ανηφόρα; Δρόμους δηλαδή που ο νόμος της βαρύτητας καταρρίπτεται;
Σίγουρα οι περισσότεροι από εσάς γνωρίζετε για το «δρόμο αντιβαρύτητας» της Πεντέλης, αρκετά λιγότεροι έχετε ακούσει για έναν ανάλογο κάπου στον Όλυμπο, ενώ μετρημένοι στα δάχτυλα είστε ενήμεροι για την ύπαρξη τέτοιων οδών στην Κύπρο, στη Σερβία ή στη γειτονική μας Ιταλία.
Και όμως, υπάρχουν χιλιάδες ανάλογες περιπτώσεις σε όλο τον κόσμο -από τις ΗΠΑ έως τη Νότια Κορέα και από την Αλάσκα έως τη Βραζιλία- που ακούνε στο όνομα «δρόμοι αντιβαρύτητας» (στην Ελλάδα) και gravity hill, magnetic hill, mystery hill, gravity road, κ.α. (στο εξωτερικό).

Το Λαντάκ στην Ινδία έχει ένα μαγνητικό λόφο, που κάνει ένα όχημα να  κινείται , ακόμη και με κλειστό διακόπτη. Aυτός ο μαγνητικός λόφος  βρίσκεται σε απόσταση 30 χλμ. από την πόλη Leh και σε ύψος 14.000 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Ένας οδηγός που θέλει να δει ιδίοις όμμασι το φαινόμενο σε κάποιον «δρόμο αντιβαρύτητας» πρέπει απλά να σταματήσει το αυτοκίνητο του σε συγκεκριμένο σημείο, να το στρέψει προς τη σωστή κατεύθυνση, να βάλει νεκρά στο κιβώτιο ταχυτήτων και να αφήσει ελεύθερο το χειρόφρενο. Αμέσως το αυτοκίνητο θα αρχίσει να κινείται δίνοντας την εντύπωση ότι ανεβαίνει προς την κορυφή του ανηφορικού δρόμου, ενώ σύμφωνα με το νόμο της βαρύτητας θα έπρεπε να συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλα αντικείμενα, όπως μπάλες, νερό, κ.λπ.
Δείτε και το βίντεο που ακολουθεί παρακάτω.




Στο Los Banos στις Φιλλιπίνες ντόπιοι παρακολουθούν νερό να ρέει προς την ανηφόρα.







πηγές:metafysiko.gr,zuzutop.com

Τα «δέντρα» του Αρη


Η ΝΑSΑ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία από την επιφάνεια του Αρη από κάμερα υψηλής ανάλυσης του δορυφόρου Μars Reconnaissance Οrbiter. Στη φωτογραφία εικονίζονται κάποια μαύρα αντικείμενα τα οποία μοιάζουν με πολύ ψηλά κωνοφόρα δέντρα που ξεπηδούν μέσα από αμμόλοφους στον Κόκκινο Πλανήτη. Στην πραγματικότητα αυτές οι δομές είναι «κατάλοιπα» που άφησαν πίσω τους οι κατολισθήσεις που προκαλούνται την άνοιξη, όταν αρχίζει να λιώνει το παγωμένο διοξείδιο του άνθρακα που καλύπτει την άμμο τον χειμώνα. Η περιοχή την οποία κατέγραψε ο δορυφόρος βρίσκεται 400 χιλιόμετρα νότια από τον βόρειο πόλο του Αρη.
πηγή: tovima.gr

Ένα έξυπνο κράνος που ίσως να σώσει ζωές.

Η Βρετανίδα σχεδιάστρια Jullian Preston-Powers έχει σχεδιάσει ένα ευφυές νέο κράνος που θα μπορούσε να σώσει την ζωή αυτού που θα το φοράει. Το ThermaHelm είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και έχει δυο ελαφριές χημικές συσκευασίες από τις οποίες η μια περιέχει νερό και η άλλη περιέχει νιτρικό αμμώνιο. Τα δυο αυτά περιεχόμενα είναι ενσωματωμένα στα εσωτερικά τοιχώματα του κράνους ThermaHelm. Κατά την διάρκεια ενός χτυπήματος τα δυο αυτά διαλείμματα αναμειγνύονται δημιουργώντας μια αντίδραση ψύξης γύρω από το κεφάλι. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το κράνος.



πηγή: psaxtiria.com