Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Lenovo IdeaPad U150 νέο λεπτό laptop


Ένα νέο laptop της Lenovo εθεάθη στην έκθεση CEATEC στην Ιαπωνία, το IdeaPad U150. Πρόκειται για ένα laptop που το μέγεθος του παραπέμπει περισσότερο σε netbook, όμως από άποψη επιδόσεων είναι πολύ ανώτερο.
Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, το IdeaPad U150 εφοδιάζεται με τον Core 2 Duo SU4100 της Intel, διαθέτει 250 GB σκληρό δίσκο, 2 GB μνήμη RAM, ενώ για κάρτα γραφικών χρησιμοποιεί την GMA X4500.
Ζυγίζει μόλις 1.4 κιλά, ενώ το πάχος του δεν ξεπερνάει τα 13.5 χιλιοστά. Διαθέτει οθόνη 11.6 ιντσών , ενώ για λειτουργικό σύστημα όπως όλα δείχνουν θα χρησιμοποιεί τα Windows 7.
To IdeaPad U150 είναι ήδη διαθέσιμο για προπαραγγελία στην Ιαπωνία, με τιμή χαμηλότερη των 550 ευρώ. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας του στις υπόλοιπες αγορές, κάτι που αναμένεται να γίνει σύντομα....i-news

Acer Aspire 5738DG νέο 3D laptop


Από το καλοκαίρι είχαμε ακούσει πως η τρισδιάστατη εμπειρία θα κάνει την εμφάνιση της και στον χώρο των laptops, με την Acer να το επιβεβαιώνει με την κυκλοφορία του Aspire 5738DG. H μετάβαση στον τρισδιάστατο κόσμο δεν επιτυγχάνεται μέσω κάποιου hardware, σαν τη 3D Vision GPU της Nvidia, αλλά από ένα πρόγραμμα της Acer, το 3D CineReal. Παράλληλα με την σουίτα TriDef, η οποία περιλαμβάνει τον TriDef Media Player και το TriDef Ignition θα μπορείτε να απολαμβάνετε ταινίες και παιχνίδια σε 3D.
Όπως όλα δείχνουν το Aspire 5738DG θα εφοδιάζεται με έναν επεξεγαστή Centrino2 της Intel, ενώ η μνήμη RAM θα φτάνει τα 4 GB. Βέβαια ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του laptop.
Όσον αφορά την τιμή του, δεν περιμένουμε κάτι λιγότερο από 1300 ευρώ.
i-news

Blackberry Bold 9700 νέο smartphone



Το νέο Blackberry 9700 αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα και να γίνει ο διάδοχος του πετυχημένου Bold 9000. Γνωστό και ως Bold 2, ή Blackberry Onyx, το καινούργιο smartphone αναμένεται να ενθουσιάσει τους ενδιαφερόμενους. Εφοδιάζεται με κάμερα 3.2 megapixel με flash και auto focus, ενώ τη θέση του trackball έχει πάρει ένα trackpad, που τα πρώτα σχόλια το θέλουν πιο εύχρηστο. Διαθέτει Wi-Fi, εσωτερική μνήμη στα 256 MB, GPS και οθόνη ανάλυσης 480 x 360 pixels. Σε μέγεθος είναι πιο μικρό σε σχέση με τον προκάτοχο του, χρησιμοποιεί την έκδοση 5.0.0.208 ενώ υποστηρίζει και HSDPA.
Το Blackberry Bold 9700 αναμένεται να κάνει την εμφάνιση του στα ράφια των καταστημάτων κατά τα μέσα του Νοέμβρη, χωρίς όμως να έχει ανακοινωθεί ακόμα η τιμή του.
i-news

Το ξύλο ενοχοποιείται για χαμηλό IQ στα παιδιά

Η άσκηση σωματικής βίας στα παιδιά ενδεχομένως να φέρει αποτελέσματα σε ό,τι αφορά την πειθαρχία, στην ουσία όμως δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και συνδέεται με χαμηλή νοημοσύνη και ψυχολογικά προβλήματα.
Πιο συγκεκριμένα, αυτό προκύπτει από πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ με τη συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών.
Για τις ανάγκες της έρευνας, ο επιστήμονας Μουράι Στράους από το πανεπιστήμιο New Hampshire και η ομάδα του χώρισαν τα παιδιά σε δύο ομάδες.
Η πρώτη ομάδα περιλάμβανε 806 παιδιά ηλικίας 2 έως 4 ετών και η δεύτερη ομάδα περιλάμβανε 704 παιδιά ηλικίας 5 έως 9 ετών.
Οι ερευνητές μέτρησαν τον δείκτη νοημοσύνης των παιδιών στην πρώτη φάση της έρευνας και μετά, τέσσερα χρόνια αργότερα.
Τελικά διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που υφίσταντο σωματική βία είχαν χαμηλότερο δείκτη νοημοσύνης.
Για να διασφαλιστεί ότι τα αποτελέσματα είναι ακριβή, οι επιστήμονες εξέτασαν όλους τους παράγοντες που επηρεάζουν την ευφυΐα, για παράδειγμα το μορφωτικό επίπεδο των γονιών, η οικονομική και κοινωνική τους κατάσταση.
Όπως αποδείχτηκε τέσσερα χρόνια μετά, ο δείκτης νοημοσύνης των νεώτερων παιδιών που υφίσταντο σωματική βία ήταν κατά πέντε μονάδες χαμηλότερος σε σχέση με τα συνομήλικα παιδιά που δεν «έτρωγαν ξύλο».
Παρόμοια ήταν τα αποτελέσματα και για τα μεγαλύτερα παιδιά της δεύτερης ομάδας αφού η έρευνα έδειξε ότι εκείνα που υφίσταντο σωματική βία είχαν, κατά 2,8 μονάδες, χαμηλότερο δείκτη νοημοσύνης σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά της ομάδας.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο ερευνητής Μουράι Στράους, «πολυάριθμοι παράγοντες επηρεάζουν τη νοημοσύνη των παιδιών και το ξύλο είναι μονάχα ένας από αυτούς. Ωστόσο είναι κάτι που οι γονείς μπορούν να αλλάξουν».
Σημειώνεται ότι πολλοί επιστήμονες αμφισβητούν τα αποτελέσματα της έρευνας δεδομένου ότι έχουν διεξαχθεί ελάχιστες μελέτες που να εξετάζουν το συγκεκριμένο θέμα.
Αντίθετα, η πλειοψηφία των ερευνών εστιάζει στη σχέση σωματικής βίας και ανάπτυξης επιθετικής συμπεριφοράς, κάτι που έχει επιβεβαιωθεί με το πέρασμα των χρόνων.
i-news

Επιστήμονες ανακάλυψαν το μυστικό της μακροζωίας

Το μυστικό της μακροζωίας ανακάλυψαν επιστήμονες από το Πανεπιστημιακό Κολέγιο του Λονδίνου (UCL) και η έρευνα που διεξήγαγαν δημοσιεύτηκε στο τεύχος Οκτωβρίου του επιστημονικού περιοδικού Science.
Έπειτα από εργαστηριακές εξετάσεις και πειράματα, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι μπορούν να επιμηκύνουν τη ζωή των ποντικών ακόμα και κατά 10%, απλά μπλοκάροντας την παραγωγή της πρωτεΐνης S6K1.
Όπως διαπιστώθηκε, η μείωση της παραγωγής της πρωτεΐνης S6K1 παρέτεινε τη διάρκεια ζωής των θηλυκών ποντικών σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό σε σχέση με τα αρσενικά.
Ωστόσο οι λόγοι για τους οποίους παρατηρήθηκε αυτή η διαφορά μεταξύ των θηλυκών και των αρσενικών πειραματόζωων δεν έχουν ξεκαθαριστεί ακόμα.
Μεταξύ άλλων, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα θηλυκά ποντίκια τα οποία δεν παρήγαγαν την πρωτεΐνη S6K1 είχαν μικρότερο σωματικό βάρος και ήταν γενικότερα πιο μικροκαμωμένα σε σχέση με τα θηλυκά ποντίκια που παρήγαγαν τη συγκεκριμένη πρωτεΐνη.
Αυτό συνέβαινε ανεξάρτητα με τις ποσότητες τροφής που κατανάλωναν.
Η έρευνα γεννά νέες ελπίδες και οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι με τη μείωση της παραγωγής της συγκεκριμένης πρωτεΐνης ενδέχεται να καταπολεμήσουν ασθένειες που σχετίζονται με την ηλικία.
Ωστόσο, πρέπει να διεξαχθούν πολλές μελέτες ακόμα πριν δοκιμαστεί κάτι τέτοιο στον άνθρωπο.
Τα αποτελέσματα της μείωσης της παραγωγής της πρωτεΐνης S6K1 μπορούν να συγκριθούν με τα ευεργετικά αποτελέσματα που είχαν τα πειραματόζωα από τη μείωση λήψης θερμίδων που εφαρμόστηκε στο παρελθόν στο πλαίσιο εργαστηριακών μελετών.
Η μείωση λήψης θερμίδων στα πειραματόζωα δεν βασιζόταν στη δίαιτα και είχε σημαντικά οφέλη όπως η αντι-γήρανση και η επιμήκυνση του χρόνου ζωής....i-news

Nissan 370Z 40th Anniversary επετειακή έκδοση


Στις 22 Οκτωβρίου η Nissan κλείνει τα 40 χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε το Datsun 240Z, δηλαδή το πρώτο μοντέλο της σειράς Ζ και γι’αυτό το λόγο θα το γιορτάσει με μία επετειακή έκδοση της 370Z, την 40th Anniversary Edition.
Το Datsun 240Z έκανε την εμφάνιση του στις 22 Οκτωβρίου του 1969. Εφοδιαζόταν με έναν 2.4λιτρο κινητήρα, απόδοσης 150 ίππων ενώ η τιμή του αγγίζε τα 3.600 δολλάρια.
Σαράντα χρόνια αργότερα η Nissan κυκλοφορεί προς τιμήν του, την επετειακή 370Z που σε σχέση με το κανονικό μοντέλο οι αλλαγές επικεντρώνονται μόνο στην εμφάνιση. Γκρι επετειακό χρώμα 40th Quartz, νέες 19άρες ζάντες και κόκκινες δαγκάνες φρένων εξωτερικά, ενώ εσωτερικά συναντάμε κόκκινα δερμάτινα καθίσματα με ανάγλυφο σήμα για τα 40 χρόνια.
Όσον αφορά τον κινητήρα θα εφοδιάζεται με τον 3.7λιτρό V6, ενώ στην αγορά αναμένεται να κάνει την εμφάνιση του την άνοιξη του 2010.
i-news

Facebook vs Myspace: 1 - 0

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας μετρήσεων Hitwise, το Facebook έχει πάρει τον απόλυτο έλεγχο στον χώρο των κοινωνικών δικτύων και έχει ουσιαστικά διαλύσει το MySpace, το οποίο βρίσκεται σε κατακορυφη πτώση.
Πιο συγκεκριμενα το Facebook, τον Σεπτέμβρη του 2008 είχε ποσοστό στην αγορά που άγγιζε το 19%, ενώ ένα χρόνο αργότερα έπιασε το 58.6%, δηλαδή αύξηση της τάξεως του 194%.
Στην δεύτερη θέση έρχεται το MySpace, με μερίδιο αγοράς μόλις 30%, όταν πέρσυ την ίδια περίοδο είχε να επιδείξει μερίδιο αγοράς ύψους 66.8%.
Πίσω από το MySpace έρχεται το Tagged, με ποσοστό 2.38% και αύξηση 47% σε σχέση με τον περσινό χρόνο.

Όσον αφορά το Twitter, από 0.15% που είχε πέρσυ το Σεπτέμβρη, έφτασε αισίως το 1.84% και έπιασε την τέταρτη θέση στα κοινωνικά δίκτυα.
i-news

Armani-Samsung Smartphone


Παρουσιάστηκε σήμερα στο Μιλάνο το νέο κινητό τηλέφωνο κατηγορίας Smartphone από τον οίκο μόδας Giorgio Armani. Το τηλέφωνο έχει επιμελειθεί τεχνολογικώς η Samsung και «αισθητικώς» ο ίδιος ο Giorgio Armani. H τιμή του είναι 700 ευρώ και το λειτουργό του σύστημα τα νέα Windows Mobile 6.5 της Microsoft. Το «μεταξένιο» αυτό κινητό έχει οθόνη αφής, πλήρες πληκτρολόγιο qwerty, GPS, φωτογραφική 5Μpixels, οθόνη AMOLOED 3,5 ιντσών αφής και ένα μοναδικό «μπρούτζινο» στιλ. Το κινητό έχει μνήμη 8GB, στερεοφωνικό Bluetooth, υποδοχή microSD, ραδιόφωνο FM και πολλά ακόμη.
Αν συνδυάζετε τη εμφάνιση με τη τεχνολογία δεν θα ήταν άσχημο να ρίξετε μια ματιά στο τελευταίο τηλέφωνο Armani-Samsung.....fullHD

