Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Logitech Music Game Controllers for Wii



Επεκτείνοντας ακόμα περισσότερο την γκάμα της με κορυφαίας ποιότητας μουσικά χειριστήρια για το παιχνίδι Guitar Hero, η Logitech παρουσίασε δύο μοντέλα ειδικά για τους χρήστες της κονσόλας Wii: τo Logitech Wireless Guitar Controller και το Logitech Wireless Drum Controller για Wii.
Πιστοποιημένα και τα δύο από την Activision Publishing Inc., την εταιρεία που έχει δημιουργήσει τη σειρά παιχνιδιών Guitar Hero, τα δύο χειριστήρια είναι κατασκευασμένα από τα ίδια ποιοτικά υλικά που θα περίμενε κανείς να βρει σε κανονικές ηλεκτρικές κιθάρες και ντραμς.
Εξάλλου, η σχεδίασή τους μας δίνει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούμε τα πιο εξελιγμένα χαρακτηριστικά των παιχνιδιών Guitar Hero, όπως το πρόσφατο Guitar Hero 5 και το αναμενόμενο Band Hero. πηγή:mobilenews

Ταξίδι στον Άρη σε 39 ημέρες


Μπορεί ένα ταξίδι από τη Γη στον Άρη να χρειάζεται έξι μήνες με τα σημερινά πυραυλικά συστήματα προώθησης που βασίζονται στα υγρά καύσιμα, ωστόσο ένας νέος ιονικός πύραυλος πλάσματος, που θα δοκιμαστεί το 2012 από τη NASA, ενδέχεται να κάνει το ταξίδι αυτό να διαρκεί 39 ημέρες, χωρίς να χρειάζεται τεράστιος όγκος καυσίμων.
Οι παραδοσιακοί πύραυλοι είναι τρομερά ανεπαρκείς, αφού το 90% του αρχικού τους βάρους είναι καύσιμα, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων καίγεται, ώστε να μπορεί ο πύραυλος να «δραπετεύσει» από τη βαρύτητα της Γης.
Ωστόσο, ο ιονικός πύραυλος θα επιτυγχάνει προώθηση με υπερθέρμανση ατόμων και τη δημιουργία πλάσματος.
Ο πύραυλος ονομάζεται Variable Specific Impulse Magnetoplasma Rocket ή VASIMR και, θεωρητικά, θα μπορούσε να επιτρέψει ένα σύντομο ταξίδι στον Άρη.


mobilenews

Η κίνηση του χεριού γίνεται εντολή


Μετά από αρκετά χρόνια παραγωγής το AcceleGlove, το γάντι που μετατρέπει την κίνηση του χεριού σε εντολές σε υπολογιστή και το οποίο βασίζεται σε ανοιχτό λογισμικό, είναι διαθέσιμο από την εταιρεία Anthrotronix.
Αρχικά σχεδιάστηκε για χρήση ως αυτοματοποιημένος γλωσσικός διερμηνέας σημαδιών, αλλά πλέον μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πλήθος εφαρμογών, όπως ρομποτική, βιντεοπαιχνίδια, γραφικό περιβάλλον ελέγχου υπολογιστών, εικονική πραγματικότητα κ.ά. Το γάντι διαθέτει έξι αισθητήρες επιτάχυνσης, που αναγνωρίζουν την κίνηση στον χώρο και είναι ευαίσθητοι σε ανεπαίσθητη επιτάχυνση των 0,0287 μέτρων το δευτερόλεπτο.
Οι αισθητήρες παράγουν σήματα, που κατόπιν στέλνονται σε υπολογιστή μέσω σύνδεσης USB. Έπειτα το κατάλληλο λογισμικό αναλύει τα σήματα και καταγράφει τη μετακίνηση. Το AcceleGlove σχεδιάστηκε αρχικά ως μέσο επικοινωνίας μεταξύ ατόμων με προβλήματα ακοής και της υπόλοιπης κοινωνίας. Το πλεονέκτημά του είναι ότι με 500 μόλις δολάρια μπορεί κανείς να αγοράσει το γάντι και το λογισμικό ανάπτυξης εφαρμογών.
Αρκεί ο χρήστης να έχει βασικές γνώσεις προγραμματισμού για τη δημιουργία προγραμμάτων που αξιοποιούν το γάντι. πηγή:mobilenews

