Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Sonea: Ενέργεια από το θόρυβο


Πρόκειται για μία υπέροχη ιδέα. Η συσκευή μπορεί να παράγει ενέργεια από οποιοδήποτε είδος θορύβου και αυτή η ενέργεια να χρησιμοποιηθεί ουσιαστικά για τα πάντα, ακόμα και για τις λάμπες στους δρόμους.
Μία συσκευή Sonea έχει διαστάσεις 450mm x 450mm x 80mm, ζυγίζει 7 κιλά και μπορεί να μετατρέψει 30 watts ισχύος ανά ντεσιμπέλ ήχου, ενώ είναι κατασκευασμένη από πολυανθρακικά υλικά, ABS κ.α.
Ας πούμε, για παράδειγμα, πως ένα αεροπλάνο που απογειώνεται παράγει γύρω στα 140 ντεσιμπέλ θορύβου.
To Sonea θα μπορεί να παράγει από αυτό το θόρυβο γύρω στα 240kW ενέργεια. Εάν σκεφτούμε πως καθημερινά απογειώνονται γύρω στα 500 αεροπλάνα, τότε θα μπορούσαμε να παράγουμε περί τα 120MW ενέργεια.
Σε ένα χρόνο, το Sonea θα μπορεί να παράγει ενέργεια που θα είναι αντίστοιχη αυτής που παράγουν 8000 τόνοι πετρελαίου.
pathfinder

PowerMat: για να μην μένετε ποτέ από μπαταρία


Το PowerMat είναι μία επιφάνεια φόρτισης, που μπορεί να φορτίσει μία μεγάλη γκάμα ηλεκτρονικών συσκευών, συμπεριλαμβανομένου του iPhone και του Blackberry.
Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τοποθετήσετε τη συσκευή σας στη λεία και λεπτή επιφάνεια.
Το PowerMat είναι μία πραγματικά χρήσιμη συσκευή, ειδικά εάν βρίσκεστε στο γραφείο. Διαθέτει ένα USB και μπορεί να φορτίσει ταυτοχρόνως τρία gadget.
Εάν θέλετε να μπορείτε να φορτίζετε το gadget σας με το PowerMat, θα πρέπει να τοποθετήσετε στο πίσω μέρος του ένα ειδικό κάλυμμα, που είναι φτιαγμένο ειδικά για το κάθε gadget, όπως για το iPhone 3G και το Blackberry.
Σε περίπτωση που θέλετε να φορτίσετε συσκευές που δεν διαθέτουν αυτό το ειδικό κάλυμμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ειδική βάση φόρτισης.
Επιπλέον, υπάρχει και η φορητή επιφάνεια, που αναδιπλώνεται πολύ εύκολα, πιάνει ελάχιστο χώρο, και μπορείτε να την μεταφέρετε μαζί σας, όπου και αν βρίσκεστε.
Αξίζει να σημειώσουμε πως η φορητή επιφάνεια είναι συμβατή με όλα τα είδη δεκτών του PowerMat.
pathfinder

Οι μπαταρίες της Panasonic καταρρίπτουν κι άλλα ρεκόρ




Η εταιρεία Panasonic πέτυχε για δεύτερη φορά ένα παγκόσμιο ρεκόρ Guiness με τη σειρά αλκαλικών μπαταριών Evolta.

Το μικρό ρομπότ που φαίνεται στη φωτογραφία και το οποίο η εταιρεία ονομάζει "Mr Evolta" ολοκλήρωσε επιτυχώς τις δοκιμασίες ενός εικοσιτετράωρου αγώνα αντοχής, με τη βοήθεια δύο μπαταριών AA Evolta. Το ρομπότ διήνυσε 5,6 φορές την πίστα αγώνων Λε-Μαν (Le Mans) στη Γαλλία με μέση ταχύτητα 1 χιλιόμετρο την ώρα σε διάρκεια εικοσιτεσσάρων ωρών. πηγή:mobilenews

Τρισδιάστατη οθόνη από τη Sony για να βλέπετε από... κάθε γωνιά!



