Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Νέο φάρμακο για τον καρκίνο του προστάτη


ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια στη Φιλαδέλφεια ανακάλυψαν ένα υπερ-μόριο το οποίο στοχεύει και καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα του προστάτη, δίνοντας ελπίδα σε ασθενείς που βρίσκονται σε τελικά στάδια της νόσου. Το αντίσωμα που ονομάζεται F77 επιτίθεται στους όγκους οι οποίοι αντιστέκονται στις συμβατικές θεραπείες. Ωστόσο, όπως σημειώνουν οι ειδικοί με δημοσίευσή τους στην επιστημονική επιθεώρηση «Ρroceedings of the Νational Αcademy of Sciences», η νέα θεραπεία θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη και σε ασθενείς με καρκίνο του προστάτη πρώιμου σταδίου.

Το αντίσωμα F77 επιτίθεται ευθέως στον καρκίνο αλλά παράλληλα δίνει και ώθηση στο ανοσοποιητικό σύστημα ώστε να εντοπίζει και να εξοντώνει τα καρκινικά κύτταρα. Πειράματα τα οποία διεξήχθησαν σε ποντίκια έδειξαν ότι το F77 εξαφάνισε έναν τύπο επιθετικού καρκίνου του προστάτη στο 85% των περιπτώσεων. Παράλληλα μεγάλοι όγκοι του προστάτη που είχαν αναπτυχθεί στο εργαστήριο παρουσίασαν μεγάλη συρρίκνωση όταν προσετέθη σε αυτούς το μονοκλωνικό αντίσωμα, το οποίο σύμφωνα με τους ειδικούς μπορεί να παραχθεί μαζικώς εύκολα στο εργαστήριο αντιγράφοντας έναν μόνο τύπο πρωτεΐνης του ανοσοποιητικού συστήματος.

Οπως ανέφερε ο επικεφαλής των ερευνητών δρ Μαρκ Γκριν, το F77 «είναι πολλά υποσχόμενο» κυρίως καθώς, όπως φαίνεται, μπορεί να είναι αποτελεσματικό τόσο ενάντια σε πρώιμες όσο και σε προχωρημένες μορφές καρκίνου του προστάτη. Σε κάθε περίπτωση απαιτούνται περαιτέρω μελέτες και ο δρόμος είναι ακόμη μακρός έως ότου το αντίσωμα χρησιμοποιηθεί στον άνθρωπο.
tovima.gr

Διέρρευσε η τιμή του smartphone Google Nexus One


To site Gizmodo δημοσίευσε την Τρίτη screenshots που ισχυρίζεται ότι του έστειλε κάποιος αναγνώστης του και τα οποία αποκαλύπτουν λεπτομέρειες για την τιμή του επικείμενου smartphone της Google, Nexus One. Απ' ό,τι φαίνεται, το κινητό θα κοστίζει, χωρίς συμβόλαιο, 530 δολάρια.
Με διετές συμβόλαιο στον πάροχο κινητής τηλεφωνίας T-Mobile, η τιμή του Nexus One μειώνεται στα 180 δολάρια.
Πέρα από την τιμή, ωστόσο, τα screenshots αποκαλύπτουν και κάτι άλλο, σύμφωνα με το τεχνολογικό blog TechCrunch. Συγκεκριμένα, δείχνουν ότι το λειτουργικό Android του κινητού περιλαμβάνει ένα χαρακτηριστικό που δεν έχει αναφερθεί ως τώρα, το αυτόματο backup δεδομένων.
Το TechCrunch εξάγει αυτό το συμπέρασμα από την περιγραφή του docking station του Nexus One (προαιρετικό αξεσουάρ που διατίθεται και για το Droid), στην οποία αναφέρεται "Φορτίστε το τηλέφωνό σας την ώρα που κάνετε streaming μουσικής και back up των δεδομένων σας".
Εάν το TechCrunch έχει δίκιο, θα το μάθουμε μάλλον στις 5 Ιανουαρίου, φημολογούμενη ημέρα επίσημη παρουσίασης του Google Nexus One, κατά την οποία η Google οργανώνει εκδήλωση με θέμα το Android.
πηγή: myplaisio.gr

Sony Vaio VGΝ-Ρ31ΖΚ/Q


Τα netbooks είχαν την τιμητική τους το 2009 και το καινούργιο μοντέλο της Sony θεωρείται ένα από τα καλύτερα. Έξυπνα σχεδιασμένο, με υπερλεπτό προφίλ και βάρος 638 γραμμάρια, είναι τόσο μικρό που μπορείτε να το βάλετε στην τσέπη σας. Με ανάλυση 1600x768, η LCD οθόνη 8,0 ιντσών ενσωματώνει τεχνολογία LΕD Χblack χάρη στην οποία οι εικόνες είναι πεντακάθαρες και φωτεινές ακόμα και όταν τις βλέπετε σε εξωτερικό χώρο. Διαθέτει επεξεργαστή Ιntel Αtom Ζ540, σχεδιασμένο για επαρκή χρήση εν κινήσει και έρχεται με μνήμη 2GΒ DDR2 και σκληρό δίσκο 80GΒ. Επιπλέον, με το μεγάλο πληκτρολόγιο πλήρους μεγέθους επιτρέπει να πληκτρολογείτε εύκολα και άνετα ακόμα και με τα δύο χέρια. Τα ειδικά σχεδιασμένα απομονωμένα πλήκτρα σας βοηθούν να πληκτρολογείτε με ακρίβεια, μέγιστη ανταπόκριση και απόλυτο έλεγχο. Τιμή: 899 ευρώ 
tanea.gr

LG DP571 DVB-T MPEG4 - Φορητό DVD player που «πιάνει» Digea



Η ερχόμενη ψηφιακή τηλεόραση θα βάλει πολλές νέες συσκευές στη ζωή μας, ενώ θα αναβαθμίσει παλιότερες.
Για παράδειγμα τα τόσο παρεξηγημένα φορητά DVD player θα πιάνουν ψηφιακή τηλεόραση με αποτέλεσμα να μεταμορφώνονται σε έξυπνες μίνι φορητές τηλεοράσεις.
Το ίδιο ισχύει για τα GPS, τα κινητά και γενικά για κάθε φορητή συσκευή που έχει οθόνη.
Η ψηφιακή τηλεόραση δεν έχει «χιόνια», είδωλα ή κακή λήψη. Ή πιάνει ή δεν πιάνει. Έχει όμως κακή αποκωδικοποίηση, κακή ανάδειξη των έξτρα πληροφοριών (EPG) και «αργό» ζάπινγκ.
Ανάλογα τη ποιότητα του δέκτη μας τα παραπάνω μπορεί να είναι λιγότερο κακά έως πολύ καλά.
Στο θέμα μας τώρα. Η LG θέλοντας να μας προετοιμάσει για τα πράματα που έρχονται κατασκεύασε μια νέα σειρά φορητών DVD player με μεγάλη οθόνη και μεγάλη αυτονομία μπαταρία που είναι εφοδιασμένα με ψηφιακό δέκτη MPEG2 & MPEG4.
Οι συσκευές αυτές παίζουν media αρχεία, έχουν υποδοχή USB καθώς και υποδοχές για κάρτες-μνήμης.
Ένα από τα δυνατά χαρτιά της ψηφιακής τηλεόρασης είναι η φορητότητα, κάτι που δεν μπορούσαμε να είχαμε με ποιότητα στην αναλογική εποχή. Έτσι στην αγορά θα δούμε πολλές φορητές μίνι τηλεοράσεις με δυνατότητα λήψης DVB-T.
Όπως για παράδειγμα η μικρούλα αυτή τηλεόραση που κρατά η κοπέλα της φωτογραφίας η οποία παρεπιμτώντος είναι και κινητό.
fullhd.gr

Warner Bros Video On Demand


Αλλαγή τοπίου προβλέπεται και για την διάθεση ταινιών σε Blu-ray & DVD, αφού η Warner Bros ανακοίνωσε ότι ξεκινά την διανομή ταινιών σε ‘πλατφόρμα’ VOD (Video on Demand) σε επιλεγμένες για την αρχή χώρες της Ευρώπης.

Κάποιο παράτολμοι ή ορθά σκεπτόμενοι φωνάζουν εδώ και χρόνια ότι το Blu-ray αποτελεί μία μεσοβέζικη λύση μέχρι να έρθει η νέα τάξη πραγμάτων.

Μαζί τους δείχνουν να συμφωνούν και οι ‘αριθμοί’ πια, αφού σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία η ζήτηση ταινιών σε DVD & Blu-ray δίσκους μειώθηκε το 2009 σε σχέση με το 2008.

Η λεγόμενη νέα τάξη πραγμάτων ονομάζεται διάθεση ταινιών μέσω διαδικτύου, ή αλλιώς Video on Demand και επισήμως πρώτη η Warner Bros ανακοίνωσε ότι ξεκινά την διάθεση ταινιών αρχικά στο τραστ των ‘ισχυρών’ δηλαδή στην Αγγλία, Γαλλία & Γερμανία.

Τα μαγαζιά ενοικίασης ταινιών αρχίζουν να μετρούν αντίστροφα από ότι φαίνεται, αφού σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Warner Bros οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο μία και δύο μέρες πιο νωρίς από την διάθεση τους σε DVD & Blu-ray δίσκους.
fullhd.gr

SPY WATCH CAMERA


Για ριψοκίνδυνους ανθρώπους με πολύ χιούμορ είναι το επόμενο gadgetάκι, το JV SPY WATCH CAMERA 4GB DVR, που θα σας βοηθήσει να σπάσετε πλάκα μαζί με τους φίλους σας βιντεοσκοπώντας τους χωρίς να το καταλάβουν.
Φυσικά, είμαστε υποχρεωμένοι να τονίσουμε πως το συγκεκριμένο προϊόν είναι για να σπάσετε πλάκα και να διασκεδάσετε και όχι να παραβείτε τον νόμο. Συνεχίζοντας, το ρολόι-κάμερα διαθέτει κάμερα 0,3 megapixels, μικρόφωνο και εσωτερική μνήμη 4 GB.
Με την επαναφορτιζόμενη μπαταρία λιθίου θα εξασφαλίσετε 70 λεπτά λειτουργίας. Αφού λοιπόν, τραβήξετε το βιντεάκι σας το περνάτε στον υπολογιστή μέσω της θύρας USB.




mobile-news

Ανιχνεύοντας άσθμα κι αλλεργίες σε 30 δευτερόλεπτα


Η ισραηλινή KarmelSonix και η αυστραλέζικη Pulmosonix ανέπτυξαν από κοινού το Pulmosonix, μια συσκευή ανίχνευσης, που μπορεί να βρει σε λίγα δευτερόλεπτα εάν κάποιος εμφανίζει συμπτώματα από άσθμα, αλλεργίες, εμφύσημα ή κάποιες άλλες ασθένειες του ανωτέρου αναπνευστικού συστήματος. Μοιάζει με ένα από τα κοινά σπρέι, αλλά το Pulmosonix δεν ψεκάζει.
Αντίθετα, ο ασθενής μπορεί να κρατήσει για 30 δευτερόλεπτα το στόμιό του σε επαφή με τον λαιμό, και ο εξελιγμένος αισθητήρας-ανιχνευτής της συσκευής θα αναλύσει το πιθανό «σφύριγμα» της αναπνοής για να οδηγήσει σε μια ασφαλή διάγνωση.
mobile-news.gr

Μικροσκοπικά ρομπότ έρχονται να <<φάνε>> τα δεδομένα σας!!


Οι επιστήμονες μελετούν συχνά τρόπους για την επίλυση σύνθετων προβλημάτων μηχανικής. Όπως συμβαίνει και σε αυτή την περιπτώση με αυτά τα μικροσκοπικά πρωτότυπα ρομπότ. Επιστήμονες από διάφορες χώρες συνεργάζονται για να αναπτύξουν microbots και να μπορούν  να λειτουργήσουν ομαδικά σαν ένα σμήνος, όπως και τα έντομα. Τα μικροσκοπικά ρομπότ θα είναι λιγότερο από 4 χιλιοστά, και θα τροφοδοτούνται από ένα μικρό ηλιακό πάνελ στις πλάτες τους.



