Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

H ισορροπημένη διατροφή είναι υγεία

To φαγητό μπορεί να μην είναι φάρμακο, είναι όμως αγωγή υγείας για τον οργανισμό! Μάλιστα, όπως υπογραμμίζουν οι ειδικοί, η ισορροπημένη διατροφή μπορεί να δράσει ευεργετικά στην πρόληψη σοβαρών παθήσεων που πλήττουν τον σύγχρονο άνθρωπο του ανεπτυγμένου κόσμου.
«Η διατροφή παίζει σημαντικότατο ρόλο στην πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων γιατί μπορεί να βελτιώσει πολλούς από τους παράγοντες κινδύνου, όπως τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης, αρτηριακής πίεσης και γλυκόζης στο αίμα», τονίζει ο αναπληρωτής καθηγητής Διατροφής του Ανθρώπου στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Αντώνης Ζαμπέλας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής.
Ωστόσο, ο κ. Ζαμπέλας διευκρινίζει πως οι κανόνες της Μεσογειακής Διατροφής, πρέπει να ακολουθούνται από τη παιδική ηλικία, «διότι έτσι μπορεί να επιτευχθεί χαμηλή πρόσληψη κορεσμένων (ζωικών), trans (μερικώς υδρογονωμένων) λιπαρών, χοληστερόλης και νατρίου, αλλά και η ικανοποιητική πρόσληψη ακόρεστων λιπαρών (φυτικά λιπαρά, ιχθυέλαια), φυτικών ινών, βιταμινών και ανόργανων στοιχείων».
Έτσι, σύμφωνα με τους επιστήμονες, στο καθημερινό τραπέζι θα πρέπει να «πρωταγωνιστούν» δημητριακά ολικής άλεσης, φρούτα, λαχανικά, ελαιόλαδο και γαλακτοκομικά χαμηλής περιεκτικότητας σε λίπος. Το ψάρι, τα πουλερικά και τα όσπρια πρέπει να καταναλώνονται 1-2 φορές την εβδομάδα ενώ το κόκκινο κρέας σε μικρές ποσότητες και αφού αφαιρεθεί το ορατό λίπος.
Το «τρίπτυχο» του καταναλωτή
Για να ξέρουν ωστόσο, τι καταναλώνουν οι πολίτες θα πρέπει να διαβάζουν με προσοχή της ετικέτες στις συσκευασίες των τροφίμων, αφού μόνον έτσι είναι σε θέση να γνωρίζουν εάν τα τρόφιμα που αγοράζουν «κολυμπούν» στο αλάτι, στη ζάχαρη και στο λίπος ή αν πραγματικά αποτελούν υγιεινή επιλογή.
Εξίσου σημαντικό είναι όμως, οι «σεφ» του σπιτιού να μαγειρεύουν ελαφριά. Το μυστικό νούμερο «ένα», σύμφωνα με τους διαιτολόγους είναι να αποφεύγονται τα τηγανιτά αφού κατά το τηγάνισμα δημιουργούνται trans λιπαρά οξέα. Αντίθετα, τα ψητά και τα βραστά συνθέτουν ένα λάϊτ και παράλληλα ωφέλιμο πιάτο για την υγεία.

Οι επιστήμονες όμως, επιμένουν και σε ένα ακόμη σημείο: φειδώ στο αλάτι. Η συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα (Σ.Η.Π.) για τους ενήλικες είναι έως 5 γρ. αλάτι την ημέρα, για να μειώσουν την αρτηριακή τους πίεση ή για να προλάβουν την υπέρταση.

Στην τελική ευθεία το πρώτο εμβόλιο κατά του καπνίσματος



Χορηγία ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων έδωσε το Εθνικό Ίδρυμα Κατάχρησης Ουσιών (NIDA) των ΗΠΑ σε μία φαρμακευτική εταιρεία, για να αρχίσει το τελικό στάδιο των κλινικών μελετών του πρώτου εμβολίου εναντίον του καπνίσματος.
Η εταιρεία λέγεται Nabi Biopharmaceuticals, εδρεύει στο Ρόκβιλ του Μαίρυλαντ και θα αρχίσει άμεσα την φάση ΙΙΙ των κλινικών δοκιμών του εμβολίου της που λέγεται NicVax.
Η μελέτη αυτή μπορεί να αποτελέσει το τελευταίο βήμα της έρευνας, εάν το εμβόλιο αποδειχθεί αποτελεσματικό. Το εμβόλιο είναι σχεδιασμένο για να βοηθεί τους καπνιστές να απαλλαγούν από την εξάρτηση στη νικοτίνη και να μην υποτροπιάσουν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διευθύντριας του NIDA δρος Νόρα Ντ. Βολκόφ, η διενέργεια των κλινικών δοκιμών εγκρίθηκε με συνοπτικές διαδικασίες από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων & Φαρμάκων (FDA), ενώ το εμβόλιο πέρασε ήδη με επιτυχία τις μελέτες που παρείχαν τις πρώτες ενδείξεις για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του.
Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι δεν υπάρχουν εγγυήσεις πως η νέα μελέτη θα αποδείξει την αποτελεσματικότητά του, ούτε εάν θα λάβει άμεσα έγκριση για ευρεία διάθεση σε περίπτωση που η μελέτη επιτύχει. Παρ’ όλα αυτά, οι ερευνητές δηλώνουν αισιόδοξοι.
Το εμβόλιο δρα ενεργοποιώντας το ανοσοποιητικό σύστημα, όταν ανιχνεύει νικοτίνη, με αποτέλεσμα να παράγει αντισώματα που δεσμεύουν τα μόρια της νικοτίνης στο αίμα και τα εμποδίζουν να φτάσουν έως τον εγκέφαλο, όπου και δημιουργείται ο εθισμός, αλλά και η λαχτάρα για ένα τσιγάρο.
Τα ευρήματα των πρώτων δοκιμών, αν και είναι προκαταρκτικά, υποδηλώνουν ότι οι καπνιστές οι οποίοι παράγουν τα περισσότερα αντι-νικοτινικά αντισώματα στο αίμα τους, έχουν και τις περισσότερες πιθανότητες να απαλλαγούν για τα καλά από το κάπνισμα. Επιπλέον, δείχνουν ότι το εμβόλιο έχει λίγες ανεπιθύμητες ενέργειες.
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι το εμβόλιο θα είναι αποτελεσματικό για 6 έως 12 μήνες έπειτα από τη χορήγησή του.
Στις ΗΠΑ, το κάπνισμα κοστίζει ετησίως τη ζωή 400.000 ανθρώπων, ενώ παγκοσμίως ο αριθμός των θυμάτων του υπολογίζεται σε περίπου 5,5 εκατομμύρια τον χρόνο.ygeia.tanea

Δείτε το νέο i phone 3gs εδώ
Διαβάστε τα πάντα για το νέο HTC HD2 εδώ

Κρυφοί διατροφικοί εχθροί

Δεν είναι μόνο το φαΐ, αλλά κι άλλοι παράγοντες, βιολογικοί και περιβαλλοντολογικοί, που επηρεάζουν τα κιλά σου. Να μερικοί που ίσως δεν σκέφτηκες.
Τρως πολλά υποκατάστατα ζάχαρης
Θες να χάσεις βάρος, καταναλώνεις λάιτ τροφές και ροφήματα. Ωστόσο έρευνες δείχνουν ότι άτομα που καταναλώνουν αυτά τα προϊόντα συχνά έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να πάρουν βάρος και να παρουσιάσουν μεταβολικό σύνδρομο.
Σταμάτα το: Προτίμησε νερό για να ξεδιψάσεις. Δεν χρειάζεται να κόψεις τα λάιτ αναψυκτικά, αλλά περιορίσου σε ένα την ημέρα.
Περιορίζεις το λίπος, αλλά τρως υδατάνθρακες
Μία σωστή κίνηση που μπορείς να κάνεις όταν αρχίζεις δίαιτα είναι να κόψεις τα λίπη. Το λίπος έχει περισσότερες θερμίδες από τους υδατάνθρακες και την πρωτεΐνη. Το πρόβλημα είναι ότι το αντικαθιστάς με απλούς υδατάνθρακες. Αυτούς που περιέχουν ζάχαρη και θερμίδες, αλλά χωρίς ίνες και βιταμίνες. Οι απλοί υδατάνθρακες, όπως άσπρο ψωμί, άσπρα ζυμαρικά και ρύζι, ενεργοποιούν τον οργανισμό να παραγάγει περισσότερη ινσουλίνη. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους.
Σταμάτα το: Φάε μόνο καλά λίπη και καλούς υδατάνθρακες. Αυτό σημαίνει σύνθετους υδατάνθρακες, όπως ολικής αλέσεως προϊόντα, φρούτα και λαχανικά, και μονοακόρεστα λιπαρά, όπως ελαιόλαδο, αβοκάντο και ξηρούς καρπούς. Δεν απαγορεύονται τα ζυμαρικά. Απλώς περιόρισέ τα σε μία ή δύο φορές την εβδομάδα και να είναι ολικής αλέσεως.
Περιμένεις πολλά από τη γυμναστική
Αφού γυμνάστηκες 30 λεπτά, δικαιούσαι να φας γλυκό σήμερα. Είναι πιο εύκολο να φας μία πάστα παρά να κάψεις 300 θερμίδες. Συχνά υπερεκτιμούμε τις θερμίδες που καίμε όταν γυμναζόμαστε. Για παράδειγμα, ένας άντρας που ζυγίζει 80 κιλά και κάνει γρήγορο βάδισμα για 1 ώρα θα κάψει 250 θερμίδες, λιγότερες από μία πάστα.
Σταμάτα το: Εστίασε την προσοχή σου στον περιορισμό θερμίδων και σκέψου τη γυμναστική ως τον τρόπο που θα σε βοηθήσει να φτάσεις στο ιδανικό βάρος πιο σύντομα..menshealth

Δωρεάν ασύρματο Ιnternet στο λιμάνι των Χανίων



Tη δυνατότητα να σερφάρουν με ασύρματη σύνδεση ελεύθερα και δωρεάν στο διαδίκτυο έχουν από σήμερα οι επιχειρηματίες αλλά και οι επισκέπτες του ενετικού λιμένα των Χανίων.

Η κάλυψη αφορά στη ζώνη από το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης έως και το Νεώριο του Μόρο και σε αυτή την ακτίνα οι χρήστες του διαδικτύου μπορούν να σερφάρουν απολαμβάνοντας γρήγορο και ασφαλές ίντερνετ (καθώς από τους αρμόδιους υπάρχει η πρόβλεψη για απαγόρευση πρόσβασης σε ροζ σελίδες).

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του δημοτικού λιμενικού ταμείου Άρη Παπαδογιάννη, η συγκεκριμένη υπηρεσία, που παρέχεται δωρεάν σε όλους τους πολίτες, θα συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση της παλιάς πόλης καθώς πολλοί είναι οι επισκέπτες που ζητούν να κάνουν χρήση των υπηρεσιών του ίντερνετ.

«Στόχος μας είναι η εξυπηρέτηση των δημοτών και των επισκεπτών και πιστεύουμε ότι μαζί με τα άλλα ασύρματα δίκτυα που θα λειτουργήσουν στις πλατείες 1866, Δικαστηρίων και Δημοτικής Αγοράς, αλλά και στον Δημοτικό Κήπο, θα καλύψουμε σημαντικά την ανάγκη για ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο», τόνισε.

Στο μεταξύ, πλήθος πληροφοριών για την πόλη, το ενετικό λιμάνι και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο μπορούν να αντλήσουν οι επισκέπτες της νέας διαδικτυακής πύλης www.dlth.gr που «έστησε» το δημοτικό λιμενικό ταμείο.

Τα κείμενα της δικτυακής πύλης είναι στα ελληνικά και τα αγγλικά.

Η παροχή ενημέρωσης για τη δράση και τις υπηρεσίες του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, η παροχή ενημέρωσης προς τους ιδιοκτήτες σκαφών, η προβολή επιχειρήσεων προς τους ιδιοκτήτες σκαφών και η παροχή τουριστικών πληροφοριών προς τους επισκέπτες της πόλης είναι οι βασικοί στόχοι της προσπάθειας.

Μεταξύ άλλων, ο επισκέπτης του πόρταλ μπορεί να δει στατιστικά στοιχεία για την επισκεψιμότητα των σκαφών στο ενετικό λιμάνι, αλλά και να ενημερωθεί για τα έργα και τις μελέτες που έχουν ολοκληρωθεί ή είναι σε εξέλιξη..

Ειδικά για τους ναυτιλλομένους δίνονται πληροφορίες για την υποδοχή σκαφών αναψυχής, τους χώρους ελλιμενισμού, τον τιμοκατάλογο υπηρεσιών, τα σημεία προμήθειας υλικών επισκευών και τα σημεία τροφοδοσίας σκαφών.

Επίσης, προτείνονται, σε μίλια, ναυτικοί προορισμοί στον Νομό και παρουσιάζονται τα στοιχεία επικοινωνίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ακόμα μπορεί ο επισκέπτης να βρει χάρτες της πόλης, αλλά και πλήθος πληροφοριών για την ιστορία και τα αξιοθέατα και αρχαία μνημεία των Χανίων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ακόμα ο κατάλογος επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο εποπτείας του λιμενικού ταμείου, ο οποίος περιλαμβάνει πληροφορίες κατά κατηγορία σχετικά με τη διαμονή, την εστίαση, την ψυχαγωγία, τα εμπορικά καταστήματα και τις υπηρεσίες.