Η οθόνη που παρουσίασε η Sony μάς αποκαλύπτει έναν άλλον, τελείως διαφορετικό τρόπο για να βλέπουμε τηλεόραση. Ίσως αυτός να είναι και ο τρόπος που θα βλέπουμε τηλεόραση στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον.
 Έχουσα ύψος 27 εκατοστών και ανάλυση εικόνας 96x128 pixels παράγει μια πολύ πρωτοποριακή εικόνα που υπόσχεται πολλά για ό,τι θα ακολουθήσει. Η καινοτομία είναι ότι ο θεατής μπορεί να παρακολουθεί από όποια γωνιά επιθυμεί την εικόνα που είναι τρισδιάστατη.
Μην περιμένετε να τη δείτε στη βιτρίνα κάποιου καταστήματος, γιατί ακόμη είναι στα αρχικά στάδια, αλλά η Sony έχει ξεκινήσει την απαραίτητη διαδικασία για να κατασκευάσει μεγαλύτερες οθόνες τις οποίες και θα προωθήσει στην αγορά.
mobilenews

Akasa Freedom Xone: Το νέο mid-Tower PC Case της Akasa


Μια νέα προσθήκη στη σειρά των κουτιών της για τους υπολογιστές μας, έρχεται να κάνει η Akasa με το ολοκαίνουριο Akasa Freedom Xone, το οποίο μάλιστα είναι ήδη δρομολογημένο για τις Ευρωπαϊκές αγορές, με βάση τα λεγόμενα του TC Magazine.
Το νέο κουτί είναι πλήρως μαύρο και ατσαλένιο, έχει διαστάσεις 445 (Υ) x 200 (Π) x 482 (Β) mm, διαθέτει διάτρητο εμπρόσθιο panel, τέσσερις θέσεις για drives των 5,25", I/O panel στο επάνω μέρος με audio, eSATA και USB θύρες, ενώ παρέχει και ευκολία στην εγκατάσταση, δίχως την ανάγκη εργαλείων.
Το Akasa Freedom Xone επίσης διαθέτει δύο έτοιμες τρύπες για τους σωλήνες της υδρόψυξής μας, θέσεις για δύο ανεμιστήρες στο πλαϊνό μέρος, ενώ έρχεται και με δύο ανεμιστήρες με λευκά LEDs, έναν 120 χιλιοστών στις 1200 RPM μπροστά και έναν 140 χιλιοστών στις 1000 RPM στο πάνω μέρος. Όσοι ενδιαφέρονται να το αγοράσουν, θα το βρουν στην τιμή των 50 λιρών στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου πωλείται αυτή τη στιγμή. πηγή:myplaisio

Mozilla Firefox 3.6 beta: Έτοιμη για δοκιμές και download


Πολλοί χρήστες την περίμεναν με ανυπομονησία και σίγουρα θα χαρούν που θα μπορέσουν να είναι ανάμεσα στους πρώτους που θα δοκιμάσουν τη νέα δοκιμαστική έκδοση του αγαπημένου τους Internet Browser, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον Mozilla Firefox!
Έτσι, η εταιρεία έβγαλε την πρώτη beta του Firefox 3.6 με την κωδική ονομασία Namoroka και φυσικά ελπίζει να λάβει σημαντικό feedback από τους χρήστες που θα τη δοκιμάσουν, έτσι ώστε να μπορέσει να την τελειοποιήσει πριν βγει επίσημα στην κυκλοφορία.
Αυτά που θα προσφέρει η νέα έκδοση του Firefox με τη μηχανή Gecko 1.9.2 θα είναι τα εξής:

- Βελτιωμένες επιδόσεις σε JavaScript, με ακόμα καλύτερη απόκριση του browser και χρόνους εκκίνησης.
- Υποστήριξη για τις νέες web τεχνολογίες CSS, DOM και HTML5.
- Υποστήριξη WOFF (Web Open Font Format).
- Ικανότητα αλλαγής της εμφάνισης του browser με ένα μόνο κλικ, με την υποστήριξη των Personas.
- Ο Firefox 3.6 θα ειδοποιεί τους χρήστες για όλα τα plugins που χρειάζονται αναβάθμιση, ώστε να τους κρατάει ασφαλείς.
- Τα ανοιχτά και τα εγγενή video θα μπορούν να παίξουν σε full screen, καθώς και θα υποστηρίζουν poster frames.

myplaisio

Το Fallout 3, απόλυτο παιχνίδι της χρονιάς



Το Fallout 3 ανακηρύχθηκε απόλυτο παιχνίδι της χρονιάς στο διαγωνισμό Golden Joystick, έναν από τους σημαντικότερους διαγωνισμούς στο χώρο του gaming. Η ιδιαίτερα δημοφιλής σειρά Call of Duty συγκέντρωσε επίσης αρκετές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων αυτή του multiplayer παιχνιδιού της χρονιάς.
To Call of Duty: Modern Warfare 2 ανακηρύχθηκε το πιο πολυαναμενόμενο παιχνίδι του 2009.
Ο ίδιος ο διαγωνισμός Golden Joystick, που έλαβε χώρα για πρώτη φορά το 1982, μπήκε πλέον στο βιβλίο Guinness ως ο πιο δημοφιλής διαγωνισμός για video games, αφού σε αυτόν ψήφισαν πάνω από 1,2 εκατομμύρια gamers.  
myplaisio

DirectX 11 IGP ετοιμάζει η AMD μέσα στο 2011


H AMD είναι η πρώτη εταιρεία που μας προσέφερε το DirectX 11 στις κάρτες γραφικών με τις σειρές ATi Radeon HD 5700 και Radeon HD 5800, αλλά φυσικά δε σταματάει εκεί, μιας και αποκαλύφθηκαν τα σχέδια της εταιρείας να φέρει το πρωτόκολλο στις νέες της IGP.
Έτσι, όπως φάνηκε από τα σχέδια της AMD στο επίσημο roadmap της, η εταιρεία φιλοδοξεί να φέρει στις ενσωματωμένες της κάρτες γραφικών το DirectX 11 μέχρι το 2011, ενώ φυσικά θα συνεχίσει να παράγει IGPs που θα είναι συμβατές με το DirectX 10.1 μέσα στο 2010 για την πλατφόρμα Dorado.
Όταν έρθει το 2011, την Dorado θα διαδεχθεί η Lynx, όπου και θα δούμε το ντεμπούτο των DirectX 11 IGP, κάτι που θα γίνει και στα notebook με τις Danube και Nile να αντικαθιστώνται από τις Sabine και Brazon.
Ταυτόχρονα με όλα αυτά βέβαια, η AMD συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της για την επίσημη παρουσίαση των ATi Radeon HD 5970 και Radeon HD 5950 στο κοινό στο τέλος Νοεμβρίου, καθώς και των μικρότερων DirectX 11 καρτών γραφικών με τις ονομασίες Redwood και Cedar, μέσα στο Q1 2010.   πηγή:myplaisio

Το Motorola DROID έρχεται στην Ευρώπη ως Motorola MILESTONE


Την προηγούμενη εβδομάδα υπήρχαν ενδείξεις ότι το Motorola Droid έρχεται στην Ευρώπη. Τώρα τα πράγματα έγιναν σαφέστερα. Πιο συγκεκριμένα, το smartphone της Motorola με Google Android 2.0 θα εμφανιστεί στη Γερμανία στις 9 Νοεμβρίου.
Αυτό προκύπτει από διαφημιστικό φυλλάδιο του τηλεπικοινωνιακού παρόχου O2 αλλά και από φωτογραφία του Motorola Milestone στο site του (εικόνα).
myplaisio

Phishing Attack με θέμα την υποτιθέμενη Battlefield Bad Company 2 Beta


Απ' ότι φαίνεται, οι επίδοξοι hackers που κρύβονται πίσω από τις phishing attacks των τελευταίων ημερών, βρήκαν ένα νέο τρόπο να βρίσκουν νέα θύματα, χρησιμοποιώντας αυτή τη φορά το όνομα του Battlefield Bad Company 2 για τις δραστηριότητές τους.
Τι σχέση όμως έχει το Battlefield Bad Company 2 και οι Electronic Arts και DICE με όλα αυτά; Στην ουσία, οι κακόβουλοι hackers στέλνουν ένα ψεύτικο email, λέγοντας στους χρήστες ότι θα πρέπει να μπουν και να δημιουργήσουν ένα νέο account στη σελίδα του Battlefield Bad Company 2 Beta, το οποίο φυσικά ακόμα δεν υπάρχει.
Έτσι, οι χρήστες μπορεί να προδώσουν χωρίς να το θέλουν στους hackers κάποιον από τους κωδικούς και usernames που χρησιμοποιούν συχνά, αντιμετωπίζοντας μετά σοβαρά προβλήματα, εάν και εφόσον αυτά τα στοιχεία ισχύουν και για άλλα δίκτυα και υπηρεσίες.
Η EA και η DICE ήδη έχουν βάλει την ειδική ομάδα ερευνών τους να ψάξει για την πηγή αυτής της απάτης, ενώ τονίζουν πως ότι θέλουν να μάθουν οι χρήστες για το Battlefield Bad Company 2 υπάρχει στην επίσημη σελίδα του Twitter.  πηγή:myplaisio

