Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Η Google ετοιμάζει το δικό της online βιβλιοπωλείο


Η έκθεση βιβλίου που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας έβγαλε μια σημαντική είδηση με πρωταγωνίστρια τη Google. Ο διαδικτυακός κολοσσός ανακοίνωσε ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2010 θα εγκαινιάσει ένα νέο online βιβλιοπωλείο, το οποίο θα εμπορεύεται βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή. Οι πελάτες της νέας επιχείρησης θα μπορούν να διαβάζουν τα βιβλία που αγοράζουν από οποιαδήποτε συσκευή διαθέτει web browser.

Η Google έχει ήδη συνάψει συμφωνίες με πολλούς εκδότες, στο πλαίσιο των συνεργασιών για την υπηρεσία Google Book Search. Έτσι, είναι σε θέση να υλοποιήσει πολύ σύντομα τη νέα υπηρεσία. Σε πρώτη φάση, θα διατεθούν από τη Google Editions περίπου 500.000 τίτλοι. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αγοράσουν τα βιβλία είτε απ' ευθείας από τη σελίδα της Google, είτε μέσω άλλων υπηρεσιών, όπως το Amazon.

Για πωλήσεις μέσω της σελίδας Google Editions, ο εκδότης θα παίρνει το 63% της αξίας και η Google θα κρατά το υπόλοιπο. Όταν η πώληση γίνεται μέσω τρίτου λιανοπωλητή, αυτός θα καρπώνεται το 55% [με ένα μικρό ποσοστό να πηγαίνει στη Google] και ο εκδότης θα εισπράττει το 45%. pc magazine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου