Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Ανακαλύφθηκε εξωπλανήτης καλυμμένος με νερό





Ένας αμερικανός φοιτητής ανακάλυψε για πρώτη φορά έναν εξωπλανήτη που μοιάζει με το δικό μας πλανήτη και φαίνεται να αποτελείται στο μεγαλύτερο μέρος του (50% έως 75%) από νερό και καλύπτεται ίσως από έναν τεράστιο ενιαίο ωκεανό βάθους 15 χλμ., ενώ κατά το υπόλοιπο μέρος του αποτελείται από βράχους. Είναι ο μικρότερος, λιγότερο ζεστός και πιο «γήινος» εξωπλανήτης από όσους έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα. Η ανακάλυψη ενισχύει τις πιθανότητες ότι υπάρχουν πλανήτες σε γειτονικά ηλιακά συστήματα, οι οποίοι συγκεντρώνουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για τη φιλοξενία ζωής.
Η νέα «Σούπερ-Γη» (με την κωδική ονομασία GJ1214b) έχει ακτίνα 2,7 φορές μεγαλύτερη από τον πλανήτη μας, μάζα εξήμιση περίπου φορές μεγαλύτερη από τη Γη και όγκο 19 φορές μεγαλύτερο και βρίσκεται στον αστερισμό του Οφιούχου, σε απόσταση περίπου 40 ετών φωτός, σε τροχιά γύρω από ένα ερυθρό άστρο-νάνο (μια πλήρης περιφορά της διαρκεί 38 γήινες ώρες). Οι πρώτες μετρήσεις δείχνουν ότι ο εξωπλανήτης πιθανότατα διαθέτει μια πυκνή ατμόσφαιρα από υδρογόνο και ήλιο που μπλοκάρει το φως του ήλιου, με συνέπεια τα επιφανειακά ύδατά του να βρίσκονται σε μόνιμο σκοτάδι. Η πιθανότερη σύνθεση του είναι 75% νερό, 22% πυρίτιο και 3% σίδηρος (στον πυρήνα του).
Με εκτιμώμενη θερμοκρασία επιφανείας 120 έως 282 βαθμών Κελσίου, ο εξωπλανήτης θεωρείται πολύ ζεστός για να έχει ζωή, επειδή βρίσκεται αρκετά κοντά στο άστρο-ήλιο του (σε απόσταση μόλις 2 εκατ. χλμ) που πάντως είναι 3.000 φορές λιγότερο καυτός από το δικό μας ήλιο. Φαίνεται πάντως πως αποτελεί έναν πραγματικό «υδάτινο κόσμο», σύμφωνα με τον φοιτητή Ζάκορι Μπέρτα, του Κέντρου Αστροφυσικής Σμιθσόνιαν-Χάρβαρντ, ο οποίος έκανε πρώτος την ανακάλυψη, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Nature» (την ευθύνη της μελέτης είχε ο Ντέηβιντ Σαρμπονό του πανεπιστημίου Χάρβαρντ), σύμφωνα με το βρετανικό Τύπο και το «Νιού Σάιεντιστ».
Ένα μέρος του νερού του εξωπλανήτη ίσως βρίσκεται με την εξωτική μορφή του «πάγου επτά», μιας κρυσταλλικής μορφής νερού, που υπάρχει υπό πίεση μεγαλύτερη των 20.000 φορών σε σχέση με την πίεση της γήινης ατμόσφαιρας.
Η ανακάλυψη έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος MΕarth που στοχεύει στον εντοπισμό πλανητών σαν τη Γη αλλού στο γαλαξία μας και, γι' αυτό το λόγο, ήδη φοιτητές από όλο τον κόσμο παρατηρούν με επίγεια τηλεσκόπια (όχι μεγαλύτερα από αυτά που έχουν οι «επαγγελματίες» ερασιτέχνες αστρονόμοι) περίπου 2.000 από τα πιο μικρά άστρα στον ουρανό για τυχόν ανίχνευση πλανητών σε τροχιά γύρω τους. Οποιοδήποτε άστρο εμφανίζει μειωμένη φωτεινότητα κατά τακτά χρονικά διαστήματα, μπορεί να αποτελεί ένδειξη ότι γύρω του περιφέρεται κάποιος εξωπλανήτης - ή περισσότεροι. Με τον τρόπο αυτό βρέθηκε και ο νέος υδάτινος εξωπλανήτης.
Το επόμενο βήμα για τους αστρονόμους, υπό τον Σαρμπονό, θα είναι να στρέψουν το διαστημικό τηλεσκόπιο «Χαμπλ» στον εξωπλανήτη για να μελετήσουν απευθείας την ατμόσφαιρά του και να δουν αν είναι κατοικήσιμος (τουλάχιστον από γήινους οργανισμούς…).
Νωρίτερα φέτος, το γαλλικό διαστημικό σκάφος CoRoT εντόπισε τον πρώτο εξωπλανήτη (τον CoRoT-7b) που πιθανότατα είναι βραχώδης. Ο υδάτινος εξωπλανήτης που βρέθηκε, είναι ουσιαστικά ο δεύτερος που μοιάζει με τη Γη.
kathimerini.gr

