Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Formula 3 κινείται με σοκολάτα.....

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Warwick στην Αγγλία αποκάλυψαν ένα αγώνιστικό αυτοκινήτο που χρησιμοποιεί σαν καύσιμο σοκολάτα ή, τουλάχιστον, τα απόβλητα από ένα εργοστάσιο σοκολάτας. Το αυτοκίνητο, που κατασκευάζεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Φόρμουλα 3, είναι ακόμη πιο αξιοσημείωτο γιατί είναι επίσης κατασκευασμένο χρησιμοποιώντας βιοαποικοδομήσιμα υλικά.

Το τιμόνι, το κάθισμα και το αμάξωμα είναι κατασκευασμένα από φυτικές ίνες από καρότα, λινάρι, σόγια και διάφορους βολβους. Ο κινητήρας λειτουργεί με ένα μίγμα φυτικών ελαίων και αποβλήτων σοκολάτας. Οι ιθύνοντες υποστηρίζουν ότι είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο που κινείται με βιοκαύσιμα και επίσης να είναι κατασκευασμένο από ανανεώσιμα υλικά. Εμείς ισχυριζόμαστε ότι θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο του οποίου η περιγραφή σε κάνει να πεινάς. Είναι κατασκευασμένο για να επιτευχθεί μέγιστη ταχύτητα των 145 μιλίων/ώρα(230 σε χιλιόμετρα) και οι οδηγοί θα το πάρουν για ένα γύρο δοκιμής σε πλήρη ταχύτητα σε λίγες εβδομάδες για να εξακριβώθει η απόδοσή του.

Οι κατασκευαστές του το αποκαλούν "WorldFirst Formula 3 Race Car" και θα κάνει μια περιοδεία παρουσίασης όπου θα εκτίθεται σε πολλούς αγώνες, συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Grand Prix και του Britain's Goodwood Festival of Speed.
Επίσης όχι μόνο δεν ρυπαίνει την ατμόσφαιρα αλλά διαθέτει και ειδικό σύστημα καθαρισμού του αέρα!!
πηγή:inout.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου