Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Στην κορυφή των πωλήσεων για πρώτη φορά το Playstation 3



Για πρώτη φορά, το Playstation 3 βρέθηκε στην κορυφή πωλήσεων για το μήνα Σεπτέμβριο, έπειτα από τρία χρόνια κυκλοφορίας.
Σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων NPD, η Sony πούλησε 491.800 κονσόλες τον περασμένο μήνα, ξεπερνώντας το Wii της Nintendo (462.800 τεμάχια) και το Xbox 360 της Microsoft (352.600 τεμάχια). Για τη Sony, τα νέα αυτά έρχονται να αποδείξουν την υπόθεση ότι πολλοί εν δυνάμει αγοραστές της κονσόλας περίμεναν σχεδόν τρία χρόνια τη μείωση τιμής στην οποία προχώρησε η Sony πριν από μερικούς μήνες.
Μάλιστα, όπως επεσήμαναν οι αναλυτές, η Sony ήταν τελικά εκείνη που ωφελήθηκε περισσότερο από τη στρατηγική μείωσης τιμών στην οποία προχώρησαν οι τρεις μεγάλες εταιρείες του χώρου, ενώ κάποιοι θεωρούν ότι το Playstation 3 θα συνεχίσει να ξεπερνάει τη Microsoft τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους, γεγονός που αν επιβεβαιωθεί θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για τον αμερικανικό κολοσσό.
Την ίδια ώρα, τα νούμερα του Σεπτεμβρίου δείχνουν ότι αμφισβητείται πλέον έμπρακτα η κυριαρχία του Wii. Για περισσότερα από τρία χρόνια, η κονσόλα της Nintendo ήταν ο αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος της αγοράς, ωθώντας μάλιστα τους δύο μεγάλους ανταγωνιστές να δηλώνουν ότι πρόκειται για μια κονσόλα διαφορετικής κατηγορίας από τις δικές τους.
Εκτός από τη νέα δυναμική που έχει αποκτήσει το Playstation 3, εξίσου σημαντική είναι η είδηση συνολικών εντυπωσιακών αριθμών για την αγορά βιντεοπαιχνιδιών το μήνα Σεπτέμβριο, που για πολλούς μήνες κινούνταν σε αρνητικά πρόσημα. Έτσι, σύμφωνα με την NPD, οι συνολικές πωλήσεις της αγοράς έφτασαν τα 1,28 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που υποδηλώνει την πιθανή επιστροφή των καταναλωτών στις κονσόλες όσο πλησιάζει η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων.
kathimerini

Laptop ασύρματης επαναφόρτισης


Η Dell κυκλοφόρησε ένα νέο φορητό υπολογιστή με πολύ ενδιαφέρουσες λειτουργίες. Ωστόσο, αυτό που ελκύει την προσοχή στο νέο μηχάνημα δεν είναι η διαφορετική αίσθηση αφής και το φινίρισμα της εξωτερικής επιφάνειας, ούτε οι διαστάσεις του.
Αυτό που κάνει το Latitude Z διαφορετικό από τον ανταγωνισμό είναι ότι επαναφορτίζεται ασύρματα. Πρόκειται για το πρώτο laptop που διαθέτει αυτό το χαρακτηριστικό, χωρίς μάλιστα να χάνει τίποτα από τον κομψό του σχεδιασμό. Η ασύρματη επαναφόρτιση επιτυγχάνεται με τη χρήση ενός pad στην επιφάνεια του ειδικού stand για τον φορητό υπολογιστή και μπορεί να επαναφορτίσει το μηχάνημα στον ίδιο χρόνο με τον ενσύρματο μετασχηματιστή, σύμφωνα με τη Dell.
Αν και παρόμοια συστήματα ασύρματης φόρτισης έχει παρουσιάσει η Palm για το κινητό της τηλέφωνο Pre, η Dell είναι η πρώτη που ενσωματώνει τη συγκεκριμένη πρακτική στους υπολογιστές. Πρόκειται για μέρος της νέας κατεύθυνσης της Dell, που χαρακτηρίζει ως «ασύρματο οικοσύστημα». Η τιμή του συστήματος ασύρματης επαναφόρτισης, αναμενόμενα, δε θεωρείται φθηνή και κοστολογείται στα 199 δολάρια, ωστόσο, το συγκεκριμένο laptop απευθύνεται κυρίως σε εταιρικούς πελάτες και όχι τόσο σε ιδιώτες.                    kathimerini