Μεμονωμένα,το καθένα από αυτά είναι μικρό και απλό. Όμως, από κοινού, ένα ολόκληρο σμήνος από αυτά μπορούν να αποδείξουν ότι τα microbots έχουν υψηλή νοημοσύνη, επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω υπέρυθρων αισθητήρων, εκτελούν πολύπλοκα καθήκοντα και μεταφέρουν  σημαντικές πληροφορές  πίσω στην έδρα τους. Κινούνται σε τρεις δονούμενα  πόδια ενώ ένα τέταρτο ενεργεί ως αισθητήρας αφής.

Το project, που λέγεται I-SWARM (intelligent small-world autonomous robots for micro-manipulations)
δημιουργήθηκε  με βάση την συμπεριφορά  βιολογικών εντόμων. Η ομάδα που διεξάγει το  project αποτελείται από ερευνητές από την Ισπανία, τη Σουηδία, την Ιταλία, τη Γερμανία και την Ελβετία. Αν και τα ρομπότ δεν είναι αρκετά έτοιμα για μαζική παραγωγή, η ομάδα ψάχνει για χρηματοδότηση να αρχίσει η δημιουργία εμπορικών πρωτοτύπων.


 πηγή:  gajitz

Yβριδικό το νέο Nissan GT-R;


  • Κινητήρας 3,8 lt V6
  • Θα συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες
  • Συνολική ιπποδύναμη 600 PS!
  • Σας αποκαλύπτουμε το πρώτο σχέδιο
Εντονες είναι οι φήμες που προαναγγέλλουν την εμφάνιση του ολοκαίνουργιου Nissan GT-R μέσα στο 2012, το οποίο μάλιστα θα διαθέτει υβριδική τεχνολογία! Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το αυτοκίνητο θα εφοδιάζεται με τον σημερινό V6 κινητήρα των 3,8 lt, ο οποίος θα συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες.
Βέβαια, η συγκεκριμένη «πράσινη» κίνηση, έχει ένα σοβαρό μειονέκτημα, που είναι το πρόσθετο βάρος. Και όσο αν προσπαθήσουν να περικόψουν τα περιττά… κιλά οι Ιάπωνες, το νέο μοντέλο θα ζυγίζει αναμφίβολα περισσότερο από το σημερινό GT-R, το οποίο είναι στα 1.724 kg.
Σε ότι αφορά τη συνολική ιπποδύναμη, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως θα φτάνει τους 600 PS. Οι 440 PS θα αποδίδονται από τον συμβατικό κινητήρα και οι 160 PS από τους ηλεκτροκινητήρες. Η υβριδική έκδοση του Nissan GT-R θα πετυχαίνει μέση κατανάλωση γύρω στα 9,5-11,5 lt/100km, εκτός πίστας βέβαια.
protothema.gr

Σχεδόν έτοιμη η υβριδική Ferrari!




  • Οι Ιταλοί βρίσκονται στο τελικό στάδιο ενός υβριδικού project
  • Όλα δείχνουν πως στη Γενεύη θα δούμε μία υβριδική έκδοση της 599
Στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης η Ferrari είναι πολύ πιθανό να παρουσιάσει στο κοινό την  υβριδική εκδοχή της 599, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου. Εδώ και καιρό οι φήμες που θέλουν τους Ιταλούς να εξελίσσουν ένα υβριδικό σύστημα τελικά επιβεβαιώνονται και το μόνο που μένει είναι να μάθουμε λεπτομέρειες για το πόσο «πράσινη» και αποδοτική θα είναι η διάταξη της Ferrari.
Το σίγουρο είναι πως οι μπαταρίες θα είναι λιθίου-ιόντων, θα υπάρχει ηλεκτροκινητήρας και θεωρητικά το υβριδικό σύστημα θα προσφέρει έως και 35% μικρότερη κατανάλωση καυσίμου.
Επίσης, με το υβριδικό σύστημα θα συνδυάζεται το σύστημα επανάκτησης ενέργειας KERS, σύστημα start/stop ενώ θα υπάρχει και ηλεκτρικό boost για έξτρα δύναμη.
protothema

Έσπασε τον μυστικό κωδικό 4 δισ. κινητών τηλεφώνων

Τον κωδικό που προστατεύει τις συνομιλίες περισσότερων από 4 δισ. χρηστών της κινητής τηλεφωνίας κατάφερε να σπάσει ένας 28χρονος Γερμανός ειδικός στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Ο Κάρστεν Νολ δηλώνει ότι είχε καλές προθέσεις: με αυτήν του την ενέργεια θέλει να δείξει ότι δεν είμαστε και πολύ προστατευμένοι από τους πάσης φύσεως ωτακουστές. 
Περισσότερα εδώ: http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4553241&ct=2

