Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Sony DPP-F700


Τόση τεχνολογία από τις ηλεκτρονικές κορνίζες πραγματικά δε τo περίμενα. Το κάδρο αυτό της Sony, το DPP-F700, όχι μόνο δείχνει αλλά τυπώνει κιόλας. Αναμένεται στην αγορά με το νέο έτος, έχει οθόνη 7 ιντσών ανάλυσης WVGA (800x480) και είναι εξοπλισμένο με μονάδα εκτύπωσης φωτογραφιών διάστασης 4x6 ίντσες, επαγγελματικής ανάλυσης 300x300 dpi. Ο χρόνος εκτύπωσης μια φωτογραφίας είναι 45 δευτερόλεπτα.
Εξυπακούεται ότι η κορνίζα εμπεριέχει προγράμματα διόρθωσης και edit των φωτογραφιών με δυνατότητες όπως μεγέθυνση, σμίκρυνση, αποκοπής, σφραγίδας ημερομηνίας ακόμη και εκτύπωσης χωρίς περιθώρια. Παράλληλα παρέχονται ρυθμιστικά φωτεινότητας, κοντράστ, χροιών και κόρου. Από μια τέτοια συσκευή δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν προγράμματα εκτύπωσης ημερολογίων, σελιδοποίησης της φωτογραφίας μας και 30 templates για να διαλέξουμε.
Η κορνίζα έχει εσωτερική μνήμη 1GB που σημαίνει περίπου 2.000 φωτογραφίες. Δέχεται τόσο JPEG όσο και TIFF αλλά και BMP. Οι φωτογραφίες μπορούν να φορτωθούν μέσω USB αλλά και καρτών-μνήμης όπως  Memory Stick PRO, Memory Stick PRO Duo, Secure Digital (SD), SDHC, Multi-Media (MMC), CompactFlash και  xD-Picture Card.

Άντε η επόμενη κίνηση θα είναι να βάλουν και δέκτη ψηφιακής τηλεόρασης σε κορνίζα ώστε, αν βαρεθούμε τις φωτογραφίες, να βλέπουμε κανένα ποδόσφαιρο.
fullhd

Fujitsu LIFEBOOK T4410, Tablet PC με Windows 7



Το νέο Fujitsu LIFEBOOK T4410 υποστηρίζει τα Windows 7, επιτρέποντας την εισαγωγή πληροφοριών intuitive data input, είτε με τη χρήση γραφίδας είτε με την απλή κίνηση των δακτύλων. Με την περιστροφική δυνατότητα της οθόνης, το tablet PC μετατρέπεται σε έναν ευέλικτο ηλεκτρονικό υπολογιστή, ενώ η επιπλέον μπαταρία του εξασφαλίζει στο χρήστη τη δυνατότητα να συνεχίσει την εργασία του, όταν δεν υπάρχει πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα.Intuitive data processing
Με την διπλή ψηφιακή τεχνολογία (Dual Digitizer technology), η οποία είναι ενσωματωμένη στην ευρεία οθόνη 12.1 ιντσών, οι πληροφορίες εισάγονται άμεσα με το πολύ-λειτουργικό στυλό ή το άγγιγμα της οθόνης. Με το σύστημα αυτό, οι χρήστες μπορούν να αλλάζουν το περιεχόμενο των δεδομένων και να ρυθμίζουν τη λειτουργία του video, απλά αγγίζοντας και κινώντας την εικόνα ή χρησιμοποιώντας το στυλό. Με την τεχνολογία αφής, μπορούν με την κίνηση των δακτύλων πάνω στην οθόνη, να μικραίνουν και μεγαλώνουν φωτογραφίες, τα “παράθυρα” των windows, να προχωρούν ή προσπερνούν το περιεχόμενο των σελίδων τους (skipping, scrolling). Με τη δυνατότητα αναγνώρισης γραφής, έχουν τη δυνατότητα να εισαγάγουν και ψηφιοποιούν άμεσα τα κείμενά τους με το στυλό. Στο LIFEBOOK T4410 είναι ενσωματωμένα τα Windows 7, με αποτέλεσμα όλες οι παραπάνω λειτουργίες να είναι άμεσα διαθέσιμες στους χρήστες με την αγορά του notebook. Ταυτόχρονα, με τη δυνατότητα περιστροφής της οθόνης προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, το LIFEBOOK T4410, δεν είναι μια απλή φορητή συσκευή, αλλά ένα ευέλικτο Tablet PC.
Αυτονομία
Η τελευταία γενιά επεξεργαστών Intel Core 2 Duo, καθώς και το mobile Chipset Intel GM45 διασφαλίζουν μεγάλη απόδοση του notebook, το οποίο μπορεί να επεκταθεί και με άλλες λειτουργικές μονάδες. Με το modular bay μπορεί να προστεθεί δεύτερη μπαταρία, καθώς και επιπλέον σκληρός δίσκος. Με τον τρόπο αυτόν, οι χρήστες πλέον αποδεσμεύονται ακόμα περισσότερο από την πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα και έχουν στη διάθεσή τους μεγαλύτερη χωρητικότητα για τα αρχεία τους. Το σύστημα καθορισμού χρωμάτων (LED display) και ο φωτο-αισθητήρας περιβάλλοντος προσφέρουν αυτόματα την κατάλληλη φωτεινότητα και αντίθεση, κυρίως για την χρήση του notebook σε εξωτερικούς χώρους. Το LIFEBOOK T4410 ζυγίζει μόνο δύο κιλά και είναι σε αυτό ενσωματωμένες λειτουργίες 3G/UMTS, WLAN και Bluetooth, καθιστώντας το ως την πλέον κατάλληλη φορητή συσκευή.

Ασφάλεια δεδομένων
Η ασφάλεια των δεδομένων, κυρίως για τις φορητές συσκευές, είναι ένα κρίσιμο ζήτημα, το οποίο έλαβε σοβαρά υπόψη της η Fujitsu κατά την κατασκευή του φορητού LIFEBOOK T4410. Με το σύστημα αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων, μη εξουσιοδοτημένοι χρήστες δεν έχουν πρόσβαση στα δεδομένα του notebook. Η λειτουργία Computrace μπορεί να προσδιορίσει την ακριβή θέση του υπολογιστή και να διαγράψει τα αρχεία του με τηλεχειρισμό ή με χρονοδιακόπτη. Το μικροσύστημα TPM (Trusted Platform Module) αποθηκεύει σημαντικούς κωδικούς και ψηφιακά πιστοποιητικά και προστατεύει τα δεδομένα από υποκλοπές σε επίπεδο software, καθώς και απλή κλοπή.                                         
Το Fujitsu LIFEBOOK T4410 κυκλοφορεί σε διάφορες εκδόσεις
Με επεξεργαστή
Intel Core 2 Duo T9600 2.80 GHz
Intel Core 2 Duo 2.00 GHz
Intel Core 2 Duo 2.66 GHz
Intel Core 2 Duo 2.53 GHz
Με μνήμη RAM
4 GB DDR3
2 GBDDR3
1 GB DDR3
Με σκληρό δίσκο
320 GB, 5400 rpm, SATA, 2.5-inch S.M.A.R.T.
320 GB, 5400 rpm, FDE, 2.5-inch S.M.A.R.T.
160 GB, 7200 rpm, SATA, 2.5-inch S.M.A.R.T.
160 GB, 5400 rpm, SATA, 2.5-inch S.M.A.R.T.
128 GB SSD SATA, 2.5-inch S.M.A.R.T.
64 GB SSD SATA, 2.5-inch S.M.A.R.T.
πηγή:techblog