Ακόμα, υπάρχουν χρήσιμες πληροφορίες και τηλέφωνα (γενικές πληροφορίες, δρομολόγια πλοίων - αεροπλάνων, συγκοινωνίες, χώρους στάθμευσης, διανυκτερεύοντα φαρμακεία και βενζινάδικα), όπως και η δυνατότητα να έχει κανείς ζωντανή εικόνα από το ενετικό λιμάνι μέσω webcam, η οποία δίνει μια πανοραμική άποψη της περιοχής.πηγή:νεςσ 24/7

Συγκρούστηκαν αεροπλάνα στον αέρα


Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα κατά τη σύγκρουση εν πτήσει δυο τουριστικών αεροσκαφών στο Μποζό της δυτικής Γαλλίας, έγινε γνωστό από το γαλλικό υπουργείο Μεταφορών.

Νεκροί είναι μια γυναίκα, πιλότος του ενός αεροσκάφους, ο πιλότος του δεύτερου αεροσκάφους και οι δυο επιβάτες του.

Το αεροσκάφος αυτό προερχόταν από την πόλη Κονιάκ και το αεροσκάφος με τη γυναίκα πιλότο είχε απογειωθεί από το Ρουαγιάν.

Οι συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το δυστύχημα δεν έγιναν γνωστές.

Ο γάλλος υφυπουργός Ντομινίκ Μπισρό μετέβη αμέσως στον τόπο του δυστυχήματος.πηγή:news24/7

Ferrari 458 Italia


Το νέο μοντέλο είναι μια γοητευτική σύνθεση των supersport στοιχείων που επί δεκαετίες φέρνει στην Αυτοκίνηση η Ferrari, με την επιμέλεια πάντα του γραφείου Pinifarina. Η διθέσια berlinetta με τον κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο έχει αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία που προέρχονται από την F430, αλλά και από παλαιότερα μοντέλα της ιταλικής εταιρείας. Η κωδική ονομασία της «458» προκύπτει από τον κυβισμό (4.5 λίτρα) και τον αριθμό των κυλίνδρων του κινητήρα της (8), ενώ στην εξέλιξή της αναμείχθηκε ενεργά από την αρχή και ο Μίκαελ Σουμάχερ.
Ο νέος κινητήρας που θα χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητο, οκτακύλινδρος σε διάταξη V, έχει χωρητικότητα 4.499 κ.εκ. Η ισχύς του ανέρχεται στους 570 ίππους στις 9.000 σ.α.λ., με τη μέγιστη ροπή των 55 χλγμ. να εμφανίζεται στις 6.000 σ.α.λ., ενώ σε ποσοστό 80% θα είναι διαθέσιμη από τις 3.250 σ.α.λ. Οι παραπάνω αριθμοί καταδεικνύουν τα εντυπωσιακά στοιχεία που εισάγει ο νέος κινητήρας της Ferrari, χάρις στον οποίο η νέα 458 Italia επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ/ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα, ενώ με συνολικό βάρος 1.380 κιλά αναπτύσσει τελική ταχύτητα 325 χλμ/ώρα. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης πως οι εκπεμπόμενοι ρύποι CO2 του αυτοκινήτου ανέρχονται σε 320 γρ./χλμ., ενώ η μέση κατανάλωσή του είναι 13,7 λτ./100 χλμ.


FERRARI 458 ITALIA
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Αμάξωμα: διθέσιο berlinetta
Κινητήρας: V8 90o
Κυβισμός: 4.499 κ.εκ.
Ισχύς: 570 ίπποι στις 9.000 σ.α.λ.
Ροπή: 55 χλγμ. στις 6.000
Σχέση συμπίεσης: 12.5:1
Κιβώτιο ταχυτήτων: επτά σχέσεων F1
Ανώτατη ταχύτητα: 325 χλμ/ώρα
Επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα: 3,4 δλ.
Ελαστικά εμπρός: 235/35 ZR20 8.5’’
Ελαστικά πίσω: 295/35 ZR20 10.5’’
Αναλογία βάρους: 42% εμπρός, 58% πίσω
Εκπομπές CO2: 320 γρ./χλμ.
Μέση κατανάλωση: 13,7 λτ./100 χλμ.
Μήκος: 4.527 χλστ.
Πλάτος: 1.937 χλστ.
Ύψος: 1.213 χλστ.
Μεταξόνιο: 2.650 χλστ.
Βάρος: 1.380 κιλά 4τροχοι

How to choose a new Ferrari


Ferrari's customisation programme allows Clients to completely personalise their cars, right down to the stitching on the leather interior and the colour of the brake callipers. Ferrari has also set up a dedicated space at its Maranello factory, which is effectively an haute couture Atelier in which Clients can consult with Ferrari’s team of experts on creating a truly bespoke car.

Features affecting the car's performance and safety cannot be modified, neither can the fundamental design of the car, but Clients can make changes to all other areas of their new Ferrari. The main areas covered by the customisation programme are:

Exterior and colours
Clients can choose from a wide range of bodywork colours, double- or triple-coat paintwork, and carbon-fibre inserts for the car's side panels and door handles. They can also select the design and colour of the wheel rims.

Interior and materials
Unusual combinations of colours and types of leather, stitching, engravings on the vehicle's dedication plaque, dashboard and instrumentation details, are all areas covered by Ferrari's customisation programme.

Equipment and travel
Clients can also choose to have a personalised luggage set designed, to match their car's interior.

Variations on interior colours, colour combinations and personalised paintwork are, undoubtedly, the most common requests from Clients in the Atelier. Dark colours are the most popular; in particular, dark metallic greys, blacks and blues.

Some of the more unusual requests have included: reproducing the interior of a historic car owned by a 612 Scaglietti Client, colour samples taken from items belonging to a Client, having the bonnet underbody signed by everyone who worked on building the car, and the purchase of two or more of the same model to allow the owner to have his favourite car in his favourite colours.

There is no limit to how long personalisation can take or how much it can cost. Usually, a 12-cylinder Ferrari takes four weeks to build, but if a Client's request warrants a new feasibility study, suitability tests, etc. then it will, of course, take longer. Similarly, in terms of cost, every style element of an Atelier car is unique, so price is entirely dependent on the features selected by the Client.

At this year's Geneva Motor Show, Ferrari announced some new additions to its range of personalisation options. These include new colour variations and surface treatments for front, side and rear grilles, Challenge-type wheel rims in various colours, and a choice of tailpipe styles. With regard to the interior, there is a new seat, new materials, more trim options and a wider selection of colours and leathers available.

Ferrari also plans to extend its customisation programme and open several more exclusive Ateliers around the world.πηγή:ferrari
Ολοκληρωμένη λύση της Kaspersky για επιχειρήσεις - καλύπτει τον File Server σας και 5 WorkStation
πηγές:plaisio,multirama,techblog.panda,mcafee,

Περιγραφή

Το ESET Smart Security προφυλάσσει, ανακαλύπτει και αφαιρεί τύπους malware όπως adware, bots, rootkits, spyware, trojans, viruses, worms και άλλες διαδικτυακές απειλές που αντιμετωπίζετε καθημερινά στην δουλειά, στο σπίτι ή όπου αλλού χρησιμοποιείτε τον ηλεκτρονικό σας υπολογιστη.

* Με νέα χαρακτηριστικά:
o Self Defense
o Ενημερώνει για ελλείψεις Microsoft Updates
o Συμβατό με Microsoft Outlook & Outlook Express
o Mozilla Thunderbird
o Windows Live Mail
o Περιορίζει την χρήση συσκευών USB
o Νέες επιλογές στο firewall για άπειρους χρήστες
o Βελτιωμένο Antispam
Περιγραφή

Απολαύστε απόλυτη ασφάλεια και ακεραιότητα των πληροφοριών σας
Το νέο Panda Global Protection 2010 είναι το πληρέστερο προϊόν της σειράς 2010, και περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζεστε για την προστασία του υπολογιστή σας και των δεδομένων σας.
Σας προστατεύει από ιούς, spyware, rootkits, hackers, online απάτη, κλοπή ταυτότητας και όλες τις άλλες απειλές του Internet. Η μηχανή anti-spam θα κρατήσει το ταχυδρομείο σας απαλλαγμένο από ανεπιθύμητη αλληλογραφία και το χαρακτηριστικό του Γονικού Ελέγχου διασφαλίζει την προστασία της οικογένειάς σας όταν χρησιμοποιεί το Internet.

Μπορείτε επίσης να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των πιο σημαντικών σας αρχείων (έγγραφα, μουσική, φωτογραφίες, κλπ.) σε CD/DVD ή online (5GB ελεύθερος διαθέσιμος χώρος) και να τα επανακτήσετε σε περίπτωση απώλειας ή ζημιάς. Και χάρη στις πιο καινοτόμες τεχνολογίες ανίχνευσης και τη βελτιωμένη Συλλογική Νοημοσύνη, η λύση αυτή είναι τώρα πολύ πιο γρήγορη από τις προηγούμενες εκδόσεις.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ & ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ:
Περιλαμβάνει:

1. Anti-Virus
2. Anti-Spyware
3. Anti-Phishing
4. Anti-Rootkit
5. Firewall
6. Προστασία ταυτότητας
7. Anti-Spam
8. Γονικός έλεγχος
9. Premium Backup
10. Βελτιστοποίηση υπολογιστή
11. Υπηρεσία τεχνικής υποστήριξης και αυτόματων ενημερώσεων

Κύρια πλεονεκτήματα χρήστη:

* Προστασία από κακόβουλο λογισμικό
* Προστασία από κλοπή ταυτότητας
* Ασφαλής περιήγηση στο Internet
* Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας & επαναφορά
* Βελτιστοποίηση υπολογιστή

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΚΑΚΟΒΟΥΛΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ
- ΝΕΟ! Το Panda USB Vaccine προστατεύει τους οδηγούς USB από μόλυνση
- ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟ! 80% χαμηλότερη κατανάλωση μνήμης
- ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟ! O Μηχανισμός προστασίας από κακόβουλο λογισμικό ανιχνεύει και εξαλείφει ιούς, worms, δούρειους ίππους, spyware, καταγραφείς πληκτρολόγησης (keylogger), rootkit, bot, κ.λπ.
- ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟ! Δυνατότητα ελέγχου υπηρεσιών ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων όπως τα MSN Messenger, Windows Live Messenger και Yahoo Messenger και της κυκλοφορίας AOL.
- ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟ! Στις τεχνολογίες Προηγμένης προληπτικής προστασίας περιλαμβάνονται ο έλεγχος Genetic Heuristics και η ανάλυση συμπεριφοράς TruPrevent 2.0 για την προστασία έναντι νέων και άγνωστων κακόβουλων λογισμικών.
- ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟ! To Προσωπικό Firewall σας προστατεύει από worms και επιθέσεις hackers.
- H Παρακολούθηση WiFi σας επιτρέπει να προστατεύετε το ασύρματο δίκτυό σας από εισβολείς.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΚΛΟΠΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ
- ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟ! Η βραβευμένη Τεχνολογία Anti-Rootkit ανιχνεύει απειλές που είναι κρυμμένες στον υπολογιστή σας και υποκλέπτουν αθόρυβα προσωπικές σας πληροφορίες.
- To Φίλτρο Anti-Phishing αναγνωρίζει e-mail δόλιου περιεχομένου και σας προστατεύει από ηλεκτρονικές απάτες που προσπαθούν να υποκλέψουν προσωπικές σας πληροφορίες.
- O Μηχανισμός προστασίας τραπεζικών συναλλαγών από δούρειους ίππους σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε τραπεζικές συναλλαγές και αγορές online με απόλυτη ασφάλεια.

ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ INTERNET
- ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟ! Το Φίλτρο Web σας επιτρέπει να περιηγείστε με ασφάλεια στο Internet, χωρίς τον κίνδυνο μόλυνσης από το Web, εκμετάλλευσης τρωτών σημείων, πειρατείας προγράμματος περιήγησης ή δικτυακών τόπων phishing.
- ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟ! To Φίλτρο πληροφοριών δεν επιτρέπει τη διαρροή προσωπικών πληροφοριών, όπως αριθμοί πιστωτικών καρτών και κωδικοί πρόσβασης, από τον υπολογιστή σας.
- Χάρη στο νέο Φίλτρο Anti-Spam στα εισερχόμενά σας δεν θα υπάρχει πλέον ανεπιθύμητη αλληλογραφία, ανεξαρτήτως του προγράμματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιείτε.
- Χάρη στο Γονικό έλεγχο τα παιδιά σας μπορούν να περιηγούνται στο Internet με ασφάλεια περιορίζοντας την πρόσβαση σε ιστοσελίδες με ακατάλληλο περιεχόμενο.

ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ / ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ
- Χάρη στη λειτουργία Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας/Επαναφορά, μπορείτε να διαφυλάξετε σε τοπικά μέσα ή ηλεκτρονικά σημαντικά έγγραφα και εικόνες προστατεύοντάς τα από κατά λάθος απώλεια ή καταστροφή.
- Προστατεύστε φωτογραφίες, βίντεο και κάθε είδους αρχεία αυτόματα σε διαδικτυακό αντίγραφο ασφαλείας premium μεγέθους 5GB (ΝΕΟ!) .
- Βελτιώστε την απόδοση του συστήματος του υπολογιστή σας διαγράφοντας περιττά αρχεία και ανιχνεύσεις με τα βοηθητικά προγράμματα βελτιστοποίησης.

* Το Panda Global Protection 2010 διαθέτει ελληνικό περιβάλλον χρήσης

Symantec Antivirus 2010

Περιγραφή

Κορυφαία ασφάλεια από τις πιο πρόσφατες απειλές
Λάβετε πραγματικά ολοκληρωμένη, άριστα ενημερωμένη προστασία από ιούς, worms, spyware και πολλά άλλα. Με τις πολυεπίπεδες τεχνολογίες του Norton AntiVirus έχετε την προστασία που χρειάζεστε από όσους θέλουν να καταστρέψουν τον εξοπλισμό σας ή να διαγράψουν μόνιμα τις αναντικατάστατες φωτογραφίες σας, τα μουσικά σας αρχεία και όχι μόνο, καθώς και μια σειρά από άλλες χρήσιμες δυνατότητες:

* Διατηρεί τον υπολογιστή συνεχώς προστατευμένο από τις πιο πρόσφατες κακόβουλες απειλές που βασίζονται στο Διαδίκτυο.
* Σταματά την εξάπλωση των e-mail και των άμεσων μηνυμάτων που έχουν προσβληθεί από ιό.
* Δεν επιτρέπει στα bots να αναλάβουν τον έλεγχο του Η/Υ σας.
* Βελτιωμένη απόδοση, με χρήση λιγότερης μνήμης και λιγότερων πόρων του συστήματος, που σας επιτρέπει να κάνετε ταχύτερη εκκίνηση, έλεγχο και εκτέλεση εφαρμογών.
* Η τεχνολογία καθαρισμού σε βάθος, παρέχει έναν πραγματικά ολοκληρωμένο έλεγχο, βοηθώντας στην επιδιόρθωση ακόμη και υπολογιστών που έχουν μολυνθεί πολύ σοβαρά.
* Χρησιμοποιεί τις πολυεπίπεδες τεχνολογίες του συστήματος προστασίας Norton, για ενοποιημένη προστασία από τις απειλές πριν αυτές σας βλάψουν.
* Γρήγορες ενημερώσεις Norton, κάθε 5 έως 15 λεπτά, για εξασφαλισμένη προστασία.
* Η δωρεάν τεχνική υποστήριξη Norton παρέχει τη βοήθεια που χρειάζεστε.
* Το CD επαναφοράς σας δίνει τη δυνατότητα εκκίνησης και επιδιόρθωσης του Η/Υ σας ακόμη και αν αυτός έχει μολυνθεί από malware που έχει καταστήσει αδύνατη την εκκίνησή του.

Εξαιρετική προστασία που έχει ελάχιστη επίπτωση στην απόδοση του υπολογιστή.
Ανεξάρτητα αν παίζετε παιχνίδια, παρακολουθείτε ταινίες ή δουλεύετε, μείνετε προστατευμένοι χωρίς διακοπές.

Δωρεάν τεχνική υποστήριξη Norton
Λάβετε βοήθεια γρήγορα, όταν τη χρειάζεστε και με όποιο τρόπο σας βολεύει, από την εκτεταμένη online βάση πληροφοριών για τα προϊόντα Norton, ακόμη και μέσω ζωντανού chat με τεχνολογία απομακρυσμένης πρόσβασης, για την επίλυση του προβλήματος που αντιμετωπίζετε.

Το Norton Insight διασφαλίζει ταχύτερες και πιο σύντομες σαρώσεις - ειδικά για όσα αρχεία και διαδικασίες παρουσιάζουν μεγαλύτερους κινδύνους. Έχει τη δυνατότητα να εξετάζει την κατάσταση ασφάλειας κάθε διαδικασίας στον Η/Υ σας, παρέχοντας ταυτόχρονα αναφορές για όσα αρχεία λαμβάνονται και βρίσκονται στο σύστημα "πριν" αυτά μπορέσουν να προκαλέσουν κακό, ενώ παρέχει και αναφορές για τις απειλές και για το πώς μπορεί να προξένησαν βλάβη στον υπολογιστή σας. ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟ

* Η τεχνολογία SONAR 2 σε πραγματικό χρόνο, εντοπίζει τις πρωτοεμφανιζόμενες απειλές πριν γίνουν διαθέσιμοι οι παραδοσιακοί ορισμοί. ΝΕΟ
* Το Norton Performance System παρέχει εργαλεία και ευκολα κατανοητές πληροφορίες συστήματος για τη διατήρηση του H/Y σας σε άριστη ταχύτητα λειτουργίας. ΝΕΟ
* Το δίκτυο Norton Insight παρέχει προστασία σε πραγματικό χρόνο από τις πιο πρόσφατες απειλές αξιοποιώντας το παγκόσμιο δίκτυο πληροφοριών ασφαλείας της Symantec. ΝΕΟ
* Αυτόματη και κατ' απαίτηση βελτιστοποίηση της απόδοσης εφαρμογών. ΝΕΟ
* Εκτεταμένη και βελτιωμένη ανίχνευση cookies. ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟ
* Προφυλάσσει ενεργά από τα κενά ασφάλειας και άλλα τρωτά σημεία του λειτουργικού συστήματος, των εφαρμογών, των προγραμμάτων περιήγησης και των plug-in σας. ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟ
* Γρήγορο στην εγκατάσταση και ακόμη πιο γρήγορο στην εκκίνηση. ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟ
* Με την κατάσταση "αθόρυβης λειτουργίας", μπορείτε να μένετε προστατευμένοι χωρίς διακοπές, καθώς η προστασία λειτουργεί αθόρυβα στο παρασκήνιο.

Panda Antivirus 2010 for Netbooks

Norton Internet Security 2010


Παρέχει ταχεία, ολοκληρωμένη και άριστα ενημερωμένη προστασία από τις ολοένα και πιο πολυσύνθετες απειλές του σήμερα, όπως η κλοπή ταυτότητας και οι ιοί, επιτρέποντάς σας να κάνετε με σιγουριά online αγορές και τραπεζικές συναλλαγές, ή περιήγηση στο Internet. Γρήγορες ενημερώσεις παλμού κάθε 5 έως 15 λεπτά για τη διασφάλιση της πιο πρόσφατης προστασίας. Χρησιμοποιεί τις πολυεπίπεδες τεχνολογίες του συστήματος προστασίας Norton, για ενοποιημένη προστασία ενάντια στις απειλές πριν αυτές σας επηρεάσουν. Τεχνολογίες που λειτουργούν βάσει πληροφοριών, μειώνουν το χρόνο και βελτιώνουν την απόδοση, ελέγχοντας μόνο τα αρχεία που διατρέχουν κίνδυνο. Ο έξυπνος προγραμματισμός Scheduler εκτελεί τις εργασίες ασφαλείας που δεν είναι ζωτικής σημασίας όταν το σύστημα δεν χρησιμοποιείται. Η προστασία από Botnet δεν επιτρέπει σε άλλα άτομα να αναλάβουν τον έλεγχο του υπολογιστή. Με την κατάσταση αθόρυβης λειτουργίας, μπορείτε να μείνετε προστατευμένοι χωρίς διακοπές, ενώ η προστασία λειτουργεί αθόρυβα στο παρασκήνιο. Η δωρεάν τεχνική υποστήριξη προσφέρει όλη τη βοήθεια που χρειάζεστε, ακριβώς όταν την χρειάζεστε. Τα εργαλεία επαναφοράς Norton διασφαλίζουν ότι μπορείτε να εκκινείτε και να επιδιορθώνετε τον υπολογιστή σας αν είναι μολυσμένος από malware, ακόμη και αν δεν είναι δυνατή η εκκίνηση του υπολογιστή.

ESET NOD32 Antivirus

Το ESET NOD32 Antivirus συνεχίζει την αξιόπιστη προληπτική ανίχνευση των προϊόντων της ESET. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το Internet, να κατεβάζετε αρχεία, να μοιράζεστε φωτογραφίες, να παίζετε παιχνίδια και να ανταλλάζετε e-mails σε ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας. Επιπλέον το υψηλό επίπεδο ασφάλειας δεν επιβαρύνει το σύστημά σας διότι η τεχνολογία της ESET διαθέτει πολύ μεγάλη ταχύτητα και μικρό αποτύπωμα (footprint). Το ESET NOD32 Antivirus ανιχνέυει και απενεργοποιεί ιούς, Trojans, worms, adware, spyware, phishing, rootkits και άλλο κακόβουλο λογισμικό. Χτισμένο στο πολυβραβευμένο σύστημα ThreatSense, το ESET NOD32 Antivirus 3.0 είναι μια ενοποιημένη λύση ασφάλειας κατά ιών και spyware. Το ThreatSense, λειτουργεί προληπτικά και προειδοποιεί τα εργαστήρια της ESET για την εμφάνιση κακόβουλου λογισμικού. Το Threatsense™ δίνει την δυνατότητα στο ESET NOD32 Antivirus να ανακαλύπτει γνωστούς και άγνωστους ιούς. Η διάρκεια της άδειας χρήσης είναι για τρία έτη ή τρείς υπολογιστές.

Panda Antivirus Pro 2010

Πιο εύκολο στη χρήση και πιο αποτελεσματικό στη προστασία. Εγκαταστήστε το και ξεχάστε ιούς, spyware, rootkits, hackers, online απάτες και κλοπή ταυτότητας.Συζητήστε, μοιραστείτε φωτογραφίες και βίντεο με φίλους,πραγματοποιήστε τραπεζικές και αγοραστικές συναλλαγές online,διαβάστε τα αγαπημένα σας blogs (ιστολόγια) ή απλώς σερφάρετε στο Internet, χωρίς την παραμικρή ανησυχία. Και χάρη στην νέα τεχνολογία της Συλλογικής Νοημοσύνης (Collective Intelligence), η λύση αυτή είναι τώρα πολύ γρηγορότερη από τις προηγούμενες εκδόσεις. Νέα χαρακτηριστικά από το 2009 : Προστασία των USB drives από ιούς, νέος εντοπισμός generic signatures and remote heuristic scanning from the cloud, νέο Anti-Banking Trojan Engine. Βελτιώσεις από το 2009 : 80% λιγότερη κατανάλωση μνήμης, σκανάρισμα σε πραγματικό χρόνο και on-demand, σκανάρισμα των email πριν φτάσουν τα εισερχόμενα, σκανάρισμα Internet traffic regardless of your browser type, σκανάρισμα Instant Messaging traffic in MSN Messenger, Windows Live Messenger, Yahoo Messenger and AOL
Μέγιστη προστασία με ελάχιστη επίδραση στον υπολογιστή σας

Για 20 χρόνια η Panda Security πρωτοπορεί και προστατεύει τους πελάτες της από τους ιούς και τις άλλες απειλές. Όπως πάντα, μπορείτε να είστε ήσυχοι ότι τα προϊόντα Panda συνδυάζουν τις καλύτερες τεχνολογίες προστασίας, με τις τελευταίες προόδους στην ταχύτητα και την αποδοτικότητα, ώστε να ελαχιστοποιήσουν τη χρήση των πόρων του υπολογιστή σας. Αυτό το προϊόν περιλαμβάνει επίσης, νέες τεχνικές υπηρεσίες για να είστε απόλυτα ήσυχοι.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ & ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ:

• Περιλαμβάνει:

* Anti-Virus
* Anti-Spyware
* Anti-Phishing
* Anti-Rootkit
* Firewall
* Προστασία ταυτότητας
* Anti-Spam
* Γονικός έλεγχος
* Αντίγραφο ασφαλείας
* Υπηρεσία τεχνικής υποστήριξης και αυτόματων ενημερώσεων


• Κύρια πλεονεκτήματα χρήστη:

* Προστασία από κακόβουλο λογισμικό
* Προστασία από κλοπή ταυτότητας
* Ασφαλής περιήγηση στο Internet
* Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας & επαναφορά


ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΚΑΚΟΒΟΥΛΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ

* ΝΕΟ! Το Panda USB Vaccine προστατεύει τους οδηγούς USB από μόλυνση
* ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟ! 80% χαμηλότερη κατανάλωση μνήμης
* ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟ! O Μηχανισμός προστασίας από κακόβουλο λογισμικό ανιχνεύει και εξαλείφει ιούς, worms, δούρειους ίππους, spyware, καταγραφείς πληκτρολόγησης (keylogger), rootkit, bot, κ.λπ.
* ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟ! Δυνατότητα ελέγχου υπηρεσιών ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων όπως τα MSN Messenger, Windows Live Messenger και Yahoo Messenger και της κυκλοφορίας AOL.
* ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟ! Στις τεχνολογίες Προηγμένης προληπτικής προστασίας περιλαμβάνονται ο έλεγχος Genetic Heuristics και η ανάλυση συμπεριφοράς TruPrevent 2.0 για την προστασία έναντι νέων και άγνωστων κακόβουλων λογισμικών.
* ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟ! To Προσωπικό Firewall σας προστατεύει από worms και επιθέσεις hackers.
* H Παρακολούθηση WiFi σας επιτρέπει να προστατεύετε το ασύρματο δίκτυό σας από εισβολείς.


ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΚΛΟΠΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

* ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟ! Η βραβευμένη Τεχνολογία Anti-Rootkit ανιχνεύει απειλές που είναι κρυμμένες στον υπολογιστή σας και υποκλέπτουν αθόρυβα προσωπικές σας πληροφορίες.
* To Φίλτρο Anti-Phishing αναγνωρίζει e-mail δόλιου περιεχομένου και σας προστατεύει από ηλεκτρονικές απάτες που προσπαθούν να υποκλέψουν προσωπικές σας πληροφορίες.
* O Μηχανισμός προστασίας τραπεζικών συναλλαγών από δούρειους ίππους σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε τραπεζικές συναλλαγές και αγορές online με απόλυτη ασφάλεια.


ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ INTERNET

* ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟ! Η βραβευμένη Τεχνολογία Anti-Rootkit ανιχνεύει απειλές που είναι κρυμμένες στον υπολογιστή σας και υποκλέπτουν αθόρυβα προσωπικές σας πληροφορίες.
* Το Φίλτρο Web σας επιτρέπει να περιηγείστε με ασφάλεια στο Internet, χωρίς τον κίνδυνο μόλυνσης από το Web, εκμετάλλευσης τρωτών σημείων, πειρατείας προγράμματος περιήγησης ή δικτυακών τόπων phishing. ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟ! Η βραβευμένη Τεχνολογία Anti-Rootkit ανιχνεύει απειλές που είναι κρυμμένες στον υπολογιστή σας και υποκλέπτουν αθόρυβα προσωπικές σας πληροφορίες.
* To Φίλτρο πληροφοριών δεν επιτρέπει τη διαρροή προσωπικών πληροφοριών, όπως αριθμοί πιστωτικών καρτών και κωδικοί πρόσβασης, από τον υπολογιστή σας. Χάρη στο νέο Φίλτρο Anti-Spam στα εισερχόμενά σας δεν θα υπάρχει πλέον ανεπιθύμητη αλληλογραφία, ανεξαρτήτως του προγράμματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιείτε.
* Χάρη στο Γονικό έλεγχο τα παιδιά σας μπορούν να περιηγούνται στο Internet με ασφάλεια περιορίζοντας την πρόσβαση σε ιστοσελίδες με ακατάλληλο περιεχόμενο.


ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ

* Χάρη στη λειτουργία Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας/Επαναφορά, μπορείτε να διαφυλάξετε σε τοπικά μέσα ή ηλεκτρονικά σημαντικά έγγραφα και εικόνες προστατεύοντάς τα από κατά λάθος απώλεια ή καταστροφή.

Kaspersky Internet Security 2010, Με τεχνολογία Sandbox


Οι νέες εκδόσεις των προϊόντων της Kaspersky για το 2010 ενσωματώνουν τα πλεονεκτήματα της εξελιγμένης τεχνολογίας Host-based Intrusion Prevention System (HIPS) στην ενότητα Ελέγχου Εφαρμογών (Application Control module), η οποία προχωρά στην αξιολόγηση της ασφάλειας κακόβουλου λογισμικού που ήταν άγνωστο μέχρι πρότινος. Επιπλέον, περιλαμβάνουν την μοναδική τεχνολογία Sandbox ενσωματώνοντας τεχνολογίες εικονικοποίησης (virtualization) και προσφέροντας ένα ειδικό ασφαλές runtime περιβάλλον.

Google Wave Υπόσχεται να αντικαταστήσει το email, το chat, ίσως και το σεξ. Κανείς όμως δεν έχει καταλάβει τι είναι.

Το Google Wave είναι σαν το Twitter: Πολύ δύσκολο να το εξηγήσεις σε κάποιον. Είναι το νέο εργαλείο της Google, και σήμερα άνοιξε για 100.000 τυχερούς χρήστες που μπορούν να το δοκιμάσουν. Σιγά σιγά θα το αποκτούν όλο και περισσότεροι, μέχρι που θα ανοίξει για όλο τον κόσμο (πώς ήταν το Gmail παλιά; κάπως έτσι). Τι είναι, όμως; Θα προσπαθήσω να στο περιγράψω απλά, όπως το 'χω καταλάβει. Ένα "wave" είναι σαν ένα κείμενο του Google Docs. Υπάρχει online και το μοιράζεσαι εσύ με όσους άλλους χρήστες θες. Είναι σαν να γράφεις ένα e-mail, αλλά σ' αυτό να μπορείς να προσθέσεις βίντεο, εικόνες, ό,τι θέλεις, και ο άλλος να το βλέπει σε πραγματικό χρόνο -και να μπορεί να το επεξεργαστεί, να προσθέσει τα δικά του βίντεο, κείμενο, ό,τι θέλει. Είναι σαν μια συζήτηση που γίνεται live -δεν χρειάζεται να στείλεις, να περιμένεις απάντηση, να ξαναστείλεις και λοιπά. Κι υπάρχουν διάφορα ενδιαφέροντα και χρήσιμα πράγματα που μπορείς να κάνεις μ' αυτό το πράγμα. Αν, για παράδειγμα, μπεις καθυστερημένος στο wave δυο άλλων, μπορείς να κάνεις replay όλη την στιχομυθία, ποιος είπε τι, ποιος ανέβασε φωτογραφίες και πότε, μέχρι εκείνη τη στιγμή. Υπάρχουν και plug-ins (gadgets και robots λέγονται) που μπορούν είτε να συνδέουν τα waves με άλλες εφαρμογές του Ίντερνετ, είτε να χρησιμοποιούν input από άλλες εφαρμογές του ίντερνετ στα waves σου. Μπορείς ακόμα και να κάνεις publish ως blog post ένα ολόκληρο wave. Διάφορα απίθανα.Κατάλαβες; Όχι; Ε, είναι περίπλοκο.Το σίγουρο είναι ότι μοιάζει εντυπωσιακό, κι όταν ανοίξει κι αρκετός κόσμος αρχίσει να μπαίνει, θα αλλάξει τον τρόπο που επικοινωνούμε, τουλάχιστον σε κάποια συγκεκριμένα πράγματα στην αρχή.yupi

Μίνι πισίνα με ενσωματωμένο iPod nano




Από σήμερα, θα μπορείτε να ακούτε την αγαπημένη σας μουσική ενώ ταυτόχρονα θα απολαμβάνετε τις λειτουργίες χαλάρωσης και ευεξίας τις οποίες σας προσφέρει η Teuco αποκλειστικά χάρη στο σύγχρονο σύστημα Teuco Hydrospa. Η νέα μίνι πισίνα Seaside Hydrospa 640, η οποία αποτελεί την ναυαρχίδα της συλλογής Teuco Hydrospa έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά από την Giovanna Talocci. Αυτή τη φορά έρχεται πιο ανανεωμένη, εξοπλισμένη με το δικό της iPod δίνοντας σας τη δυνατότητα να απολαύσετε ένα χαλαρωτικό μπάνιο ακούγοντας την αγαπημένη σας μουσική είτε μόνος είτε με παρέα.
Teuco Seaside Hydro spa 640

Το iPod nano 8GB και η συσκευή ήχου με subwoofer και 4 κρυφά ηχεία είναι επιπλέον εξοπλισμένη με αυτόματο χρονόμετρο διάρκειας 3 ωρών με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας στην περίπτωση που ξεχάσετε να το κλείσετε. Είναι αδιάβροχο και επιπλέον συμβατό με οποιοδήποτε πηγή MP3.

Η νέα μίνι πισίνα Seaside 640 Hydrospa είναι η πρώτη που είναι εξοπλισμένη με το σύστημα Hydrosilence, μια αθόρυβη λειτουργία μασάζ που προσφέρει μια εμπειρία απόλυτης χαλάρωσης όπου όλοι οι τεχνητοί θόρυβοι εξαλείφονται και εσείς μπορείτε να ακούτε μόνο το γλυκό, φυσικό ήχο του νερού. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον μέσα στο οποίο μπορείτε να εκτιμήσετε πραγματικά τις λειτουργίες του iPod.

Η Teuco όντας μια εταιρία με έντονη περιβαλλοντική συνείδηση και ευθύνη προς το περιβάλλον, προσφέρει την δυνατότητα θέρμανσης του νερού της μίνι πισίνας Seaside Hydrospa 640 μέσω δεκτών ηλιακής ενέργειας, χάρης στην χρήση εναλλακτών θερμότητας. Με τον τρόπο αυτό, η διαδικασία θέρμανσης του νερού μπορεί να είναι ταυτόχρονα φιλική προς το περιβάλλον και να συμβάλει στην εξοικονόμηση κόστους.

Επιπλέον, η μίνι πισίνα είναι εξοπλισμένη με χαμηλωμένες περιοχές μασάζ που μπορείτε να χρησιμοποιείτε ενώ κάθεστε άνετα ή ξαπλώνετε στην πισίνα. Οι χρήστες μπορούν επίσης να ξαπλώνουν έξω από την πισίνα, χάρη στο χώρο ηλιοθεραπείας που αποτελείται από τρία αδιάβροχα μαξιλαράκια από απαλή πολυουρεθάνη, διαθέσιμα σε ανοιχτό γκρι και κεραμιδί χρώμα. Πηγή:techblog

Η NOKIA πειραματίζεται με Ασύρματη Φόρτιση

Μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά αν υλοποιηθεί πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές ανακαλύψεις του αιώνα μας: Ασύρματη ενέργεια. Και ενώ πρώϊμα εργαστηριακά πειράματα κατάφεραν να “μεταφέρουν” ηλεκτρισμό μερικά μέτρα μακρυά για να τροφοδοτήσουν μια λάμπα, η ημέρα που θα φορτίζουμε τους φορητούς υπολογιστές και τα laptop μας με ασύρματο ρεύμα χωρίς να μπερδευόμαστε με καλώδια ακόμα φαίνεται δεκαετίες μακρυά.
Η NOKIA ωστόσο, έκανε ένα ακόμα βήμα σε αυτή την κατεύθυνση με την εφεύρεση ενός κινητού τηλεφώνου το οποίο φορτίζεται μόνο του χρησιμοποιώντας ένα πολύ ξεχωριστό σύστημα: “Τραβάει” τα περιβάλλοντα ηλεκτρομαγνητικά κύματα και τα μετατρέπει σε ενέργεια!  Αρκετή τουλάχιστον για να μην μείνει από μπαταρία.
Ενώ τα παραδοσιακά συστήματα ασύρματης ενέργειας χρησιμοποιούν πομπό και δέκτη με αποτέλεσμα τα υπόλοιπα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που “χωροπηδάνε” στον αέρα να απορροφούνται από το περιβάλλον,  το σύστημα της NOKIA χρησιμοποιεί τα και τα μετατρέπει σε ενέργεια. Ένα μεγάλο φάσμα συχνοτήτων μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το σύστημα ασύρματης φόρτισης. Είναι ακριβώς η ίδια ιδέα (και όραμα) που είχε ο Tesla, αλλά σε μεγαλύτερη κλίμακα.
Μια σημείωση, τα περιβάλλοντα ηλεκτρομαγνητικά κύματα ποτέ δεν θα είναι αρκετά για να τροφοδοτήσουν με ενέργεια μια ολόκληρη ηλεκτρική εγκατάσταση όπως για παράδειγμα ενός σπιτιού, αλλά είναι αρκετά για να υποστηρίξουν μικρές συσκευές όπως ένα κινητό τηλέφωνο. Μέχρι στιγμής το σύστημα ασύρματης φόρτισης εκμεταλλεύεται 5 milliwatts από τα περιβάλλοντα ηλεκτρομαγνητικά κύματα, αλλά στα σχέδια της NOKIA είναι να αυξηθεί σύντομα στα 20 και στο μέλλον στα 50 milliwatts. Όλο αυτό το σύστημα ασύρματου ρεύματος δεν θα μπορεί να υποστηρίξει το κινητό για μια κλήση, αλλά θα μπορεί να το φορτίζει όταν είναι σε κατάσταση αναμονής, δίνοντας του έτσι απεριόριστη ενέργεια, φυσικά με μόνη εξαίρεση αν έχετε κολλήσει κάπου υπόγεια που τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα δεν μπορούν να εισέλθουν :)
Η NOKIA ελπίζει πως θα μπορεί να εμπορικοποιήσει το σύστημα ασύρματης φόρτισης σε τρία με πέντε χρόνια.πηγή:we-blog

Samsung Full HD 3D




Παραμονές της μεγάλης έκθεσης ηλεκτρονικών KES 2009 της Κορέας και η Samsung ανοίγει ένα από τα μεγάλα χαρτιά της απατώντας στις γειτόνισσες από την Ιαπωνία. Το θέμα της είναι η τρισδιάστατη τηλεόραση.
Η Samsung λοιπόν πρόκειται να παρουσιάσει στην KES 2009 μια LCD τηλεόραση των 55 ιντσών ανάλυσης Full HD και «ταχύτητας» 240Ηz.
Όπως είναι φυσικό η ταχύτητα αυτή χρειάζεται για ταυτόχρονη παρουσίαση δύο εικόνων, μια για το δεξί και μια για το αριστερό μάτι, στην οθόνη. Ή να το πούμε αλλιώς 120Ηz για τη μια εικόνα και 120Ηz για την άλλη.
Τα ειδικά ενεργά γυαλιά θα κάνουν το διαχωρισμό ώστε το σωστό μάτι να βλέπει τη σωστή εικόνα. Εναλλάξ.
Σύμφωνα με την εταιρία ερευνών DisplaySearch η αγορά της 3D τηλεόρασης το 2013 θα έχει αυξηση 4581% και κανείς κατασκευαστής δε θέλει να απουσιάζει από το πάρτι...full hd

Toyota FT-EV II Concept


H Toyota παρουσιάζει στις 21 Οκτωβρίου, στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο, ένα μίνι ηλεκτρικό όχημα πόλης σχεδιασμένο για μικρές αποστάσεις.