Παγκόσμια πρωτιά ελλήνων χειρουργών: πραγματοποίησαν διπλή ρομποτική επέμβαση σε ελληνόπουλα


Το σύστημα ρομποτικής χειρουργικής επέμβασης da Vinci τέθηκε και στην υπηρεσία των μικρών ασθενών στην χώρα μας, και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία τόσο σε ό,τι αφορά την υγεία των δύο ελληνόπουλων που υποβλήθηκαν στην πρωτοποριακή επέμβαση όσο και ως προς την διεθνή πρωτιά που πέτυχαν οι έλληνες επιστήμονες.
Συγκεκριμένα, ένα 11χρονο αγόρι και ένα 8χρονο κορίτσι  χειρουργήθηκαν σε μεγάλο ιδιωτικό θεραπευτήριο με τη ρομποτική τεχνική υποβαλλόμενα σε δύο επεμβάσεις ταυτόχρονα από τον πρώτο διδάξαντα του είδους, τον χειρουργό Δρα Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη και την ομάδα του.  Στο αγόρι έγινε ταυτόχρονα αφαίρεση σπλήνας και χολής (σπληνεκτομή και χολοκυστεκτομή, αντιστοίχως) με το ρομποτικό σύστημα da Vinci. Η επέμβαση της σπληνεκτομής ήταν επιβεβλημένη καθώς  ο 11χρονος έπασχε από σοβαρή νόσο που επηρέαζε τον αριθμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων του. Ως αποτέλεσμα της διαρκούς αιμόλυσης, το παιδί είχε επίσης πέτρες στη χολή. Η ρομποτική τεχνική επιλέχθηκε προκειμένου να αποφευχθεί η μεγάλη τομή με τις γνωστές επιπλοκές.
Σύμφωνα με τον Δρα Κωνσταντινίδη, «η διπλή επέμβαση ολοκληρώθηκε με την αφαίρεση της χοληδόχου κύστεως και του σπληνός με μηδαμινή απώλεια αίματος. Οι αιματολογικοί δείκτες του παιδιού διορθώθηκαν σύντομα, επιτρέποντάς του λίγες μέρες μετά την επέμβαση να επιστρέψει στο σπίτι και την οικογένειά του».
Η δεύτερη εφαρμογή της ρομποτικής χειρουργικής σε παιδί, αφορούσε ένα 8χρονο κορίτσι που χρειάστηκε αφαίρεση μιας μεγάλης κύστης σπληνός. Αντί να υποβληθεί σε ανοικτή επέμβαση που θα απαιτούσε τομή τουλάχιστον 15 εκατοστών στην άνω κοιλία, η μικρή ασθενής υπεβλήθη σε ρομποτική επέμβαση με τέσσερις τομές των 5 χιλιοστών, η οποία πέτυχε τη διαφύλαξη του φυσιολογικού σπλήνα και τον ασφαλή διαχωρισμό της παθολογικής κύστης χωρίς απώλεια αίματος.
protothema

Γιατί κάποιοι τρώνε και όταν έχουν χορτάσει ;


Μελέτη ειδικών του Ιατρικού Κέντρου Southwestern στο Πανεπιστήμιο του Τέξας που διεξήχθη σε ποντίκια έδειξε ότι η ορμόνη γκρελίνη, γνωστή ως ορμόνη της πείνας, μπορεί να κάνει κάποια άτομα «αχόρταγα». Οι ερευνητές είδαν ότι η συγκεκριμένη ορμόνη στέλνει σε ορισμένους ανθρώπους μήνυμα στον εγκέφαλο ώστε εκείνος να δώσει εντολή να συνεχιστεί η κατανάλωση «νόστιμων» τροφών ακόμη και όταν το άτομο είναι χορτάτο. Οπως σημειώνουν οι επιστήμονες στον δικτυακό τόπο του επιστημονικού εντύπου «Βiological Ρsychiatry», «δείξαμε ότι υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες ένα άτομο αποζητεί την κατανάλωση τροφών “επιβράβευσης”, ακόμη και αν είναι χορτάτο, επειδή ο εγκέφαλός του δίνει αυτή την εντολή». Το επόμενο βήμα για τους ερευνητές είναι να προσδιορίσουν ποια ακριβώς νευρικά δίκτυα του εγκεφάλου ρυθμίζουν τις διαφορετικές δράσεις της γκρελίνης. Απώτερος στόχος αυτής της προσπάθειας είναι, βέβαια, να βρεθούν νέοι θεραπευτικοί στόχοι κατά της παχυσαρκίας. 
tovima.gr 

Τρικ για να αποφύγετε τα κιλά των εορτών



Εάν λατρεύετε τα εδέσματα των ημερών, αλλά ήδη ανησυχείτε για τις επιπτώσεις που θα έχουν στη σιλουέτα σας, αναθαρρήστε. Δύο ειδικοί υποστηρίζουν ότι μπορεί κανείς να απολαύσει τους χριστουγεννιάτικους πειρασμούς και να μπει στο 2010 με το ίδιο βάρος που έχει σήμερα.

Το κλειδί - λένε οι δρες Κόνι Ντίκμαν, διευθύντρια του Τμήματος Διατροφής στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, και Τζούλι Ρέντφερμ, επικεφαλής του Τμήματος Διατροφής στο Νοσοκομείο Βrigham and Women΄s, στη Βοστώνη - είναι να καταστρώσετε στρατηγικό σχέδιο.

* Το πρώτο που χρειάζεστε είναι να αποφασίσετε πριν φτάσετε στον εορταστικό προορισμό σας πόσο θα φάτε (λ.χ. ότι θα γεμίσετε καλά το πιάτο σας, αλλά μία φορά, και θα βάλετε μέσα πολλές σαλάτες, περίπου ένα τέταρτο κρέας ή ψάρι και ένα τέταρτο ζυμαρικά ή ρύζι).

* Να αποφύγετε επίσης να πάτε στον προορισμό σας νηστικοί (φάτε ένα φρούτο και ένα γιαούρτι πριν βγείτε από το σπίτι).

* Υιοθετήσετε τη στρατηγική «κοιτάω και διαλέγω» αντί για την τακτική «λίγο απ΄ όλα».

* Μην ξεχνάτε ότι δεν έχει σημασία μόνον τι τρώτε, αλλά και τι πίνετε: τα ποτά και γενικότερα ό,τι περιέχει αλκοόλ παρέχει πολλές θερμίδες, συνεπώς αρχίστε το ρεβεγιόν με μεταλλικό νερό και στη συνέχεια πιείτε κανονικό ποτό.

* Εάν πάτε για ρεβεγιόν σε κάποιο κέντρο, ζητήστε από τον μετρ να μη σας φέρει το κύριο πιάτο, εάν δεν φάτε πρώτα όλη τη σαλάτα, τα λαχανικά ή τη σούπα που είθισται να σερβίρονται ως ορεκτικά. Όταν έρθει μπροστά σας το κύριο πιάτο μπορεί να έχετε χορτάσει, οπότε θα φάτε λιγότερο.

* Εάν είστε εσείς οι οικοδεσπότες, φροντίστε να μαγειρέψετε όσο το δυνατόν πιο υγιεινά, αλλά εύγευστα πιάτα, επιλέγοντας ό,τι πιο λάιτ μπορείτε να σκεφθείτε (και στον τρόπο μαγειρέματος και στα υλικά).

* Φροντίστε ακόμα να εντάξετε στο γιορτινό πρόγραμμά σας, όσο πιεσμένο κι αν είναι, λίγο περπάτημα- ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα πάτε με τα πόδια για ψώνια και θα γυρίσετε με αυτοκίνητο.

* Εάν τέλος έρθετε αντιμέτωποι με πιεστικούς οικοδεσπότες, που επιμένουν να δοκιμάσετε τα πάντα, αρνηθείτε ευγενικά αλλά δίχως να πείτε πως προσέχετε να μην παχύνετε: προτιμότερο είναι να πείτε «ευχαριστώ, χόρτασα»- αποδίδει πάντοτε πολύ καλύτερα.

Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ Ένθετο Υγεία