Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Σύγκριση του Gran Turismo 5 με αληθινή οδήγηση




πηγή:2dayblog

Έρχεται το ελαστικό νερό !!


Αν σας ζητήσουμε να μαντέψετε σε ποια χώρα οι επιστήμονες προσπαθούν να δημιουργήσουν ελαστικό νερό, ποια είναι η πρώτη απάντηση που σας έρχεται στο μυαλό; Μα φυσικά η Ιαπωνία! Μια ομάδα ερευνητών στη χώρα της διαρκούς παράκρουσης κατάφεραν να δημιουργήσουν μια νέα ύλη, η οποία είναι ουσιαστικά νερό με συγκεκριμένο σχήμα.
Το νέο υλικό αποτελείται κατά 95% από νερό, στο οποίο έχει προστεθεί ελάχιστος πηλός και μια οργανική ουσία αγνώστων λοιπών στοιχείων. Έτσι, δημιουργήθηκε ένας ζελές, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί αρχικά στην ιατρική και συγκεκριμένα στη συγκόλληση ιστών.
Το επόμενο βήμα είναι να αξιοποιηθεί στην κατασκευή πλαστικών. Το πλεονέκτημα σε σχέση με τα υπάρχοντα πλαστικά είναι το νέο υλικό δεν επιβαρύνει καθόλου το περιβάλλον. Δεν είναι και μικρό πράγμα, αν αναλογιστεί κανείς τους τόνους πλαστικών που βλάπτουν το περιβάλλον κάθε μέρα.
Πηγή:t3mag

eBook reader από τη Lenovo


Τα eBook readers αρχίζουν να βιώνουν εποχή μεγάλης άνθισης, όπως μαρτυρά η επιτυχία του Amazon Kindle, αλλά και οι νέες κυκλοφορίες. Η Lenovo ετοιμάζεται να ανακοινώσει τη δική της πρόταση, η οποία φέρεται να έχει φτάσει στο τελικό στάδιο και αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα στην αγορά. Το νέο προϊόν θα ονομάζεται εκτός απροόπτου Tianji EB-605 και θα επιχειρήσει να αποσπάσει μερίδιο αγοράς από το Kindle.
Μέχρι νεοτέρας, τα τεχνικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν οθόνη έξι ιντσών, επεξεργαστή Samsung ARM στα 400MHz και υποστήριξη για τα formats DF, CHM, EPUB, TXT, HTM, HTML, RTF, PDF, DJVU, MOBI και PRC.
Αυτό που μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, είναι το γεγονός ότι στην εικόνα που έχει διαρρεύσει, εμφανίζεται στο πάνω μέρος ένα εικονίδιο που μοιάζει εκπληκτικά με SIM card. Αν έτσι έχουν τα πράγματα τελικά, δικαιούμαστε να ελπίζουμε ότι το νέο eBook reader θα διαθέτει συνδεσιμότητα 3G.
t3mag.gr