Κυκλοφορούν σήμερα τα Windows 7


Το πολυαναμενόμενο νέο λειτουργικό σύστημα Windows 7 της Microsoft κυκλοφορεί από σήμερα στην παγκόσμια λιανική αγορά, διαδεχόμενο τα Windows Vista, που δεν πρόλαβαν καν να κλείσουν μια τριετία. Πρόκειται για την έκδοση στην αγγλική γλώσσα, ενώ τα Windows 7 στην ελληνική γλώσσα αναμένονται στις 31 Οκτωβρίου.
Οι διεθνείς προ-παραγγελίες των Windows 7 έχουν ξεπεράσει αυτές των βιβλίων του Χάρι Πότερ και κάθε άλλου προϊόντος, σύμφωνα με στοιχεία του ηλεκτρονικού καταστήματος Amazon. Σύμφωνα με τους αναλυτές, είναι εμφανής η αυξημένη ζήτηση και το ενδιαφέρον για το νέο λειτουργικό, σε αντίθεση με τα Windows Vista, που, κατά κοινή ομολογία των αναλυτών, απέτυχαν να «κατακτήσουν» τους χρήστες Η/Υ ανά τον κόσμο, πολλοί από τους οποίους έχουν επιλέξει μέχρι σήμερα να «τρέχουν» τα αμέσως προηγούμενα -και ιδιαίτερα δημοφιλή ακόμα- Windows XP.
Υπολογίζεται ότι, από τις μεγάλες εταιρίες διεθνώς, μόνο το 10-15% μετακινήθηκαν στα Vista και οι υπόλοιπες έμειναν «πιστές» στα ΧΡ. Σήμερα, τα Windows «τρέχουν» περίπου στο 90% των υπολογιστών του πλανήτη, αλλά τα Vista, που εμφανίστηκαν το 2007, «τρέχουν» περίπου μόνο στο 20% των υπολογιστών διεθνώς. Για το νέο λειτουργικό Windows 7, η εταιρία αυτή την φορά πήρε υπόψη της πολλές από τις παρατηρήσεις εκατομμυρίων χρηστών και προγραμματιστών πριν βγάλει την οριστική έκδοσή του, με δεδομένο ότι τα Windows 7 έχουν πλέον να αντιμετωπίσουν έναν αυξημένο ανταγωνισμό στην αγορά (από το Linux, τα Android και Chrome OS της Google, το λειτουργικό της Apple για τους Mac κ.α.).
Πολλοί εξειδικευμένοι αναλυτές τεχνολογίας έχουν σχολιάσει θετικά τα χαρακτηριστικά του νέου προϊόντος, χάρη στο οποίο η μεγαλύτερη εταιρία λογισμικού στον κόσμο ευελπιστεί ότι θα αυξήσει σημαντικά τον τζίρο και τα κέρδη της. Την ίδια προσδοκία έχει γενικότερα όλη η αλυσίδα της παγκόσμιας αγοράς πληροφορικής (κατασκευαστές επεξεργαστών, μνημών, υπολογιστών, ανάπτυξη λογισμικού, καταστήματα λιανικής, υπηρεσίες πληροφορικής κ.α.), η οποία περιμένει ότι το νέο λειτουργικό θα «πυροδοτήσει» έναν ακόμα κύκλο ζήτησης για καινούριους υπολογιστές και άλλες ψηφιακές συσκευές, καθώς οι χρήστες αναμένεται να προχωρήσουν σε αναβάθμιση του εξοπλισμού τους.