Η εκτόξευση του Helios 2B και τα οφέλη της Ελληνικής συμμετοχής.





Σήμερα εκτοξεύθηκε ο κατασκοπευτικός δορυφόρος Helios-2B από την Γαλλία, από το κέντρο εκτόξευσης που διαθέτει στη Γαλλική Γουϊνέα. Πρόσφατα είχε αναβληθεί η εκτόξευσή του λόγω τεχνικού προβλήματος σε έναν από τους τρεις κινητήρες ώσης. O Δορυφόρος αυτός, πέρα από τα πλεονεκτήματα που θα προσδώσει στις Γαλλικές Ενοπλες Δυνάμεις και τις υπηρεσίες πληροφοριών έχει και σημαντική αξία για την αμυντική θωράκιση της χώρας μας.Ο νέος δορυφόρος θα αποτελέσει τα «μάτια» των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών στη Μέση Ανατολή, περιοχή στην οποία το Παρίσι τα τελευταία χρόνια αναζητά εκ νέου το ρόλο της. Ο δορυφόρος θα μπορεί να μεταδώσει εικόνα σε πραγματικό χρόνο και να παρακολουθεί τόσο κινήσεις υπόπτων, όσο και «ύποπτες» εγκαταστάσεις, όπως για παράδειγμα αυτές του Ιράν. Παράλληλα σύμφωνα με γαλλικές στρατιωτικές πηγές, ο δορυφόρος αυτός θα βοηθήσει τόσο τα γαλλικά στρατεύματα που βρίσκονται στο Λίβανο, όσο και αυτό που επιχειρούν στο Αφγανιστάν. Ο συγκεκριμένος δορυφόρος πρόκειται να συμπληρώσει το υπάρχων δίκτυο του Helios 2A και Helios 1A που βρίσκονται ήδη σε τροχιά από το 2004 και το 1995 αντίστοιχα. Η διάρκεια πτήσης του πυραυλικού φορέα Arianespace πρόκειται να διαρκέσει 59 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα μέχρι ο βάρους 4,2 τόνων κατασκοπευτικός δορυφόρος Hellios 2B τεθεί σε τροχιά.Με τον Hellios 2B συμπληρώνoνται και ενισχύονται σημαντικά οι ικανότητες του συμπλέγματος Hellios καθώς ο «-2Β» διαθέτει καλύτερη διακριβωτική ικανότητα λήψης εικόνων όπως και μειωμένο χρόνο μετάδοσής τους στις επίγειες εγκαταστάσεις λήψης. Επικεφαλής του προγράμματος είναι η Γαλλία ενώ με ποσοστό 2,5% μετέχουν η Ελλάδα, το Βέλγιο, η Ισπανία και η Ιταλία. 

Τα οφέλη της Ελληνικής συμμετοχής.