Το «FT-EV II» που σχεδιαστικά παραπέμπει σε αρκετά σημεία στο «iQ», έχει μικρότερες εξωτερικές διαστάσεις και μεταξόνιο από εκείνο, διατηρώντας όμως την τετραθέσια διάταξη στο εσωτερικό του. Η ανώτατη ταχύτητα που δημοσιοποιήθηκε για το ιαπωνικό concept είναι 96 χλμ/ώρα, ενώ οι μπαταρίες του προσφέρουν αυτονομία κίνησης που ανέρχεται στα 80 χιλιόμετρα περίπου. 4τροχοι

Μήκος: 2.730 χλστ.
Πλάτος: 1.680 χλστ.
Ύψος: 1.490 χλστ.
Μεταξόνιο: 1.900 χλστ.

BMW Vision EfficientDynamics




Με τρεις κινητήρες, με ρύπους χαμηλότερους από ένα υπέρ-μίνι, με γραμμές από μια φουτουριστική κόλαση, το Vision είναι το μέλλον όπως θα το θέλαμε. Και ας μην ξεχνιόμαστε: Το μέλλον αρχίζει από «Μ».

Το βάφτισαν «Vision», όραμα. Η BMW θα μπορούσε να το είχε ονομάσει κάλλιστα «Relief», Ανακούφιση. Προφανώς θα ήταν παρεξηγήσιμο, ιδιαίτερα σε συνδυασμό με τη σούπερ-σέξι εμφάνισή του, δεν θα ήταν όμως λιγότερο ταιριαστό όνομα για το πιο ενδιαφέρον πρωτότυπο που έχει εμφανιστεί για όσο θα άξιζε να θυμάται κανείς. Κι αυτό που κάνει ενδιαφέρον το Vision δεν είναι ούτε το συγκλονιστικό σχήμα του, ούτε οι εφαρμογές της υβριδικής τεχνολογίας που κρύβονται στα εντόσθιά του. Είναι περισσότερο ο δρόμος που δείχνει, οι ελπίδες που δίνει στις επερχόμενες γενεές οδηγών για μια μη ευνουχισμένη, κλινική και κλινικώς νεκρή αυτοκίνηση. Εντελώς σχηματικά, μια «οικολογική Μ3» είναι το δικαίωμα στο όνειρο για όσους είχαν αρχίσει να ανησυχούν σοβαρά για το μέλλον της οδηγικής εμπειρίας.

Επίσημο δελτίο τύπου της BMW, δεύτερη συνοπτική παράγραφος, τίτλος «Τεχνολογία»: «Ως πρόταση για ένα πλήρως υβριδικό όχημα, το πρωτότυπο Vision EfficientDynamics είναι εφοδιασμένο με έναν 3κύλινδρο turbo-diesel και δύο ηλεκτροκινητήρες. Η συνολική απόδοση του συστήματος φτάνει τους 356 ίππους, η μέγιστη ροπή τα 81,6 kgm. Η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς, καθώς σε καθέναν από τους δύο άξονες, εμπρός και πίσω, υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας.yupi

Mercedes SLS





Ίσως το έχετε διαβάσει όταν ήσασταν μικροί. Το αναρχικό παραμύθι του Richard Bach μιλά για την τόλμη τού να διαφέρεις. Η Mercedes με την SLS κάνει ακριβώς αυτό παρουσιάζοντας το πιο παραμυθένιο, ανατρεπτικό supercar της χρονιάς. Και όπως λέει ο Γιάννης Κωνσταντόπουλος οι πόρτες σε σχήμα γλάρου είναι μόνο η αφορμή.


Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ είχε πει κάτι καλό: ο πεσιμιστής βλέπει τη δυσκολία σε κάθε ευκαιρία ενώ ο αισιόδοξος βλέπει την ευκαιρία σε κάθε δυσκολία. Σε μια χρονιά τόσο ζόρικη που έφτασαν στο σημείο ακόμα και μεγάλοι κατασκευαστές να απουσιάζουν από την Έκθεση της Φρανκφούρτης μπας και σώσουν κανένα ευρώ, με μια εσχατολογία που σε πεθαίνει πριν πεθάνεις, να σου πετιέται ένα θρασύ αυτοκίνητο. Η SLS. Όχι, μην μπερδεύεσαι με την SLR που είναι μεν εξωτική και μια χαρά για να κλείνεις χρυσά deals στο Ντουμπάι αλλά, μεταξύ μας, δεν είναι και  το πιο οδηγοκεντρικό supercar στον πλανήτη. «Ες Ελ Ες».

Ή, με άλλα λόγια, το αυτοκίνητο υπερπαραγωγής «Μπεν Χουρ» που έκλεψε τα βλέμματα στo φετινό σαλόνι. Οι φήμες λένε πως ακόμα και οι «γλάστρες» με τα δωδεκάποντα που στέκονταν στα διπλανά περίπτερα σηκώθηκαν στις μύτες για να της ρίξουν μια κλεφτή ματιά. Δεν σας παρεξηγεί κανείς. Κορίτσια, συμπάσχουμε. Όχι μόνο γιατί η SLS επιβραβεύει την αισιοδοξία εν μέσω γενικού νταουνιάσματος αλλά και γιατί είναι η πιο εκθαμβωτική Mercedes των τελευταίων δεκαετιών. Και βέβαια, η πρώτη Merc στα χρονικά που έχει σασί και αμάξωμα από αλουμίνιο σε ένα ζωντανό γλυπτό.
πηγή:yupi

Ο Πιο Απίθανος Ανεμιστήρας Που Έχεις Δει Ποτέ




Πολύς χαμός γίνεται το τελευταίο διήμερο στα Ίντερνετς με αυτό το εντυπωσιακό μαραφέτι. Το φτιάχνει η Dyson, γνωστή για τις design σκούπες, και είναι στην ουσία ένας ανεμιστήρας χωρίς έλικα. Πιάνει τον άερα και τον στροβιλίζει στον κενό δακτύλιο που βλέπεις, και τον πετά μπροστά με ορμή. Είναι σα μαγικό.
Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι στην πραγματικότητα το μαραφέτι έχει έλικα, απλά δεν φαίνεται: Είναι στη βάση, και ρουφάει αέρα τον οποίο στέλνει μετά στο δακτύλιο. Το αποτέλεσμα λέει είναι πολύ εντυπωσιακό και αποτελεσματικό, και βεβαίως εντελώς ασφαλές για όσους έχουν παιδάκια. Είναι, όμως, πανάκριβο: 300 δολάρια στα ξένα όπου πωλείται.yupi

Τα Απίστευτα Αμάξια του Γιούρκα Σεϊταρίδη Μια Ferrari και μια Lamborghini. Τι άλλο θέλει;




Εισαι ελληνας, παιζεις στην Ισπανία, μιλάς Ισπανικά, Πορτογαλικά και Ρώσικα αλλά και τα δύο αυτοκίνητά σου είναι ιταλικά. Είσαι κυριολεκτικά διεθνής.
Τα ιταλικά αυτοκίνητα είναι τα αγαπημένα μου - και τα γερμανικά, βέβαια. Στην περίπτωση της Lambo, μάλιστα, συνδυάζονται και τα δύο. Ωστόσο, αυτό που ονειρευόμουν από μικρός, ήταν να αγοράσω μία Ferrari, γι' αυτό άλλωστε και η F430 ήταν η πρώτη που απέκτησα.

Γιατί ειδικά Ferrari;
Πιστεύω ότι οι Ferrari είναι τα καλύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο. Μακράν. Μπορεί στα χαρτιά άλλα να είναι πιο δυνατά, πιο γρήγορα κ.λπ. αλλά οι Ferrari δεν συγκρίνονται με τίποτε άλλο στην αίσθηση που προσφέρουν στον οδηγό: Το τιμόνι, το κιβώτιο, το όλο στήσιμο, ο ήχος τους - απλώς δεν παίζονται. Και νομίζω ότι η F430 έχει τον καλύτερο ήχο που μπορεί να βρεις σε αυτοκίνητο σήμερα.
 
Μήπως αδικείς λίγο τη Lamborghini σου;
Η Lambo είναι εντελώς διαφορετική υπόθεση: Είναι πανίσχυρη, είναι 4κίνητη, πατάς το γκάζι και εκτοξεύεσαι. Το σχήμα της είναι σχεδόν διαστημικό, είναι επιθετική και προκλητική... Όταν οδηγώ τη Ferrari ύστερα από καιρό και έχοντας κυκλοφορήσει συνεχώς με τη Lambo, νομίζω ότι μπαίνω σε τζιπ. Είναι ψηλή, έχει ελαφρύ τιμόνι - είναι εντελώς διαφορετική από τη Lambo, θυμίζει ένα κανονικό αυτοκίνητο.
 
Πώς είναι η ζωή με μια Lamborghini Murciélago;
Πρέπει να συνηθίσεις λίγο το πλάτος της, π.χ. στο παρκάρισμα ή στα βενζινάδικα, γιατί είναι τεράστια. Μου έχει συμβεί επίσης να «σφηνώσω» σε κάποιο στενό δρόμο. Είδα ότι δεν χωράω, έβαλα όπισθεν και άλλαξα δρόμο. Επίσης, η 2α και η όπισθεν μπαίνουν δύσκολα εάν δεν έχει ζεσταθεί αρκετά το λιπαντικό, ιδιαίτερα το χειμώνα. Αλλά κυκλοφορώ κανονικά με τη Lambo, ακόμη και στο σουπερ-μάρκετ πηγαίνω.
 
Δεν θα πρέπει να ψωνίζεις πολλά πράγματα...
Ε, ναι, εργένης είμαι. Και μου αρέσει να οδηγώ.
 
Πώς επέλεξες τη Murciélago;
Αγόρασα τη Lamborghini σχεδόν «για πλάκα» - όσο μπορείς να το πεις αυτό για ένα τόσο ακριβό αυτοκίνητο. Ήμασταν τρεις φίλοι, τρεις κολλητοί (ο Costinha και ο Nuno Maniche, επίσης ποδοσφαιριστές) και είχαμε βρεθεί στο Μονακό όπου είδαμε στον εκεί αντιπρόσωπο δύο Murciélago και μία Gallardo. Τις παραγγείλαμε επιτόπου και οι τρεις.
 
Σας έκαναν και έκπτωση;
Εννοείται.
 
Πώς ήταν το πρώτο ραντεβού με τη Lambo;
Ίδρωσα - κυριολεκτικά, όμως, γιατί μου πήρε σχεδόν 3 ώρες να βρω πώς παίρνει μπροστά και μέσα στο κοντέινερ είχε πολλή ζέστη. Τελικά, πήρα τηλέφωνο στην Ιταλία και μου είπαν ότι είχαν κλείσει το διακόπτη ασφαλείας της μπαταρίας. Δεν το ήξερα και βασανιζόμουν άδικα. Επίσης, έφευγα με χειρόφρενο. Γιατί το χειρόφρενο στη Murciélago είναι αριστερά και όταν το σηκώσεις, αμέσως μετά βυθίζεται από μόνο του, έτσι ώστε να μη χτυπήσεις βγαίνοντας. Εγώ όμως δεν το ήξερα και συνέχιζα να το τραβάω προς τα πάνω, οπότε, σταματούσα στα φανάρια, έβαζα νεκρά και έσβηνε. Νόμιζα ότι ήταν χαλασμένο. Έτσι, πήρα ξανά τηλέφωνο στην Ιταλία και μου έλυσαν την απορία.
 
Η Ferrari δεν θα μπορούσε παρά να είναι κόκκινη. Η Lambo όμως; Γιατί προτίμησες το μολυβί;
Την είχα δει σε αυτό το χρώμα στο σινεμά, στο «Batman Begins».
 
Ποιο ήταν το πρώτο σου αυτοκίνητο;
Ένα Fiat Personal 126, πράσινο, με 25 άλογα. Για την ακρίβεια, ήταν της μητέρας μου, αλλά το έπαιρνα για να μετακινούμαι στα Γιάννενα, όταν έπαιζα στον ΠΑΣ. Επειδή ήταν πισωκίνητο, του είχα αλλάξει τα φώτα στο σβουρίδι.
 
Και το αυτοκίνητο-όνειρο;
Η Ferrari Enzo.
 
