Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

3D & Ultra-HD Video

To μέλλον της εικόνας
Όσοι αντί για το Φεγγάρι... κοιτούν το δάχτυλο καλά θα κάνουν να δώσουν προσοχή. Πέρα από την απόσταση μεταξύ της θεωρίας και της πράξης, οι αποφάσεις έχουν παρθεί και την επόμενη δεκαετία η τρισδιάστατη εικόνα και η ανάλυση Ultra-HD θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον.
Δεν το λέμε εμείς.. οι ιθύνοντες των εταιρειών και των στατιστικών το λένε.
Θα μου πείτε εύλογα… τι μας λες τώρα... εδώ εμείς ακόμα βλέπουμε και θα βλέπουμε Standard Definition...
Θα συμφωνήσω απόλυτα, μόνο που θα πρέπει να γνωρίζετε ότι σε κάθε στατιστικό στοιχείο που προκύπτει, η χώρα μας είναι μονίμως έξω από τα δείγματα προς αξιολόγηση!
Όπως λοιπόν προαναφέρθηκε στον υπόλοιπο κόσμο τα πράγματα έχουν δρομολογηθεί. Το πρώτο βήμα έχει γίνει με την 3D εικόνα και οι τάσεις όπως διαμορφώνονται υπόσχονται 41 εκατομμύρια πωλήσεις το 2014 και δεν μιλάμε μόνο για τις 3D τηλεοράσεις, αλλά και για τα 3D Blu-ray players, που αναμένεται να ανεβάσουν θεαματικά τον πήχη στις πωλήσεις.
Πέρα από την 3D εικόνα, για την οποία θα μιλάμε με άλλο πρίσμα από τα τέλη του τρέχοντος έτους, το επόμενο μεγάλο βήμα είναι η αύξηση της «καταναλωτικής» ανάλυσης από το FullHD στο Ultra HD.
Eδώ η μετάβαση θα είναι πιο αργή. Υπολογίζουν ότι οι πρώτες μεταδόσεις εικόνας ανάλυσης Ultra HD θα ξεκινήσουν το 2017, ενώ η διείσδυση τηλεοράσεων με την εν λόγω ανάλυση δεν θα ξεπεράσει το 5% το 2020.
Βέβαια στη τεχνολογία όλα είναι σχετικά και με τους ρυθμούς εξέλιξης που επιτυγχάνονται όλα αυτά μπορεί να επιταχυνθούν.
Το σίγουρο είναι ότι εδώ εμείς είμαστε ουραγοί των εξελίξεων...
 πηγή: fullhd.gr