Η Ελληνική συμμετοχή στο πρόγραμμα Hellios II αφορά την απεριόριστη λήψη εικόνων από το διάστημα υψηλής ευκρίνειας μέσω time-sharing, με τους υπόλοιπους χρήστες του δορυφορικού συμπλέγματος και μετά από εισαγωγή απόρρητου κωδικού όπου ο κάθε χρήστης επιλέγει την περιοχή κατόπτευσης χωρίς κανένα άλλο περιορισμό. Τα δεδομένα αποστέλλονται στα εθνικά κέντρα αξιοποίησης και επεξεργασίας των εικόνων μεταξύ αυτών και στο ελληνικό στην Τανάγρα.

Οι απεικονίσεις Hellios είναι εξαιρετικά σημαντικές στην παραγωγή αξιόπιστων ψηφιακών χαρτών στους οποίους στηρίζεται η δημιουργία εδαφικών μοντέλων συμπεριλαμβανομένων και των υψομετρικών γεωδαιτικών στοιχείων, μέσω των οποίων αξιοποιείται το σύστημα ενδιάμεσης ναυτιλίας των βλημάτων SCALP-EG που διαθέτει η ΠΑ.

Ο υπολογιστής ναυτιλίας του SCALP-EG συγκρίνει τα δεδομένα του ραντάρ που φέρει με τα αντίστοιχα υψομετρικά δεδομένα των ψηφιακών χαρτών που δημιουργηθεί από την αξιοποίηση των εικόνων των Hellios 2B επαληθεύοντας την πορεία του και προχωρώντας στις απαραίτητες διορθώσεις πορείας έως την τελική προσβολή αναλάβει το σύστημα αυτόματης αναγνώρισης στόχου (ATA).Χωρίς την παροχή των δεδομένων αυτών η αξιοποίηση των βλημάτων SCALP-EG καθίσταται προβληματική και αυτός είναι ένας από τους λόγους της ελληνικής συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Δείτε ολόκληρο το βίντεο από την εκτόξευση του  Helios 2B 

πηγή:nationalpride



16 ιαπωνικές εταιρίες ετοιμάζουν εργοστάσιο αξίας $21 δις στο διάστημα για την μεταφορά ηλιακής ενέργειας στην γή



Σαν είδηση  η παρακάτω ιστορία ακούγεται σαν να βγήκε κατ 'ευθείαν από  comic, 16 ιαπωνικές εταιρείες έχουν φτιάξει μια συνεργατική προσπάθεια να ξεκινήσει μια γεννήτρια ηλιακής ενέργειας στο διάστημα εντός των προσεχών 30 ετών. Η αξίας 2 τρισεκατομμυρίων γιέν ($ 21 δισ.) γεννήτρια θα συλλέγει ενέργεια από τον ήλιο και θα την στέλνει στην  Γη  μέσω μικροκυμάτων. 1 γιγαβάτ είναι αρκετή ενέργεια για να καλύψει τις ηλεκτρικές ανάγκες  περίπου σε 294.000 σπίτια. Η ερευνητική ομάδα  the Institute of Unmanned Space Experiment Free Flyer, η οποία αντιπροσωπεύει τις 16 εταιρείες, θα εργαστεί για την τεχνολογία για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Το εμπόδιο για το έργο αυτή τη στιγμή είναι το απαγορευτικό κόστος που συνδέεται με την μεταφορά των υλικών στο διάστημα. Ωστόσο, ο οργανισμός Japan Aerospace Exploration Agency έχει δεσμευτεί για το έργο. Με την συνεχή εξάντληση αποθεμάτων ορυκτών καυσίμων,συνειδητοποιούν ότι μια εναλλακτική μορφή ενέργειας είναι μια αναγκαιότητα - έστω και αν κοστίζει ένα τεράστιο ποσό χρημάτων. Η Japan Aerospace Exploration Agency, μαζί με το υπουργείο εμπορίου, θα ξεκινήσουν ένα μικρότερο ηλιακό πάνελ - πλήρως εξοπλισμένο δορυφόρο το 2015 για να δοκιμάσουν την μεθόδο μεταφοράς ενέργειας.
πηγή:gajitz

Βρέχει φωτιά....2 απαίσιοι πλανήτες που δεν θα θέλατε να ζήσετε με τίποτα!!


Το να ζεί κανείς στη γη συνήθως δεν είναι τόσο ωραίο μερικές ημέρες (χιονοθύελλες, τσουνάμι, σεισμοί και άλλα έρχονται στο μυαλό), αλλά ακόμη και η χειρότερη μέρα στην γή δεν πλησιάζει τους εφιάλτες που σας περιμένουν στον COROT-7Β. Ο μικρός αυτός εξωπλανήτης ανακαλύφθηκε από COROT ,το τηλεσκόπιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος, τον Φεβρουάριο του 2009, και οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Ουάσιγκτον που βρίσκεται στο Σεντ Λούις αργότερα ανακάλυψαν την  κολασμένη του ατμόσφαιρα.

Ο COROT-7Β είναι μόνο λίγο μεγαλύτερος από τη Γη, αλλά δεν θα μπορούσε να είναι πιο διαφορετικός. Είναι πολύ κοντά στον ήλιο - περίπου 23 φορές πιο κοντά από  ότι  ο Ερμής στον ήλιο μας - και είναι κλειδωμένο βαρυτικά, πράγμα που σημαίνει ότι η μία του πλευρά κοιτάζει πάντα τον ήλιο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αφάνταστα υψηλές θερμοκρασίες, για την πλευρά που <<βλέπει>> ο ήλιος (πάνω από 5.000 βαθμούς Φαρενάιτ) και παγωνιά από την άλλη. Αν και οι επιστήμονες δεν μπορούν να είναι βέβαιοι από τι αποτελείται η επιφάνεια του πλανήτη, οι υψηλές θερμοκρασίες  θα μπορούσαν να προκαλέσουν ακόμη και τον βρασμό και την εξάτμιση στα βράχια του πλανήτη. 

Όσο εφιαλτική είναι η κατάσταση στον COROT-7b,δεν συμμερίζεται την αναπόφευκτη μοίρα τoυWASP-18b. Ο γίγαντας αυτός εξωπλανήτης δεν θα έπρεπε καν να υπάρχει, με βάση αυτό που οι επιστήμονες σήμερα γνωρίζουν για τα αστέρια και την βαρυτική έλξη. Ο πλανήτης είναι πάρα πολύ κοντά στο αστέρι του, και μέσα σε ένα εκατομμύριο χρόνια  το αστέρι του θα τον καταπιεί. Η εγγύτητά του προς το αστέρι του, σημαίνει ότι θα ολοκληρώσει μια ολόκληρη τροχιακή περίοδο - ένα «έτος» - σε λιγότερο από μία ημέρα της Γης. Επειδή είναι τόσο μεγάλο (περίπου 10 φορές το μέγεθος του Δία), και τόσο κοντά στο αστέρι του, αυτό είναι που προκαλεί τεράστια κύματα πλάσματος με το αστέρι που είναι εξευτελιστική τροχιά του πλανήτη ακόμα περισσότερο. Μελετώντας τον WASP-18b κατά την επόμενη δεκαετία θα βοηθήσει τους επιστήμονες να κατανοήσουν γιατί είναι τόσο κοντά στο αστέρι του, αλλά δεν τον έχει ακόμα κατασπαράξει.
πηγή: gajitz.com

Κοριτσάκι πληκτρολογεί 119 λέξεις το λεπτό!

Αλήθεια, έχετε ποτέ σκεφτεί πόσο γρήγορα (και σωστά) πληκτρολογείτε στον υπολογιστή?
Αυτό το μικρό κορίτσι μπορεί και πληκτρολογεί 119 λέξεις το λεπτό παρά το νεαρό της ηλικίας της. Ξεκίνησε παίζοντας στον υπολογιστή σε ηλικία 4 και εξασκείται στην δακτυλογράφηση τα Σαββατοκύριακα και έχει σαν στόχο να πιάσει τις 200 λέξεις το λεπτό.
Για να πάρετε μια ιδέα του πόσο γρήγορη είναι, να σας πληροφορήσω ότι θεωρείσαι γρήγορος δακτυλογράφος όταν μπορείς να γράψεις 80-90 λέξεις το λεπτό.
Με την ευκαιρία, αν είστε περίεργοι να μάθετε πόσο γρήγορα πληκτρολογείτε, μπορείτε να δοκιμάσετε τις ικανότητες σας στο site : typingtest.com


πηγή :psaxtiria

Η Ericsson ενσωματώνει πρώτη ασύρματη τεχνολογία 42Mbps HSPA σε καταναλωτικά προϊόντα


Η ασύρματη τεχνολογία κινείται γρήγορα, και αυτή εδώ είναι μια υπενθύμιση του πόσο γρήγορα κινείται. Στις αρχές του 2009 είχαμε την υποβολή εκθέσεων για την αυστραλιανή Telco Teltra με σκοπό να επιτευχθεί ένα παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας στο δίκτυο των 21Mbps, τώρα η  Ericsson έχει επιδείξει την  τελευταία κινητή ευρυζωνική τεχνολογία, HSPA Evolution, με ταχύτητα αστραπής σχεδόν 42Mbps.

Η επίδειξη κοντά στην Στοκχόλμη της Σουηδίας, επιτυγχάνει ταχύτητα λήψης  41.5Mbps
Η πραγματικότητα είναι βέβαια ότι οι ταχύτητες λήψης του πελάτη είναι απίθανο να χτυπήσει την κορυφή  δηλαδή στα 42Mbps, λόγω της κυκλοφοριακής συμφόρησης και των άλλων παραγόντων, αλλά, όπως και στους περισσότερους καταναλωτές, θα λάβει ο καθένας όση ώθηση μπορούμε να δώσουμε.

«Οι μελέτες μας δείχνουν ότι οι καταναλωτές διψούν για μεγαλύτερη ταχύτητα και επιλέγουν επιχειρήσεις που μπορούν να προσφέρουν τις καλύτερες επιδόσεις για μια ελκυστική τιμή," είπε ο Ulf Ewaldsson, Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής του Τομέα προϊόντων Radio στην Ericsson. Η "HSPA τεχνολογία μας για 42Mbps είναι τώρα διαθέσιμη για εγκατάσταση."

Τα κινητά απαιτούν αναβάθμιση λογισμικού, η νέα "διπλό μεταφορική " τεχνολογία διπλασιάζει την ταχύτητα για τους χρήστες παντού μέσα στο  δικτύο κινητής τηλεφωνίας που είναι και επιτρέπει στους φορείς εκμετάλλευσης να παρέχουν περισσότερα gigabytes ανά σταθμό βάσης.

πηγή:gizmag

Sony BRAVIA 3D


Νωρίς-νωρίς η Sony στα μέσα Ιανουαρίου, σε ειδική εκδήλωση, θα ανακοινώσει τα νέα ευρωπαϊκά μοντέλα τηλεοράσεων για το 2010 ανάμεσα στα οποία θα υπάρχουν και μερικά με 3D δυνατότητα.
Όπως είναι γνωστό η Sony πρόκειται να συνεργαστεί με το γίγαντα της τρισδιάστατης τεχνολογίας στις κινηματογραφικές αίθουσες RealD.
H Sony και η RealD συνεργάζονται για την 3D τηλεόραση. Η πρώτη παρέχει όλες τις τεχνολογίες εικόνας που απαιτούνται για την αναπαραγωγή Full HD 3D στις νέες ΒRAVIA τηλεοράσεις της με τη βοήθεια «συγχρονισμένων» γυαλιών από την RealD.
Εκτός από την συνεργασία στις νέες BRAVIA, οι Sony και RealD, πρόκειται να δουλέψουν από κοινού για φέρουν τη στερεοσκοπική τηλεόραση μια ώρα πιο νωρίς στην αγορά αλλά και για να αναπτύξουν και άλλες 3D εφαρμογές και συσκευές.
http://presscentre.sony.eu/content/detail.aspx?NewsAreaId=2&ReleaseID=5321

fullhd.gr

LG Ultra Slim LCD TV


Πέρα από την έξαρση της τεχνολογίας 3D, η CES 2010 κρύβει και πολλά άλλα μικρά ή μεγάλα μυστικά που και αυτά με την σειρά τους θα κλέψουν την παράσταση. Όπως η νέα 42άρα LCD τηλεόραση της LG ή οποία έχει πάχος στα όρια των μηχανολογικών αντοχών...


Τι άλλο να πει κανείς άλλωστε για μία τηλεόραση 24 ιντσών με πάχος μόλις 2,6 χιλιοστά.


Εάν λοιπόν το 2008 εντυπωσιαστήκαμε με τα 9.9 χιλιοστά της Sony και το 2009 ξεχώρισαν οι ακόμα πιο λεπτές LCD τηλεοράσεις στα 6 & 7 χιλιοστά, το 2010 μπαίνει ακόμα πιο θεαματικό.

Από την μία η Samsung στα 3,9 χιλιοστά, τα οποία θα βγουν μάλιστα στην παραγωγή και να που τώρα η LG κάνει την υπέρβαση.

Παλιά κόντρα είχε να κάνει με το μέγεθος, την διαγώνιο, τώρα με το πάχος.

Η νέα τηλεόραση της LG θα δώσει το παρόν στην έκθεση CES, χρησιμοποιεί φυσικά φωτοδιόδους σε διάταξη Edge-LED όπως και νέες τεχνικές στην διαδικασία παραγωγής της.
fullhd.gr

Τo Blu-ray έγινε τρισδιάστατο


Eίναι επίσημο πια. Ο οργανισμός του Blu-ray, γνωστός ως Blu-ray Association (ΒDA), ολοκλήρωσε τις προδιαγραφές της νέας εποχής. Ανακοίνωσε δηλαδή όλους τους όρους που θα πρέπει να ικανοποιεί ένα Blu-ray player προκειμένου να πάρει την έγκριση και τη σφραγίδα «Βlu-ray 3D»
Οι προδιαγραφές, που είναι αποτέλεσμα συμφωνίας μεταξύ των στούντιο του Χόλιγουντ, των κατασκευαστών consumer electronics και των κατασκευαστών computers, ενεργοποιούνται τώρα και όλοι σπεύδουν στα εργοστάσια τους για την κατασκευή των πρώτων Blu-ray players, τηλεοράσεων και δίσκων Blu-ray. Όλα αφιερωμένα στη τρίτη διάσταση. Έτσι η βιομηχανία πιστεύει ότι θα ικανοποιήσει τη ζήτηση για «οικιακές» 3D προβολές, ενώ οι προδιαγραφές θα κάνουν όλες τις 3D συσκευές να έχουν συμβατότητα μεταξύ τους και ομοιογένεια. Εννοείτε ότι τα νέα players θα πρέπει να έχουν συμβατότητα και προς το παρελθόν, δηλαδή να παίζουν CD, DVD αλλά και τους 2D Βlu-ray δίσκους.
Τα νέα Blu-ray 3D players και οι αντίστοιχες ταινίες θα έχουν ανάλυση Full HD 1080p για το κάθε μάτι. Δηλαδή όλα αυτά επί δυο. Οι προδιαγραφές αναφέρονται στο αποτέλεσμα, επομένως ο κάθε κατασκευαστής θα μπορεί να ακολουθήσει το δικό του τεχνολογικό δρόμο προκειμένου να υλοποιήσει το Blu-ray 3D player του.
Το ίδιο ισχύει και για τις 3D τηλεοράσεις όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε τεχνολογία από LCD έως plasma και OLED για παράδειγμα.

Οι προδιαγραφές του Blu-ray 3D περιλαμβάνουν και τη περίφημη κονσόλα της Sony, γνωστή ως PS3, η οποία και φυσικά θα γίνει ένα Blu-ray 3D player πιθανώς με κάποιο νέο firmware ή με τη κυκλοφορία κάποιας νέας κονσόλας PS3 3D.


Οι προδιαγραφές του Blu-ray 3D αναφέρουν για τη κωδικοποίηση του 3D video ότι θα γίνει χρήση του κώδικα  Multiview Video Coding (MVC) που αποτελεί μια επέκταση του ITU-T H.264 Advanced Video Coding (AVC) ο οποίος σήμερα υποστηρίζεται από όλα τα  Blu-ray Disc players.

Το MPEG4-MVC συμπιέζει μαζί την αριστερή και τη δεξιά εικόνα κατά περίπου 50% παραπάνω σε σχέση με τη συμπίεση του 2D και παρέχει ανάλυση Full HD 1080p αλλά και συμβατότητα με τα σημερινά 2D Blu-ray Disc players.
Οι προδιαγραφές επίσης εισάγουν εμπλουτισμένες δυνατότητες 3D γραφικών για τη δημιουργία εντυπωσιακών μενού, έξτρα υλικού και υποτίτλων.

Όλα αυτά ανακοινώθηκαν λίγες ημέρες πριν τη μεγάλη έκθεση ηλεκτρονικών του Las Vegas, τη CES2010, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχουμε βροχή από νέα Βlu-ray player 3D.
Στην Ελλάδα θα τα δούμε από το Μάρτιο του 2010.
πηγή:fullhd

Οι καλύτερες φωτογραφίες της δεκαετίας από το Boston




δείτε τις εδώ

Επιτυχώς απογειώθηκε το νέο τριμελές πλήρωμα του διεθνούς διαστημικού σταθμού.


Τρεις αστροναύτες, ένας Ιάπωνας, ένας Αμερικανός και ένας Ρώσος απογειώθηκαν σήμερα από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ (Καζακστάν) με προοριοσμό τους το διεθνή διαστημικό σταθμό (ΙSS) .

Το διαστημόπλοιο απογειώθηκε την προβλεπόμενη ώρα (23.52 ώρα Ελλάδας) από το ρωσικό διαστημικό κέντρο που βρίσκεται στη στέπα του Καζακστάν .

Το πλήρωμα αποτελείται από το Ρώσο Ολέγκ Κοτόφ τον Αμερικανό Τίμοθι Κρίμερ και τον Ιάπωνα Σόιτσι Ναγκούτσι που πρόκειται να συνεχίσουν τις εργασίες υψηλής τεχνολογίας εντός του διεθνούς διαστημικού σταθμού.

Οι τρείς κοσμοναύτες αντικαθιστούν τους τρείς συναδέλφους τους (Ρώσος, Βέλγος και Καναδός) που έφτασαν στη γή την πρώτη Δεκεμβρίου μετά από παραμονή τους στο Διάστημα επί έξη μήνες.

πηγή:troktiko

Έρχονται οι «άνθρωποι- πουλιά»! Θα μπορούν να διασχίζουν αποστάσεις με ταχύτητα άνω των 100 χλμ


Μία νέου τύπου ανεμοστολή θα βοηθά εκείνον που τη φοράει να παραμένει περισσότερη ώρα στον αέρα και κυρίως να μπορεί να προσεγγίζει το έδαφος για να προσγειώνεται με τα πόδια χωρίς τη βοήθεια αλεξίπτωτου..Δείτε ολόκληρο το άρθρο εδώ

Καταφύγιο με τα όλα του!!




Διαβάστε περισσότερα και δείτε περισσότερες εικόνες

Wally-Hermes Yachts,παλάτι στην θάλασσα!!!!