Πολλοί μεγάλοι κατασκευαστές, όπως η ΗΡ, η Dell, η Acer κ.α., εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τα νέα Windows 7 και την πρόοδο που έχουν κάνει σε σχέση με τα Vista. Ανάμεσα στα νέα χαρακτηριστικά, περιλαμβάνονται η αυξημένη σταθερότητα και ταχύτητα, η βελτιωμένη συμβατότητα με παλαιότερους κομπιούτερ και περιφερειακά, ο καλύτερος και πιο φιλικός προς τον χρήστη σχεδιασμός, η χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας (σημαντικό για τους φορητούς Η/Η), η ευκολότερη δικτύωση και σύνδεση περιφερειακών συσκευών (τα Vista κατηγορήθηκαν ότι δεν συνεργάζονταν με διάφορα προϋπάρχοντα προγράμματα και συσκευές του χρήστη) κ.α. Τα Windows 7 -αντίθετα με τα Vista- θα μπορούν εξάλλου να «τρέξουν» ακόμα και σε μικρούς φορητούς υπολογιστές (netbooks), ενώ θα ενσωματώνουν τον Internet Explorer 8.
Για όσους απορούν για την ονομασία, τα Windows 7 θεωρούνται το έβδομο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, αν και η αρίθμηση της εταιρίας είναι μάλλον πολύπλοκη, αφού όλα αυτά τα χρόνια έχουν εμφανιστεί περισσότερες από επτά εκδόσεις. Κατά σειρά υπήρξαν τα Windows 1, 2 και 3, Windows 95 και 98, Windows 4.0 (για επαγγελματίες), Windows 2000, Windows XP και Vista.
Τα Vista, επισήμως για την Microsoft, είναι τα Windows 6, ενώ τα Windows 7 στην πραγματικότητα είναι τα Windows 6.1 (αυτό θα «λέει» το νέο λειτουργικό σύστημα στις εφαρμογές λογισμικού που θα ελέγχουν με ποια έκδοση των Windows έχουν να κάνουν) και αυτό επειδή τα Windows 7 δεν είναι ουσιαστικά παρά μια σημαντική αναβάθμιση των Vista. H επιλογή του ονόματος Windows 7 έγινε για λόγους απλότητας και μάρκετινγκ από την Microsoft. Επιπλέον, ο αριθμός 7 έχει πολλούς ευνοϊκούς συνειρμούς σε πολλούς λαούς του κόσμου.
Σύμφωνα με την εταιρία, η αναβάθμιση από τα Vista στα «7» θα μπορεί να γίνεται απολύτως ομαλά, ενώ από τα παλαιότερα λειτουργικά συστήματα, όπως τα ΧΡ, μπορεί να αποδειχτεί δυσκολότερη και ίσως απαιτήσει «καθαρή εγκατάσταση» (δηλαδή πλήρες «καθάρισμα» του σκληρού δίσκου και από την αρχή εγκατάσταση των Windows 7).
www.kathimerini.gr