Είσαι άτυχος, διότι η παραγωγή της έχει σταματήσει. Η επόμενη επιλογή σου σε αυτή την κατηγορία;
Πάντως δεν θα έπαιρνα τη Mercedes SLR. Την οδήγησα πρόσφατα και πιστεύω ότι είναι ένα από τα χειρότερα αυτοκίνητα που έχουν φτιαχτεί. Είναι μια SL55 με 100 άλογα παραπάνω. Απαράδεκτα φρένα, απαράδεκτο τιμόνι, το κιβώτιο είναι πολύ αργό... Δεν θα έδινα ποτέ 600.000 € για να αγοράσω μια SLR.
 
Τι θα αγόραζες με τόσα χρήματα;
Εκτός από μεταχειρισμένη Ferrari Enzo η οποία είναι πλέον πιο ακριβή, η μόνη επιλογή είναι μια Porsche Carrera GT. Αλλά, με 900.000 αγοράζεις ένα Pagani Zonda που μου αρέσει πολύ. Όμως η διαφορά είναι ήδη «μια Lamborghini παραπάνω» από το ποσόν που συζητάμε.
 
Η Atletico Μαδρίτης, η ομάδα σου, έχει ως χορηγό της μια αυτοκινητοβιομηχανία. Προφανώς είστε υποχρεωμένοι να κυκλοφορείτε με κάποιο μοντέλο της. Ποιο είναι αυτό;
Kia Sorento.
 
Βάζεις γκολ. Κερδίζει η ομάδα σου. Κατακτάς το Euro 2004. Βλέπεις 300 χλμ./ώρα στο κοντέρ σου. Μπορείς να συγκρίνεις τις εμπειρίες;
Όταν βάζεις γκολ νιώθεις μια απερίγραπτη χαρά, βρίσκεσαι σε άλλη διάσταση, σαν σε νιρβάνα, σε έκσταση. Όταν κερδίζει η ομάδα, πηγαίνεις στο σπίτι σου ικανοποιημένος και ήσυχος, ξέροντας επίσης ότι η εβδομάδα έως τον επόμενο αγώνα θα κυλήσει ήρεμα, χωρίς γκρίνιες και πιέσεις. Για το Εuro, δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για έναν ποδοσφαιριστή - μετά το Μουντιάλ, βέβαια. Αλλά μόνο τώρα αρχίζω να συνειδητοποιώ τι κάναμε το 2004. Βλέπω σε DVD τους φιλάθλους που μας χειροκροτούσαν και έκλαιγαν και σιγά σιγά καταλαβαίνω τι ήταν αυτό που καταφέραμε. Τώρα, όταν οδηγείς με 300 χλμ./ώρα είναι επίσης ωραία, «είσαι αλλού», ωστόσο, τότε που το δοκίμασα και κατόπιν επιβράδυνα, όταν σκέφτηκα τι έκανα και τι θα μπορούσε να έχει πάει στραβά, είχα 180 σφυγμούς.
 
Η ταχύτητα, προφανώς, σε συναρπάζει. Θα έλεγες όμως ότι σχετίζεται με το χαρακτήρα σου γενικώς ή ακόμη και με τον τρόπο που παίζεις;
Με το χαρακτήρα μου, ναι. Με τον τρόπο που παίζω, όχι. Γιατί, ακόμη και εάν ήμουν αργός ως ποδοσφαιριστής, πάλι θα αγόραζα ένα πολύ γρήγορο αυτοκίνητο.πηγή:yupi

F1: O Μάσα ξεκίνησε πόλεμο με τον Αλόνσο!




  • Ο Βραζιλιάνος σε δηλώσεις του στο Βραζιλιάνικο Τύπο εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι ο Αλόνσο γνώρισε τι συνέβη πέρυσι στη Σιγκαπούρη
  • Προσπάθησε να υποβαθμίσει το γεγονός ο Αλόνσο
  • Εκτός κλίματος ο Μάσα λέει ο Μπαρικέλο
Την πεποίθηση του ότι ο Φερνάντο Αλόνσο γνώριζε από την πρώτη στιγμή τι συνέβη πέρυσι στη Βραζιλία εξέφρασε ο Μάσα μιλώντας σε συμπατριώτες του δημοσιογράφους: «Συνολικά, η ευθύνη ελάχιστα βαραίνει εκείνον. Ανήκει κυρίως στην ομάδα και τον Νέλσον. Αλλά ο Αλόνσο ήταν μέλος της ομάδας αυτής και ήξερε τι συνέβαινε. Δεν μπορεί να μην ήξερε. Είναι απολύτως σίγουρο ότι γνώριζε τη συνωμοσία», εξέφρασε την άποψή του ο Βραζιλιάνος αναφερόμενος σε όσα συνέβησαν πέρυσι.
Ο Μάσα αισθάνεται ότι όσα συνέβησαν πέρυσι στη Σιγκαπούρη του στέρησαν τον τίτλο και καταφέρεται εναντίον του Αλόνσο. Τα λόγια του προκάλεσαν σάλο και αντιδράσεις αφού η FIA θεώρησε τον Αλόνσο αθώο. Η Ferrari, έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση όπου ο Μάσα διευκρίνιζε: «Όσα είπα βασίζονται σε προσωπικό προαίσθημα και όχι συγκεκριμένες αποδείξεις. Άλλωστε η FIA έκρινε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να μαρτυρούν ότι ο Αλόνσο ήξερε τι θα συνέβαινε και σέβομαι την απόφαση αυτή».
Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε ο Αλόνσο!
Ο Αλόνσο μιλώντας χτες στους δημοσιογράφους προσπάθησε να υποβαθμίσει το γεγονός: «Δεν πιστεύω ότι όλα αυτά θα επηρεάσουν τη σχέση μας σαν teammate. Δεν ξέρω καν με πόση ακρίβεια αποδόθηκαν στον Τύπο τα σχόλια του Μάσα. Ο ίδιος ανασκεύασε μέσω της επίσημης ανακοίνωσης από τη Ferrari. Όπως και να έχει δεν δίνω μεγάλη σημασία ούτε είναι σημαντικό για μένα. Αποδείχτηκε ότι δεν είχα καμία σχέση μ’ όσα συνέβησαν πέρυσι. Δεν νομίζω ότι αυτό θα επηρεάσει τη συνεργασία μας με τη Ferrari σημασία έχει το σύνολο και όχι οι μονάδες. Πιστεύω ότι θα είμαστε πολύ δυνατή ομάδα του χρόνου. Κοντραριστήκαμε έντονα στο παρελθόν αλλά τον τελευταίο χρόνο η σχέση μας είναι φιλική μάλιστα πέρυσι τον υποστήριξα στην προσπάθειά του να κατακτήσει τον τίτλο» κατέληξε ο Αλόνσο. proto thema

Έκθεση για τον Μέγα Αλέξανδρο συγκεντρώνει το παγκόσμιο ενδιαφέρον


Τα Μουσεία Ράις - Ένγκελχορν του Μάνχαϊμ (REM) και το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο (DAI), διοργάνωσαν εντυπωσιακή έκθεση για τον Αλέξανδρο τον Μέγα και το τέλος της απομόνωσης των τότε κόσμων, του ευρωπαϊκού και του ασιατικού.

Η έκθεση, που περιλαμβάνει 400 μοναδικά εκθέματα, εγκαινιάστηκε στις 3 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει ως τις 21 Φεβρουαρίου.

Η έκθεση συγκεντρώνει παγκόσμιο ενδιαφέρον, αλλά και πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα, καθώς μόνον το πρώτο Σαββατοκύριακο της λειτουργίας της, περιηγήθηκαν στους χώρους της περισσότερα από 3.000 άτομα. Μεγάλη ζήτηση έχει και το ειδικό βιβλιαράκι για τον Μέγα Αλέξανδρο, που εκδόθηκε από τους διοργανωτές και το οποίο απευθύνεται σε παιδιά άνω των 8 ετών.

Σε ό,τι αφορά, τώρα, τα 400 εκθέματα, που κοσμούν τις αίθουσες του REM, αυτά προέρχονται από τα μεγαλύτερα μουσεία της Ευρώπης, όπως το Λούβρο, το Βρετανικό, το Μουσείο της Πρωσικής Πολιτιστικής Περιουσίας του Βερολίνου, το Ερμιτάζ της Πετρούπολης, αλλά και από τα εθνικά μουσεία της Τασκένδης στο Ουζμπεκιστάν, της Ντουσάνμπε στο Τατζικιστάν και της Καμπούλ στο Αφγανιστάν.

Στο επίκεντρο της έκθεσης βρίσκεται η κεντρική Ασία και τα τελευταία αρχαιολογικά ευρήματα από το Ουζμπεκιστάν, το Τατζικιστάν και το Αφγανιστάν. Στόχος των διοργανωτών, εξάλλου, είναι να αναδείξουν άγνωστες πτυχές των ελληνικών και ελληνιστικών επιρροών στην καθημερινή ζωή και στον πολιτισμό των λαών της κεντρικής Ασίας.

Χαρακτηριστικά είναι όσα δήλωσε ο διευθυντής των REM και διοργανωτής της έκθεσης, καθηγητής Άλφρεντ Βίτσορεκ: «Με την εκστρατεία του δημιουργήθηκαν εντελώς νέες, πρωτόγνωρες συνθήκες στην περιοχή της κεντρικής Ασίας. Έτσι, διαμορφώθηκε μια μεικτή, πολύμορφη πολιτισμική κληρονομιά, που σφραγίστηκε από τον ελληνικό, ελληνιστικό πολιτισμό αλλά και τους διάφορους πολιτισμούς των λαών της περιοχής… Γι’ αυτό, ονομάσαμε συνειδητά την έκθεσή μας: Αλέξανδρος ο Μέγας και το άνοιγμα του κόσμου». Τα Μουσεία Ράις - Ένγκελχορν του Μάνχαϊμ (REM) και το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο (DAI), διοργάνωσαν εντυπωσιακή έκθεση για τον Αλέξανδρο τον Μέγα και το τέλος της απομόνωσης των τότε κόσμων.       πρωτο θεμα

JVC GD-42X1




Ούτε λίγο ούτε πολύ αυτή η οθόνη έχει διαθέσιμα 52 ρυθμιστικά για την εικόνα, από το χρώμα και τις αποχρώσεις μέχρι το gamma και τη θερμοκρασία του λευκού για να δημιουργήστε την εικόνα αναφοράς σας. Η αποστολή της GD-42X1 είναι ο φανατικός ερασιτέχνης ή επαγγελματίας της εικόνας, ο φωτογράφος, ο μοντέρ, ο ιατρός για να βλέπει ακτινογραφίες και... τόσοι άλλοι.
Πρόκειται για ένα 10 bit πάνελ τεχνολογίας LCD των 42 ιντσών που φέρει έτοιμους διευρυμένους  χρωματοχώρους για να διαλέξουμε όπως sRGB ή Αdobe RGB. Αν και το πάνελ είναι 10bit, πίσω του υπάρχει ένα επεξεργαστής χρώματος που μετατρέπει τα 8bit σήματα από PC ή πηγές βίντεο σε 12bit deep color σήματα.
Επιπλέον η GD-42X1 είναι εξοπλισμένη με σύστημα καταστολής θορύβου που εξετάζει σε πραγματικό χρόνο την εικόνα και μάλιστα σε 16 περιοχές συχνοτήτων. Για την κίνηση εφαρμόζεται σύστημα βελτίωσης και περιορισμού του blur.
Σχεδιαστικά πρόκειται για λεπτή σε πάχος κατασκευή με αποσπώμενο στερεοφωνικό ηχείο και περιστρεφόμενη βάση. Υπάρχει τρεις υποδοχές HDMI, μια για PC καθώς επίσης component και composite.
Η οθόνη έχει ακόμη σειριακή θύρα RS-232C για τον έλεγχο της από μακριά, ενώ έρχεται και με ειδικό λογισμικό διακρίβωσης (calibration) χρησιμοποιώντας ως φωτόμετρο (βεντούζα) το EyeOne Display 2 της X-Rite           fullhd

