Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Λιώνει ο μεγαλύτερος παγετώνας της Ανταρκτικής



Πριν από δεκαπέντε χρόνια οι επιστήμονες είχαν προβλέψει ότι η «Νήσος Πάιν», ο μεγαλύτερος σε έκταση παγετώνας της Δυτικής Ανταρκτικής, έλιωνε μεν αλλά με αργό ρυθμό και είχαν τότε υπολογίσει ότι η διαδικασία τήξης θα διαρκούσε έξι αιώνες.

Οι αναλύσεις που γίνονται όμως τώρα δείχνουν ότι τα τελευταία χρόνια ο παγετώνας λιώνει πλέον με τόσο γρήγορο ρυθμό που πέρασε τα λεγόμενα «οριακά σημεία αντοχής» του σε διάστημα πολύ μικρότερο από αυτό που υπολογιζόταν.

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης πραγματοποίησαν τρισδιάστατες προσομοιώσεις οι οποίες δείχνουν ότι το 50% του παγετώνα θα έχει λιώσει μέσα στα επόμενα 100 έτη. Αν τελικά συμβεί αυτό, στο τέλος του αιώνα το ύψος των επιπέδων της θάλασσας σε παγκόσμιο επίπεδο υπολογίζεται ότι θα ανεβεί κατά 24 εκατοστά. Οι ερευνητές μάλιστα αναφέρουν ότι σχεδίασαν την προσομοίωση λαμβάνοντας υπόψη δεδομένα τα οποία ανήκουν στα αισιόδοξα σενάρια και προβλέψεις για την τύχη της Νήσου Πάιν, κάτι που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται ο παγετώνας να λιώσει ακόμη πιο σύντομα.

Οι ερευνητές σημειώνουν επίσης ότι ο γειτονικός στη Νήσο Πάιν παγετώνας, ο παγετώνας Τhwaite που επίσης λιώνει, φαίνεται ότι βρίσκεται πολύ κοντά στο να ξεπεράσει (ή μπορεί και να έχει ξεπεράσει) τα δικά του «οριακά σημεία αντοχής». Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό θα επιταχύνει και άλλο τον ρυθμό λιώσιμου και της Νήσου Πάιν.
tovima.gr

Nintendo DSi XL, Κυκλοφορεί στις 5 Μαρτίου



Το νέο Nintendo DSi XL,  κυκλοφορεί στην Ευρώπη στις 5 Μαρτίου 2010. Ενσωματώνει δύο οθόνες 4.2 ιντσών, υποστηρίζει το DSi Shop για να κατεβάζετε παιχνίδια και διαθέτει Browser για να σερφάρετε στο ίντερνετ μέσω Wi-Fi. Το Nintendo DSi XL είναι το τέταρτο μέλος της οικογένειας του Nintendo DS που έχει πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια κομάτια. Το Nintendo DSi XL κυκλοφορεί στις 5 Μαρτίου σε δυο χρώματα – βυσσινί και σκούρο καφέ.
techblog.gr

Nokia concept phone, Φορτίζει με Coca-Cola!




Ίσως σε μερικά χρόνια να μπορούμε να ξεδιψάμε τη δίψα μας για ενέργεια ταυτόχρονα και με αυτή του κινητού μας. Σε συνεργασία με τη Nokia, ο Ιάπωνας σχεδιαστής Daizi Zheng παρουσίασε ένα concept κινητό τηλέφωνο που για ενέργεια χρησιμοποιεί υγρά που περιέχουν ζάχαρη, όπως το γνωστό μας αναψυκτικό, την Coca-Cola. Από τις φωτογραφίες και τα λεγόμενα του δημιουργού δεν μπορώ να καταλάβω αν το κινητό λειτουργεί, πρόκειται όμως μια ενδιαφέρουσα πρόταση!





πηγή:techblog.gr

LG CF3D – Ο πρώτος στον κόσμο Full HD 3D projector



O LG CF3D είναι o πρώτος φορητός στον κόσμο   Full HD 3D  προβολέας βίντεο με αντίθεση 7000:1 και 2500 μονάδες  Lumen ANSI  φωτεινότητα, το FC3D στα χαρακτηριστικά του  έχει και την  τεχνολογία TruMotion 120Hz . Ο επεξεργαστής του  θα σας προσφέρει τέλειο  3D HD βίντεο.Το  νέο σχέδιο της LG  αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Μαρτίου 2010. 

Motorola BACKFLIP



Κατά τη διάρκεια της CES, η εταιρεία ανακοίνωσε το λανσάρισμα νέων συσκευών κινητής τηλεφωνίας που θα ενσωματώνουν το Android της Google
Η Motorola παρουσίασε (κατά τη διάρκεια της CES) το Backflip, τη νέα της συσκευή κινητής τηλεφωνίας, η οποία ενσωματώνει το λειτουργικό σύστημα της Google, Android. Το κινητό είναι εξοπλισμένο με οθόνη αφής 3.1 ιντσών, ενώ διαθέτει πληκτρολόγιο το οποίο μπορεί να διπλωθεί πίσω από την οθόνη. Αυτός ο σχεδιασμός επέτρεψε στη Motorola να τοποθετήσει ένα μεγαλύτερου μεγέθους πληκτρολόγιο.
Στο πίσω μέρος της οθόνης τού Backflip βρίσκεται τοποθετημένο ένα μικρό touchpad που επιτρέπει στους χρήστες να πλοηγούνται στις επιλογές του κινητού χωρίς τα δάχτυλά τους να καλύπτουν μέρος της οθόνης.
Επιπλέον, η Motorola ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να διαθέσει περισσότερες συσκευές που θα ενσωματώνουν το λειτουργικό σύστημα της Google.
πηγή:  pcw.gr

LePhone: Η «κινητή» πρόταση της Lenovo


 


 
 

Η πρόταση της Lenovo στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας ονομάζεται "LePhone" και είναι ένα smartphone που πρόκειται να γοητεύσει τόσο για τα χαρακτηριστικά όσο και για τον σχεδιασμό του. Και αυτό γιατί έχει τη δική του θήκη, χάρη στην οποία αλλάζει κάθε φορά μορφή, ενώ με τις κατάλληλες κινήσεις λειτουργεί και μόνο του αλλά και με πληκτρολόγιο.
Στα άλλα χαρακτηριστικά, εντυπωσιακή θέση κατέχει το λειτουργικό Android, ο 1 GHz Qualcomm Snapdragon επεξεργαστής, μία κάμερα 3 MP, το GPS και το Wi-Fi. Το περιμένουμε μετά τα μέσα του 2010, μαζί με ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες.




mobile-news.gr

Food Art by Saxton Freymann


Δείτε τις υπόλοιπες εικόνες εδώ

Βλέποντας τη μετάφραση



Μπορεί να μην έχει έρθει ακόμα η εποχή που να χρησιμοποιούμε συσκευές αυτόματης μετάφρασης,  αλλά η νέα συσκευή της NEC δείχνει ότι αυτό δεν είναι απίθανο. Η επικοινωνία με άλλους ανθρώπους των οποίων τη γλώσσα δεν μιλάμε, θα γίνεται άνετα στο μέλλον με τη βοήθεια του Tele Scouter, ενός σετ που θα αποτελείται από μικρόφωνο, υπολογιστή και γυαλιά απεικόνισης. Πώς θα δουλεύει; Απλά, ο υπολογιστής θα μεταφράζει την ομιλία που καταγράφει το μικρόφωνο και θα την απεικονίζει στα γυαλιά.
mobile-news.gr

Ευχάριστες αλλαγές στα νέα Ford


Στο Consumer Electronics Show 2010 ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το MyFord Touch, το νέο «πακέτο» παροχών που θα προσφέρεται στα νέα οχήματα της αυτοκινητοβιομηχανίας Ford.
Όλη την προσοχή θα τραβά η οθόνη αφής 8 ιντσών που θα παίζει τον κεντρικό ρόλο στο σαλόνι του αυτοκινήτου, και οι δύο 4,2 ιντσών LCD οθόνες που θα τοποθετούνται πάνω από το τιμόνι, περικλείοντας ένα αναλογικό ταχύμετρο. Στην αριστερή μικρή οθόνη θα παρέχονται πληροφορίες για το ίδιο το όχημα, όπως το στροφόμετρο και η ένδειξη της βενζίνης, την ώρα που στην αντίστοιχη οθόνη στα δεξιά θα υπάρχουν οι βασικές επιλογές του MyFord Touch. Επίσης, ο οδηγός θα αλληλεπιδρά με το σύστημα με τρεις τρόπους: α) φωνητικές εντολές, β) μέσω της οθόνης αφής και γ) μέσω των ειδικών πλήκτρων. Ο browser θα μπορεί να τεθεί σε λειτουργία όταν το αμάξι είναι σταματημένο, και θα διαθέτει WebKit.



mobilenews

Η αναζήτηση της «άλλης Γης» σε νέα διάσταση


Τον 19ο αιώνα, οι αστρονόμοι πέρασαν πολύ χρόνο αναζητώντας με τα τηλεσκόπια τους σκιές που περνούν μπροστά από τον ήλιο. Σκοπός ήταν ο εντοπισμός του Βόλκαν, ενός υποτιθέμενου πλανήτη στην εσωτερική τροχιά του Ερμή, ψάχνοντας για διελεύσεις του. Πρόκειται για τις στιγμές που ο πλανήτης θα πέρναγε μπροστά από τον ήλιο και η σκιά του θα γινόταν ορατή από τη Γη. Δυστυχώς, η ύπαρξη του Βόλκαν δεν αποδείχθηκε ποτέ, η μέθοδος αναζήτησης του ήταν απόλυτα λογική. Μάλιστα, με αυτό το σκεπτικό λειτουργεί το Κέπλερ, το αμερικανικό διαστημικό τηλεσκόπιο που αναζητά ίχνη πλανητών που περνούν μπροστά από τους δικούς τους ήλιους.
Το Κέπλερ κοιτά ταυτόχρονα και χωρίς διακοπή περισσότερα από 150.000 αστέρια, καταγράφοντας την ποσότητα φωτός που εκπέμπουν. Αυτό που ψάχνει είναι μικρές, περιοδικές μειώσεις στη φωτεινότητα που μπορεί να προκαλείται από τη διέλευση πλανητών. Μάλιστα, στις 4 Ιανουαρίου, η Αμερικανική Κοινότητα Αστρονομίας ανακοίνωσε ότι έχει ήδη εντοπίσει πέντε τέτοιες περιπτώσεις, μετά από έξι μόλις εβδομάδες πλήρους λειτουργίας του Κέπλερ.
Οι παρατηρήσεις των τελευταίων 15 ετών έδειξαν ότι πλανήτες που περιστρέφονται γύρω από ήλιους δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Περισσότεροι από 400 τέτοιοι πλανήτες έχουν εντοπιστεί παρατηρώντας ταλαντώσεις στα άστρα που προκαλούν οι πλανήτες. Ωστόσο, μία αξιοσημείωτη ταλάντωση μπορεί να προκληθεί μόνο από τεράστιους πλανήτες, γεγονός που αποκλείει από την αναζήτηση πλανήτες με το μέγεθος της Γης. Το Κέπλερ, από την άλλη, μπορεί εύκολα να εντοπίσει μικρότερους πλανήτες. Η Γη, όταν περνά μπροστά από τον ήλιο μειώνει τη φωτεινότητα του κατά 0,01%, ποσοστό που μπορεί να ανιχνεύσει το Κέπλερ.
Προς το παρόν, οι πλανήτες που έχει εντοπίσει το τηλεσκόπιο είναι σημαντικά μεγαλύτεροι από το δικό μας. Τέσσερις είναι λίγο μεγαλύτεροι από τον Δία, το μεγαλύτερο πλανήτη του δικού μας ηλιακού συστήματος, ενώ ο πέμπτος έχει το μέγεθος του Ποσειδώνα, τέταρτου μεγαλύτερου στο ηλιακό σύστημα. Επίσης, έχουν πολύ πιο σύντομες τροχιές που κυμαίνονται από 3,3 έως 4,9 γήινες ημέρες.
Κανένα από αυτά τα δεδομένα δε προκαλεί έκπληξη στους αστρονόμους. Ακόμη και με τη μέθοδο της διέλευσης, μεγάλοι πλανήτες είναι ευκολότερο να εντοπιστούν σε σχέση με τους μικρότερους για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η μείωση της φωτεινότητας να οφείλεται στο ίδιο το άστρο, θα πρέπει να συμβαίνει ανά ίσα διαστήματα. Εκατοντάδες μεταβολές στη φωτεινότητα άστρων έχουν παρατηρηθεί από το Κέπλερ, που θα μπορούσαν να οφείλονται από περιστρεφόμενους πλανήτες, ακόμη όμως δεν έχουν επιβεβαιωθεί γιατί λείπει το στοιχείο της τακτικής, προβλέψιμης επανάληψης.
Η κοντή τροχιά σημαίνει ότι οι πλανήτες βρίσκονται πολύ πιο κοντά στο άστρο τους σε σχέση με την απόσταση Γης- ήλιου και, άρα, πολύ πιο ζεστοί. Δεν είναι όμως τόσο ζεστοί όσο άλλες ανακαλύψεις που έκανε το Κέπλερ. Το τηλεσκόπιο έχει εντοπίσει δύο ουράνια σώματα σε μέγεθος πλανητών, με θερμοκρασίες 12-13.000 βαθμούς Κελσίου, που μάλιστα δε δικαιολογείται από την απόσταση που έχουν από τον ήλιο τους. Σύμφωνα με μία θεωρία, πρόκειται για νεαρούς πλανήτες, που εκλύουν θερμότητα λόγω της εσωτερικής κατάρρευσης που προκαλεί η ίδια τους η βαρύτητα.
Πάντως, καμία από αυτές τις πρόσφατες ανακαλύψεις δεν ενισχύει τους λόγους που η αναζήτηση μακρινών πλανητών είναι τόσο δημοφιλής, ή γιατί έχει τόσο συχνά αποτελέσει αντικείμενο της λογοτεχνίας και του κινηματογράφου. Για να υπάρχει κάποια σοβαρή πιθανότητα εύρεσης της «άλλης Γης», ανεξάρτητα από το αν θα μπορέσουμε ποτέ να πάμε εκεί, απαιτούνται περισσότερα στοιχεία και αναλύσεις για την ύπαρξη οξυγόνου στην ατμόσφαιρα. Η αναζήτηση πάντως, έχει ξεκινήσει για τα καλά και αν πλανήτες παρόμοιοι με τη Γη υπάρχουν κάπου εκεί έξω, υπάρχουν καλές πιθανότητες σύντομα να τους βρούμε.
www.kathimerini.gr