Ένα χρόνο μετά, το Conficker έχει προσβάλει πάνω από 7 εκατ. συστήματα


Το πιο διαβόητο worm απεδείχθη ιδιαίτερα ανθεκτικό, αφού συνεχίζει ακόμα και τώρα, ένα χρόνο μετά, να προσβάλλει πολλαπλά συστήματα
Το Conficker ξεπέρασε ένα καινούριο όριο. Όπως δηλώνουν οι ειδικοί, έχει πλέον προσβάλει πάνω από 7 εκατομμύρια υπολογιστές.
Ερευνητές στο Shadowserver Foundation ανακάλυψαν ότι 7 εκατομμύρια διαφορετικές IP διευθύνσεις έχουν προσβληθεί από το διαβόητο και επικίνδυνο worm, ενώ κατάφεραν να ακολουθήσουν τα ίχνη του Conficker, σπάζοντας τον αλγόριθμο που χρησιμοποιεί.
Μέλη της ένωσης "Conficker Working Group", που συντάχθηκε για την αντιμετώπιση του worm, υποπτεύονται ότι πολλοί από τους υπολογιστές που έχουν προσβληθεί, τρέχουν παράνομα αντίγραφα των Windows και έτσι δεν έχουν τη δυνατότητα να κατεβάσουν patches ή το Malicious Software Removal Tool της Microsoft.
Το Conficker τράβηξε για πρώτη φορά την προσοχή των ειδικών τον Νοέμβριο του 2008, ενώ έγινε ευρέως γνωστό στις αρχές του 2009. Όπως έχει αποδειχθεί, το worm είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό, ενώ η δυνατότητά του να προσβάλλει και πάλι τα συστήματα από τα οποία έχει αφαιρεθεί, το καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνο.   πηγή:pcw

LG: Φθηνές OLED τηλεοράσεις το 2016


Αν αποφύγουμε την καταστροφή του 2012 που διατυμπανίζουν οι «προφήτες» τότε το 2016 θα έχουμε τις πρώτες φθηνές τηλεοράσεις OLED στα ράφια των καταστημάτων.
Όλα αυτά δεν τα λέει μόνο η LG αλλά και οι μελέτες των εταιριών ερευνών. Μιας και ο λόγος στο άρθρο αυτό είναι για την LG, θα πρέπει να θυμηθούμε ότι η εταιρία έχει εξαγγείλει ότι προς τα τέλη του 2009 θα κυκλοφορήσει μια τηλεόραση 15 ιντσών τεχνολογίας OLED (ή ΑΜΟLED όπως την λένε οι Κορεάτες κατασκευαστές). Η ανάλυση της 15 ινστών OLED τηλεόρασης της LG είναι 1.366x768 pixels και σύμφωνα με πηγές η φωτεινότητα της τηλεόραση είναι 200cd/m2, το επίπεδο μαύρου 0,01cd/m2 και η μέγιστη φωτεινότητα 450cd/m2. Ήδη η ΤV αυτή της LG κυκλοφορεί στην Kορέα
Για του χρόνου η LG προγραμματίζει να φέρει στο φως μια τηλεόραση 20 ινστών και μια μεγαλύτερη 30 ιντσών, ενώ το 2011 θα δούμε τηλεοράσεις OLED στις 40 ίντσες. Τα πραγματικά μεγάλα μεγέθη, πάνω από 40 ίντσες, θα εμφανιστούν το 2012.
Εννοείτε ότι τα μοντέλα των 40 ιντσών θα είναι εξαιρετικά ακριβά, αλλά ο σκοπός της LG είναι να ρίξει τις τιμές ώστε το 2016 η τεχνολογία OLED να κοστίζει το ίδιο ή και λιγότερο από ανάλογες τηλεοράσεις τεχνολογίας LCD.  πηγή: fullhd

LG HB994PK





Είναι το ολόφρεσκο πακέτο home cinema της LG που βασίζεται σε Blu-ray player. Eίναι το LG HB994PK που σχηματίζει home cinema τεσσάρων ηχείων συν ενός υπογούφερ. Δηλαδή 4.1. Τα εμπρόσθια ηχεία φιλοξενούν και τα ηλεκτρονικά όπως και το Blu-ray player στο οποίο ο δίσκος τοποθετείται από το επάνω μέρος σε ειδική σχισμή.Το σύστημα είναι ασύρματο και στα τέσσερα ηχεία αλλά και στο υπογούφερ, ενώ εύκολο στην εγκατάσταση. Από τη στιγμή που τοποθετήσουμε το δίσκο το HB994PK «ανάβει» αυτόματα... σαν να πρόκειται για μαγεία. Το τμήμα μέσα στο οποίο περιστρέφεται ο δίσκος είναι διάφανο ώστε να βλέπουμε... το Blu-ray.
Kατά τα άλλα έχουμε Sound Gallery, Μood Lighting, αναπαραγωγή DviX HD και MKV από εξωτερικό σκληρό δίσκο. Στο Blu-ray υπάρχει δυνατότητα BD-Live και YouTube ακόμη και ασύρματα (Wi-Fi). Το πακέτο είναι συμβατό με DLNA και η συνολική ισχύς του (τέσσερα ηχεία και υπογούφερ) φθάνει στα 1000W.
Kυκλοφορεί από το νέο έτος!
Δείτε περισσότερα   http://www.fullhd.gr/home-cinema/full-surround/2428-lg-hb994pk-.html

Archos 7


Η πρόταση της Archos διαφοροποιείται, από τον ανταγωνισμό, αφού αποτελεί ένα πλούσια εξοπλισμένο media player το οποίο όμως διακρίνεται αφενός από την φορητότητα του και αφετέρου από τις δυνατότητες υπολογιστή που μπορεί να προσφέρει.
Με εξαιρετικό Design, φέρει οθόνη LCD (ΤFT) αφής διαγωνίου 7 ιντσών με ανάλυση 800x400 στοιχεία εικόνας και δυνατότητα απόδοσης 16 εκατομμυρίων χρωμάτων (8bit).

Διαθέτει ενσωματωμένη μνήμη RAM στα 128ΜΒ, ο επεξεργαστής του είναι 32μπιτος χρονισμένος στα 600MHz και κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις με ενσωματωμένους σκληρούς δίσκους χωρητικότητας 320 & 160 GB.

To Αrchos 7 διαθέτει ενσωματωμένο WiFi, (802.11 b/g), θύρα USB, ενώ μέσω αντάπτορα μπορεί να δεχθεί πληκτρολόγιο, ποντίκι, συσκευή ανάγνωσης καρτών μνήμης, κάμερα κ.α.

Σε ότι αφορά στις θύρες του, παρέχει εισόδους αλλά και εξόδους CVBS, S-Video, Component, Line στον ήχο, ψηφιακή ομοαξονική έξοδο στον ήχο και φυσικά θύρα HDMI.

Το Archos 7 επίσης συνοδεύεται και από πληθώρα προαιρετικών αξεσουάρ όπως για παράδειγμα ο εξωτερικός δέκτης επίγειων ψηφιακών προγραμμάτων.

Από τις ευκολίες που παρέχει ξεχωρίζουν η πρόσβαση στο internet, η δυνατότητα εγγραφής από εξωτερική πηγή όπως και το προχωρημένο τηλεχειριστήριο που το συνοδεύει.


Σε ότι αφορά στην συμβατότητα του, παίζει αρχεία MPEG-4, & WMV HD ,
H.264 και MPEG-2 ( 10 Mbps DVD resolution) στην εικόνα, WMV, MP3, AAC στον ήχο και JPEG, BMP, PNG & GIF στην φωτογραφία. Επίσης διαβάζει αρχεία PDF.

Η αυτονομία που του προσδίδει η μπαταρία παρέχει 39 ώρες μουσικής αναπαραγωγής και 10 ώρες ταινιών.


Oι διαστάσεις του είναι 190 x 110 x 16 χιλ., και το βάρος του640 γραμμάρια.
fullhd