Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2010

Aυτοκίνητα με ασύρματη δικτύωση


Η πρόσβαση στο Διαδίκτυο κατά την οδήγηση μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος βοηθός του οδηγού στο μέλλον, ειδικά όταν κάποιος χρησιμοποιεί τη συσκευή πλοήγησης για να δει τις πραγματικές κυκλοφοριακές συνθήκες στους δρόμους - και κατ' επέκταση να βρει μια γρηγορότερη διαδρομή.
Οι εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων παρουσιάζουν συνεχώς τις δικές τους εκδόσεις διαδικτυακής πρόσβασης μέσω πειραματικού δικτύου τηλεφωνίας 4G.
Ανάμεσα στα οφέλη που θα απολαμβάνουν οι μελλοντικοί οδηγοί (πέραν της προφανούς οικονομίας στην κατανάλωση καυσίμων λόγω επιλογής μιας διαδρομής χωρίς κίνηση) θα είναι κι η μεγαλύτερη ασφάλεια, αφού οι συσκευές πλοήγησης θα μπορούν να επικοινωνούν και μεταξύ τους για να ελέγχουν την απόσταση από άλλα οχήματα και να αποτρέπουν συγκρούσεις.




Η επόμενη γενιά αυτοκινήτων Ford θα διαθέτει μια θύρα USB για να συνδέεστε με τη συσκευή Mobile Internet που χαρίζουν όλες οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Το αυτοκίνητο δηλαδή θα έχει μια κεραία WiFi παρέχοντας ασύρματη δικτύωση σε όσους βρίσκονται κοντά ή μέσα στο όχημα.
Ακόμη, δεν θα χρειάζεται να δίνετε παραπάνω χρήματα για αυτήν την υπηρεσία, εκτός από αυτά που χρειάζονται για το Mobile Internet, ενώ η προστασία WPA θα εγγυάται την ασφάλεια των δεδομένων σας, επιτρέποντας την πρόσβαση μόνο σε όσους θέλετε.
Πηγή: mobile-news.gr