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Δίκτυα
HSDPA 7.2Mbps, HSUPA 5.76Mbps (900/1900/2100)
GPRS/ EDGE (850/900/1800/1900)
Φωτογραφική
5 Megapixel camera AF
Οθόνη
3.5" WVGA AMOLED (480x800)
Αρχεία που παίζει
Audio: SP-Midi, SMAF, MP3, AAC, AAC+, WMA
Video: H.263, MPEG4, WAV, MMV, DivX, XviD
Δυνατότητες
Bluetooth® 2.0 +EDR/ USB 2.0 high-speed/ WiFi
TV-Out / micro USB
A-GPS Navigation
8GB internal memory
micro SDTM external memory slot (up to 32GB)
Opera Browser 9.5, Online Widgets, Mobile SNS, MS Office
FM Radio
Διαστάσεις/Βάρος
118.5 x 58.3 x 16.4 mm / 164g

WikiReader


Ένα νέο προϊόν εμφανίστηκε που εμπεριέχει όλη τη δύναμη της μεγαλύτερης εγκυκλοπαίδεια του κόσμου Wikipedia. To όνομά του είναι WikiReader και δεν χρειάζεται για να δουλέψει σύνδεση με το Intetnet. Η τιμή του είναι 99 δολάρια και έχει οθόνη, είναι μικρό σε μέγεθος έχει οθόνη αφής και λειτουργεί με μπαταρίες.
Το WikiReader έχει στη μνήμη του 3 εκατομμύρια λήμματα της δημοφιλής on-line εγκυκλοπαίδειας. Η ενημέρωση των λημμάτων γίνεται αλλά τρίμηνο μέσω κάρτας microSD.
Περισσότερα εδώ www.thewikireader.com........fullhd

LG E-BOOK


Στη μελέτη το έχει ρίξει η βιομηχανία τελευταία. Όλοι πειραματίζονται και κυκλοφορούν ηλεκτρονικά βιβλία (e-book), ενώ η Αmazon άρχισε ήδη να πουλά το βιβλίο της Kindle και στην Ελλάδα.
To e-book της LG Display έχει οθόνη 6 ιντσών και φωτοβολταϊκό πάνελ για φόρτιση της μπαταρίας. Το ηλιακό σύστημα έχει πάχος 0,7 χιλιοστά και βάρος 20 γραμμάρια. Αν το ηλεκτρονικό βιβλίο εκτεθεί στον ήλιο για 5 ώρες τότε έχουμε ρεύμα για να διαβάζουμε μια ολόκληρη ημέρα.      fullHD

Buffalo DT-H10/U7


Θα 'περάσετε' στα Windows 7; Θα ξέρετε σίγουρα ότι διαθέτουν ένα πολύ προχωρημένο media center. Η Βuffalo λοιπόν θα λανσάρει ένα εξωτερικό δέκτη DVB-T ο οποίος θα συνδέεται μέσω USB με τον υπολογιστή και θα πλαισιώνει τον media center των Windows με επίγειο ψηφιακό σήμα, με σκοπό την παρακολούθηση προγραμμάτων αλλά και την εγγραφή στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή.

Η συσκευή φέρνει υποδοχή για κάρτες CI, είσοδο για την κεραία και θύρα USB 2.0 για σύνδεση με τον υπολογιστή.....full hd

Panasonic Full HD 3D


H Apple έχει το iPod/iPhone, η Sony το Walkman και τα Vaio, η Samsung τις LED τηλεοράσεις.... Η Panasonic τι; Έντονα ψάχνει τελευταία αυτός ο γίγαντας των ηλεκτρονικών, η κορυφαία ιαπωνική εταιρία, να βρει το προϊόν σύμβολο. Το έχει βρει και είναι μελλοντικό. Ονομάζεται τρισδιάστατη τηλεόραση ή τρισδιάστατο «οικοσύστημα» και θέλει πολύ να το συνδέσει με το όνομα της.
Κάνει επιδείξεις Full HD 3D ανά τον κόσμο, κάνει roadshows στις μεγάλες χώρες, blogάρει, γράφει στο Twitter και κοινωνικοποιείται στo facebook.
Η Panasonic χρησιμοποιεί όλα τα εργαλεία ώστε να δηλώσει ότι αυτή και η τρισδιάστατη εικόνα είναι ένα.
Ρίξετε μια ματιά εδώ http://3d.panasonic.net για να καταλάβετε τι εννοούμε.
H τεχνολογία plasma που χρησιμοποιεί η Panasonic στις τηλεοράσεις της είναι αρκετά γρήγορη για να προβάλει 2xFull HD εικόνες τη φορά, μια για το αριστερό και μια για το δεξί μας μάτι.
Με τα κατάλληλα γυαλιά και με το κατάλληλο Blu-ray player η Panasonic έχει όλα τα εχέγγυα να στεφτεί ως η βασίλισσα του 3D... So far....    fullhd

PhotoFrame με μπαταρία

Μέσα στο πολυάσχολο πρόγραμμά σας είναι εύκολο να ξεχάσετε ακόμα και τους πιο σημαντικούς ανθρώπους για εσάς. Τώρα, διατηρήστε τους στο επίκεντρο της ζωής σας με το PhotoFrame της Philips. Αυτή η απόλυτη κορνίζα διαθέτει ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία με διάρκεια 2 ωρών για να επιτρέπει την περιήγηση πάντα και παντού...πηγή:phillips


Ότι θέλετε να ξέρετε για τον όρο ΗD

Η Υψηλή Ανάλυση σας επιτρέπει να απολαμβάνετε την οικιακή ψυχαγωγία σε εκπληκτική ποιότητα. Σας προσφέρει εξαιρετικά καθαρές, ευκρινείς εικόνες, ανώτερο ήχο και έως και τέσσερις φορές περισσότερες λεπτομέρειες από την κανονική ανάλυση.

