Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Αποθήκευση ψηφιακών δεδομένων σε ...αλάτι


Η συνεχής διάδοση multimedia αρχείων σε υψηλή ανάλυση δημιουργεί αναπόφευκτα την ανάγκη για νέες λύσεις αποθήκευσης, με βασικό ζητούμενο το μέγιστο χώρο στη μικρότερη δυνατή διάσταση. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου κατάφεραν να δημιουργήσουν κρυστάλλους άλατος που θα μπορούσαν στο μέλλον να αξιοποιηθούν για την αποθήκευση ψηφιακών δεδομένων.


Η δημιουργία τέτοιων κρυστάλλων από το αλάτι που όλοι γνωρίζουμε είναι πιο δύσκολη απ' ό,τι ακούγεται. Οι επιστήμονες από το σκωτσέζικο πανεπιστήμιο κατάφεραν να δημιουργήσουν κρυστάλλους χρησιμοποιώντας δύο ακτίνες λέιζερ χαμηλής ενέργειας σε αλατούχο διάλυμα. Δημιουργήθηκαν, έτσι, για μικρό χρονικό διάστημα σχηματισμοί που πληρούν τις προϋποθέσεις για την αποθήκευση δεδομένων.

"Η έρευνα βασίζεται σε μια ανακάλυψη που έγινε τυχαία πριν από πολλά χρόνια, όταν δημιουργήθηκαν κρύσταλλοι με την επίδραση του φωτός. Αναπτύξαμε αυτή την τεχνική και τώρα μπορούμε να δημιουργήσουμε κρυστάλλους κατά βούληση. Θα χρειαστεί πολλή έρευνα ακόμα μέχρι να αξιοποιηθούν αυτοί οι κρύσταλλοι σε πρακτικές εφαρμογές, αλλά πιστεύουμε ότι έχουν τεράστιες δυνατότητες", λέει ο Dr Andy Alexander από το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, ένας κρύσταλλος άλατος με μέγεγος όσο ένα ζάρι περίπου θα μπορούσε να αποθηκεύσει 1 terabyte δεδομένων. Οι σχηματισμοί αυτοί θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για νέα οπτικά μέσα αποθήκευσης.  πηγή:pcmag

Πιο εύκολες αναζητήσεις στην υπηρεσία Google Images

Δε χρειάστηκαν παρά μόνο λίγες εβδομάδες δοκιμών μέχρι η Google να διαθέσει στο ευρύ κοινό ένα νέο χαρακτηριστικό που βελτιώνει σημαντικά την αποτελεσματικότητα της μηχανής της στην αναζήτηση εικόνων. Οι χρήστες του Google Images [Google Εικόνες, στην ελληνική εκδοχή] μπορούν πλέον να βρίσκουν πολύ πιο γρήγορα αυτό που ψάχνουν, χάρη στη νέα λειτουργία Find similar images.


Το νέο χαρακτηριστικό λειτουργεί ως εξής. Έστω ότι ψάχνει κάποιος για φωτογραφίες της Αρχαίας Αιγύπτου. Όπως είναι φυσικό, τα αποτελέσματα θα δώσουν εικόνες από τις Πυραμίδες, τη Σφίγγα, τους Φαραώ, χάρτες, ιερογλυφικά κ.λπ. Αν κάποιος θέλει να περιορίσει την αναζήτησή του στους Φαραώ, το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να πατήσει Find similar images σε μια φωτογραφία ενός Φαραώ. Το φιλτράρισμα θα επιστρέψει παρόμοιες εικόνες, αγνοώντας τις υπόλοιπες.

Όπως συμβαίνει με όλα τα updates της Google, έτσι κι αυτό διατίθεται σταδιακά στους χρήστες. Αναμένεται να είναι ορατό σε όλους εντός των επόμενων ημερών.
πηγή:pcmag

Retinal Glasses Γυαλιά τα οποία προβάλλουν εικόνα κατευθείαν στον αμφιβληστροειδή.