Qnap NMP-1000


Η Qnap είναι ένας κατασκευαστής με παγκόσμια απήχηση που ειδικεύεται κυρίως σε δικτυακά συστήματα επιτήρησης και σε δικτυακά αποθηκευτικά τύπου NAS.
Το NMP-1000 απλά είναι η πρώτη της προσπάθεια στο μαγικό κόσμο της εικόνας και του ήχου με βάση το δημοφιλές τσιπάκι SMP8635 της Silicon Design που έδειξε σε πολλούς κατασκευαστές το δρόμο προς το σαλόνι μας. Το Qnap NMP-1000 είναι ένα δικτυακό media player με ποιότητα κατασκευής, δυνατότητες και εξαιρετικής εμφάνισης γραφικά και μενού. Στο εσωτερικό του κυριαρχεί τάξη και μαστοριά. Κάτω από τη ψύκτρα κατοικεί ο επεξεργαστής SMP8635 που υποστηρίζεται από μνήμη 256MB DDR RAM καθώς και από μνήμη φλας 64ΜΒ που λειτουργεί ως buffer. Η κορυφαία ιδιότητα του NMP-1000 είναι η δικτυακή του φύση.
Διαθέτει θύρα LAN που «τρέχει» σε ρυθμούς Gigabit και αναζητά αυτόματα στο οικιακό μας δίκτυο να βρει διαθέσιμα αρχεία προς αναπαραγωγή. MΠορεί με απίστευτη ευκολία να «ανεβάσει» ή να «κατεβάσει» αρχεία από τα σημεία του δικτύου που θα «δει».
Υποστηρίζει μέχρι και έξι δικτυακά «μοιράσματα» ως πηγές, ενώ μπορεί να «τραβήξει» υλικό από το YouTube, το Flickr, το Apple Movie Trailers και άλλα που θα έρθουν με επόμενες αναβαθμίσεις firmware. Για τους λάτρες του ιντερνετικού ραδιοφώνου  έχουμε πλήθος σταθμών αλλά και το δημοφιλές SHOUTcast.
Για τους ανυπόμονους η συσκευή παρέχει «υπηρεσία» BitTorrent για on-line «παραγγελίες» μουσικής, ταινιών ή/και φωτογραφιών που θέλουμε. Η σύνδεση με το δίκτυο γίνεται καλωδιακά, ενώ υπάρχει και ασύρματη (Wi-Fi) υποστήριξη αρκεί να «καρφώσουμε» σε μια από τις δυο USB θύρες κάποιο dongle.
Η πρόσοψη της συσκευής φωτίζεται απλά από ένα γλυκό μπλε φως. Υπάρχει πλήκτρο on/off καθώς και πλήκτρο τεσσάρων κατευθύνσεων (jog) για πλοήγηση στα μενού. Το τελευταίο είναι χρήσιμο στη περίπτωση που χάσουμε (για λίγο) το τηλεχειριστήριο. Στη πίσω όψη έχουμε έξοδο HDMI v1.3 που παρέχει σήματα 1080p, καθώς και 2xUSB, 1xComponet, 1xVideo, 1xS-Video, 1xCoaxil, 1xUSB για PC, 1xeSATA, 1xOptical και 1xStereo audio. Το τροφοδοτικό βρίσκεται εξωτερικά.
H συσκευή θέλει το χρόνο της να ξεκινήσει (οn) και να σβήσει (off), αλλά απαιτεί ιδιαίτερη υπομονή στα fast forward, μια εντολή που μερικές φορές απλά δεν εκτελείται. Ελπίζουμε, λόγο της φύσης της συσκευής, όλα αυτά να διορθωθούν με κάποιο καινούριο firmware. Kατά τα άλλα η συσκευή συμπεριφέρεται άψογα και όμορφα. Όμορφο είναι επίσης και το τηλεχειριστήριο της, πλήρες και πλούσιο σε μέγεθος. Για ευρωπαίους και όχι για ταϊβανούς!
Η τοποθέτηση του σκληρού δίσκου στο εσωτερικό της συσκευής γίνεται από ένα ειδικό πορτάκι στο πλάι που ασφαλίζει με δυο βίδες. Είναι πανεύκολη η αφαίρεση και η αλλαγή σκληρών δίσκων στο εσωτερικό του NMP-1000. H δοκιμή έγινε με σκληρό δίσκο της Hitachi του 1TB, αν και υποστηρίζει σκληρό μέχρι και 2TB.
Η αναγνώριση των εξωτερικών δίσκων γίνεται εύκολα και γρήγορα όπως το δικτύου. Οι πληροφορίες επί της οθόνης είναι πλούσιες και καλαίσθητες. Το ίδιο και η ποιότητα του υλικού που αναπαράγει. Προς το παρόν βέβαια δεν έχουμε ελληνικούς υπότιτλους, αλλά σύντομα θα λυθεί με νέο firmware.
Συνολικά πρόκειται για ένα από τα καλύτερα δικτυακά media player που κυκλοφορούν εκεί έξω, που αν και ανήκει στην ακριβή κατηγορία τιμής, φέρει τόσα προτερήματα που δε θα βρείτε άλλου.
Αντιπρόσωπος: Data.Noesis (http://www.datanoesis.gr)
ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑ ΑΡΧΕΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Δίκτυο TCP/ IP, HTTP, CIFS/ SMB, NFS, AFP, FTP, DDNS, DHCP client, BitTorrent P2P
Σύστημα αρχείων NTFS, FAT32, EXT3
Υποστήριξη Microsoft Windows 2000/ XP/ 2003/ Vista/ 7/Mac OS X/Linux και Unix
Φορμά ήχου FLAC, WAV, WMA, AAC, PCM, AC3, MPA, DTS, OGG
Φορμά εικόνας Codec: MPEG1, MPEG2, MPEG4, XVID, H.264, H.263, WMV9, VC1
Container: AVI, MPEG/MPG, VCD (ISO, MPG, NRG), DVD (VOB, IFO, ISO, NRG), WMV, ASF, TP, TS, TRP, M1V, M2V, M4V, M2P, M2T, M2TS, BDMV, MTS, MOV, MP4, RMP4, MKV, TOD, MOD, 3GP
Φορμά φωτογραφιών BMP, JPEG/ JPG, PNG
Playlist M3U, PLS, WPL, ASX
Υπότιτλοι SRT, SUB, SMI, TXT, ASS, SSA, SUB (με idx)
Δικτυακό περιεχόμενο YouTube, Flickr, Apple movie trailers, Internet radio, weather forecast
.
.
.
.
.
.
πηγή:fullhd

Acer S243HL


H Αcer παρουσίασε μία καινούργια οθόνη monitor, διαγωνίου 24 ιντσών, πάχους μόλις 14,5 χιλιοστών και ανάλυσης FullHD, στα 1920x1080 στοιχεία εικόνας.

Χρησιμοποιεί πάνελ TN και ο οπίσθιος φωτισμός της έχει υλοποιηθεί με φωτοδιόδους LED, βάση των οποίων η Acer ισχυρίζεται πως είναι εφικτή η απόδοση δυναμικής αντίθεσης 8000000:1 με την τενολογία ‘ACM’ ή 1000:1 χωρίς αυτήν και με φωτεινότητα 250 nits.

O χρόνος απόκρισης ‘τρέχει’ στα 2ms, ενώ η γωνία θέασης παρέχει 160 μοίρες στο κάθετο και 170 μοίρες στον οριζόντιο άξονα.

Οι διαστάσεις της είναι 569 × 425 × 192 χιλ., το βάρος της 6.5 κιλά, διαθέτει είσοδο HDMI και D-Sub 15pin, ενώ η κατανάλωση της έχει μειωθεί στα 17,15 watt. πηγή:fullhd

Η μεγαλύτερη τηλεόραση πλάσμα είναι 150 ιντσών


Η μεγαλύτερη τηλεόραση τεχνολογίας Plasma είναι δημιούργημα της Panasonic και έχει διαγώνιο 150 ίντσες. Ασκήσεις τεχνολογίας από τον Ιάπωνα κολοσσό Panasonic που στη χώρα του κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό στην αγορά επίπεδων τηλεοράσεων. 150 ίντσες τεράστια εικόνα για τεράστια σαλόνια, εμείς μπορούμε απλά να οονειρευόμαστε και να περιμένουμε τα πρώτα μοντέλα Cinema 3D το 2010 σε κάτι τι λιγότερες ίντσες!
techblog

Αξιέπαινη πρωτοβουλία της Nokia για τα άτομα με προβλήματα όρασης

Ανεξάρτητα από το αν το συγκεκριμένο θέμα σας αγγίζει άμεσα ή έμμεσα, οφείλουμε όλοι να βγάλουμε το καπέλο στη Nokia και να τη συγχαρούμε για την πρωτοβουλία της. Η φινλανδική εταιρεία, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Tampere και τη Φινλανδική Ομοσπονδία για τα Άτομα με Προβλήματα Όρασης, δημιούργησε μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, η οποία φέρνει στις φορητές συσκευές το σύστημα ανάγνωσης Braille.
Η εφαρμογή χρησιμοποιεί ερεθίσματα αφής, επιτρέποντας έτσι την ανάγνωση μηνυμάτων SMS, ακόμα και από άτομα με πλήρη τύφλωση. Ο Braille Reader διατίθεται δωρεάν από τα Nokia Beta Labs και είναι συμβατός με συσκευές που έχουν Symbian S60 5ης γενιάς, όπως τα Nokia N97 και 5800 XpressMusic, καθώς και τα πιο πρόσφατα N97 mini, 5530, 5230 και X6.
t3mag

Νέο Sony Ericsson Jalou και Jalou Dolce & Gabbana


Το Jalou είναι η νέα προσθήκη στην οικογένεια των κινητών τηλεφώνων της Sony Ericsson και απευθύνεται σε γυναίκες που θέλουν να έχουν στυλ στην καθημερινότητά τους. Το νέο Sony Ericsson Jalou κάνει εντύπωση με την πρώτη ματιά αφού έχει ιδιαίτερο clamshell design που θυμίζει πολύτιμο λίθο και ποικιλία χρωμάτων όπως Βαθύς Αμέθυστος, Μπλε Ακουαμαρίνα και Μαύρος Όνυχας. Έχει μικρό μέγεθος για να χωράει παντού και αποτελεί το απόλυτο στιλάτο gadget.
Η εξωτερική οθόνη του νέου αυτού κινητού ανάβει διακριτικά, ενώ η εσωτερική οθόνη δυο ιντσών, με το πάτημα ενός κουμπιού μεταμορφώνεται σε καθρέφτη, δίνοντάς σας τη δυνατότητα όπου και αν βρίσκεστε να ανανεώσετε διακριτικά το μακιγιάζ σας.
Το Jalou, εκτός από το ιδιαίτερο design του, ενσωματώνει και όλα τα απαραίτητα τεχνολογικά χαρακτηριστικά όπως φωτογραφική μηχανή 3.2 megapixel, music player, video recording, 3G, Bluetooth, ενσωματωμένο FM radio και Internet για να τσεκάρετε τα email σας, να δείτε βίντεο και να ανεβάσετε φωτογραφίες στα αγαπημένα σας social networking sites.
Επιπλέον, το Jalou θα διατεθεί και σε περιορισμένη έκδοση Dolce & Gabbana σε ροζ χρώμα με λεπτομέρειες από χρυσό 24 καρατίων και με αποκλειστικό υλικό και αξεσουάρ υπογεγραμμένα από τους δύο διάσημους σχεδιαστές. Το Jalou από τους Dolce & Gabbana συνοδεύεται από ειδικά ακουστικά με χρυσές λεπτομέρειες που θα ολοκληρώσουν τη στυλάτη εικόνα σας. Περιλαμβάνει επίσης τρία μεταξένια πουγκιά με το διάσημο λογότυπο Dolce & Gabbana τα οποία μπορείτε να κρατήσετε και να φυλάξετε ακόμα και τα κοσμήματά σας. Οι Stefano Gabbana και Domenico Dolce, εκτός απο τον σχεδιασμό του κινητού, ανέλαβαν οι ίδιοι και τον δημιουργικό σχεδιασμό της καμπάνιας που ετοιμάστηκε για το Jalou.
Ακόμα και το περιεχόμενο είναι μοναδικό στο Jalou από τους Dolce & Gabbana. Αποκλειστικό φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την επίδειξη μόδας της Φθινοπωρινής/ Χειμερινής κολεξιόν 2010 και αποκλειστικά στιγμιότυπα backstage έχουν μεταφερθεί στη συσκευή. Περιλαμβάνει επίσης μια μεγάλη ποικιλία στιλάτων themes και wallpapers, όπως και το Dolce & Gabbana blog που στέλνει τις τελευταίες τάσεις και νέα απ’ ευθείας στο κινητό μέσω RSS feed. πηγή:t3mag

