Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Formula 3 κινείται με σοκολάτα.....

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Warwick στην Αγγλία αποκάλυψαν ένα αγώνιστικό αυτοκινήτο που χρησιμοποιεί σαν καύσιμο σοκολάτα ή, τουλάχιστον, τα απόβλητα από ένα εργοστάσιο σοκολάτας. Το αυτοκίνητο, που κατασκευάζεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Φόρμουλα 3, είναι ακόμη πιο αξιοσημείωτο γιατί είναι επίσης κατασκευασμένο χρησιμοποιώντας βιοαποικοδομήσιμα υλικά.

Το τιμόνι, το κάθισμα και το αμάξωμα είναι κατασκευασμένα από φυτικές ίνες από καρότα, λινάρι, σόγια και διάφορους βολβους. Ο κινητήρας λειτουργεί με ένα μίγμα φυτικών ελαίων και αποβλήτων σοκολάτας. Οι ιθύνοντες υποστηρίζουν ότι είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο που κινείται με βιοκαύσιμα και επίσης να είναι κατασκευασμένο από ανανεώσιμα υλικά. Εμείς ισχυριζόμαστε ότι θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο του οποίου η περιγραφή σε κάνει να πεινάς. Είναι κατασκευασμένο για να επιτευχθεί μέγιστη ταχύτητα των 145 μιλίων/ώρα(230 σε χιλιόμετρα) και οι οδηγοί θα το πάρουν για ένα γύρο δοκιμής σε πλήρη ταχύτητα σε λίγες εβδομάδες για να εξακριβώθει η απόδοσή του.

Οι κατασκευαστές του το αποκαλούν "WorldFirst Formula 3 Race Car" και θα κάνει μια περιοδεία παρουσίασης όπου θα εκτίθεται σε πολλούς αγώνες, συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Grand Prix και του Britain's Goodwood Festival of Speed.
Επίσης όχι μόνο δεν ρυπαίνει την ατμόσφαιρα αλλά διαθέτει και ειδικό σύστημα καθαρισμού του αέρα!!
πηγή:inout.gr

Εκπληκτικές φωτογραφίες της γης στέλνουν οι αστροναύτες στο Twitter

Οι αστροναύτες του ISS έστειλαν  την πρώτη τους φωτογραφία από το διάστημα στο twitter μόλις πριν από λίγο καιρό. Τώρα  χρησιμοποιώντας το  Twitpic μας έστειλαν  εκπληκτικά πλάνα από σημαντικές θέσεις σε όλο τον κόσμο.
Είναι αποφασισμένοι να ποστάρουν στο tweeter οποιαδήποτε εικόνα θεωρούν ότι είναι ενδιαφέρουσα.Δείτε εδώ τις φωτογραφίες που έχουν βάλει στο twitter.
 

Η παραπάνω εικόνα είναι από το όρος  Φούτζι, στην Ιαπωνία. 



Tokyo
Hawaii
Mount Kilimanjaro
Golden Gate Bridge

πηγή:gizmodo

iphone 4G concept

• Titanium and Glass.
• OLED screen
• 3G
• GPS
• Front camera for iChat
• Removable battery
• 3.2 Megapixel camera
• Video
• 32 GB
gizmodo
Σύμφωνα με το AppleInsider που επικαλείται πληροφορίες που δόθηκαν από την KT, την εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Κορέας η οποία είναι από τις πρώτες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον προς την Apple για την παραλαβή του νέου iPhone 4G, το νέο iPhone μεταξύ άλλων θα διαθέτει:
  • Διπλοπύρηνο επεξεργαστή ίσως ακόμα και στο 1,5 ή 2 GHz
  • Οθόνη τύπου OLED
  • Δεύτερη κάμερα για βιντεοκλήσεις
  • Καλύτερο chipset γραφικών σε σχέση με τα προγενέστερα μοντέλα

Πείτε αντίο στον διαδικτυακό σας εαυτό!

Αν έχετε βαρεθεί το social networking, τότε το Web 2.0 Suicide Machine είναι ό,τι χρειάζεστε

Σας έχει κουράσει να ζείτε δημόσια, να μαθαίνετε κάθε δευτερόλεπτο τι σκέφτονται και τι κάνουν οι φίλοι σας ή σας έχουν λείψει οι χαρές της πραγματικής ζωής; Αν ναι, τότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφτείτε το σχετικά καινούριο Web 2.0 Suicide Machine. Πλέον μπορείτε να σβήσετε τα πάντα και να ξεκινήσετε τη ζωή σας από την αρχή!
Το πρωτότυπο site προσφέρει υπηρεσίες ολικής διαγραφής από Facebook, Twitter, MySpace και LinkedIn και αναλαμβάνει να σβήσει μια για πάντα όλους τους φίλους και τα μηνύματά σας, να αλλάξει το username, password και φωτογραφία ώστε να μην μπορείτε να ξανακάνετε log in. Επίσης, υπόσχεται να σας διαγράψει παντελώς από τα εν λόγω sites σε μόλις 52 λεπτά αντί των 9 ωρών και 35 λεπτών που θα σας έπαιρνε να το κάνετε μόνοι σας.
Έτσι, στην ουσία το site ενσαρκώνει τη λαϊκή ρήση "ο χάρος βγήκε παγανιά", αφού στο Facebook, για παράδειγμα, σβήνει όλους τους φίλους σας έναν προς έναν, τα groups αλλά και τα μηνύματά σας και σας τοποθετεί στο δικό του "Social Network Suiciders", όπου σας επιτρέπει στο διαδικτυακό "alter ego" σας να προσφωνήσει τις τελευταίες λέξεις. Μέχρι στιγμής, περίπου 2.156 χρήστες έχουν χρησιμοποιήσει το site για να "σκοτώσουν" το λογαριασμό τους στο Facebook.
Προσοχή, όμως! Αν αποφασίσετε να πατήσετε το κουμπί και να αποχαιρετήσετε τα δημοφιλή sites κοινωνικής δικτύωσης, δεν υπάρχει επιστροφή. Τα πάντα θα σβηστούν, δεν θα έχετε πλέον πρόσβαση στους λογαριασμούς σας, ενώ μόλις ξεκινήσει, η διαδικασία δεν σταματά.
Το Suicide Machine γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές με χιλιάδες χρήστες να περιμένουν ανυπόμονα τη σειρά τους. Ο συνιδρυτής του site,Walter Langelaar δηλώνει: "Οι servers μας είναι τόσο φορτωμένοι, αφού προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε στις αμέτρητες αιτήσεις".
Από την άλλη, όπως ήταν αναμενόμενο, το Facebook έχει ενοχληθεί ιδιαίτερα από τις υπηρεσίες που προσφέρει το Suicide Machine, ενώ σε e-mail που έστειλε στους ιδρυτές του site απαιτεί να "σταματήσουν άμεσα", δηλώνοντας ότι κάτι τέτοιο καταπατά τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών. Έτσι, το Facebook μπλόκαρε το Suicide Machine, ώστε να μην έχει πρόσβαση στο δημοφιλές social site. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, οι συντελεστές του Facebook σκέφτονται σοβαρά να προβούν σε νομικές διαδικασίες.

πηγή:pcw.gr

H Sony σκοπεύει να ανταγωνιστεί το iPad της Apple

Η εταιρεία δήλωσε ότι ενδιαφέρεται να μπει στην μεταξύ smartphones και netbooks αγορά
Η Sony άφησε να εννοηθεί, πρόσφατα, ότι ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί το επερχόμενο tablet της Apple, iPad.
"Είναι μια αγορά η οποία έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον μας. Είμαστε σίγουροι για τις δυνατότητές μας, ώστε να δημιουργήσουμε ένα αξιόλογο προϊόν", δήλωσε ο CFO της Sony, Nobuyuki Oneda.
Ο Oneda δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με προγραμματισμένα προϊόντα αλλά δήλωσε ότι στοχεύει σε μια παρόμοια αγορά με αυτή του επερχόμενου gadget της Apple.
H Sony είχε δηλώσει τον Οκτώβριο ότι σκοπεύει να κυκλοφορήσει ποικίλες νέες φορητές συσκευές, οι οποίες θα είναι σχεδιασμένες γύρω από υπηρεσίες που θα βασίζονται σε network.
Οι συσκευές θα συνδέονται με τη νέα online υπηρεσία της Sony, η οποία θα προσφέρει μουσική, ταινίες, παιχνίδια και ηλεκτρονικά βιβλία σε πολλαπλά προϊόντα της εταιρείας όπως τις τηλεοράσεις Bravia, τα Vaio, τις Walkman συσκευές της αλλά και τα e-book reader.
πηγή:pcw.gr

Σχεδιάστηκε ρομπότ το οποίο μπορεί να αναπαραχθεί

Ένα νέο ρομπότ μπορεί να αυτοαναπαρογεται με τον ίδιο τρόπο που ορισμένοι ζωντανοί οργανισμοί μπορούν νο αναπαραχθούν μέσω της κλωνοποίησης του εαυτού τους.
Ο Χοντ Λίπσον, μηχανολόγος μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Κορνέλ της Νέας Υόρκης, ο οποίος ήταν επικεφαλής της ομάδας που δημιούργησε αυτό το νέο ρομπότ Πίοτευει ακράδαντα ότι θα έρθει η μέρα που τα μηχανήματα θα αυτοσχεδιάζονται ως μία μορφή «τεχνητής ζωής».  Το μυστικό της αυτοαναπαραγωγής των ρομπότ βρίσκεται μέσα σε μοριοκύβους, οι οποίοι περιέχουν ειδικό μηχανισμό αλλά και ειδικό πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή. Καθένας από τους μοριοκΰβους έχει μία σειρά ηλεκτρομαγνητών πάνω στις έξι επιφάνειες του, πράγμα που του επιτρέπει να προσκολλάται σε κάποιον άλλο κύβο ή αντίθετα να αποσπάται, ανάλογα με τις οδηγίες που του δίνει ο υπολογιστής, χτίζοντας έτσι το μηχάνημα. Ο καθηγητής Λίπσον επισημαίνει πως το αυτοαναπαραγομενο ρομπότ μπορεί να λειτουργήσει προς το παρόν μόνο μέσα στο εργαστήριο. Προσθέτει ωστόσο πως, τουλάχιστον θεωρητικά, θα μπορούσε να γίνει προσαρμογή του σχεδιασμού του, ώστε να μπορεί να γίνει εφικτή η αυτοαναπαραγωγή του ρομπότ στο διάστημα ή σε κάποιο άλλο δύσκολο περιβάλλον, όπου απαιτείται τα ρομπότ να λειτουργούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να είναι δυνατή η συντήρηση τους από ανθρώπους.
Rc-Cafe

Ήρθε το νέο Samsung Blue Earth από την Vodafone που φορτίζει και με ηλιακή ενέργεια.

 

 

Δελτίο τύπου VODAFONE

Πρώτη η Vodafone φέρνει το Samsung Blue Earth, το πρώτο κινητό τηλέφωνο που φορτίζει και με ηλιακή ενέργεια, με οθόνη αφής, φιλικό προς το περιβάλλον.
Το Samsung Blue Earth, συνδυάζει τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον υλικών κατά την παραγωγή του, με τη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας κατά τη χρήση του, ενώ παράλληλα διαθέτει κομψό σχεδιασμό και μοναδικά τεχνικά χαρακτηριστικά.
Η Vodafone δίνει τη δυνατότητα σε όλους να το αποκτήσουν εντελώς ΔΩΡΕΑΝ, με σύνδεση στο πρόγραμμα Vodafone Unlimited 50, με πάγιο 50 €.
«Η Vodafone παρουσιάζει με μεγάλη χαρά την καινοτόμο αυτή συσκευή της Samsung που καταφέρνει να συνδυάσει τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον χαρακτηριστικών με την υψηλή λειτουργικότητα και στυλ. Με αυτό τον τρόπο συνεχίζουμε στην πράξη την υλοποίηση της στρατηγικής μας για υποστήριξη των φιλικών προς το περιβάλλον λύσεων», δήλωσε ο Terminals Senior Manager της Vodafone, κ. Σπύρος Σίδερης.
Περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά του Samsung Blue Earth
Τα πλαστικά μέρη τόσο της συσκευής όσο και του φορτιστή προέρχονται από χρησιμοποιημένα μπουκάλια νερού, συμβάλλοντας έτσι στον περιορισμό της κατανάλωσης καυσίμων και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας.
Το Blue Earth συνοδεύεται από φορτιστή εξοικονόμησης ενέργειας 5 αστέρων, ο οποίος ειδοποιεί το χρήστη όταν το τηλέφωνο έχει φορτίσει έτσι ώστε να τον βγάλει από την πρίζα. Επιπλέον, μέσω της φόρτισης με τον ενσωματωμένο ηλιακό συλλέκτη, ο οποίος βρίσκεται στο πίσω μέρος της συσκευής, ο χρήστης αποκτά επαρκή ενέργεια, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιεί τη συσκευή οποιαδήποτε ώρα και οπουδήποτε βρίσκεται.
Για τη συσκευασία του Blue Earth χρησιμοποιείται εύκολα ανακυκλώσιμο χαρτί και για την εκτύπωση του μελάνι σόγιας. Επίσης, συνιστάται η απλή όσο και πρωτότυπη επαναχρησιμοποίηση της συσκευασίας ως κορνίζας φωτογραφιών ή μολυβοθήκης.
Το Blue Earth, διαθέτει μοναδικό περιβάλλον εργασίας, ο σχεδιασμός του οποίου αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση του χρήστη στην προστασία του περιβάλλοντος. Με τη χρήση του 'ΑEco mode'Α, η φωτεινότητα της οθόνης και το Bluetooth τίθενται σε λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας με ένα μόνο κλικ. Η λειτουργία 'ΑEco Walk'Α δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να μετρά τα βήματα που κάνει μέσω ενός ενσωματωμένου βηματόμετρου και να υπολογίζει τον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα τον οποίο επιτυγχάνει και τον αριθμό των δέντρων που διασώθηκαν με το να μη χρησιμοποιεί το όχημά του.

Samsung Blue Earth
Οθόνη: 3 ιντσών αφής, 240×400 pixels, 16 εκ. χρώματα
Κάμερα: 3 Megapixel
Μνήμη: 180MB
Κάρτες μνήμης: microSD (έως 16GB)
Wi-Fi, Bluetooth