Nook: Στην αγορά και άλλος e-reader, αλλά έγχρωμος


Σύμφωνα με αναγνώσματα της Wall Street Journal έχει διατεθεί ήδη στην αγορά ο νέος ηλεκτρονικός αναγνώστης από την Barnes & Noble, για να ανταγωνιστεί τους αντίστοιχους αναγνώστες της Sony και της Amazon.
Εφοδιασμένος με έγχρωμη οθόνη αφής -κάτι τελείως διαφορετικό από όλα τα άλλα προϊόντα- και πρόσβαση στους 700.000 τίτλους του ηλεκτρονικού βιβλιοπωλείου της κατασκευάστριας εταιρείας, αναλυτές πιστεύουν ότι θα κάνει καλύτερη εντύπωση από τα ανταγωνιστικά μοντέλα , ενώ οι εκτιμήσεις θέλουν τις πωλήσεις e-reader να διπλασιάζονται το 2010.
mobilenews

Verbatim Insight


Φορητοί σκληροί δίσκοι υπάρχουν πολλοί, αλλά λίγοι είναι εκείνοι που ξεχωρίζουν για τη σχεδίαση και την καινοτομία τους.
Ένας από αυτούς είναι ο νέος Verbatim Insight, ένας πραγματικά πανέμορφος εξωτερικός σκληρός, η επιφάνεια του οποίου καλύπτεται με μαύρο γυαλιστερό φινίρισμα, εφάμιλλο με αυτό ενός πιάνου.
Καινοτομία αποτελεί το γεγονός ότι διαθέτει φωτιζόμενη LCD οθόνη που απεικονίζει το όνομα του δίσκου, καθώς και τον διαθέσιμο ελεύθερο χώρο.
Διατίθεται σε δύο εκδόσεις, των 320 και 500 GB, ζυγίζει περίπου 165 γραμμάρια και συνοδεύεται από το Nero BackItUp Essentials, ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αποθήκευσης.
 mobilenews

iLogic Sound Hats


Φορέστε τον σκούφο και ακούστε μουσική!
Τώρα που έχει μπει για τα καλά το Φθινόπωρο, μια καταπληκτική ιδέα για να περνάτε ωραία στον δρόμο για τη δουλειά ή το σπίτι είναι τα iLogic Sound Hats, τα σκουφάκια-ακουστικά.
Όλοι παραδέχονται πως και το καλύτερο mp3 player και αν έχεις, αν δεν έχεις τα κατάλληλα ακουστικά, τότε δεν κάνεις τίποτα!
Τα iLogic Sound Hats όχι μόνο προσφέρουν κρυστάλλινο ήχο, αλλά και ζεστασιά σε τρία υπέροχα χρώματα (λευκό, ροζ και μαύρο).
Φορώντας τον σκούφο, αμέσως τοποθετείτε πάνω από τα αφτιά σας τα ενσωματωμένα ακουστικά και το πιο ωραίο: θα ακούτε μόνο εσείς τη μουσική και όχι οι γύρω σας.        mobilenews

Pioneer HTP-SB300


Για τα Χριστούγεννα μας φυλάει αυτή τη μεγάλη έκπληξη η Pioneer, αλλά το FullHD.gr την «σερβίρει» από τώρα. Η Pioneer κατασκεύασε την πρώτη της ηχομπάρα για να βελτιώσετε τον ήχο της τηλεόρασης σας αλλά και για να αποκτήσετε home cinema χωρίς πολλά καλώδια και πίσω ηχεία.
Το Pioneer HTP-SB300 έρχεται με ασύρματο υπογούφερ και είναι κατάλληλη για τηλεοράσεις από 32 έως 37 ιντσών. Υπάρχουν δύο είσοδοι HDMI και μια έξοδος HDMI.
Tην έξοδο HDMI θα την συνδέσουμε στη τηλεόραση μας. Τον ήχο της τηλεόρασης θα τον πάρουμε από την οπτική ψηφιακή έξοδο που θα συνδέσουμε στην ηχομπάρα.
Η αρχιτεκτονική της ηχομπάρας είναι 3.1 καναλιών ισχύος 3x50W, ενώ το υπογούφερ έχει ισχύ 100W. Yπάρχουν δυο μεγάφωνα για το κεντρικό κανάλι και από ένα για το αριστερό και το δεξί.
Όλα τα μεγάφωνα και τα τέσσερα της ηχομπάρας είναι ίδια και έχουν διάμετρο 77 χιλιοστά. Το μεγάφωνο του ασύρματου υπογούφερ είναι 160 χιλιοστών.
Για όσους θέλουν να ξέρουν τις διαστάσεις της συσκευής απλά αναφέρουμε ότι έχει μήκος 900 χλστ, βάθος 108 χλστ. και ύψος 97 χλστ.
Κυκλοφορεί προς τα Χριστούγεννα και η τιμή του θα είναι κοντά στα 500 ευρώ.
fullhd

