Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Το χριστουγενιάτικο δέντρο από 1000 μπουκάλια Heineken


Αυτό το χριστουγενιάτικο δέντρο δημιουργήθηκε στην Κίνα με παραπάνω από 1000 μπουκάλια
Heineken..Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ δεν θέλω να το βλέπω,θέλω να το πιώ!!!
geekologie

Oι καλύτερες 50 εφευρέσεις του 2009







Δείτε τις εδώ: http://www.time.com/time/specials/packages/completelist/0,29569,1934027,00.html

Top Ten Space Pictures: Best of 2009





Δείτε τις εδώ:http://news.nationalgeographic.com/news/2009/12/photogalleries/best-space-news-pictures-2009/index.html

Video, φωτογραφίες και μουσική σε Full HD και 99 ευρώ




Media player… μια κατηγορία συσκευών που εστιάζουν αποκλειστικά στην αναπαραγωγή υλικού πολυμέσων (multimedia, ένας όρος 20ετίας που περιγράφει τον συνδυασμό video, ήχου, κειμένου και φωτογραφιών, στις μέρες μας όμως περιγράφει ότι ένα player είναι ικανό να παίξει τέτοιου είδους αρχεία). Τα media player πλέον έχουν γίνει…υπερ-συστήματα θα λέγαμε, διότι υποστηρίζουν μια μεγάλη γκάμα από τα διαθέσιμα φορμά (τύποι αρχείων), λειτουργούν χωρίς να απαιτούν την ύπαρξη υπολογιστή, δεν χρειάζεται ο χρήστης να είναι σκληροπυρηνικός «κομπιουτεράς», για να τα χρησιμοποιήσει και, το κυριότερο, προσφέρονται σε αρκετά ελκυστικές τιμές.
Ένα από αυτά είναι το νέο gadget από την A.C. Ryan και ακούει στο όνομα Playon! HD Mini. Λιλιπούτειο στην όψη, «τεράστιο» στην απόδοση: υποστηρίζοντας σχεδόν σε όλα τους γνωστούς και σύγχρονους τύπους αρχείων μουσικής, φωτογραφιών και κυρίως video (που είναι και το ζουμί της υπόθεσης), με πλήρη υποστήριξη αρχείων HD, όπως ορίζουν οι σύγχρονες απαιτήσεις, δύσκολα ο υποψήφιος αγοραστής θα βρει ψεγάδι ή κάποιο φορμά που να μην αναπαράγει αυτό το gadget (φυσικά και προβάλλει απροβλημάτιστα υπότιτλους). Το μοναδικό που χρειάζεται από πλευράς χρήστη είναι να το εξοπλίσει με έναν σκληρό δίσκο εσωτερικά (έως 1.5 TeraByte) ή εξωτερικά (δεν υπάρχει περιορισμός στο μέγεθος) ή ακόμα καλύτερα σε περίπτωση που ήδη διαθέτει έναν υπολογιστή να τον συνδέσει με το Playon! HD Mini και να stream-άρει (ήτοι μεταφέρει το υλικό μέσω καλωδίου Ethernet) ότι θέλει απευθείας στην τηλεόραση / ηχοσύστημα.

Έτοιμο το πρωτόκολλο του Blu-ray 3D με πρώτη συσκευή υποδοχής το PS3




Έτοιμο το πρωτόκολλο του Blu-ray 3D με πρώτη συσκευή υποδοχής το PS3

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2009, 14:47

Οριστικοποιήθηκε η τελική μορφή του πρωτοκόλλου Blu-ray 3D, το φορμά δηλαδή που θα φέρει την τρισδιάστατη απεικόνιση στον οικιακό χώρο, όπως ακριβώς προσφέρεται ως υπερθέαμα σε ειδικές κινηματογραφικές αίθουσες, που προβάλλουν 3D ταινίες (βλέπε Avatar – ίσως το δείγμα για το πώς πρέπει να γυρίζονται οι ταινίες 3D των επόμενων χρόνων).

Το νέο φορμά, λοιπόν, θα κάνει χρήση του κωδικοποιητή / αποκωδικοποιητή (codec = coder / decoder) MVC (Multiview Video Coding) που είναι απόγονος του ITU H.264 AVC (Advanced Video Coding) που χρησιμοποιείται στο «απλό» (το υπάρχον δηλαδή που είναι δισδιάστατο). Έτσι οι νέες ταινίες 3D θα μπορούν να «διαβαστούν» και από τα «κλασικά» μη-3D (από τούδε και στο εξής 2D) Blu-ray player, βέβαια θα δείχνουν όπως και όλες οι 2D ταινίες – άνευ δηλαδή της 3ης διάστασης. Η πρώτες συσκευές Blu-ray που θα είναι ικανές να διαβάσουν μια ταινία θα κάνουν την εμφάνισή τους στις αρχές του 2010 (πρώτο εξάμηνο), αλλά αυτή η συσκευή που θα «ενεργοποιήσει» πρώτη (μέσω μιας απλής και αυτόματης αναβάθμισης του εσωτερικού λογισμικού – firmware) θα είναι το PlayStation 3 (περιμένατε κάποια άλλη μήπως;).

Όμως, ας μη χαρούμε από τώρα, καθώς για να δει ο θεατής μια 3D ταινία Blu-ray πέραν της κατάλληλης συσκευής αναπαραγωγής, θα πρέπει να προμηθευτεί (εκτός και αν τα έχει «σκάσει» από τώρα αρκετές χιλιάδες ευρώ που κοστίζουν τα πρώτα μοντέλα 3D τηλεοράσεων) και μια 3D-έτοιμη τηλεόραση. Τέλος, ακόμα και να έχει το σύνολο των συσκευών, θα πρέπει (όπως όλοι οι ενδιαφερόμενοι) να βλέπει τηλεόραση με τέσσερα μάτια όπως λέγαμε παλιά, δηλαδή να φοράει τα απαραίτητα γυαλιά…
zougla

Gecko Surfboard: Υπολογιστής - πληκτρολόγιο!


Η NorhTec παρουσίασε το Gecko Surfboard, το οποίο είναι ένα κανονικό πληκτρολόγιο εξοπλισμένο με σύστημα 1GHz x86 system-on-chip (SoC), VGA και εξόδους video, 10/100 Ethernet και προαιρετικά  WiFi.
Το Surfboard καταναλώνει μονο 5 watts ενέργεια και δεν χρειάζεται ανεμιστήρα για την ψύξη του συστήματος, μπορεί να τρέξει  Windows XP, διαθέτει θύρες USB, ακουστικών, μικροφώνου, δυο SDHC υποδοχές καρτών μνήμης,  512MB RAM και σκληρό δίσκο 2.5 ιντσών.
Όλα αυτά στην τιμή των 99 δολαρίων.


connection.gr