Ο όρος HD δεν περιλαμβάνει μόνο τις τηλεοράσεις. Μπορείτε να παρακολουθήσετε ταινίες Blu-ray Disc™™, να παίξετε παιχνίδια στο PLAYSTATION®3, να τραβήξετε φωτογραφίες και βίντεο – όλα σε HD

Για να σας βοηθήσουμε να καταλάβετε τη διαφορετική ορολογία που μπορεί να συναντήσετε, έχουμε δημιουργήσει ένα διαφωτιστικό γλωσσάρι. Βρείτε τις διαφορές μεταξύ των HD Ready και Full HD ή ανακαλύψτε περισσότερα σχετικά με την ποιότητα που προσφέρει ο ήχος HD εδώ

Κυκλοφορεί την επόμενη εβδομάδα ο νέος Firefox 3.6 Beta


Η εταιρεία ανακοίνωσε την κυκλοφορία της τελευταίας beta έκδοσης του browser της, η οποία θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου. Η νέα έκδοση περιλαμβάνει ορισμένες αναβαθμισμένες λειτουργίες αλλά όσοι περιμένουν τη μεγάλη αλλαγή θα αναγκαστούν να κάνουν υπομονή μέχρι τη διάθεση του Firefox 4.0. Οι αναβαθμίσεις χαρακτηρίζονται ως "minor" οπότε οι χρήστες δεν θα πρέπει να περιμένουν καμιά τρομακτική αλλαγή που θα αλλάξει την εμπειρία με τον browser τους.
Μερικές από τις σημαντικότερες αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν:
> "Ελαφριά" θέματα
> Ταχύτερος χειρισμός της JavaScript
> Συγχρονισμός των bookmarks
> Βελτιώσεις στη φόρτωση των σελίδων
> Ορισμένες προσθήκες στην τεχνολογία CSS   pcworld

Αυξάνει την ασφάλεια η Mozilla με το plugin checker

Το νέο Online εργαλείο πληροφορεί τους χρήστες του Firefox για την παλαιότητα δημοφιλών plugins όπως αυτό της Java ή του QuickTime.

H νέα σελίδα του plug in checker βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.mozilla.com/en-US/plugincheck/ και ελέγχει προς το παρόν 15 δημοφιλή plugins. Έτσι οι χρήστες του Firefox μπορούν να δουνε με μία κίνηση αν τα plugin τους ειναι ενημερωμένα. Αν κάποιο απο αυτά ειναι σε παλαιότερη έκδοση, τότε κάνοντας κλικ πάνω του, μεταφέρονται στην σελίδα του plugin προκειμένου να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν την τελευταία έκδοση.

Η ενημέρωση των plugins ειναι ιδιαίτερα χρήσιμη όπως τονίζουν οι υπεύθυνοι του Firefox. Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτουν, το 30% πλέον απο τα κρασαρίσματα του Firefox οφείλονται στη χρήση απαρχαιωμένων plugin. Σημαντικότερο όμως απο την ενόχληση του χρήστη όταν ο browser κρασάρει, ειναι το θέμα της ασφάλειας. Τα «ξεχασμένα» plugins αποτελούν εύκολο στόχο των χάκερς για Web-based επιθέσεις με τις οποίες τοποθετούν κακόβουλο κώδικα στον υπολογιστή του χρήστη.

Προς το παρόν, όσοι ενδιαφέρονται για την ασφάλεια του υπολογιστή τους θα πρέπει να επισκεφτούν τη σελίδα του plugin checker ενώ απο την επόμενη έκδοση 3.6 του Firefox, ο έλεγχος αυτός θα γίνεται αυτόματα απο τον browser, εξασφαλίζοντας έτσι μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας στη καταπολέμηση του malware λογισμικού. pcworld

Το πρώτο Windows 7 netbook απο την Acer


H Acer παρουσίασε την νέα έκδοση του Aspire One netbook που θα τρέχει Windows 7 και θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα με το ολοκαίνουργιο λειτουργικό της Microsoft.
To Aspire One D250 έχει οθόνη 10.1 ιντσων με ανάλυση 1,280 pixels Χ 720 pixels. Θα τρέχει με επεξεργαστή 1.66GHz Intel Atom N280 ενώ θα διαθέτει σκληρό δίσκο μεγέθους 160GB. Η βασική του αυτονομία θα είναι 3.5 ώρες αλλά η Acer θα διαθέσει και προαιρετική μπαταρία με διάρκεια ζωής 7,5 ώρες.
Το Aspire One D250 θα διατεθεί στην Ιαπωνία με τα Windows 7 Starter edition και θα κοστίζει 553 δολάρια ενώ προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ημερομηνία διάθεσης του στην Ευρωπαϊκή αγορά.pcworld

Η Google ετοιμάζει το δικό της online βιβλιοπωλείο


Η έκθεση βιβλίου που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας έβγαλε μια σημαντική είδηση με πρωταγωνίστρια τη Google. Ο διαδικτυακός κολοσσός ανακοίνωσε ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2010 θα εγκαινιάσει ένα νέο online βιβλιοπωλείο, το οποίο θα εμπορεύεται βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή. Οι πελάτες της νέας επιχείρησης θα μπορούν να διαβάζουν τα βιβλία που αγοράζουν από οποιαδήποτε συσκευή διαθέτει web browser.

Η Google έχει ήδη συνάψει συμφωνίες με πολλούς εκδότες, στο πλαίσιο των συνεργασιών για την υπηρεσία Google Book Search. Έτσι, είναι σε θέση να υλοποιήσει πολύ σύντομα τη νέα υπηρεσία. Σε πρώτη φάση, θα διατεθούν από τη Google Editions περίπου 500.000 τίτλοι. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αγοράσουν τα βιβλία είτε απ' ευθείας από τη σελίδα της Google, είτε μέσω άλλων υπηρεσιών, όπως το Amazon.

Για πωλήσεις μέσω της σελίδας Google Editions, ο εκδότης θα παίρνει το 63% της αξίας και η Google θα κρατά το υπόλοιπο. Όταν η πώληση γίνεται μέσω τρίτου λιανοπωλητή, αυτός θα καρπώνεται το 55% [με ένα μικρό ποσοστό να πηγαίνει στη Google] και ο εκδότης θα εισπράττει το 45%. pc magazine

Νέα διαφημιστικά σποτ για τα Windows 7


Το ότι μετράμε πλέον ελάχιστες ημέρες μέχρι τη διάθεση των Windows 7 στην αγορά δεν είναι βέβαια μυστικό. Η κυκλοφορία των νέων Windows κυριαρχεί στην τεχνολογική ειδησεογραφία εδώ και αρκετό καιρό. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι μια εκτεταμένη διαφημιστική καμπάνια είναι περιττή. Μάλιστα, η Microsoft δείχνει να έχει πάρει πολύ σοβαρά το θέμα, υιοθετώντας μια στρατηγική που δεν έχουμε ξαναδεί σε εταιρεία του χώρου.


Τα τηλεοπτικά σποτ που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα είναι ιδιαίτερα προσεγμένα από κάθε άποψη. Κάποια είναι απλώς ενημερωτικά και αναφέρουν τις δυνατότητες των 7, ενώ κάποια άλλα βασίζονται σε πιο έξυπνες ιδέες. Τις εντυπώσεις έχει κλέψει χωρίς αμφιβολία η διαφήμιση με τη μικρή Kylie. pc magazine

Το φαινόμενο placebo


Όσο κι αν παλεύουμε να καταλάβουμε τον κόσμο, υπάρχουν ακόμα μυστήρια που δεν μπορούμε να λύσουμε. Στο αφιέρωμα αυτό θα παρουσιαστούν είκοσι έξι από τα πιο δύσκολα τέτοια μυστήρια. Η επίλυση οποιουδήποτε από αυτά, θα μπορούσε να αποκαλύψει σημαντικές αλήθειες για τον κόσμο μας.
Μην το προσπαθήσετε σπίτι σας. Πολλές φορές στην ημέρα και για πολλές ημέρες προκαλείτε πόνο σε κάποιον. Ελέγχετε τον πόνο με μορφίνη μέχρι την τελευταία ημέρα του πειράματος, όπου αντικαθιστάτε την μορφίνη με αλατούχο διάλυμα. Μαντέψτε: το αλατούχο διάλυμα θα κάνει τον πόνο να εξαφανιστεί!

Αυτό είναι το φαινόμενο placebo: με κάποιον τρόπο, κάποιες φορές, ένα ολόκληρο τίποτα μπορεί να είναι εξαιρετικά ισχυρό. Στην πραγματικότητα δεν είναι ακριβώς ένα τίποτα. Όταν ο Fabrizio Benedetti του Πανεπιστημίου του Τορίνο στην Ιταλία έκανε το παραπάνω πείραμα, έκανε έναν τελευταίο ελιγμό προσθέτοντας ναλοξόνη (naloxone) στο αλατούχο διάλυμα. Η ναλοξόνη είναι ένα φάρμακο που μπλοκάρει τα αποτελέσματα της μορφίνης στο αλατούχο διάλυμα. Το εντυπωσιακό αποτέλεσμα ήταν πως μ' αυτή την προσθήκη εξαφανίστηκε το αναλγητικό αποτέλεσμα του αλατούχου διαλύματος.

Τι συμβαίνει λοιπόν; Οι γιατροί γνωρίζουν εδώ και δεκαετίες για το φαινόμενο placebo και η επίδραση της ναλοξόνης φαίνεται να δείχνει πως το φαινόμενο placebo έχει κάποια βιοχημική βάση. Αλλά πέρα από όλα αυτά, το σημαντικό είναι, πως πραγματικά δεν ξέρουμε.

Έκτοτε ο Benedetti έδειξε ότι το placebo του αλατούχου διαλύματος μπορεί επίσης να μειώσει το τρέμουλο και τη μυϊκή δυσκαμψία σε ασθενείς με νόσο του Parkinson. Αυτός και η ομάδα του μέτρησαν τη δραστηριότητα νευρώνων στους εγκεφάλους των ασθενών καθώς τους είχε δοθεί αλατούχο διάλυμα. Βρήκαν ότι μεμονωμένοι νευρώνες του υποθαλάμιου πυρήνα (που είναι συχνός στόχος σε χειρουργικές επεμβάσεις για την αναχαίτιση των συμπτωμάτων του Parkinson) άρχισε να πυροδοτεί πιο σπάνια και με μικρότερη συχνότητα παλμών όταν είχε δοθεί το αλατούχο διάλυμα, κάτι που επίσης σχετίζεται με την ασθένεια του Parkinson. Η νευρωνική δραστηριότητα μειώθηκε την ίδια ώρα που εμφανίστηκε βελτίωση στα συμπτώματα: το αλατούχο διάλυμα συνεπώς, φαίνεται πως είχε σημαντικό θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Υπάρχουν πολλά που έχουμε να μάθουμε σχετικά με το τι συμβαίνει ακριβώς στο φαινόμενο placebo, αλλά σύμφωνα με τον Benedetti ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: ο νους μπορεί να επηρεάσει τη βιοχημεία του σώματος. Η σχέση μεταξύ προσδοκίας και θεραπευτικού αποτελέσματος είναι ένα θαυμάσιο μοντέλο για να καταλάβει κανείς την αλληλεπίδραση νου σώματος, αναφέρει ο επιστήμονας. Οι ερευνητές χρειάζεται τώρα να αναγνωρίσουν πότε και πως δρα το placebo. Ίσως να υπάρχουν ασθένειες στις οποίες δεν έχει κανένα αποτέλεσμα. Μπορεί ακόμα να υπάρχει κοινός μηχανισμός σε διαφορετικές ασθένειες. Για την ώρα, απλώς δε γνωρίζουμε. πηγή:pathfinder

Ανακαλύφθηκε η πρώτη φυτοφάγος αράχνη στον κόσμο


Αμερικανοί και Καναδοί επιστήμονες ανακάλυψαν στην Κεντρική Αμερική και το Μεξικό μια αράχνη, η οποία είναι η μόνη γνωστή μέχρι σήμερα ανάμεσα στα περίπου 40.000 είδη σαρκοβόρων αραχνών, η οποία είναι σχεδόν αποκλειστικά φυτοφάγος.

Η αράχνη, με την επιστημονική ονομασία Bagheera kiplingi, τρέφεται κυρίως με πρωτεϊνούχα πολύ θρεπτικά φύλλα από άγρια φυτά ακακίας και δεν χρειάζεται να φτιάχνει ιστό για να «τυλίξει» τα θύματά της. Μάλιστα χρησιμοποιεί το δίχτυ του ιστού για πιο «ειρηνικές» δραστηριότητες, καθώς οι μητέρες αράχνες φτιάχνουν με αυτό μια φωλίτσα για τα παιδιά τους.Η αράχνη έχει μήκος πέντε έως έξι χιλιοστών, είναι πολύ γρήγορη, ικανή για μεγάλα άλματα και διαθέτει εξαίσια όραση. Είναι επίσης ιδιαίτερα επιδέξια να αποφεύγει τα επιθετικά μυρμήγκια που συμβιούν πάνω στα δέντρα της ακακίας και τα προστατεύουν από επιδρομείς που επιβουλεύονται τα φύλλα της, όπως η συγκεκριμένη αράχνη.Η ανακάλυψη έγινε από ομάδα ερευνητών υπό τον Κρίστοφερ Μίχαν του πανεπιστημίου Βιλανόβα των ΗΠΑ και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό βιολογίας «Current Biology», σύμφωνα με το BBC, το Νew Scientist και το βρετανικό Τύπο.          Σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι η μόνη γνωστή αράχνη που σκοπίμως αναζητά την τροφή της στα φύλλα των δέντρων και η διατροφή της είναι σχεδόν πλήρως φυτοφαγική (αν και, κατά διαστήματα, δεν αντιστέκεται στον πειρασμό να φάει μικρές προνύμφες μυρμηγκιών). Πάντως η διατροφή της εκτιμάται ότι είναι κατά 90% φυτοφαγική. Ορισμένες άλλες αράχνες (γύρω στα 40 - 50 είδη) απλώς περιστασιακά συμπληρώνουν την κρεατοφαγική διατροφή τους με λίγο νέκταρ λουλουδιών ή γύρη. Σύμφωνα με τους βιολόγους, οι οποίοι εξεπλάγησαν με την ανακάλυψη, επειδή μέχρι τώρα θεωρούσαν ότι η φυσιολογία των αραχνών δεν τους επέτρεπε να είναι φυτοφάγες, ο ανταγωνισμός στους τροπικούς είναι έντονος, συνεπώς αν ένας οργανισμός κάνει κάτι διαφορετικό από τους υπόλοιπους, έχει ένα εξελικτικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Επιπλέον, επειδή τα φυτά της ακακίας προστατεύονται από τα μυρμήγκια, δεν έχουν τις χημικές άμυνες που διαθέτουν άλλα φυτά, με αποτέλεσμα να είναι ευκολότερο στις συγκεκριμένες φυτοφάγες αράχνες να βρουν τροφή από τα φύλλα αυτών των δέντρων.             Οι επιστήμονες επίσης παρατήρησαν ότι οι φυτοφάγες αράχνες είναι λιγότερο ανταγωνιστικές μεταξύ τους και πιο συνεργατικές, καθώς υπάρχει αφθονία τροφής στα δέντρα και δεν χρειάζεται να τσακωθούν μεταξύ τους για το ποια θα πρωτοφάει. Μια ακόμα σημαντική λεπτομέρεια: η φυτοφαγία έχει αλλάξει άλλη μια παραδοσιακή συνήθεια σε σχέση με τις υπόλοιπες αράχνες. Οι θηλυκές φυτοφάγες δεν τρώνε τους αρσενικούς συντρόφους τους αμέσως μετά τη συνουσία        pathfinder

Nεο χέρι ρομπότ μπορεί να νιώσει τις καιρικές μεταβολές

Μία ομάδα επιστημόνων από την Ιταλία και Σουηδία ολοκλήρωσε την έρευνα για το πρώτο τεχνητό χέρι το οπίο μπορεί να αισθανθεί.Προστέθηκε στον ώμο ενός άνδρα 22 ετών που έχασε το χέρι του από καρκίνο.Οι επιστήμονες λένε ότι για να μπορεί να αισθανθεί συνδέθηκαν τα νεύρα τουν νεαρού άνδρα με μικρούς ηλεκτρονικούς αισθητήρες.

Έγινε η πρώτη δοκιμαστική εκπομπή επίγειας ψηφιακής τηλεοραση

Έστω και με μία μικρή καθυστέρηση, ο ψηφιακός πάροχος για την επερχόμενη επίγεια ψηφιακή μετάδοση, ξεκίνησε τις μεταδόσεις στην περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου, στις συχνότητες 37 και 43.
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη εκπομπή ψηφιακού σήματος από την DIGEA στην περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου σηματοδοτώντας και επίσημα την έναρξη της μετάβασης στην εποχή της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης. Η DIGEA, η εταιρεία που συστάθηκε από τους τηλεοπτικούς σταθμούς ALPHA, ALTER, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR, έχει αναλάβει την ψηφιακή εκπομπή των τηλεοπτικών προγραμμάτων τόσο των ιδιωτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας καθώς και όποιων άλλων σταθμών προτιμήσουν τις υπηρεσίες της .
Το ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα θα καλύπτει την ευρύτερη περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου. Ενδεικτικά αναφέρονται οι εξής πόλεις: Αίγιο, Ακράτα, Άσπρα Σπίτια, Βραχάτι, Γαλαξίδι, Δερβένι, Διακοφτό, Ερατεινή, Ιτέα, Καμάρι, Κιάτο, Κόρινθος, Λουτράκι, Ναύπακτος, Ξυλόκαστρο και Ψάθα.
Η επιλογή της συγκεκριμένης περιοχής έγινε με γνώμονα την ελαχιστοποίηση της ενόχλησης του κοινού μια και η  ψηφιακή εκπομπή δεν επηρεάζει την αντίστοιχη αναλογική και κατά συνέπεια δεν θα προκύψει άμεση ανάγκη προμήθειας αποκωδικοποιητών από το ευρύ κοινό. Τα οφέλη όμως για τους τηλεθεατές που θα επιλέξουν την ψηφιακή εκπομπή θα είναι σημαντικά:  λύνεται μια για πάντα το πρόβλημα λήψης που υπήρχε μέχρι σήμερα σε κάποιες περιοχές, ενώ επιπλέον θα μπορούν να απολαμβάνουν σταθερή ποιότητα εικόνας και ήχου που προσφέρει η ψηφιακή τεχνολογία.
Τα κανάλια, τα οποία μεταφέρει καταρχήν ως συνεργαζόμενα η DIGEA, είναι τα εξής: ALPHA, ALTER, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR.
Η DIGEA εκπέμπει από την περιοχή του Ξυλοκάστρου ενώ το πρωτόκολλο  κωδικοποίησης που χρησιμοποιείται, όπως έχει ανακοινωθεί, είναι το MPEG4/H.264/AVC.
Ο CEO της DIGEA, Γιώργος Μαθιός, δήλωσε: «Όπως είχαμε προαναγγείλει τον Ιούνιο στην Συνέντευξη Τύπου παρουσίασης της Digea, σήμερα πραγματοποιούμε  ένα μεγάλο βήμα στο ταξίδι της μετάβασης της χώρας από την αναλογική στην ψηφιακή επίγεια τηλεόραση με την εκπομπή του πρώτου ψηφιακού σήματος των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας στην ευρύτερη περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα μας την σκυτάλη μετά παίρνουν η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα, ενώ στις αρχές του 2010 ακολουθούν η Πάτρα και η Λάρισα, πάντα εφόσον η αγορά θα είναι επαρκώς εφοδιασμένη με τον κατάλληλο εξοπλισμό και θα  ολοκληρωθεί και το αναγκαίο θεσμικό πλαίσιο προβλέψεων. Υπολογίζεται ότι μέχρι τότε το ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα θα καλύπτει περίπου το 60% του πληθυσμού. Παράλληλα, στην προσπάθειά μας να αντιμετωπίσουμε με υπευθυνότητα την αλλαγή την οποία καλούμαστε να διαχειριστούμε, έχουμε θέσει σε λειτουργία την ιστοσελίδα της εταιρίας: www.digea.gr μέσω της οποίας μπορεί να ενημερωθεί το κοινό για το νέο αυτό εγχείρημα και η οποία θα εμπλουτίζεται διαρκώς. Τέλος μέσα στον Οκτώβριο ξεκινά η προβολή της ενημερωτικής καμπάνιας καθώς και η έναρξη λειτουργίας τηλεφωνικού κέντρου.»
Καλή αρχή λοιπόν...fullhd

Philips 42PFL9664


             Χαρακτηριστηκά

  • 42 ίντσες, Ανάλυση 1920 x 1080p
  • Σάρωση:  100Hz + 100Ηz Clear LCD
  • ίσθιος φωτισμός: CCFL
  • Δυναμική αντίθεση 80000:1
  • Perfect Natural Motion: 1080p/24
  • Επεξεργαστής: Perfect Pixel HD
  • Νet TV, DLNA, Wi-Fi 802.11g (ενσωματωμένο)
  • Αmbilight Spectra 2
  • Aναπαραγωγή JPEG, MP3, DiVX, H.264
  • 5 HDMI, USB, Ethernet UTP5
  • Δέκτης Αναλογικός & Ψηφιακός DVB-T               διαβάστε περισσότερα εδώ                                     

O καλός ύπνος αδυνατίζει

Ο ύπνος είναι ακόμη ένας καθοριστικός παράγοντας που συντελεί στην αύξηση ή μείωση του βάρους.
Σύμφωνα την έρευνα του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Επιστήμη της Γεύσης, στη Ντιζόν της Γαλλίας, η ποιότητα του ύπνου είναι ο νέος παράγοντας που θα πρέπει να ρυθμίσουν όσοι έχουν πρόβλημα με το βάρος τους.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, μετά από ένα κακό ύπνο οι άνθρωποι κατά μέσο όρο την επόμενη μέρα καταναλώνουν 550 θερμίδες ή 22% περισσότερες από το κανονικό, ποσότητα που αντιστοιχεί περίπου σε ένα μεγάλο χάμπουργκερ.
Διαπιστώθηκε επίσης ότι το αίσθημα της πείνας είναι αρκετά πιο έντονο σε όσους κοιμήθηκαν μόλις τέσσερις ώρες το προηγούμενο βράδυ, σε σχέση με όσους κοιμήθηκαν οκτώ ώρες.
Η έρευνα τονίζει ότι «η στέρηση του ύπνου αυξάνει τη λήψη τροφής και αποτελεί εκλυτικό παράγοντα της παχυσαρκίας».
Μια άλλη μελέτη, που παρουσιάστηκε στο ίδιο συνέδριο, από ερευνητές του πανεπιστημίου του Μάαστριχ της Ολλανδίας, διαπίστωσε ότι τα παιδιά, που κοιμούνταν λιγότερο κατά την εφηβική τους ηλικία, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αποκτούσαν στη συνέχεια περισσότερα κιλά σε σχέση με τα παιδιά που δεν είχαν αλλάξει τις συνήθειες του ύπνου τους.
Μια τρίτη μελέτη, που επίσης παρουσιάστηκε στη διεθνή συνδιάσκεψη από το Ίδρυμα Καρολίνσκα στη Σουηδίας, διαπίστωσε ότι οι άνδρες που ήταν υπέρβαροι στην ηλικία των 18 ετών, είχαν σχεδόν 50% λιγότερες πιθανότητες να παντρευτούν μέχρι τα 40 τους και αυτό ανεξάρτητα από το νοητικό ή το κοινωνικοοικονομικό επίπεδό τους.
Σύμφωνα με τη μελέτη, οι γυναίκες τείνουν να «βαθμολογούν» υψηλότερα την εμφάνιση ενός άνδρα σε σχέση με άλλα χαρακτηριστικά του, όταν πρόκειται να διαλέξουν σύντροφο.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι περίπου 1,6 δισ. άνθρωποι είναι υπέρβαροι στον κόσμο, εκ των οποίων τουλάχιστον 400 εκατ. είναι παχύσαρκοι.
Η μελέτη παρουσιάστηκε στη διεθνή συνδιάσκεψη για την παχυσαρκία που πραγματοποιήθηκε στο Άμστερνταμ από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη Μελέτη της Παχυσαρκία..τα νεα online

Παχαίνει «διπλά» το βραδινό φαγητό

Η ώρα του δείπνου είναι πολύ σημαντική στην αύξηση του σωματικού βάρους, ανακάλυψαν αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι σε μελέτη τους κατέδειξαν πως όταν τρώμε αργά το βράδυ παίρνουμε δυο φορές περισσότερα κιλά από όταν τρώμε νωρίτερα.
Η ερευνητική ομάδα από το πανεπιστήμιο Northwestern στο Ιλινόις μελέτησε δύο ομάδες ποντικών.
Στην πρώτη ομάδα τα ζώα έτρωγαν σε ώρες που κανονικά θα έπρεπε να κοιμούνται, ενώ στη δεύτερη ομάδα έτρωγαν σε φυσιολογικές ώρες της ημέρας.
Στη μελέτη που διέρκεσε έξι μήνες, τα ποντίκια χωρίστηκαν σε δυο ομάδες οι οποίες διατρέφονταν με τροφές που περιείχαν πολλά λιπαρά.
Τα ζώα που έτρωγαν αργά τη νύχτα πήρα διπλάσιο σωματικό βάρος από ό,τι εκείνα που έτρωγαν νωρίτερα.
Μάλιστα, αυτό φάνηκε να ισχύει ακόμη και στις περιπτώσεις που τα ποντίκια είχαν την ίδια σωματική δραστηριότητα και έτρωγαν τις ίδιες ποσότητες φαγητού.
«Ένα από στοιχεία που μας ενδιαφέρουν είναι οι άνθρωποι που δουλεύουν σε βάρδιες, οι οποίοι τείνουν να είναι υπέρβαροι. Αυτό μας έκανε να σκεφτούμε ότι το να τρως ακατάλληλες ώρες της ημέρας ενδεχομένως συμβάλλει στην αύξηση του σωματικού βάρους», εξηγεί η επικεφαλής της μελέτης Deanne Arble.
Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι ο κιρκαδικός ρυθμός – το εσωτερικό «ρολόι» του ανθρώπινου οργανισμού- διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο πώς το σώμα χρησιμοποιεί την ενέργεια.
«Ο τρόπος και οι αιτίες που ένας άνθρωπος παίρνει κιλά είναι περίπλοκη υπόθεση. Αλλά σίγουρα δεν είναι μόνο οι θερμίδες που προσλαμβάνουμε και οι θερμίδες που καίμε. Ο καλύτερος προγραμματισμός των γευμάτων αποτελεί καθοριστικό στοιχείο στη μείωση των ποσοστών παχυσαρκίας» αναφέρει ο Fred Turek  σπό το Κέντρο Ύπνου και Κιρκαδικής Βιολογίας του πανεπιστημίου Norwestern, όπου και πραγματοποιήθηκε η μελέτη.
Οι ερευνητές τονίζουν ότι τα αποτελέσματα της μελέτης πρέπει να επιβαβαιωθούν και στους ανθρώπους, ευελπιστώντας ότι θα ανακαλύψουν περισσότερα στοιχεία για τη διαδικασία μέσω της οποίας η κατανάλωση γευμάτων αργά το βράδυ οδηγεί σε αύξηση του σωματικού βάρους.
Θεωρείται ότι ο ύπνος, οι ορμόνες και η θερμοκρασία του σώματος παίζουν ρόλο στο πώς παίρνουμε κιλά.
Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύονται στην επιστημονική επιθεώρηση Obesity.τα νεα online