Πριν από 397 εκατομμύρια χρόνια τα πρώτα…βήματα στη Γη





Ανακαλύφθηκαν οι αρχαιότερες πατημασιές τετράποδων στη Γη και είναι πολύ παλαιότερες του αναμενομένου.
Οι πρώτοι τετράποδοι πρόγονοι των σύγχρονων θηλαστικών, ερπετών και πουλιών εξήλθαν από τα ύδατα των θαλασσών και πρωτοπερπάτησαν στη Γη εκατομμύρια χρόνια νωρίτερα από ό,τι πίστευαν μέχρι τώρα οι επιστήμονες. Αυτό δείχνουν τα αρχαιότερα ίχνη από απολιθωμένες πατημασιές ενός αινιγματικού -εξαφανισμένου προ πολλού- τετράποδου, οι οποίες ανακαλύφθηκαν στην Πολωνία και χρονολογούνται πριν 397 εκατ. χρόνια.
Σύμφωνα με τους Πολωνούς και Σουηδούς ερευνητές, το εύρημα πρέπει να οδηγήσει σε αναθεώρηση των δεδομένων για μια κρίσιμη περίοδο στην εξελικτική ιστορία του πλανήτη μας, όταν τα πρώτα τετράποδα σπονδυλωτά, προερχόμενα από τις θάλασσες, «μετέτρεψαν» τα πτερύγιά τους σε πόδια, περπάτησαν στη Γη και σταδιακά έγιναν δεινόσαυροι, θηλαστικά και, τελικά, άνθρωποι.
Το ενδιάμεσο στάδιο, σύμφωνα με την έως τώρα κυρίαρχη θεωρία, ήταν ψάρια με κεφάλι και σώμα τετράποδου, τα οποία όμως είχαν ακόμα τα πτερύγιά τους αντί για χέρια και πόδια. Το πιο διάσημο «ενδιάμεσο πλάσμα» ήταν το Τικτααλίκ, ένα μεγάλο ψάρι του ρηχού νερού, απολίθωμα του οποίου έχει βρεθεί το 2006 σε ένα νησί του αρκτικού Καναδά, 1.000 χλμ. νοτιότερα του βόρειου Πόλου και το οποίο έζησε πριν 375 εκατ. χρόνια.
Σύμφωνα με την παλαιοντολόγο Τζένι Κλακ, η νέα ανακάλυψη «ανατρέπει όλη την ιστορία για την έξοδο (σ.σ. των ζώων) από το νερό». Οι πατημασιές «χεριών» και «ποδιών», πλάτους έως 26 εκατοστών (άρα το τετράποδο πρέπει να είχε μήκος περίπου δυόμιση μέτρων), που παρουσιάζονται σε σχετική εργασία στο περιοδικό Nature, υπό την Περ Άλμπεργκ του σουηδικού πανεπιστημίου της Ουψάλα, σύμφωνα με το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο, βρέθηκαν σε ένα εγκαταλειμμένο λατομείο στη νοτιοανατολική Πολωνία, από ερευνητές του πανεπιστημίου της Βαρσοβίας και η χρονολόγησή τους έγινε με βάση την ηλικία των πετρωμάτων που τα περιέβαλαν και τα οποία ανάγονται στη Μέση Δεβόνιο περίοδο.
Μέχρι σήμερα τα αρχαιότερα ίχνη βαδίσματος τετράποδων στη Γη ήσαν ηλικίας 385 εκατ. ετών, αλλά η νέα ανακάλυψη παραπέμπει σε αρκετά εκατομμύρια χρόνια νωρίτερα. Αν και μερικά από τα ίχνη είχαν πιθανώς γίνει σε ρηχά νερά με λασπωμένο βυθό, είναι σαφές από το καθαρό σχήμα των δαχτύλων των ποδιών και από την φύση των γεωλογικών ιζημάτων ότι οι πρόγονοι εκείνοι των σημερινών ζώων περνούσαν ένα μέρος της ζωής τους και στην ξηρά. Πολλά από τα αποτυπώματα είναι πολύ καθαρά για να έχουν γίνει κάτω από το νερό. Δεν βρέθηκε ίχνος από σύρσιμο του σώματος, άρα το τετράποδο (πιθανώς σε σχήμα σημερινού κροκόδειλου) πρέπει να έπλεε στο νερό και ταυτόχρονα να περπατούσε στο λασπώδη βυθό, όταν βρισκόταν μέσα στο ρηχό νερό.
Το εύρημα επίσης ανατρέπει την ευρέως διαδεδομένη αντίληψη ότι τα τετράποδα αποίκισαν την ξηρά προερχόμενα από τοποθεσίες του γλυκού νερού, όπως λίμνες και κοίτες ή δέλτα ποταμών. Αντίθετα, ενισχύεται πλέον η θεωρία ότι τα πρώτα αμφίβια ζώα προήλθαν από παραθαλάσσιες τοποθεσίες αλμυρού νερού, όπως οι κοραλλιογενείς λιμνοθάλασσες.
Πάντως οι επιστήμονες παραμένουν επιφυλακτικοί, αν δεν δουν πρώτα απολιθώματα των ίδιων των ζώων, στο να βγάλουν οριστικά συμπεράσματα, όσον αφορά το πώς, πότε και που τα πρώτα σπονδυλωτά άρχισαν να «κατακτούν» τον πλανήτη μας, μετατρεπόμενα από ψάρια σε ζώα. Σύμφωνα με μια θεωρία, τα πρώτα τετράποδα βγήκαν στη στεριά για να εναποθέσουν εκεί τα αυγά τους, ώστε να είναι πιο ασφαλή από την θάλασσα που έβριθε τότε από κινδύνους. Σύμφωνα με μια άλλη θεωρία, τα πρώτα αμφίβια ανέπτυξαν πόδια για να μπορούν να πηδάνε από τη μια λιμνούλα στην άλλη.
Οι θεωρίες αυτές αμφισβητούνται από το νέο εύρημα, καθώς δεν θα ήταν λογικό για ένα ψάρι να αφήσει τα αυγά του σε ένα παραθαλάσσιο μέρος όπου η παλίρροια θα τα σκέπαζε, ούτε θα είχε νόημα η ανάπτυξη ποδιών σε ένα παράκτιο περιβάλλον, όπου δεν θα υπήρχαν λιμνούλες. Οι παλαιοντολόγοι συνεχίζουν να «χτενίζουν» τη νοτιοανατολική Πολωνία για ανάλογα ευρήματα, καθώς και για απολιθώματα των ίδιων των ζώων.
www.kathimerini.gr

Συνεργασία Facebook - McAfee


Το Facebook ανακοίνωσε τη σύναψη συνεργασίας με την εταιρεία λογισμικού ασφαλείας McAfee, με στόχο την προστασία των χρηστών του από τα χιλιάδες μηνύματα spam και τους ιούς που τους απειλούν καθημερινά.
Συγκεκριμένα, οι χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου θα μπορούν να αποκτήσουν τη σουίτα ασφαλείας της McAfee δωρεάν για έξι μήνες, ενώ στη συνέχεια θα μπορούν να την αγοράσουν σε ειδική προνομιακή τιμή. Επιπλέον, το Facebook θα χρησιμοποιεί στο εξής εργαλεία της McAfee για την εξέταση του υπολογιστή οποιουδήποτε χρήστη δεχθεί ιό ή κακόβουλο λογισμικό μέσω του Facebook.
«Παρατηρούμε ραγδαία αύξηση του κακόβουλου λογισμικού σε παγκόσμιο επίπεδο τους τελευταίους 12 μήνες», σχολίασε ο Ντέιβιντ Ντε Βάλτ, διευθύνων σύμβουλος της McAfee. «Η πλειοψηφία του μάλιστα είναι ειδικά σχεδιασμένη να στοχεύει τις εφαρμογές των μεγάλων υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης», συμπλήρωσε.
Από την πλευρά του, ο Έλιοτ Σράτζ, αντιπρόεδρος επικοινωνίας και δημόσιας πολιτικής του Facebook, επεσήμανε ότι η υπηρεσία έχει τη δική της τεχνολογία αντιμετώπισης απειλών. Ωστόσο «με την αύξηση της σημασίας της ασφάλειας στο Διαδίκτυο, θελήσαμε να αναπτύξουμε ηγετική θέση που θα καθορίζει τις πρακτικές μας και θα βοηθά τους χρήστες να έχουν μια όσο το δυνατόν ασφαλέστερη εμπειρία».
www.kathimerini.gr

Μυστηριώδες αντικείμενο πέρασε ξυστά από τη Γη το απόγευμα της Τετάρτης



Ένα άγνωστης ταυτότητας διαστημικό αντικείμενο πέρασε σε μικρή απόσταση από τη Γη σήμερα το απόγευμα. Οι επιστήμονες είχαν αποκλείσει το ενδεχόμενο πρόσκρουσης του Πλανήτη, ωστόσο οι επιστήμονες ακόμα ξύνουν το κεφάλι τους για το τι ακριβώς είναι.
Οι αστρονόμοι εκτιμούν ότι πρόκειται πιθανώς για διαστημικό σκουπίδι ή για μικρό αστεροειδή.
Υπολογίζεται ότι έχει μέγεθος 10 με 15 μέτρα, αρκετό για να καταστρέψει μια έκταση εκατοντάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων σε περίπτωση που προσέκρουε στην επιφάνεια της Γης.
Την Τετάρτη στις 14.47 ώρα Ελλάδας το αντικείμενο πέρασε σε απόσταση 129.000 χιλιομέτρων, λιγότερο από το μισό της απόστασης Γης-Σελήνης.
Ενδέχεται μάλιστα να είναι ορατό από τις δυτικές ΗΠΑ με ένα καλό ερασιτεχνικό τηλεσκόπιο.
tovima.gr

Samsung HT-C6730W, HT-C7530W & HT-C6500

Lets get Surrounded...

Τα πακέτα όλα σε ένα σε ότι αφορά στα ολοκληρωμένα συστήματα οικιακού κινηματογράφου καταφθάνουν το ένα μετά το άλλο και το 2010 θα είναι η χρονιά που οι δυνατότητες τους θα κάνουν limit up.


Τρία νέα συστήματα παρουσίασε η Samsung που έρχονται να καλύψουν κάθε απαίτηση.

Και τα τρία συστήματα διαθέτουν ενσωματωμένο Blu-ray player, πληρούν το πρωτόκολλο DLNA, παρέχουν τις υπηρεσίες της πλατφόρμα Internet@TV, ενώ τα HT-C6730W& HT-C6500 θα διαθέτουν ενσωματωμένη ασύρματη δικτύωση Wi-Fi και το HT-C7530W μέσω του προαιρετικού USB Dongle.

Eπίσης και στα τρία συστήματα είναι έκδηλη η νέα retro σχεδιαστική γραμμή, ενώ το παρόν δίνουν οι ενισχυτικές βαθμίδες Crystal Amplifier Pro, όπως και εξελιγμένοι επεξεργαστές DSP.

Το HT-C6730W υποστηρίζει ήχο 7.1 περιέχοντας τα απαραίτητα ηχεία και τις ανάλογες ενισχυτικές βαθμίδες, εκ των οποίων τα πίσω είναι ασύρματα, υποστηρίζει τα Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD & DTS-HD Master Audio και αποτελεί το πιο πληθωρικό από θέμα ισχύος σύστημα με την συνολική ισχύ του να ανέρχεται στα 1330 watt.

To HT-C7530W, που ακολουθεί πιστά την γραμμή Crystal Design, είναι ένα σύστημα 5,1 καναλιών με τα πίσω ηχεία και σε αυτήν την περίπτωση να είναι ασύρματα και την συνολική ισχύ να ανέρχεται στα 800 watt.

To HT-C6500 αποτελεί το πιο ‘μαζεμένο’ σε όγκο σύστημα κατάλληλο για μικρούς χώρους, το οποίο όμως δεν στερείται ούτε σε κανάλια, 5.1, αλλά ούτε και σε συνολική ισχύ η οποία ανέρχεται στα 1000 watt.
πηγή:  fullhd.gr

Rally Dakar 2010 by boston !!!!



δείτε τις εικόνες εδώ http://www.boston.com/bigpicture/2010/01/dakar_rally_2010.html

Φονικός σεισμός στην Αιτή


δείτε τις εδώ: http://www.boston.com/bigpicture/2010/01/haiti_48_hours_later.html
και εδώ: http://www.boston.com/bigpicture/2010/01/earthquake_in_haiti.html