Απαντήστε στην κλήση... ξύνοντας το παντελόνι σας


Το γρατζούνισμα θα αποτελεί στο μέλλον έναν εναλλακτικό τρόπο ελέγχου και εισαγωγής δεδομένων σε υπολογιστές και κινητά.
Μπορεί να φαίνεται αστείο, αλλά οι ερευνητές του Πανεπιστήμιου Carnegie Mellon ανέπτυξαν μια τεχνική εισαγωγής δεδομένων σε υπολογιστές με το όνομα Scratch Input, η οποία αναγνωρίζει τον ήχο που παράγει ένα νύχι εάν το σύρουμε σε μια επιφάνεια που αποτελείται από υλικά όπως το ξύλο, το ύφασμα ή η μπογιά τοίχων.
Στο μέλλον, λοιπόν, εάν έχετε ένα κινητό και θέλετε να ακυρώσετε μια εισερχόμενη κλήση, χωρίς να πρέπει να το βγάλετε από την τσέπη σας, θα μπορείτε απλά να γρατζουνίσετε το τζην σας με το νύχι σας.    mobilenews

Όραση με τη βοήθεια της γλώσσας


Μια νέα συσκευή που αποσκοπεί στο να βοηθήσει όσους ανθρώπους έχουν σοβαρά προβλήματα όρασης ή είναι τυφλοί θα μπορεί να στέλνει ηλεκτρικά σήματα στον εγκέφαλο μέσω των νεύρων στην επιφάνεια της γλώσσας.
Η συσκευή ονομάζεται BrainPort και αναπτύσσεται από την εταιρεία Wicab.
Η εικόνα που καταγράφεται από μια μικρή κάμερα (που μπορεί να φορεθεί από τον χρήστη) μετατρέπεται σε ψηφιακό σήμα κι αυτό με τη σειρά του σε ηλεκτρικούς παλμούς, που μεταδίδονται μέσω ενός ηλεκτροδίου στη γλώσσα και μετά στον εγκέφαλο.
Ένα άτομο με προβλήματα όρασης χρειάζεται 15 λεπτά για να αρχίσει να ερμηνεύει τις πληροφορίες μέσω του BrainPort, έτσι ώστε να αποκτήσει αίσθηση του χώρου.
Η συσκευή αναμένεται να κυκλοφορήσει στο τέλος του 2009 με τιμή 10.000 δολάρια Αμερικής.
 mobilenews


Vscan: «Το στηθοσκόπιο του 21ου αιώνα»
Σε συνέδριο τεχνολογίας στο Σαν Φρανσίσκο, η General Electric παρουσίασε αυτό που ονομάζεται χαρακτηριστικά «στηθοσκόπιο του 21ου αιώνα».
Πρόκειται για μια φορητή, μικρή συσκευή που μοιάζει με iPod, αλλά χρησιμεύει αποκλειστικά στους γιατρούς που δεν έχουν πρόσβαση σε νοσοκομειακά βοηθήματα και όργανα.
Ο χειριστής σαρώνει το σώμα του ασθενή με ένα ειδικό ραβδί που συνδέεται στη συσκευή μέσω καλωδίου.
Η αναδιπλούμενη οθόνη στο πάνω μέρος του Vscan προβάλλει τη ζωντανή εικόνα και ένα στρογγυλό κουμπί στο κάτω τμήμα, παρόμοιο με το «ροδάκι» του iPod, δίνει πρόσβαση στις ρυθμίσεις. Εξοπλισμένη με «ψηφιακές λειτουργίες», δεν έχει ακόμη τη δυνατότητα ασύρματης αποστολής των δεδομένων της. mobilenews

Το παιχνίδι θα διαισθάνεται τον παίκτη


Ο πρόεδρος της Nintendo, Satoru Iwata, έδωσε μια ιδέα για το πόσο διαδραστικά θα είναι τα παιχνίδια του μέλλοντος, αναφερόμενος στο Wii Vitality Sensor, ένα περιφερειακό για την παιχνιδομηχανή Wii που θα μπορεί να αισθανθεί τον σφυγμό του παίκτη και διάφορα άλλα ζωτικά σήματα.
Το πρώτο παιχνίδι που θα το αξιοποιεί θα προσφέρει στον παίκτη στιγμές χαλάρωσης, αλλά η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο να το χρησιμοποιήσει σε έναν τίτλο τρόμου, όπως το Resident Evil.
mobilenews

Η Nikon παρουσιάζει τα νέα της προϊόντα

Η Nikon ήταν η οικοδέσποινα εταιρεία σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, όπου παρουσιάστηκαν επίσημα όλα τα νέα προϊόντα της εταιρείας. Το T3 δε θα μπορούσε βέβαια να λείπει από ένα τέτοιο event και είδε από πρώτο χέρι τα νέα καμάρια του γιαπωνέζικου κολοσσού. Μεταξύ άλλων, παρουσιάστηκαν οι νέες DSLR της εταιρείας, καθώς και η πρώτη COOLPIX με ενσωματωμένο projector.
Συγκεκριμένα, έγιναν τα αποκαλυπτήρια των νέων D300S και D3000. Η πρώτη έχει τη δυνατότητα να απαθανατίζει 7 καρέ ανά δευτερόλεπτο κι εκτός από τις κλασικές κάρτες CF δέχεται και SD, ενώ η D3000 διαθέτει αισθητήρα 10.2 megapixels και σύστημα αυτόματης εστίασης 11 σημείων.
Είδαμε επίσης την COOLPIX S1000pj, την πρώτη compact της εταιρείας με ενσωματωμένο projector. Η σειρά COOLPIX εμπλουτίζεται σημαντικά, καθώς παρουσιάστηκαν επίσης η S70, η S640 και η S570.

Οι λάτρεις των DSLR έχουν πλέον δύο νέους φακούς για τη συλλογή τους. Η Nikon παρουσίασε τον AF-S DX NIKKOR 18-200MM F/3,5-5,6G ED VR II με ζουμ 11.1x και τον AF-S NIKKOR 70-200MM F/2,8G ED VR II.
t3mag

Κυκλοφορεί το Uncharted 2: Among Thieves για PS3


Η Sony Computer Entertainment Europe σας προ(σ)καλεί να σηκώσετε τα μανίκια σας, να φτιάξετε γρήγορα βαλίτσες και να βάλετε το όπλο στη θέση του, προκειμένου να αναχωρήσετε για το ταξίδι της ζωής σας. Αναμετρηθείτε με τους κακούς, επιλύστε αινιγματικούς γρίφους και αναζητήστε την αλήθεια που κρύβει ένας ιστορικός μύθος με τον Nathan Drake, ήρωα του ολοκαίνουριου τίτλου Uncharted 2: Among Thieves για PlayStation 3 (PS3). Ο δεύτερος εκπληκτικός, κινηματογραφικός τίτλος δράσης/ περιπέτειας της γνωστής σειράς παιχνιδιών για PS3 κυκλοφορεί ήδη και υπόσχεται να μετατρέψει τη ζωή σας σε μια ατελείωτη περιπλάνηση και αναζήτηση θησαυρών.
Αποδράστε σε ένα νέο κόσμο, κεντρίστε τις αισθήσεις σας και ανακαλύψτε την ιστορία των μεγάλων εξερευνητών – κι όλα αυτά από την άνεση του καναπέ σας. Ακολουθώντας την επιτυχία του τίτλου του 2007, Uncharted: Drake’s Fortune, η πολυβραβευμένη εταιρεία ανάπτυξης Naughty Dog αναθέτει στον Drake την αναζήτηση ενός ακόμη ανεκτίμητου αντικειμένου: τον πολύτιμο λίθο Chintamani, από την ανατολίτικη κουλτούρα και φιλοσοφία. Ο λίθος αυτός -σύμφωνα με τη μυθολογία που τον ακολουθεί - μπορεί να ικανοποιήσει κάθε επιθυμία του κατόχου του και γι’ αυτό άλλωστε έχει αποτελέσει αφορμή για πολλές περιπέτειες στο πέρασμα των αιώνων – ανάμεσα τους και αυτή του Βενετσιάνου εξερευνητή Μάρκο Πόλο.
Είναι η σειρά του Drake - και η δικιά σου – να αναλάβετε μια παγκοσμίων διαστάσεων εξερεύνηση, η οποία αποδεικνύεται αρκετά πιο απολαυστική από την παρακολούθηση μιας χολλυγουντιανής ταινίας. Γιατί; Επειδή είστε οι πρωταγωνιστές. Θα αντιμετωπίσετε γρονθοκοπήματα, ανταλλαγή πυροβολισμών, ανατριχιαστικής επικινδυνότητας κόλπα – ακόμη κι ένα νέο ερωτικό ενδιαφέρον. Προσοχή όμως: η αποστολή σας κάθε άλλο παρά εύκολη είναι: θα σας κυνηγήσει μια ομάδα πραγματικά «κακών» τύπων, ληστών και απατεώνων σε ένα ταχύτατο θρίλερ, μέσω του οποίου θα ταξιδέψετε από τη σκονισμένη Μέση Ανατολή έως τα χιονοσκεπή Ιμαλάϊα.
Το Uncharted 2: Among Thieves ανακηρύχτηκε «Καλύτερο Παιχνίδι» (‘Best Of Game’) στην E3 και «Καλύτερο Παιχνίδι Κονσόλας» (‘Best Console Game’) στη Gamescom. Παράλληλα, ο μέσος όρος των review στο metacritic αγγίζει το 97%!
Το μόνο που μένει είναι να ετοιμάσετε τις βαλίτσες σας και να κατευθυνθείτε στο πλησιέστερο κατάστημα: το Uncharted 2: Among Thieves βρίσκεται ήδη στα ράφια.
t3mag

Το απόλυτο τηλέφωνο για το σπίτι


Μερικές οικιακές συσκευές δεν έχουν τύχει ακόμη της μεταχείρισης που θα έπρεπε. Πάρτε, για παράδειγμα, το τηλέφωνο. Όχι το κινητό, το σταθερό. Εδώ και χρόνια έχουν επικρατήσει οι γνωστές ασύρματες συσκευές, οι οποίες κατά γενική ομολογία δεν έχουν κάτι ιδιαίτερο να επιδείξουν. Εκτός κι αν μιλάμε για ένα σούπερ τηλέφωνο με ξεχωριστό design. Ένα τηλέφωνο με την υπογραφή ενός κορυφαίου κατασκευαστή, με πρεστιζάτο όνομα. Κάτι σαν το BeoCom 5 της Bang & Olufsen, ας πούμε.
Το τηλέφωνο των Δανών διαθέτει πλήκτρο για αναμονή και μπορεί να αποθηκεύσει μέχρι 400 επαφές. Συνεργάζεται επίσης με ένα στρογγυλό ηχείο, το οποίο αναλαμβάνει δράση σε καταστάσεις ανοιχτής ακρόασης. Έχει, επίσης, τη δυνατότητα να διαχειρίζεται δύο τηλεφωνικές γραμμές, σε περίπτωση που η μία δε σας φαίνεται αρκετή.
Δεν ξέρουμε ακόμα την τιμή του, αλλά μην περιμένετε να κινείται στην περιοχή των 50-60 ευρώ. Το θέμα είναι αν αξίζει τον κόπο να επενδύσει κανείς σε σταθερό τηλέφωνο. Για πολλούς ανθρώπους το σταθερό έχει περάσει στην αχρηστία, αλλά κάποιοι επιμένουν.
t3mag