Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Η κίνηση του χεριού γίνεται εντολή


Μετά από αρκετά χρόνια παραγωγής το AcceleGlove, το γάντι που μετατρέπει την κίνηση του χεριού σε εντολές σε υπολογιστή και το οποίο βασίζεται σε ανοιχτό λογισμικό, είναι διαθέσιμο από την εταιρεία Anthrotronix.
Αρχικά σχεδιάστηκε για χρήση ως αυτοματοποιημένος γλωσσικός διερμηνέας σημαδιών, αλλά πλέον μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πλήθος εφαρμογών, όπως ρομποτική, βιντεοπαιχνίδια, γραφικό περιβάλλον ελέγχου υπολογιστών, εικονική πραγματικότητα κ.ά. Το γάντι διαθέτει έξι αισθητήρες επιτάχυνσης, που αναγνωρίζουν την κίνηση στον χώρο και είναι ευαίσθητοι σε ανεπαίσθητη επιτάχυνση των 0,0287 μέτρων το δευτερόλεπτο.
Οι αισθητήρες παράγουν σήματα, που κατόπιν στέλνονται σε υπολογιστή μέσω σύνδεσης USB. Έπειτα το κατάλληλο λογισμικό αναλύει τα σήματα και καταγράφει τη μετακίνηση. Το AcceleGlove σχεδιάστηκε αρχικά ως μέσο επικοινωνίας μεταξύ ατόμων με προβλήματα ακοής και της υπόλοιπης κοινωνίας. Το πλεονέκτημά του είναι ότι με 500 μόλις δολάρια μπορεί κανείς να αγοράσει το γάντι και το λογισμικό ανάπτυξης εφαρμογών.
Αρκεί ο χρήστης να έχει βασικές γνώσεις προγραμματισμού για τη δημιουργία προγραμμάτων που αξιοποιούν το γάντι. πηγή:mobilenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου