Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Επιλέξτε το Internet που σας αρέσει


Τον Ιανουάριο του 2009 η Επιτροπή Ανταγωνισμού κατηγόρησε τη Microsoft ότι παραβιάζει τους κανόνες ανταγωνισμού με το να ενσωματώνει στα Windows τον Internet Explorer και μόνον αυτόν τον browser.
Αυτή η ιστορία φαίνεται να έφτασε στο τέλος της, καθώς η Microsoft αποφάσισε στα Windows να προσφέρει στους χρήστες και άλλα προγράμματα πλοήγησης στο διαδίκτυο, πέραν του Internet Explorer.
Από τον Μάρτιο μάλιστα του 2010 προβλέπεται τα Windows να προβάλουν ένα αναδυόμενο παράθυρο το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να επιλέγει ανάμεσα σε 12 προγράμματα περιήγησης στο διαδίκτυο. Μεταξύ αυτών θα είναι και τα Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Internet Explorer, Mozilla Firefox.
Αυτή η κίνηση ήταν μάλλον η πλέον αναμενόμενη, καθώς η Επιτροπή Ανταγωνισμού είχε επιβάλει στη Microsoft πρόστιμο 1,87 δισ. ευρώ, και αναμενόταν να ακολουθήσουν και άλλα, αλλά η Microsoft ενήργησε σωστά και τα απέφυγε.
Πάντως, ακόμη τα προβλήματα με την Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν έχουν ολοκληρωτικά τελειώσει, αφού ερευνώνται καταγγελίες που θέλουν την εταιρεία του Redmond να αποκρύπτει εφαρμογές από ανταγωνίστριες εταιρείες που συνεργάζονται με τα Windows εξίσου καλά με τα αντίστοιχα προϊόντα της Microsoft.

mobile-news

Review: Avatar the game


Kάθε μεγάλο κινηματογραφικό blockbuster πάντα συνοδεύεται κι από το επίσημο παιχνίδι του. Η νέα ταινία του James Cameron δεν αποτελεί εξαίρεση και μένει να δούμε αν το Avatar, κυμαίνεται στα αξιοπρεπέστατα επίπεδα του πρόσφατου Wolverine ή αν έχουμε στα χέρια μας άλλο ένα μέτριο movie tie-in. Το Avatar The Game είναι third-person shooter και αποτελεί στην ουσία prequel της ταινίας.
Μην ανησυχείτε λοιπόν σε περίπτωση που θέλετε να το παίξετε αλλά δεν έχετε δει ακόμα την ταινία, αφού δεν περιέχει spoilers. Από την μια μεριά αυτό είναι καλό. Από την άλλη όμως, το σενάριο που γράφτηκε είναι πολύ απλό και υπάρχει απλά και μόνο για να κινεί τα νήματα. Βαρετό, κουραστικό, τυπικό.
Το γεγονός βέβαια ότι η ομάδα πίσω από το παιχνίδι είναι η πασίγνωστη Ubisoft Montreal και το ότι χρησιμοποιείται η Dunia engine (μηχανή γραφικών που θαυμάσαμε στο Far Cry 2) αναπτέρωσε εν μέρει το ενδιαφέρον μου. Δυστυχώς όμως, όπως και στην περίπτωση της Rebellion με το Rogue Warrior, φαίνεται ότι μια υποομάδα ανέλαβε την μεταφορά της ταινίας κι όχι η κεντρική που μας έχει προσφέρει διαμάντια όπως το Assassin’s Creed και το Prince οf Persia. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, το παιχνίδι δεν είναι τόσο κακό όσο το Terminator: Salvation.
Διαβάστε ολόκληρο το review του Avatar στο Game 2.0.
πηγή: techblog