Θύελλα ανακλήσεων οχημάτων


Θύελλα ανακλήσεων οχημάτων ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις ανακαλούνται για έλεγχο τα μοντέλα:
Suzuki Swift, Mitsubishi Lancer Evo, Nissan Qashqai και X-Trail, Land Rover Discovery 3 TDV6 Diesel και Range Rover Sport Diesel, Opel Vivaro και Nissan Primastar.
Σε κάθε περίπτωση οι κάτοχοι των αυτοκινήτων που εμπλέκοντε στην ανάκληση θα ενημερωθούν από τις εταιρίες.
Πιο συγκεκριμένα:
SUZUKI SWIFT
Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ A.Ε.Β.E., σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου εκτελούν πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων SUZUKI μοντέλα νέο SWIFT RS413, RS413 Diesel, RS415, και RS416 3θυρα και 5θυρα. Η ανάκληση αφορά 9152 οχήματα, που κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο Magyar Suzuki (Ουγγαρίας), από την αρχή της παραγωγής έως 30/9/2007 και εύρος πλαισίων από TSMMZ***S00100001 έως TSMMZ***S00499999. Στα επηρεαζόμενα οχήματα χρειάζεται να γίνει προληπτικός έλεγχος στις πίσω ζώνες ασφαλείας, προληπτικός καθαρισμός του χώρου αποσκευών και τέλος να αντικατασταθεί η μοκέτα του χώρου αποσκευών. Λόγω του υλικού κατασκευής της μοκέτας του χώρου αποσκευών, αν εγκλωβισθεί έντονη υγρασία, ενδέχεται να προκληθεί οξείδωση στις βάσεις των πίσω ζωνών ασφαλείας με αποτέλεσμα να μειωθεί η αποτελεσματικότητα τους σε περίπτωση σύγκρουσης. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων SUZUKI σε όλη την Ελλάδα, για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο όχημά τους, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την 24ωρη γραμμή Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ A.Ε.Β.E. στο τηλέφωνο 210 9988168.
NISSAN QASHQAI και X-TRAIL
Πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων Nissan, μοντέλα QASHQAI και X-TRAIL (Τ31), για τοποθέτηση ασφαλιστικού δακτυλίου στο πινιόν της κρεμαγιέρας εκτελεί η εταιρία NIK. I. Θεοχαράκης ΑΕ, επίσημη αντιπρόσωπος της Νissan στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή. Ειδικότερα, η ανάκληση στην ελληνική αγορά αφορά 9622 οχήματα QASHQAI και 1889 οχήματα X-TRAIL (Τ31), παραγωγής από 4/11/2006 έως και 4/6/2009 (QASHQAI) και από 24/11/2006 έως και 14/7/2009 (X-TRAIL), στα οποία υπάρχει η πιθανότητα εμφάνισης βλάβης στο πινιόν της κρεμαγιέρας και ειδικότερα στη βίδα που το ασφαλίζει, η οποία μπορεί να χαλαρώσει προκαλώντας θόρυβο, όταν στρίβει το τιμόνι. Εάν το αυτοκίνητο συνεχίσει να οδηγείται με αυτό το σύμπτωμα, η βίδα ασφάλισης μπορεί να βγει από το σώμα της κρεμαγιέρας. Σε αυτή την περίπτωση, εάν το τιμόνι στραφεί με μεγάλη γωνία, το πινιόν μπορεί να βγει από την κρεμαγιέρα και να προκληθεί απώλεια κατευθυντικότητας. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα, ενώ όλοι οι κάτοχοι των συγκεκριμένων οχημάτων θα ειδοποιηθούν σχετικά με συστημένες επιστολές από την εταιρεία NIK. I. Θεοχαράκης, προκειμένου να προσέλθουν στο πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο συνεργείο του δικτύου Nissan, ώστε να γίνει τοποθέτηση ενός ασφαλιστικού δακτυλίου στο πινιόν της κρεμαγιέρας χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