ΑSUS EeeBox EB1012 & EB1501




H ASUS παρουσίασε δύο νέα EeeBox για να φέρει το Full HD μέσω PC στο σαλόνι μας. Πολύ οικονομικά στην κατανάλωση και αθόρυβα στη λειτουργία, τα νέα μοντέλα βασίζονται στον επεξεργαστή διπλού πυρήνα Atom της Intel και σε τσιπάκι γραφικών Nvidia.
Tα PC έχει έξοδο HDMI για την εύκολη σύνδεση τηλεόρασης, αφού τα EeeBox παραέχουν έξοδο 1080p (!) από το Ιnternet ή από το σκληρό δίσκο. Το μοντέλο ASUS EeeBox PC EB1501 διαθέτει και οδηγό δίσκου DVD για όσους διαθέτουν τέτοια συλλογή.
Κομψά στην εμφάνιση και πολύ μικρό σε μέγεθος τα δύο αυτά μοντέλα EeeBox είναι εξοπλισμένα με τα νέα Microsoft Windows 7 λειτουργικό και αντλούν υπολογιστική ισχύ από τον επεξεργαστή Atom N330 της Intel του οποίου οι δύο πυρήνες τρέχουν σε ταχύτητα 1,6 GHz.
Ταυτόχρονα τα EeeBox έχουν μνήμη  RAM χωρητικότητας 2 GB και σκληρό δίσκο 250GB για να αποθηκεύσετε ταινίες, φωτογραφίες και βίντεο. Χάρη στις πολυάριθμες επιλογές σύνδεσης μπορούμε να συνδέσετε πολλά περιφερειακά όπως εκτυπωτές, ποντίκι και πληκτρολόγιο.
Οι θύρες είναι εύκολα προσβάσιμες στο μπροστινό και στο πίσω μέρος των PC. Υπάρχουν έξι θύρες USB 2.0, υποδοχές κάρτας-μνήμης, είσοδοι για ακουστικά και μικρόφωνο. Επιπλέον έχουμε Wi-Fi 802.11n, θύρα LAN 10/100/1000, και για την άνετη την ανταλλαγή δεδομένων θύρα eSATA.
Το ερώτημα είναι να πάρει κανείς Media player ή κάποια από αυτά τα δυο μοντέλα; Κυκλοφορούν σύντομα, αλλά δεν έχουμε μάθει ακόμη την τιμή τους.
Βασικές προδιαγραφές EeeBox PC EB1012 και EB1501
  • Επεξεργαστής: Intel  Atom  N330 Dual Core (1,6 GHz / 533 MHz FSB)
  • Γραφικά: NVIDIA ION MCP7A
  • Λειτουργικό Σύστημα: Microsoft  Windows  7 Home Premium
  • Επικοινωνία μέσω Ethernet: 10/100/1000 Mbps
  • WLAN 802.11 b/g/n
  • Μνήμη: 2 GB DDRII (2 slot)
  • Σκληρός δίσκος: 250 GB SATA 5400 rpm
  • Θύρες στη πρόσοψη: 2 x USB 2.0, αναγνώστη καρτών, ακουστικά, μικρόφωνο, eSATA
  • Επαφές στην πίσω όψη: HDMI, κεραία WiFi, 4xUSB 2.0, Giga LAN, Audio (w / SPDIF out)
  • Περιλαμβάνονται ενσύρματο ποντίκι και πληκτρολόγιο στο πακέτο
  • Υποδοχές κάρτας-μνήμης: SD / SDHC / MS Pro / MMC
  • Διαθέσιμα χρώματα: άσπρο και μαύρο
Προδιαγραφές EB1012 PC EeeBox
  • Βάρος: 1,3 κιλά περίπου
  • Διαστάσεις: 222 x 178 x 27,4 χιλιοστά (με βάση)
Προδιαγραφές EeeBox PC EB1501
  • Drive Super Multi DVD-RW
  • Βάρος: 1,2 κιλά περίπου
  • Διαστάσεις: 193 x 193 x 39 mm (με βάση)   fullhd

20 ίντσες αφής με Windows 7 και Αtom 330


Μπορείτε να τη δείτε ως τηλεόραση με ενσωματωμένο υπολογιστή, είναι ο υπολογιστής «ένα-σε-όλα» της ΑSUS που σε λίγες μέρες θα πάρει το δρόμο προς τα ράφια των καταστημάτων.
Είναι μια οθόνη αφης LCD με σχέση πλευρών 16:9, που φορά επεξεργαστή Ιntel Atom 330 (διπλού πυρήνα) και επεξεργαστή γραφικών/βίντεο της Nvidia ION. Λεπτή σε πάχος και πανέμορφη σε σχεδιασμό η συσκευή EeeTop PC ET2002T μπορεί να δείξει ταινίες ή να γίνει ηλεκτρονική κορνίζα. Πάνω από όλα όμως είναι ένα PC.
Έχει ενσωματωμένα ηχεία, είναι αφής, έχει προ-εγκατεστημένα τα Microsoft Windows 7, ενώ δέχεται ασύρματο πληκτρολόγιο και ποντίκι.
Η 20 ιντσών οθόνη του ET2002T έχει ανάλυση 1600x900, ενώ στο πλάι υπάρχει οδηγός δίσκου DVD. Από επαφές περιλαμβάνονται έξι θύρες USB, θύρα HDMI και ασύρματο WLAN 802.11n. Για τη διεξαγωγή συνομιλιών ή για βίντεο κλήσεις θα βρείτε ενσωματωμένη βιντεοκάμερα.

Προδιαγραφές EeeTop ASUS PC ET2002T

Οθόνη: 50,8 cm (20'') αφής (ανάλυση: 1.600x900)
Επεξεργαστής: Intel Atom 330 διπλού πυρήνα 
Γραφικά: NVIDIA  ION
Λειτουργικό Σύστημα: Microsoft Windows 7 Premium
Ethernet: 10/100/1000 Mbps
WLAN 802.11 b / g / n
Μνήμη: 2 GB DDR2 SO-DIMM (Max 4GB)
Σκληρός δίσκος: 320 GB / 250 GB SATA II 5.400 σ.α.λ.
Οπτικός δίσκος: DVD Super Multi
Εξοπλισμός: Webcamera 1,0 megapixel, 2x3W Hi-Fi ηχεία, SRS Premium Sound και μικρόφωνο
Θύρες: 6xUSB 2.0, HDMI, 1 ακουστικών και 1 μικροφώνου
Δέχεται κάρτες: SD / MMC / Memory Stick
Ασύρματο ποντίκι και πληκτρολόγιο που περιλαμβάνονται στη συσκευασία
Βάρος: 7,2 κιλά
Διαστάσεις: 511x410x53 mm
Χρώμα: μαύρο             fullhd

Gran Turismo






Το θρυλικό παιχνίδι αγώνων ταχύτητας κάνει εντυπωσιακό ντεμπούτο στο PSP με όλο το στυλ, την ταχύτητα και τα υπέρ-αυτοκίνητα που θα μπορούσατε να ζητήσετε!

Συνηθισμένο να σπάει τα ρεκόρ από τις προηγούμενες ενσαρκώσεις του στα PlayStation, PlayStation 2 και PlayStation 3, το θρυλικό παιχνίδι αγώνων ταχύτητας Gran Turismo κάνει το ντεμπούτο του στο PSP με όλο το στυλ, την ταχύτητα και τα υπέρ-αυτοκίνητα που θα μπορούσατε να ζητήσετε –και πολλά, πολλά ακόμα.

Δέστε τις ζώνες σας και πάρτε μια βαθιά ανάσα καθώς ξεκινάτε να σβήσετε τον ανταγωνισμό σε καταπληκτικές διαδρομές σε όλο τον πλανήτη. Θα μπορείτε να επιλέξετε μέσα από ονειρικά αυτοκίνητα που κόβουν την ανάσα, όλα υπέροχα μεταφερμένα στο παιχνίδι για να «βρυχηθούν» ακριβώς όπως στην πραγματικότητα. Η τέλεια φυσική και οι έξυπνοι αντίπαλοι δημιουργούν την εξόχως ρεαλιστική εμπειρία οδήγησης, μια εμπειρία που θα μπορείτε να απολαύσετε παντού και πάντα.
  • Περισσότερα από 800 μοντέλα αυτοκινήτων και 35 διαδρομές
  • Τύποι παιχνιδιού Mission και Arcade
  • Τύποι παιχνιδιών Ad-hoc για πολλούς παίκτες και ανταλλαγές αυτοκινήτων από παίκτη σε παίκτη                   πηγή:ps3

PES 2010.Το νέο πρωτάθλημα...


για μια ακόμα χρονιά διοργανώνεται το παγκόσμιο πρωτάθλημα Pro Evolution Soccer. Αυτό που ξεχωρίζει από τη φετινή διοργάνωση, είναι το γεγονός πως θα συμμετάσχει και η Ελλάδα.
Το PES League είναι το επίσημο παγκόσμιο πρωτάθλημα Pro Evolution Soccer που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο από το 2002. Φέτος για πρώτη φορά θα λάβει και η Ελλάδα μέρος και οι Έλληνες πρωταθλητές θα ταξιδέψουν στην Ευρώπη για να αποδείξουν την αξία τους σε παγκόσμιο επίπεδο. Το επίπεδο ανταγωνισμού στο PES League είναι πολύ υψηλό αλλά θεωρούμε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν παίκτες που έχουν πιθανότητες διεκδίκησης του παγκόσμιου τίτλου.
Η διαδικασία για να λάβει κάποιος μέρος είναι πολύ απλή. Μέσα στη συσκευασία του PRO EVOLUTION SOCCER 2010 για PS2, PSP και PS3 με την Ελληνική Σημαία ,θα υπάρχει ένα έντυπο με έναν μοναδικό κωδικό. Θα πρέπει να μπεις στην σελίδα www.pes-league.gr και να ακολουθήσεις τις οδηγίες εγγραφής για να γραφτείς σε κάποια από τις λίγκες του PES League 2010. Θα έχεις δικαίωμα να συμμετάσχεις δωρεάν σε μια από τις διοργανώσεις του ελληνικού PES League, σε κάποια πόλη της επιλογής σου. Αν δεν έχεις δωρεάν κουπόνι συμμετοχής θα μπορείς πάντα να αγοράσεις ένα μέσα από το site.
Τα πρωταθλήματα θα διεξαχθούν σε 7 συνολικά πόλεις της Ελλάδας :Αλεξανδρούπολη , Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Λάρισα, Πάτρα , Πειραιά και Αθήνα. Ο Ελληνικός τελικός θα διεξαχθεί στην Αθήνα την άνοιξη του 2010, και ο παγκόσμιος τελικός σε κάποια Ευρωπαϊκή πόλη το φθινόπωρο του 2010. Οι δύο πρώτοι Έλληνες πρωταθλητές θα ταξιδέψουν και θα λάβουν μέρος στον παγκόσμιο τελικό εντελώς δωρεάν!
Τα έπαθλα των νικητών σε κάθε πόλη θα είναι : για την 1η θέση μία τηλεόραση SONY - KDL40S5600 40” για την 2η θέση, μία κονσόλα PLAYSTATION® 3 και για την 3η θέση μία συσκευή GPS από τη Mio , ενώ οι συμμετέχοντες που θα φτάσουν στην τελική φάση θα κερδίσουν πολλά απίθανα δώρα Pro Evolution Soccer!
Η Ζegetron πρόκειται να πραγματοποιήσει μεγάλη διαφημιστική καμπάνια για το PES LEAGUE 2010 η οποία θα περιλαμβάνει outdoor διαφημίσεις σε Panels και στάσεις λεωφορείων , LED διαφημίσεις σε γνωστούς ποδοσφαιρικούς αγώνες , τηλεοπτικά spot , ραδιοφωνικά spot, καταχωρήσεις σε κλαδικά και lifestyle περιοδικά και αθλητικές εφημερίδες, έντυπο προωθητικό υλικό σε όλα τα καταστήματα και οnline banners.
Το φετινό PRO EVOLUTION SOCCER 2010 έχει ελληνικά μενού στο PS3 και PS2, και επισήμως Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. H …. προπόνηση για την μεγάλη αναμέτρηση αρχίζει στις 22 Οκτωβρίου!! Σας περιμένουμε! mobilenews

Στο Διαδίκτυο η Monopoly από Google και Hasbro


Η Hasbro και η Google δημιούργησαν μια νέα, πρωτότυπη multiplayer online έκδοση του δημοφιλούς επιτραπέζιου παιχνιδιού Monopoly.To Monopoly City είναι το προϊόν συνεργασίας των δύο εταιρειών, που επιτρέπει το online παιχνίδι μεταξύ παικτών του γνωστού επιτραπέζιου, χρησιμοποιώντας τους χάρτες της Google. Με τον τρόπο αυτό, οποιοσδήποτε έχει τη θεωρητική δυνατότητα, να αγοράσει οποιοδήποτε δρόμο του κόσμου. Οι νέοι παίκτες ξεκινούν το παιχνίδι με τρία εκατομμύρια δολάρια Monopoly για να χτίσουν την αυτοκρατορία τους. Αυτοί που ξεκινούν πρώτοι, μπορούν να αγοράσουν οποιοδήποτε δρόμο επιθυμούν. Αν κάποιος άλλος έχει προλάβει να αγοράσει το συγκεκριμένο δρόμο, μπορεί να γίνει πρόταση εξαγοράς. Αν ο ιδιοκτήτης του δρόμου δεν απαντήσει μέσα σε επτά ημέρες, η προσφορά γίνεται αυτόματα δεκτή. Στους δρόμους που αγοράζουν, οι παίκτες μπορούν να χτίσουν σπίτια, γραφεία και άλλες κατασκευές, κερδίζοντας χρήματα από τα ενοίκια που συλλέγουν. Αντίθετα με την πραγματική Monopoly, ο ιδιοκτήτης ενός δρόμου παίρνει ενοίκιο αυτόματα, ενώ όσο αναπτύσσει το δρόμο, τόσα περισσότερα χρήματα παίρνει. Ακόμη πιο ενδιαφέρον εμφανίζουν οι λεγόμενες «Κάρτες Τύχης», που δίνουν τη δυνατότητα στους παίκτες να καταστρέψουν κατασκευές σε δρόμους άλλων παικτών, ή να προχωρήσουν σε έργα αποχέτευσης κοντά σε άλλες περιοχές, υποβαθμίζοντας την αξία τους, και άρα επηρεάζοντας το εισόδημα των άλλων παικτών.mobilenews

Πείτε του κινητού σας να στείλει SMS!



