Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Monticello Dam η μεγαλύτερη τεχνητή σύραγγα μεταφοράς νερού στον κόσμο


Βρίσκεται στη βόρεια Καλιφόρνια, η Monticello Dam είναι η μεγαλύτερη τεχνητή σύραγγα . Όταν ανεβεί η στάθμη του νερού.αυτή η σύραγγα σε σχήμα χοάνης επιτρέπει στο νερό να παρακάμπτει το φράγμα και απορροφά 48.400 κυβικά μέτρα ανά δευτερόλεπτο και τα μεταφέρει 700 μετρα μακριά.


Εδώ μεταφέρεται το νερό για να μην υπερχηλήσει το ποτάμι και φτάσει το νερό στον δρόμο.


πηγές : psaxtiria,geekologie

Ετοιμάζεται να «σαρώσει» και στα καταστήματα το Darkfall


Στις 18 Δεκεμβρίου του 2009 το Darkfall Online θα κυκλοφορήσει στα καταστήματα για PC, και ετοιμάζεται να προσθέσει και άλλους οπαδούς στους ήδη αρκετούς πιστούς που ακολούθησαν το παιχνίδι από τον πρώτο καιρό κυκλοφορίας του.

Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια ρόλων (MMORPG) που κυκλοφόρησε στη χώρα μας, για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2009 online, μέσω του www.darkfallonline.com και μέχρι σήμερα έχει συγκεντρώσει πάνω από 100.000 χρήστες.    (mobilenews)

Η «Βίβλος» κάθε σωστού χρήστη PC




Aκούμε για desktops γεμάτα από ιούς, προβλήματα και bugs, που τις περισσότερες φορές είναι αποτέλεσμα ανεύθυνης χρήσης τού Internet και ελλιπούς γνώσης των βασικών -τουλάχιστον- λειτουργιών των Windows.

Πολλοί πέφτουν στην «παγίδα»

Η Mozilla υπόσχεται μεγάλες ταχύτητες στον Firefox 3.7


Εν αναμονή του επερχόμενου Firefox 3.6 και λίγες μόνο ημέρες μετά τη δέσμευση της Microsoft για υψηλές επιδόσεις στον Internet Explorer 9, οι άνθρωποι της Mozilla προχώρησαν σε ανακοινώσεις σχετικά με τον Firefox 3.7 που θα κυκλοφορήσει σε λίγους μήνες. Ο νέος Firefox θα διαθέτει υποστήριξη Direct2D, κάτι που αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά τις επιδόσεις του σε υπολογιστές που τρέχουν σε περιβάλλον Windows.


Η υποστήριξη Direct2D σημαίνει πρακτικά ότι το rendering των περιεχομένων μιας σελίδας γίνεται με τη βοήθεια της κάρτας γραφικών. Οι έως τώρα μετρήσεις στην alpha έκδοση του Firefox 3.7 αφήνουν πολλές υποσχέσεις. Σε δημοφιλή sites με απαιτητικό περιεχόμενο, όπως το Facebook και το Twitter, οι χρόνοι που απαιτούνται για την εμφάνιση της σελίδας πέφτουν περίπου στο μισό. Βέβαια, σε σελίδες που αποτελούνται κυρίως από κείμενο [π.χ. Wikipedia] τα οφέλη είναι περιοσμένα.

Επιπλέον, το Direct2D αναμένεται να ομαλοποιήσει στο μέγιστο βαθμό το scrolling, κάτι που αναμένεται να εκτιμήσουν δεόντως όλοι οι χρήστες του browser.

Η έκδοση 3.7 του Firefox αναμένεται να διατεθεί στο κοινό το Μάιο ή τουν Ιούνιο του 2010.

Πηγή:pcmag