MITSUBISHI LANCER EVOLUTION
Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρία ΙΑΣΩΝ A.Ε.Β.E., Επίσημος Εισαγωγέας - Διανομέας της Mitsubishi Motors Corporation στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων MITSUBISHI MOTORS μοντέλο Lancer Evolution. Η ανάκληση αφορά 243 οχήματα, στα οποία ενδέχεται να παρουσιαστεί μια ρωγμή στο σωλήνα επιστροφής καυσίμου, έχοντας ως αποτέλεσμα τη διαρροή καυσίμου. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί στην Ελλάδα καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Επίσημων Συνεργείων MITSUBISHI MOTORS σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει αντικατάσταση του σωλήνα επιστροφής καυσίμου, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της εταιρίας ΙΑΣΩΝ Α.Ε.Β.Ε. στο τηλέφωνο 210 3483784.
LAND ROVER DISCOVERY 3 TDV6 Diesel και RANGE ROVER SPORT TDV6 Diesel
Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρία ΚΕΔΟ ΑΕ, επίσημος εισαγωγέας LAND ROVER στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου εκτελούν τα κάτωθι πρόγραμματα ανάκλησης αυτοκινήτων LAND ROVER μοντέλα Discovery 3 TDV6 Diesel και Range Rover Sport TDV6 Diesel. 1) Η ανάκληση περιλαμβάνει 316 οχήματα, μοντέλα 2007 - 2009 με αριθμό πλαισίου από 367110 έως 513325 (Discovery 3) και από 929086 έως 999999 ή από 100000 έως 215618 (Range Rover Sport). Η ανάκληση διενεργείται διότι εντοπίστηκαν δύο προβλήματα που πιθανό να επηρεάσουν την απόδοση του συστήματος πέδησης των αυτοκινήτων. Έρευνες έδειξαν ότι λιπαντικό από τον κινητήρα μπορεί να διαρρεύσει εντός του συστήματος υποπίεσης των φρένων (brake vacuum servo) καθώς και του συστήματος ενίσχυσης (brake booster). Επίσης υπάρχει πιθανότητα να κολλάει η ανεπίστροφη βαλβίδα της αντλίας κενού των φρένων. Αν συμβεί το πρώτο πρόβλημα αρχικά μειώνεται η υποβοήθηση του συστήματος πέδησης σκληραίνοντας το πετάλι του φρένου και αυξάνεται η απόσταση φρεναρίσματος. Σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να υπάρξει βλάβη και στα δύο κυκλώματα υποβοήθησης, προκαλώντας απώλεια του συστήματος πέδησης. Αν συμβεί το δεύτερο πρόβλημα μπορεί να υπάρξει περιοδική απώλεια της υποβοήθησης των φρένων, για περίπου 60 δευτερόλεπτα. Μετά το πέρας αυτής της περιόδου τα φρένα λειτουργούν πάλι κανονικά. Παγκοσμίως στη Land Rover έχουν αναφερθεί 9 μικρής σοβαρότητας ατυχήματα που να σχετίζονται με αυτό το θέμα. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί. 2) Η ανάκληση περιλαμβάνει 50 οχήματα, μοντέλα 2007 - 2009 με αριθμό πλαισίου από 412125 έως 487033 (Discovery 3) και από 100008 έως 999998 (Range Rover Sport). Η ανάκληση διενεργείται διότι εντοπίστηκε πιθανό πρόβλημα στην αντλία υψηλής πίεσης καυσίμου σε οχήματα προδιαγραφών εκπομπών ρύπων Euro 4. Λόγω ανεπαρκούς λίπανσης του εμπρόσθιου ρουλεμάν της αντλίας ψεκασμού πιθανό να παρουσιαστεί απώλεια δύναμης, μυρωδιά καυσίμου και αλλαγή στον ήχο του κινητήρα. Επίσης υπάρχει πιθανότητα διαρροής καυσίμου στο χώρο του κινητήρα και στο έδαφος. Σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να προκληθεί φωτιά. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία της LAND ROVER για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με την εταιρεία ΚΕΔΟ ΑΕ στα τηλέφωνα 210 6252329 και 210 8074562.  πηγή:protothema

Η Ferrari της Lexus!



Το supercar που βλέπετε είναι το πρώτο με τα σήματα της Lexus και θα κοντραριστεί με άλλα ονειρικά μοντέλα όπως είναι το Audi R8 και η Ferrari 458 Italia. Αυτή τη στιγμή είναι το ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής της Lexus και ονομάζεται LF-A. Μοιάζει λες και ξεπήδησε από το νέο Gran Turismo και κλέβει την παράσταση με την δυναμική σχεδίαση του αμαξώματος. Η εικόνα στο εσωτερικό είναι εξίσου εντυπωσιακή και η προσοχή επικεντρώνεται στον πίνακα οργάνων όπου το μεγάλο στροφόμετρο περιβάλλεται από ψηφιακές ενδείξεις.
Όπως αρμόζει σε κάθε supercar έτσι και στο αμάξωμα του LF-A έχει γίνει εκτενής χρήση ανθρακονήματος για να διατηρηθεί το βάρος σε χαμηλά επίπεδα (συνολικά στα 1.480 kg). Φυσικά, ο νέος V10 κινητήρας δεν παίρνει χαμπάρι από έξτρα κιλάκια καθώς αποδίδει 560 PS. Έχει χωρητικότητα 4,8 lt και είναι ατμοσφαιρικός με την μέγιστη ισχύ του να την εμφανίζει στις 8.700 σ.α.λ. ενώ εξίσου απίστευτη είναι η ροπή των 480 Nm με το 90% να αποδίδεται από τις 3.700 έως τις 9.000 σ.α.λ.Το σίγουρο είναι πως οι μηχανικοί της Lexus θα έκαναν ένα μικρό θαύμα ώστε όλη η δύναμη να περνά στους πίσω τροχούς. Την μετάδοση αναλαμβάνει ημιαυτόματο κιβώτιο με έξι σχέσεις το οποίο ελέγχεται ηλεκτρονικά προσφέροντας στον οδηγό τέσσερις επιλογές διαχείρισης. Οι επιδόσεις μιλούν από μόνες τους για το DNA του ιαπωνικού supercar το οποίο χρειάζεται μόλις 3,7 sec για να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h ενώ το κοντέρ του μπορεί να δείξει τα 325 km/h. Κεραμικοί δίσκοι υπάρχουν πίσω από κάθε τροχό ώστε το LF-A να επιβραδύνει γρήγορα και με ασφάλεια.
Η αποκάλυψη του LF-A στο Τόκιο ήταν κάτι το αναμενόμενο αφού εδώ και καιρό οι Ιάπωνες είχαν προετοιμάσει το έδαφος παρουσιάζοντας διάφορες πρωτότυπες εκδοχές του. Εν τέλει η παραγωγή του θα ξεκινήσει τέλη 2010 και θα συνεχιστεί μέχρι τα τέλη του 2012. Τότε θα τερματιστεί η παραγωγή του LF-A και θα έχουν παραχθεί μόλις 500 συλλεκτικά κομμάτια με το καθένα να στοιχίζει περίπου 325.000 στερλίνες στη βρετανική αγορά.πηγή: protothema