Motion Controller για PlayStation3 την Άνοιξη του 2010


Η Sony Computer Entertainment ανακοίνωσε την κυκλοφορία του νέου Motion Controller (προσωρινή ονομασία) για το PlayStation3 (PS3) την Άνοιξη του 2010. Το νέο χειριστήριο, το οποίο είναι εξοπλισμένο με υψηλής ακρίβειας και ευαισθησίας αισθητήρες κίνησης θα προσφέρει μια ολοκαίνουρια ψυχαγωγική εμπειρία στο PS3, συνδυασμένο με την PlayStationEye camera. Διαθέτοντας τη δυνατότητα αναγνώρισης και καταγραφής του προσώπου, αλλά και της σωματικής κίνησης του χρήστη, η PlayStationEye camera μπορεί επίσης να αποτυπώσει την εικόνα του παίκτη στην οθόνη της τηλεόρασης.Το νέο Motion Controller (προσωρινή ονομασία) είναι εξοπλισμένο με δύο αισθητήρες κίνησης, γυροσκόπιο τριών αξόνων και μετρητή επιτάχυνσης (accelerometer), ανιχνεύοντας έτσι την γωνία και την κλίση του χεριού του χρήστη όταν κινείται. Σε συνδυασμό με τη PlayStationEye camera, η οποία μπορεί να καταγράψει με ακρίβεια την ιδανική θέση του χειριστηρίου, το controller αποτυπώνει τη φυσική κίνηση του χεριού και την μεταφέρει με ακρίβεια στο παιχνίδι. Η σφαίρα που τοποθετείται στην κορυφή του χειριστηρίου δε χρησιμοποιείται απλώς για να καταγράψει την ιδανική θέση, αλλά μπορεί να καθοδηγήσει τους παίκτες μέσω της αλλαγής χρωμάτων ή της προβολής φωτιζόμενων σχεδίων στην ίδια τη σφαίρα. Επίσης, το νέο χειριστήριο θα εξοπλίζεται με λειτουργία δόνησης, αντίστοιχη με αυτή της σειράς χειριστηρίων PlayStation DUALSHOCK, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία gaming στους χρήστες.
Τίτλοι των SCE Worldwide Studios για χρήση με το Motion Controller (κυκλοφορία μέσα στο 2010)
- Ape Escape (προσωρινή ονομασία)
- Echochrome 2 (προσωρινή ονομασία)
- Eccentric Slider (προσωρινή ονομασία)
- Sing and Draw (προσωρινή ονομασία)
- Champions of Time (προσωρινή ονομασία)
- Motion Party (προσωρινή ονομασία)
- The Shoot (προσωρινή ονομασία)
- Tower (προσωρινή ονομασία)
- PAIN *
- Flower*
- Hustle Kings*
- High Velocity Bowling*
- EyePet*
* Η λειτουργία του αισθητήρα κίνησης θα μπορεί να προστεθεί μέσω αναβάθμισης από το Νetwork.
techblog

Nintendo Wii, Συλεκτική έκδοση σε μαύρο χρώμα





Το μαύρο Nintendo Wii θα είναι διαθέσιμο σε περιορισμένο αριθμό σε όλες τις Ευρωπαϊκές αγορές από 20 Νοεμβρίου ως συλλεκτική έκδοση πακέτο με Wii Remote, το Wii MotionPlus και το Nunchuk – όλα σε μαύρο – το εκπληκτικό νέο παιχνίδι Wii Sports Resort αλλά και το κλασσικό Wii Sports. Το Wii Sports Resort black bundle προσφέρει ένα σύνολο από 15 διαφορετικά απολαυστικά sports. Επίσης στην κατηγορία μαύρων αξεσουάρ που θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη θα περιλαμβάνεται και το νέο μαύρο Classic Controller Pro, καθώς και ξεχωριστά μαύρα Wii Remote controllers, Wii MotionPlus αξεσουάρ και Nunchuk controllers. Το Wii Sports Resort, που θα περιλαμβάνεται στο νέο συλλεκτικό πακέτο, έχει σημειώσει πουλήσεις περίπου ένα εκατομμύριο αντίτυπα στην Ευρώπη από την κυκλοφορία του στις 24 Ιουλίου μέχρι σήμερα. Το επαναστατικό αυτό παιχνίδι φέρνει στο σαλόνι σας ένα ολόκληρο νησί και 12 διασκεδαστικά sports, για να παίξετε μαζί με τους φίλους σας και την οικογένειά σας. Κάθε ένα από τα sports που περιλαμβάνεται στο Wii Sports Resort συνδυάζεται με την απόλυτη ακρίβεια που προσφέρει το επίσης νέο αξεσουάρ Wii MotionPlus, που περιλαμβάνεται μέσα στο νέο πακέτο. πηγή:techblog

Vodafone 533 Crystal, Με 126 κρύσταλλα Swarovski


Το Vodafone 533 Crystal είναι διακοσμημένο με 126 πολύτιμους κρυστάλλους που παρασκευάζονται στην Αυστρία και οι οποίοι τοποθετούνται στην γυαλιστερή μαύρη επιφάνειά του με τη βοήθεια μέσων τελευταίας τεχνολογίας. Εκτός από την ιδιαίετρη εμφάνισή του, διαθέτει ακόμα κάμερα 1,3 Megapixel με zoom, MP3 Player, FM ραδιόφωνο, δυνατότητα επέκτασης μνήμης με κάρτα, χαρακτηριστικά που το εντάσσουν στην κατηγορία των fashion multimedia συσκευών.Η Vodafone δίνει σε όλους τους λάτρεις της τεχνολογίας αλλά και της κομψότητας τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά το Vodafone 533 Crystal και να το αποκτήσουν με 109 ευρώ (λιανική τιμή με ΦΠΑ 19%). πηγή:techblog

Οι U2 σας προσκαλούν στη συναυλία τους!



Το πασίγνωστο ροκ συγκρότημα των U2 που έχει πουλήσει 140 εκατομμύρια δίσκους και έχει βραβευτεί 22 φορές με το Γκράμι, σας προσκαλεί στη συναυλία που θα δώσει στο στάδιο Rose Bawl στην Pasadena και θα μεταδοθεί για πρώτη φορά από το You Tube.

Η συναυλία θα ξεκινήσει την Κυριακή 25 Οκτωβρίου, στις 6:30 τα ξημερώματα (Δευτέρας) ώρα Ελλάδος. Μπείτε στο You Tube και απολαύστε τους.
mobilenews

Σύγκρουση γιγάντων


Σε ομοσπονδιακό δικαστήριο η Nokia υπέβαλε αγωγή κατά της Apple ισχυριζόμενη ότι με το iPhone παραβιάζονται δέκα δικές της ευρεσιτεχνίες, όπως η ασύρματη μετάδοση δεδομένων, η κωδικοποίηση ήχου, η ασφάλεια και η κρυπτογράφηση. Αν και η Apple δεν έχει απαντήσει στις κατηγορίες, αναμένεται να ξεκινήσει πόλεμος.πηγή:mobilenews

Microsoft: ΔΕΝ θα βάλουμε Blu-ray στο Xbox

Πόσες φορές έχει διαψεύσει η Microsoft τις πληροφορίες για προσθήκη Blu-ray player στο Xbox 360; Πάρα πολλές φορές, αλλά ποτέ δε βλάπτει μία ακόμα διάψευση. Ειδικά αν προέρχεται από τα πλέον αρμόδια χείλη, τον επικεφαλής της εταιρείας Steve Ballmer. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε πρόσφατα, ο Ballmer ρωτήθηκε για το αν θα μπει Blu-ray player στο Xbox. Επιχειρώντας να κλείσει οριστικά το θέμα, απάντησε ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνει κάτι τέτοιο και όσοι θέλουν Blu-ray θα πρέπει να βολευτούν με το PC ή με ένα player στο σαλόνι.
Ο Ballmer δήλωσε ότι το Blu-ray ΔΕΝ είναι το μέλλον του home cinema. Σύμφωνα με τη Microsoft, η επόμενη μέρα της οικιακής ψυχαγωγίας είναι η on-demand τηλεόραση υψηλής ανάλυσης. Συνεπώς, αυτό που έχει νόημα να γίνει (και θα γίνει) είναι να προστεθεί στο Xbox υποστήριξη για 1080p streaming.
Άσχετα με το τι θα συμβεί τελικά, το σκεπτικό του Ballmer και της Microsoft είναι σωστό. Τα δισκάκια, όσο ποιοτικά κι αν είναι, αρχίζουν να δείχνουν ξεπερασμένα. Εξάλλου, γιατί να βάζει-βγάζει κανείς δίσκους, όταν μπορεί να έχει τα ίδια αποτελέσματα με ένα κλικ;  πηγή:t3mag

Για πτήσεις με στιλ


Ο Leonardo Da Vinci ήταν γνωστός και για τις εφευρέσεις του, πέρα από τους πίνακες που ζωγράφιζε. Για να είμαστε πιο ακριβείς, ήταν γνωστός για τις εφευρέσεις που σχεδίαζε. Το γνωστό ορνιθόπτερο που αποτύπωσε στο χαρτί δεν κατάφερε ποτέ να πετάξει, αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να το ξεχάσουμε για πάντα. Το νέο gadget της Hammacher Schlemmer βασίζεται σχεδιαστικά στην ιδέα του Da Vinci και τα καταφέρνει εξαιρετικά και σε συνθήκες πτήσης.
Αντί για προπέλα ή μοτεράκι που αντλεί αέρα, το ορνιθόπτερο που βλέπετε χτυπάει τα φτερά του αρκετά γρήγορα ώστε να πετάει χωρίς πρόβλημα. Μιλάμε για 40 χτυπήματα ανά δευτερόλεπτο, ένα νούμερο που πλησιάζει τις επιδόσεις των κολιμπρί - ξέρετε, αυτά τα μικροσκοπικά πουλιά που αιωρούνται για να ρουφήξουν το νέκταρ από λουλούδια.
Κάθε φόρτιση 5 λεπτών εξασφαλίζει πτήση 7 λεπτών. Καθόλου άσχημα για ένα gadget που στοιχίζει 40 ευρώ. πηγή:t3mag

Δεν είναι απαραίτητο το DVD για την εγκατάσταση των Windows 7


Επιβεβαιώνοντας τη φημολογία που είχε αναπτυχθεί εδώ και καιρό, η Microsoft ανακοίνωσε και επίσημα ότι οι κάτοχοι netbooks θα μπορούν να εγκαταστήσουν τα ολοκαίνουργια Windows 7 χωρίς να απαιτείται το DVD με το λειτουργικό. Οι ενδιαφερόμενοι θα κατεβάζουν από το Internet τον σχετικό installer, τον οποίο μετά θα χρησιμοποιούν για την εγκατάσταση των Windows 7 μέσω ενός οποιουδήποτε USB stick.


Οι εκδόσεις που διατίθενται στο online κατάστημα της Microsoft είναι οι Windows 7 Home Premium, Professional και Ultimate. Σημειωτέον ότι πρόκειται για εκδόσεις αναβάθμισης, κάτι που σημαίνει ότι ο χρήστης θα πρέπει να έχει ήδη εγκατεστημένη στον υπολογιστή του μια έκδοση των Windows XP ή Vista.

Παραδόξως, από τον κατάλογο των εκδόσεων απουσιάζει η έκδοση Starter, η οποία δημιουργήθηκε για τα netbooks. Ενδεχομένως η Microsoft να θεωρεί ότι τα σύγχρονα μηχανήματα είναι πλέον αρκετά δυνατά για να "σηκώσουν" μια πλήρη έκδοση των 7 και δεν χρειάζεται η light version.

Οι τιμές για τις online παραγγελίες είναι οι ίδιες με αυτές που ισχύουν και στη λιανική πώληση.
pcmag

Supersonic Jet to Fly at Speed of Business


One of the more interesting airplane companies making news this week at the National Business Aircraft Association’s annual meeting isn’t actually making airplanes yet. Aerion Corporation is an ambitious group of people who want to produce a supersonic business jet. Aerion has been around for more than four years and continues to take deposits for the 8- to 12-seat aircraft it says will be capable of flying more than one and a half times faster than the speed of sound. The company has already received more than 50 deposits totaling more than $4 million. But it hasn’t found a manufacturing partner yet to help build the aircraft.
With the Concorde relegated to museums, there isn’t a supersonic aircraft available for anybody outside of the military who feels the need for speed. Currently the fastest business jet, the Cessna Citation X cruises at Mach .92. Aerion says there is a customer base for their Mach 1.6 aircraft that will be dramatically more efficient than other supersonic aircraft because of its unique laminar-flow wing design.
The current economic doldrums have slowed development of the $80 million jet, but Aerion remains optimistic with continued financial backing from investors. The company says it is in talks with aircraft makers in an effort to find a partner to manufacture the supersonic aircraft.
Aerion continues active development of the jet, expecting to certify the airplane by 2015. Recent wind-tunnel tests have bolstered the wing design critical to making the aircraft efficient at speeds above and below the speed of sound.
Current FAA regulations would limit the airplane to flying less than Mach 1.0 over the United States (pesky sonic booms being one of the issues). But Aerion says the jet will be able to cruise as efficiently as current business jets at speeds below the speed of sound when flying in U.S. airpsace. On a transoceanic flight however, pilots could push the throttles forward and cruise at speeds up to Mach 1.6, making the trip from New York to Paris in less than four and a half hours.
πηγή:wired

http://www.easygov.gr/flash/index.html-σελίδα συναλλαγής με το δημόσιο!

http://www.easygov.gr/flash/index.htmlhttp://www.easygov.gr/flash/index.html
Ο Ερμής είναι  το site του ελληνικού δημοσίου για να κάνετε ηλεκτρονικά περίπου όλες τις συναλλαγές σας με το δημόσιο.Πατώντας πάνω αριστερά σας μεταφέρει στην σελίδα  συναλλαγών ενω πατώντας το enter μπορείται να παρακολουθήσετε τον οδηγό χρήσης δημόσιων υπηρεσιών.