Απευθείας στον αμφιβληστροειδή, χωρίς να μεσολαβεί κάποιου είδους οθόνη, προβάλλουν εικόνες τα γυαλιά υψηλής τεχνολογίας της Brother Industries. Η συγκεκριμένη τεχνολογία (Retinal Imaging Display) δείχνει στο χρήστη της μία εικόνα πλάτους δέκα εκατοστών, η οποία δίνει την εντύπωση πως αιωρείται σε απόσταση ενός μέτρου από το μάτι. Η ανάλυση είναι 800x600, ενώ το refresh rate 60Hz.
Κάθε ζευγάρι γυαλιά διαθέτει έναν scanner, μία πηγή φωτός (με μία μικροσκοπική πηγή ενέργειας) και έναν ειδικό οπτικό φακό.
Αντίστοιχες τεχνολογίες χρησιμοποιούνται στα HUD (Heads Up Display) των πολεμικών αεροσκαφών- η όλη υπόθεση είναι να «βρουν το δρόμο τους» στην αγορά.
Τα εν λόγω γυαλιά δεν είναι ακόμη διαθέσιμα στο εμπόριο, οπότε μη βιάζεστε να πετάξετε τις οθόνες υπολογιστών σας- ωστόσο, εκτιμάται πως η διάθεσή τους δεν θα αργήσει να ξεκινήσει.
kathimerini

SONY ERICSSON XPERIA X2





Ο δεύτερος εκπρόσωπος της σειράς XPERIA καταργεί τα σύνορα ανάμεσα στη δουλειά και στη διασκέδαση.
Όταν πρωτοπαρουσιάστηκε πριν από ενάμιση περίπου χρόνο, το XPERIA X1 ήταν, ασφαλώς, ένα ξεχωριστό smartphone και συνάμα το πρώτο της ιαπωνο-σουηδικής εταιρείας που βασιζόταν στα Windows Mobile. Το Χ2 αποτελεί τον δεύτερο εκπρόσωπο της σειράς και, όπως και ο προκάτοχός του, βασίζεται κι αυτό στα Windows Mobile - φυσικά στη νέα έκδοση 6.5, ενώ ενσωματώνει κορυφαίες προδιαγραφές, όπως η μεγάλη οθόνη αφής και η κάμερα των 8 megapixels.

Design
Από πλευράς μεγέθους το Χ2 δεν διαφέρει από το Χ1. Απλά, είναι μια ιδέα πλατύτερο λόγω μεγαλύτερης οθόνης και κατά 10 γραμμάρια βαρύτερο. Πάντα σε σύγκριση με το Χ1, διαθέτει λιγότερο μέταλλο και αρκετά περισσότερο πλαστικό (τόσο στο περίβλημα της οθόνης, όσο και στο πληκτρολόγιο), το οποίο, εκτός των άλλων, είναι και «μαγνήτης» για τις δαχτυλιές.
Το μεγαλύτερο τμήμα της μπροστινής επιφάνειας καταλαμβάνει η μεγάλη οθόνη αφής των 3,2 ιντσών. Σε αντίθεση με το μπροστινό περίβλημα το πίσω μέρος του Χ2 είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι που είναι σαφώς πιο ελκυστικό και παράλληλα προστατεύει και από τις δαχτυλιές. Στο κάτω μέρος βρίσκουμε το μεγάλο οπτικό trackpad με τέσσερα πλήκτρα, ενώ το συρόμενο πλήρες πληκτρολόγιο QWERTY διαθέτει τέσσερις σειρές πλήκτρων. Σε γενικές γραμμές πάντως, η αίσθηση που αφήνει το Χ2, όταν το κρατάμε, είναι πολύ καλή.

Multimedia
Οι οπτικοακουστικές προδιαγραφές του κινητού κινούνται σε υψηλά επίπεδα. Η οθόνη αφής των 3,2 ιντσών μπορεί να απεικονίσει 65 χιλιάδες χρώματα σε ανάλυση 800 x 480 pixels, ενώ η εντυπωσιακή κάμερα διαθέτει αισθητήρα στα 8 megapixels, λειτουργία αυτόματης εστίασης, ψηφιακό zoom 16x, LED φλας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως φως εγγραφής βίντεο, γεωγραφική σήμανση φωτογραφιών, εστίαση αφής, σταθεροποιητή εικόνας, ενώ γράφει και βίντεο σε ανάλυση WVGA. Το περιβάλλον λειτουργίας της κάμερας θυμίζει, όπως είναι φυσικό, αυτό των ψηφιακών μηχανών Cybershot της Sony, ενώ δεν λείπουν λειτουργίες όπως αναγνώριση προσώπων, έξυπνη αντίθεση, blogging φωτογραφιών και βίντεο κ.λπ.
Η εσωτερική μνήμη του κινητού φτάνει τα 110 ΜΒ, ενώ υπάρχουν ακόμα RAM 256 ΜΒ, ROM 512 MB, καθώς και θύρα για κάρτες microSD μέχρι 16 GB.
Επίσης, με εύκολη πρόσβαση στο Facebook οι χρήστες μπορούν να ανεβάζουν φωτογραφίες από τα πάρτι και τις διακοπές τους και να μιλούν με φίλους απ' όλο τον κόσμο χρησιμοποιώντας το Skype.
Οι χρήστες των Windows Mobile μπορούν ακόμα να προβάλλουν τις παρουσιάσεις τους σε μεγάλη οθόνη με το καλώδιο TV out, καθώς και να χρησιμοποιούν  το QWERTY messaging.

Περιβάλλον  Λειτουργίας
Η λειτουργία SlideView προσφέρει γρήγορη πρόσβαση στις εφαρμογές που χρησιμοποιούνται πιο συχνά. Η γρήγορη πρόσβαση σε επαφές, μηνύματα και πολυμέσα δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να ενημερώνεται για τις αναπάντητες κλήσεις, τα email και τα γραπτά μηνύματα, έτσι ώστε να μην παραλείψει κάτι σημαντικό.
Με 14 προεγκατεστημένα XPERIA panels και 16 ακόμα που μπορεί να κατεβάσει όποιος θέλει, οι χρήστες μπορούν να δουλεύουν χωρίς όρια με το X2. Από τα Skype, Mytopia και Google έως τα παιχνίδια, το CNN και το Windows Live, οι εφαρμογές κρατούν τους χρήστες ενημερωμένους για τα θέματα που εκείνοι θεωρούν πιο σημαντικά. Εξάλλου,  το βελτιωμένο interface αφής και τα ευέλικτα panels βοηθούν στην κατηγοριοποίηση των εφαρμογών ανάλογα με το αν αυτές αφορούν τη δουλειά, τη διασκέδαση ή την επικοινωνία. Μπορεί κανείς να ρυθμίσει τις αγαπημένες του εφαρμογές ώστε να εμφανίζονται σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, όπως για παράδειγμα τα πρόσφατα νέα το πρωί, το YouTube την ώρα του μεσημεριανού φαγητού και τα παιχνίδια γυρίζοντας στο σπίτι.

Συνδεσιμότητα
Πλήρες είναι το Χ2 και από πλευράς συνδεσιμότητας. H τρίτη γενιά είναι παρούσα, και μάλιστα με τα καλύτερά της (HSDPA στα 7,2 Μbps, HSUPA στα 2 Μbps), ενώ, για να μη χάνετε ποτέ τον δρόμο σας, υπάρχει δέκτης GPS με λειτουργία A-GPS. Επίσης για γρήγορη ασύρματη σύνδεση στο Διαδίκτυο σε hotspots, διαθέτει υποστήριξη WiFi με DLNA.
Όσον αφορά στα Windows Mobile 6.5, συνοδεύονται από μια σειρά ολοκληρωμένων εφαρμογών (Word, Excel, Powerpoint, OneNote, PDF viewer, Internet Explorer κ.λπ.). Έτσι, οι χρήστες του Χ2 μπορούν να συγχρονίζουν το email και το ημερολόγιό τους άμεσα, να ανοίγουν και να επεξεργάζονται τα αρχεία τους στο Microsoft Office Mobile γρήγορα και αποτελεσματικά και να επικοινωνούν με τους συναδέλφους τους οπουδήποτε κι αν βρίσκονται.
Επιπλέον, η Sony Ericsson διαθέτει online (http://developer.sonyericsson.com) στους προγραμματιστές το Panel SDK, μια πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών για το X2.

Άποψη
Χωρίς αμφιβολία, το X2 είναι άξιος συνεχιστής της σειράς XPERIA και του Χ1 και μια άκρως ανταγωνιστική πρόταση στην αγορά των smartphones. Το κινητό θα είναι διαθέσιμο κατά το τέταρτο τρίμηνο, σε μαύρο και ασημί χρώμα.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Δίκτυο λειτουργίας: HSDPA 7,2 Μbps/HSUPA 2 Mbps/GSM quad-band/GPRS/EDGE
Έγχρωμη οθόνη: TFT 3,2΄΄ αφής, 65K χρώματα, 800 x 480
Κάμερα: 8 megapixels, autofocus, video, LED φλας, δεύτερη κάμερα για βιντεοκλήσεις
Μνήμη: 110 ΜΒ, 256 MB RAM, 512 MB ROM + θύρα για κάρτες microSD
Χαρακτηριστικά: Windows Mobile 6.5, GPS με A-GPS, music/video player, αισθητήρας κίνησης, WiFi, Bluetooth 2.1 A2DP, USB 2.0, έξοδος για TV, YouTube, Pocket Office, picture editor/blogging φωνητική εγγραφή/κλήση
Χρόνος ομιλίας: 10 ώρες
Χρόνος αναμονής: 500 ώρες
Διαστάσεις: 110 x 54 x 16 mm
Βάρος: 155 γραμμ.            πηγή:mobilenews

Τα πρώτα laptops με Windows 7 στην Ελλάδα, χάρη στην IDEAL-TOSHIBA

Επισκεφτείτε το www.toshiba.gr και θαυμάστε τα πρώτα στην ελληνική αγορά laptops με Windows 7!
SATELLITE A500-1CO
Για τους πιο απαιτητικούς
Ο Toshiba Satellite έχει οθόνη 16 ιντσών, με αρκετές multimedia δυνατότητες. Οι επιδόσεις του θα καλύψουν τις απαιτήσεις των εργασιομανών, αλλά και αυτών που θέλουν να δώσουν άλλο χρώμα στη διασκέδασή τους.

SATELLITE U500-17E
Ο ορισμός της φορητότητας
Με οθόνη 13,3 ιντσών, βάρος 2,15 κιλών και αρκετά τεχνικά χαρακτηριστικά διασφαλίζει την εύκολη μεταφορά χωρίς εκπτώσεις.
SATELLITE L500-1EK
Η οικονομική και εύχρηστη επιλογή
Επιλέξτε αυτόν τον φορητό, εξοικονομήστε χρήματα και κερδίστε φερέγγυα τεχνολογική υπεροχή.


 mobilenews

BenQ W6000


O νέος Full HD βιντεοπροβολέας W6000 διαθέτει τo νέας γενιάς 2xLVDS DMD 1080p panel, επιτυγχάνει το εκπληκτικό contrast 50.000:1, ενώ παράλληλα χάρη στην τεχνολογία ultra high brightness φτάνει σε φωτεινότητα τα 2500 ansi lumens. Παράλληλα, δεν λείπουν οι τεχνολογίες Dynamic Black και Brilliant Color, ενώ σε συνδυασμό με τον εξελιγμένο επεξεργαστή HQV επιτυγχάνει εικόνες υψηλής ποιότητας και ακρίβειας χρώματος. Τέλος, διαθέτει σημαντικές επιπλέον λειτουργίες, όπως φακό με zοοm 1.5:1, οριζόντιο και κάθετο lens shift, 2 x HDMI 1.3, ενώ όσον αφορά στις ρυθμίσεις πρέπει να επισημάνουμε το ISF Certified Calibration Control και το Independent Color Control. Η τιμή του φτάνει τα 2.600 ευρώ. πηγή: mobilenews

Οι πρώτοι φορτιστές με κυψέλες καυσίμου


Την πρώτη εμφάνισή τους έκαναν από την ιαπωνική εταιρεία Toshiba οι φορτιστές με κυψέλες καυσίμου. Όπως θα καταλάβατε, αυτοί οι φορτιστές θα χρησιμοποιούν την ενέργεια που παράγεται από το μεθάνιο που θα φέρουν και όχι από το ηλεκτρικό ρεύμα. Στην Toshiba Dynario Fuell Cell/Li-Ion θα τοποθετείτε αμπούλες μεθανίου, από την αντίδραση του οποίου με το οξυγόνο θα απελευθερώνεται διοξείδιο του άνθρακα και νερό, το οποίο σημαίνει παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Η σύνδεση με το κινητό γίνεται μέσω micro-USB και εκτός από την κυψέλη μεθανίου, το Dynario περιέχει και μία μπαταρία λιθίου που μεσολαβεί στη σύνδεσή του με το κινητό. Βάσει ανακοινώσεων, 3.000 συσκευές θα πωληθούν από την ιστοσελίδα της Toshiba, με τιμή που θα φτάνει τα 215 δολάρια.
mobilenews

Νέα εποχή για το Ίντερνετ



Σαράντα χρόνια μετά την κατασκευή του (από την εταιρεία Icann), το Ίντερνετ βρίσκεται μπροστά στην πιο μεγάλη αλλαγή, αφού έχουν ολοκληρωθεί τα προαπαιτούμενα για να εισαχθούν διευθύνσεις με μη λατινικούς χαρακτήρες. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχουν πλήρη domain names στην ελληνική, την αραβική και την κυριλλική, καθιστώντας πιο εύκολη την πρόσβαση σε εκατομμύρια ανθρώπων. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Icann, αν εγκριθεί το σχέδιο, τότε θα αρχίσει να δέχεται τις πρώτες προτάσεις για ξενόγλωσσα domain names. Καθώς το Διαδίκτυο συνεχίζει να εξαπλώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο, αυτή η αλλαγή θα είναι πολύ σημαντική αφού μέχρι σήμερα οι χρήστες μη λατινογενών γλωσσών ανέρχονται στο 1,6 εκατομμύριο.  Οι τεχνικοί της εταιρείας εδώ και δύο χρόνια κάνουν συνεχώς δοκιμές, για να γίνει το DNS πολύγλωσσο, και οι ειδικοί εκτιμούν ότι αυτή η αλλαγή θα φέρει τους χρήστες πιο κοντά στις εταιρείες εξασφαλίζοντας αμεσότερη επικοινωνία.
mobilenews

Έρχεται στις 3 Νοεμβρίου το Sony Ericsson "Rachael";

Ότι η Sony Ericsson πρόκειται να κυκλοφορήσει το πρώτο της κινητό με λειτουργικό Google Android και την κωδική ονομασία Rachael, είναι γνωστό από τον Ιούλιο. Ίσως να φτάνει η ημέρα παρουσίασης του Rachael, αφού στο site της εταιρείας εμφανίστηκε μια σελίδα με τίτλο "What's next?".
Ο κώδικας της σελίδας αυτής παραπέμπει σε ένα project με την κωδική ονομασία "Rachael". Οι υποψίες για την επικείμενη ανακοίνωση του κινητού ενισχύονται από το λογαριασμό της Sony Ericsson Νότιας Αφρικής στο Twitter, όπου υπάρχει επίσης αναφορά στο project Rachael.
Οι φήμες θέλουν το πρώτο smartphone της Sony Ericsson με Google Android να φέρει την ονομασία Sony Ericsson Xperia X3 ή Xperia X10 και να φέρει οθόνη αφής 4 ιντσών, κάμερα 8MP και ενσωματωμένο Wi-Fi, GPS και Bluetooth.   πηγή:myplaisio

Ειδική έκδοση του Facebook για συσκευές με οθόνη αφής


To Facebook μόλις ανακοίνωσε μια νέα παραλλαγή του site που είναι βελτιστοποιημένη για φορητές συσκευές με οθόνη αφής. Ενώ έως τώρα υπήρχε μόνο το site m.facebook για όλες τις φορητές συσκευές, το καινούργιο domain touch.facebook.com διατίθεται σε δύο εκδόσεις.
Ο χρήστης αρκεί να πληκτρολογήσει στη γραμμή διευθύνσεων του browser της φορητής συσκευής του facebook.com και θα μεταφερθεί αυτόματα στη έκδοση του site που είναι πιο κατάλληλη για τη συσκευή του ανάλογα με το λειτουργικό της (Windows Mobile ή iPhone OS).
myplaisio

Conn-x TV

Σε δέκα ακόμη πόλεις επεκτείνεται η διάθεση του Conn-x TV, της συνδρομητικής τηλεόρασης του ΟΤΕ, που πλέον είναι διαθέσιμο σε περισσότερες από 50 πόλεις.
Οι κάτοικοι της Άρτας, της Ζακύνθου, της Καρδίτσας, της Λαμίας, της Λευκάδας, του Μεσολογγίου, της Μυκόνου, της Νάουσας, της Πάρου και της Χαλκίδας μπορούν να αποκτήσουν στο σπίτι τους την τηλεόραση της νέας εποχής.
Ο ΟΤΕ τους προσκαλεί να γνωρίσουν το Conn-x TV για να έχουν τον έλεγχο της δικής τους ψυχαγωγίας και ενημέρωσης!

Οι δέκα νέες πόλεις, που είναι πλέον διαθέσιμο το Conn-x TV, έρχονται να προστεθούν στις πόλεις που ήδη λειτουργεί η υπηρεσία, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 53. Αναλυτικά, οι πόλεις που διατίθεται το Conn-x TV είναι:
Αγρίνιο
Ζάκυνθος
Κιλκίς
Νάξος
Ρέθυμνο
Αθήνα
Ηράκλειο
Κινέττα
Νάουσα
Ρίο
Αλεξανδρούπολη
Θεσσαλονίκη
Κοζάνη
Ναύπλιο
Ρόδος
Αμαλιάδα
Θήρα
Κομοτηνή
Ξάνθη
Σέρρες
Άρτα
Ιωάννινα
Κόρινθος
Ξυλόκαστρο
Σύρος
Βέροια
Καβάλα
Κως
Πάρος
Τρίκαλα
Βόλος
Καλαμάτα
Λαμία
Πάτρα
Τρίπολη
Γιαννιτσά
Καρδίτσα
Λάρισα
Πειραιάς
Φλώρινα
Γρεβενά
Καστοριά
Λευκάδα
Πρέβεζα
Χαλκίδα
Δράμα
Κατερίνη
Μεσολόγγι
Πτολεμαΐδα
Χανιά
Έδεσσα
Κέρκυρα
Μύκονος




διαβάστε περισσότερα εδώ:http://www.fullhd.gr/pro-a-trade/2401-conn-x-tv-.html

LG 47” LED Backlight LCD TV


Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο με διαφορές χιλιοστού! Οι LCD τηλεοράσεις λεπταίνουν τόσο που ‘χτυπάνε’ ένα από τα μεγάλα αυτού των επερχόμενων OLED & AMOLED.
Μετά τα περσινά 9.9 χιλιοστά της Sony, τα 6.9 χιλιοστά της JVC, τα λίαν πρόσφατα 3,9 χιλιοστά της Samsung, μπαίνει στο παιχνίδι και η LG με μία τηλεόραση LCD με οπίσθιο φωτισμό από φωτοδιόδους LED σε διάταξη Edge-LED και πάχος μόλις 5,9 χιλιοστά.

Το ρεκόρ μέχρι στιγμής το κατέχει η Samsung, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι και τα άλλα δεν είναι αξιοθαύμαστα. Όχι μόνο για το απίστευτα μικρό πάχος αλλά και για την μηχανολογική αρτιότητα των κατασκευών αυτών, η οποία επισφραγίζει το πόσο έχει προχωρήσει η τεχνολογία υλικών.

Για σκεφτείτε το τηλεοράσεις 47 ιντσών όπως είναι η νέα τηλεόραση της LG με πάχος μόλις 5.9 χιλιοστά που δεν λυγίζουν και δεν τσαλακώνουν! Άλλο είναι μία οθόνη στις 10 ίντσες και άλλο μία 47άρα...

Η νέα 47άρα LCD τηλεόραση της LG παρέχει ανάλυση FullHD, στα 1920x1080p, σάρωση στα 120Hz (NTSC) και χρόνο απόκρισης 8msec.

Οι OLED & AMOLED έχασαν ένα προπύργιο τους.  πηγή:fullhd