Μωρό 2,5 κιλών γέννησε εντεκάχρονο κορίτσι στη Βουλγαρία

Ένα κορίτσι 11 ετών, τσιγγάνικης καταγωγής, γέννησε την Πέμπτη, στη Βουλγαρία ένα μωρό βάρους 2,5 κιλών, όπως ανακοίνωσε  το νοσοκομείο του Σίλβεν.
Η νεαρή μητέρα ζήτησε να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο ήδη από την Παρασκευή για να μπορέσει να παντρευτεί τον πατέρα του παιδιού της, 19 ετών.
Οι γεννήσεις από πολύ νεαρές κοπέλες, κυρίως στην κοινότητα των Ρομ, δεν είναι σπάνιες και ανησυχούν τους γιατρούς. Παρόλα αυτά στη Βουλγαρία δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία για γεννήσεις από μητέρες μικρότερες των 15 ετών.
Δημοτικοί σύμβουλοι του Μπουργκάς πρότειναν πρόσφατα την λήψη έκτακτων μέτρων για να καταπολεμηθούν οι γεννήσεις από τόσο νεαρές κοπέλες. Γι' αυτό και τα νοσοκομεία της πόλης πρέπει να αναφέρουν ανάλογα περιστατικά στην αστυνομία, καθώς οι σεξουαλικές σχέσεις με ανηλίκους απαγορεύονται από το νόμο. Γι' αυτό το λόγο θα γίνει δικαστική έρευνα για την περίπτωση του Σίλβεν.
protothema

Τους 155 έφτασαν οι νεκροί στη Βαγδάτη


Ο αριθμός των νεκρών από τις επιθέσεις αυτοκτονίας στη Βαγδάτη την Κυριακή αυξήθηκε στους 155 και των τραυματιών ξεπέρασε τους πεντακόσιους, ανακοίνωσε η ιρακινή αστυνομία.
Οι επιθέσεις κοντά στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στην έδρα του κυβερνήτη της Βαγδάτης ήταν οι αιματηρότερες στην ιρακινή πρωτεύουσα από το 2007.
Η διεθνής κοινότητα καταδίκασε τις επιθέσεις, τις οποίες η κυβέρνηση αποδίδει στην αλ Κάιντα και η αντιπολίτευση στις δυνάμεις ασφαλείας.
protothema

Το ευρωπαϊκό ψηφιακό βιβλιοπωλείο ανοίγει τις πύλες του


Η Ευρωπαϊκή Ένωση άνοιξε το EU Bookshop, την ψηφιακή βιβλιοθήκη της, με περισσότερα από 110.000 σκαναρισμένα ιστορικά έγγραφα της, που χρονολογούνται από το 1952 έως και σήμερα.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2007, όπου οι χρήστες μπορούσαν να παραγγείλουν έντυπα αντίγραφα των εγγράφων, στη συνέχεια όμως ξεκίνησε η ψηφιοποίησή τους.
Ψηφιοποιήθηκαν περισσότερες από 12 εκατομμύρια σελίδες με ρυθμό 1.4 εκατομμύρια σελίδες ανά μήνα. Το project κόστισε 2.5 εκατομμύρια ευρώ.    πηγή:digitalnews
Δείτε το εδώ