Αλλαγές στα δρομολόγια του Προαστιακού και των ΗΣΑΠ


Αλλαγές πραγματοποιούνται στα δρομολόγια του Προαστιακού και ειδικότερα στη διαδρομή Πειραιάς-Κιάτο, καθώς λόγω των έργων που γίνονται στις Τρεις Γέφυρες θα διακόπτεται κατά περίπτωση η κυκλοφορία.
 Από 19 Οκτωβρίου έως 24 Νοεμβρίου πολλά δρομολόγια θα αναχωρούν και θα τερματίζουν στο σταθμό των Aνω Λιοσίων αντί στον Πειραιά.

Για τις μετακινήσεις τους από και προς το σταθμό Άνω Λιοσίων, προκειμένου να συνεχίσουν προς Αθήνα, προς Πειραιά ή το προς το αεροδρόμιο, οι επιβάτες θα εξυπηρετούνται:

- Με τη Γραμμή του Προαστιακού Ανω Λιόσια - Αεροδρόμιο, με μετεπιβίβαση στο σταθμό Νερατζιώτισσα (σύνδεση με Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο) ή στο σταθμό Πλακεντίας (σύνδεση με Μετρό).

- Με τις λεωφορειακές γραμμές της ΕΘΕΛ Α12 και Β12, οι οποίες κάνουν στάση έξω από το σταθμό Ανω Λιοσίων (στάση Γέφυρα Αττικής Οδού) και έχουν τέρμα - αφετηρία την οδό Μάρνη.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι κάτοχοι μηναίων καρτών απεριορίστων διαδρομών για αποκλειστική χρήση στον Προαστιακό θα έχουν το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης με τα άλλα μέσα αρμοδιότητας ΟΑΣΑ χωρίς πρόσθετο κόμιστρο.
Κλειστοί σταθμοί του Ηλεκτρικού
Λόγω έργων ανακαίνισης και ενίσχυσης της γραμμής από Ομόνοια έως Μοναστηράκι, το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Οκτωβρίου θα παραμείνουν κλειστοί οι σταθμοί «Νερατζιώτισσα», «Μαρούσι», «ΚΑΤ» και «Κηφισιά».
Στο σταθμό «Ανω Πατήσια» λειτουργεί μόνο η αποβάθρα προς Πειραιά.
Οι συρμοί θα φτάνουν με καθυστερήσεις και μειωμένη μεταφορική ικανότητα, ενημερώνουν οι ΗΣΑΠ.
Στα εκτός λειτουργίας τμήματα της γραμμής θα δρομολογηθούν λεωφορεία της ΕΘΕΛ.protothema

Πούλησε τη γυναίκα του σε σωματέμπορους!

Εφιαλτικές  στιγμές στα χέρια δύο συμπατριωτών  της έζησε μια νεαρή ομογενής από την Βουλγαρία, που πουλήθηκε σαν… κρέας από τον ίδιο της τον σύζυγο! Οι «αγοραστές» την κρατούσαν φυλακισμένη στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου στα Ιωάννινα και την εξανάγκαζαν να εκδίδεται με αμοιβή!
Η πρωτοφανής  αγοραπωλησία ήρθε στο φως  αργά το βράδυ της Πέμπτης, όταν η νεαρή γυναίκα κατάφερε να διαφύγει από το ξενοδοχείο όπου την κρατούσαν φυλακισμένοι οι σύγχρονοι δουλέμποροι και να καταφύγει στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων. Εκεί κατήγγειλε στους αστυνομικούς όσα της είχαν συμβεί, ξεκινώντας από την «πώλησή» της από τον ίδιο της τον σύζυγο και καταλήγοντας στον εξαναγκασμό της να προσφέρει ερωτικές υπηρεσίες στους πελάτες διαφόρων μπαρ, υπό την απειλή σωματικής βίας!
Οι αστυνομικοί  δεν άργησαν να εντοπίσουν  τους δύο Βούλγαρους σωματέμπορους και να τους συλλάβουν, ενώ αναζητούν τώρα και τον σύζυγο της γυναίκας, πρωταγωνίστησε στην αποτρόπαια αγοραπωλησία.protothema

Θανατηφόρα ασθένεια λόγω πλημμυρών


Τουλάχιστον 89 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες στις Φιλιππίνες από ασθένεια που συνδέεται με τις πλημμύρες, ανακοίνωσε ανώτατος αξιωματούχος του τομέα Υγείας.

Ο υφυπουργός Υγείας της χώρας δήλωσε ότι περίπου χίλιοι άνθρωποι ακολουθούν θεραπεία για τη λεπτοσπείρωση σε διάφορα νοσοκομεία της πρωτεύουσας Μανίλας, αλλά και σε επαρχίες που επλήγησαν από την κακοκαιρία.

Η λεπτοσπείρωση αποτελεί ένα οξύ νόσημα που προσβάλει άτομα που έχουν έρθει σε επαφή με νερό ή χώμα τα οποία έχουν μολυνθεί με ούρα άρρωστων ζώων. Μπορεί να προκαλέσει νεφρική ανεπάρκεια και βλάβες στο ήπαρ και τον εγκέφαλο.

Το υπουργείο Υγείας διευκρίνισε πως οι νεκροί ήταν κάτοικοι των περιοχών που ακόμα παραμένουν πλημμυρισμένες, τρεις εβδομάδες μετά το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας Κετσάνα.

Οι αρμόδιες αρχές εκτιμούν ότι περίπου 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στις πληγείσες περιοχές και κινδυνεύουν να προσβληθούν από τη νόσο. "Πιστεύουμε ότι θα υπάρξουν πολλά περισσότερα κρούσματα", πρόσθεσε ο υφυπουργός.πρωτο θεμα