36 μέτρα παραλία στήν πρύμνη,25 μέτρα εσωτερική πισίνα,οροφή με φωτοβολταικά στοιχεία που εξοικωνομούν μέχρι 200 τόνους ντίζελ το χρόνο,σχεδίαση-κατασκευή απο την Wally και εσωτερικό φινίρισμα από την Hermes.Οτι καλύτερο.Διαβάστε περισσότερα και δείτε και άλλες εικόνες.Δείτε και  το site


Το διαστημικό super car της Citroen









Μπορεί να παρουσιάστηκε πριν από μήνες ως πρωτότυπο, όμως ένα τέτοιο αυτοκίνητο δε θα… χάλαγε κανένα (μεταξύ αυτών και τους συλλέκτες) να το δει να κυκλοφορεί και στους δρόμους. Πρόκειται για το Citroen GT, ένα super car που κατασκευάστηκε από κοινού με την εταιρεία που δημιούργησε το Grand Turismo 5, για να μπορούν οι πιτσιρικάδες να… «λιώνουν» στο Play Station.

Φουτουριστικές γραμμές, εσωτερικό βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας και γενικά ένα τελικό αποτέλεσμα που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τα υπόλοιπα super car που κυκλοφορούν.

Δυστυχώς, όμως, η απόφαση της γαλλικής φίρμας είναι το GT by Citroen να μην περάσει τη γραμμή παραγωγής, οπότε όσοι είχαν τη χαρά να το δουν από κοντά (βλέπε video) έχει καλώς… Οι υπόλοιποι θα το χαρούν μόνο στις κονσόλες του Play Station.
πηγή:zougla

Από το ΡC στην τηλεόραση



Συσκευή η οποία άνοιξε την αγορά των ασύρματων media players και ξεχωρίζει ποιοτικά είναι το Αpple ΤV. Ουσιαστικά, επιτρέπει την αποθήκευση, το στριμάρισμα και την προβολή ταινιών στην τηλεόραση, μέσω της όποιας συλλογής διαθέτει κανείς σε ψηφιακή μορφή στον υπολογιστή του. Χρησιμοποιεί επεξεργαστή της Ιntel και διαθέτει σκληρό δίσκο χωρητικότητας 160 GΒ για αποθήκευση μέχρι και 200 ώρες βίντεο και θύρες ΗDΜΙ, οπτική και RCΑ για τον ήχο, Εthernet για το Ιnternet και φυσικά δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυα WiFi. Είναι συμβατό με όλα τα νεώτερα φορμάτ ήχου και εικόνας και συνεργάζεται εξίσου καλά με υπολογιστές Αpple, αλλά και κοινά ΡC. Με λεπτή γραμμή, ωραίο ντιζάιν και μικρές διαστάσεις, αποτελεί μία πολύ καλή πρόταση για σύγχρονη οικιακή διασκέδαση. Τιμή: 283 ευρώ 
πηγή:tanea.gr

Tα πιο δημοφιλή βίντεο της εβδομάδας στο YouTube


«Αυτή είναι μία χαζή ερώτηση»
Η παραπάνω φράση ήταν η πρώτη αντίδραση παίκτριας τηλεπαιχνιδιού στην Αμερική, όταν ρωτήθηκε ποιας Ευρωπαϊκής χώρας πρωτεύουσα είναι η Βουδαπέστη. Η εξήγηση που έδωσε…«Μα νόμιζα ότι η Ευρώπη είναι χώρα!».


Η μπάντα των χάμστερς

Χριστουγεννιάτικο τραγούδι από την «μπάντα των χάμστερς», σκέφτηκε να φτιάξει η εταιρεία drench για να ευχηθεί καλές γιορτές και να διαφημίσει το προϊόν της. Το αποτέλεσμα είναι… εντυπωσιακό.


Η πτώση

Η προσπάθεια μίας νεαρής κοπέλας να δείξει συγκεκριμένες ασκήσεις γυμναστικής προκαλεί απίστευτο γέλιο, αφού όλα δείχνουν ότι δεν τα καταφέρνει.


Πηγή: tanea

13 φανταστικά εξαρτήματα για το κινητό σας!!




δείτε τα εδώ