Η Sprint Wireless ανακοίνωσε το νέο κινητό τηλέφωνο Samsung Intrepid με ένα νέο voice user interface κατασκευασμένο από την Tellme. To νέο αυτό interface θα επιτρέπει στον χρήστη να ψάχνει το διαδίκτυο με τη βοήθεια του Bing, χρησιμοποιώντας μόνο τη φωνή του. Ωστόσο οι δυνατότητες του Samsung Intrepid δεν σταματούν εδώ, καθώς ο χρήστης θα μπορεί επίσης να γράψει SMS μιλώντας.
Πραγματικά φαίνεται απίστευτο. Σίγουρα υπάρχουν και παλιότερα μοντέλα κινητών που
εκτελούν διάφορες λειτουργίες με φωνητικές εντολές (ηχογραφημένες πάντα), αλλά η ακρίβεια του τηλεφώνου είναι απίστευτη. Μπορεί να σας γλιτώσει πολύ χρόνο. Σκεφτείτε μόνο πόσο χρόνο θέλετε για να γράψετε 4-5 σειρές σε ένα sms, ενώ τώρα λέγοντας απλά μία πρόταση το κινητό θα το γράφει για εσάς. Σίγουρα λύνει τα χέρια, αλλά γιά
να δούμε πόσο χρόνο θα πάρει για να το δούμε στην αγορά. mobile-news

Play TV για ps3


Το ειδικό περιφερειακό της Sony που δύναται να αποκωδικοποιήσει ψηφιακό τηλεοπτικό πρόγραμμα και να το μεταφέρει στο PS3, έχει προκαλέσει πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο που θα το πετυχαίνει αυτό και για το πότε θα μπορεί το ελληνικό κοινό να το αξιοποιήσει.
Υπάρχει βέβαια μια φήμη, πως ταυτόχρονα με την έναρξη της μετάδοσης των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών μέσω Digea μπορεί να ξεκινήσουν και οι διεργασίες υποστήριξης του προϊόντος.
Κάποιος λοιπόν που θα έχει PlayTv θα έχει τη δυνατότητα όχι μόνο να αποκωδικοποιήσει ένα τηλεοπτικό ψηφιακό πρόγραμμα, αλλά και να το αποθηκεύσει στον σκληρό δίσκο του PS3 και να κάνει streaming αυτό το πρόγραμμα μέσω διαδικτύου στο φορητό ή στο PSP. mobilenews

Ρομπότ για τον εντοπισμό επιζώντων

Τη δυνατότητα να ανιχνεύει με ακρίβεια και να εντοπίζει επιζώντες, ακόμη και χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση, σε χώρο που έχει υποστεί φυσική καταστροφή, έχει ρομπότ που σχεδίασε και κατασκεύασε ομάδα του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ.
Πρόκειται για την εξέλιξη προηγούμενου ρομπότ που είχε δημιουργηθεί από την ίδια ομάδα, στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου PANDORA. Στο νέο δημιούργημα βελτιώθηκε ο τρόπος κίνησης του οχήματος και ενσωματώθηκαν νέοι αισθητήρες για την ακριβέστερη αντίληψη του χώρου.
«Το ρομπότ μπορεί να εντοπίζει με μεγαλύτερη ακρίβεια και ασφάλεια τον επιζώντα, καθώς διαθέτει αλγορίθμους τεχνητής νοημοσύνης, που του δίνουν περισσότερες και καλύτερες δυνατότητες πλοήγησης και κίνησης» δήλωσε ο υπεύθυνος καθηγητής, Λουκάς Πέτρου.
Πρόσθεσε δε ότι στο ρομπότ τοποθετήθηκαν ειδικοί αισθητήρες, που ανιχνεύουν ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα, θερμοκρασία, ήχους, ενώ αναγνωρίζουν πρόσωπα και κινήσεις. Παράλληλα, αναπτύχθηκε σε δεύτερο ρομπότ, βραχίονας που έχει ικανότητες προσέγγισης των θυμάτων και κίνησης σε περίπλοκο περιβάλλον.
Η ομάδα PANDORA διακρίθηκε στον παγκόσμιο διαγωνισμό Robocup Rescue 2009 που έγινε στο Γκρατς της Αυστρίας το καλοκαίρι. (www.athina984.gr)

mobilenews

Η Intel μπαίνει στα σπίτια και μέσα απο τη τηλεόραση


Η Intel ανακοίνωσε χτες το chip με την κωδική ονομασία Sodaville, το οποίο προορίζεται για να τρέχει Web και video εφαρμογές σε τηλεοράσεις.

Το Sodaville chip θα στηρίζεται στην αρχιτεκτονική Atom και θα διαθέτει την επεξεργαστική ισχύ αλλά και τα audio-video components για να μπορέσει να τρέχει 3-D graphics και 1080p high-definition video. Ο CE4100 επεξεργαστής μπορεί να τρέξει στα 1.2GHz και περιλαμβάνει επεξεργαστή εικόνας, γραφικών καθώς και video display controller. Η αρχιτεκτονική κατασκευής, που ονομάζεται System On Chip (SOC), παρέχει τη δυνατότητα αποκωδικοποίησης δύο 1080p video streams.

Η SOC υποστηρίζει video formats όπως το MPEG-4 και video gaming μέσα απο την υποστήριξη του προτυπου OpenGL ES 2.0. Επιπλέον, η Intel συνεργάζεται ήδη με την Adobe ώστε επεξεργαστής της να υποστηρίζει Adobe Flash Player 10. Αυτό θα κάνει δυνατή την αναπαραγωγή διαδικτυακού βίντεο περιεχομένου όπως αυτό που προσφέρει το YouTube, μέσα απο τις οικιακές τηλεοράσεις. Η υποστήριξη για το Adobe Flash Player 10 θα έρθει μέσα στις αρχές του επόμενου έτους.

Μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση απο στελέχη της Intel σχετικά με διαθεσιμότητα και κόστος αγοράς του CE4100.

32GB στη Sony Memory Stick PRO Duo






Η σειρά των Memory Stick PRO Duo φτάνει πλέον μέχρι τα 32GB χάρη στην κυκλοφορία ενός νέου μοντέλου υψηλής χωρητικότητας.

Το Memory Stick PRO Duo 32GB θα προσελκύσει ιδιαίτερα τους κατόχους HD βιντεοκάμερας Handycam, οι οποίοι απαιτούν μεγάλη διάρκεια και σταθερότητα στις HD εγγραφές.
Για να το εξηγήσουμε με αριθμούς, οι κάτοχοι Handycam που κάνουν λήψεις σε λειτουργία FH (1920 x 1080 Full HD) θα μπορούν πλέουν να καταγράφουν HD βίντεο για 225 λεπτά (3 ώρες και 45 λεπτά) χρησιμοποιώντας μία και μόνο κάρτα.

Οι HD Handycam δεν θα είναι οι μόνες συσκευές που θα επωφεληθούν από την χωρητικότητα και την σταθερότητα των χαρακτηριστικών εγγραφής αυτής της κάρτας μνήμης των 32GB.

Για παράδειγμα, τα τελευταία μοντέλα των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών Cyber-Shot έχουν τη δυνατότητα λήψης HD βίντεο κλιπ, τα οποία μπορούν να έχουν διάρκεια 29 λεπτών (σε λειτουργία Fine: MP4, 1280 x 720). Απολαύστε λοιπόν την δημιουργία βίντεο κλιπ με τη δική σας Cyber-shot και με το Memory Stick PRO Duo 32GB τραβήξτε περισσότερα από ποτέ.


Εξ άλλου, οι νέες Cyber-shot™ TX1 and WX1 επιτρέπουν τη λήψη συνεχόμενων ριπών φωτογραφιών HD και δημιουργούν πανοραμικά πλάνα συνδυάζοντας μια σειρά εικόνων. Με την ικανότητα αποθήκευσης 7 ωρών και 38 λεπτών HD βίντεο (1280 x 720, 30 fps,mono) ή 6.500 φωτογραφιών σε ανάλυση 12 megapixel, το λανσάρισμα του Memory Stick PRO Duo 32GB είναι σπουδαία νέα για τους κατόχους φωτογραφικών μηχανών Cyber-shot και για όποιον χειρίζεται μια HD Handycam.

Λεπτομέρειες παρέχει το Google για τα προσβεβλημένα Web sites

Οι εγγεγραμμένοι Webmasters αναμένεται να λάβουν πληροφορίες σχετικά με τον επικίνδυνο κώδικα για τη διόρθωση των πρόσφατων προβλημάτων

Σε μια κίνηση να προωθήσει το "Υγειές Web", η εταιρεία αναμένεται να στείλει στους Webmasters τμήματα του κακόβουλου κώδικα με την ελπίδα τα προσβεβλημένα Web sites να διορθωθούν ακόμα ταχύτερα.

Οι νέες πληροφορίες θα εμφανίζονται ως μέρος των Webmaster Tools του Google, μια σουίτα εργαλείων τα οποία παρέχουν δεδομένα που αφορούν σε ένα Web site, όπως η επισκεψιμότητα.

Το Google έχει ήδη αρχίσει να αποστέλλει e-mails στους administrators, εφόσον τα αυτοματοποιημένα scanners ανιχνεύσουν κακόβουλο περιεχόμενο σε ένα site. Έπειτα, οι συγκεκριμένες σελίδες θα μαρκάρονται στα αποτελέσματα αναζήτησης στο Google με μια προειδοποίηση.

Όσοι Webmasters είναι εγγεγραμμένοι στο Google, η εταιρεία θα τους αποστείλει ένα ηλεκτρονικό μήνυμα, με το οποίο θα τους ενημερώνει σχετικά με κάθε ύποπτο περιεχόμενο που έχει εντοπιστεί καθώς και μια λίστα με τις σελίδες του site που έχουν προσβληθεί. Με τον τρόπο αυτό θα μπορούν να δουν μέρος του κακόβουλου κώδικα.

Αυτά τα δείγματα – τα οποία θα έχουν τη μορφή HTML ετικετών, JavaScript ή ενσωματωμένων αρχείων Flash- είναι διαθέσιμα στο "Malware details" Labs χαρακτηριστικό των Webmaster Tools.

Αν ένα Website είναι καθαρό από απειλές, οι administrators συμβουλεύονται να στείλουν ένα e-mail στο Google.

Ύπουλο plug-in της Microsoft βάζει τον Firefox σε κίνδυνο






Ένα add-on που τοποθέτησε σιωπηλά η Microsoft, αφήνει τον Firefox εκτεθειμένο σε επιθέσεις

Ένα add-on που είχε τοποθετήσει σιωπηλά η Microsoft στον Firefox της Mozilla τον περασμένο Φεβρουάριο, αφήνει εκτεθειμένο τον browser σε κακόβουλες επιθέσεις, παραδέχτηκαν την περασμένη εβδομάδα μηχανικοί ασφαλείας της Microsoft.

Ένα από τα 13 security bulletins, που διέθεσε η Microsoft την Τρίτη, επηρεάζει όχι μόνο τον Internet Explorer αλλά και τον Firefox, εξαιτίας ενός plug-in –κατασκευασμένο από την εταιρεία- το οποίο τοποθετήθηκε στον browser της Mozilla οχτώ μήνες πριν, σαν μέρος αναβάθμισης που διατέθηκε μέσω του Windows Update.

"Παρόλο που το ψεγάδι βρίσκεται σε ένα από τα στοιχεία του IE, υπάρχει επικινδυνότητα και για τους χρήστες του Firefox" παραδέχονται μηχανικοί της Microsoft σε ένα post που αναρτήθηκε στο blog Security Research & Defense.

Οι υπεύθυνοι της Microsoft περιγράφουν την πιθανή επίθεση ως "browse-and-get-owned" ενώ το μόνο που έχουν να κάνουν οι hackers είναι να δελεάσουν τους χρήστες του Firefox σε κάποιο κακόβουλο Web site.

Πληθώρα χρηστών και ειδικών εξέφρασαν τα παράπονά τους όταν η Microsoft πραγματοποίησε εξαναγκασμένη αναβάθμιση με το .NET Framework 3.5 Service Pack1 (SP1), τον περασμένο Φεβρουάριο. Ένας από τους ανθρώπους που παραπονέθηκαν ήταν και η Susan Bradley, συνεργάτρια στο δημοφιλές newsletter, Windows Secrets.


"Το .NET Framework Assistant (το όνομα του add-on που τοποθετήθηκε στον Firefox) μπορεί να εγκατασταθεί στον Firefox χωρίς της έγκριση του χρήστη" είχε δηλώσει στις 12 Φεβρουαρίου η Bradley. "Παρόλο που η εγκατάσταση έγινε με το πρόγραμμα ανάπτυξης της Microsoft, Visual Studio, παρατήρησαν ότι το στοιχείο προστέθηκε και στον Firefox σαν μέρος του .NET Family patch".

Το γεγονός που ενόχλησε ιδιαίτερα τους χρήστες που εντόπισαν το ανεπιθύμητο add-on, ήταν ότι μετά την τοποθέτησή του, η απεγκατάσταση από τον Firefox ήταν αδύνατο να γίνει. Τα συνηθισμένα κουμπιά "Απενεργοποίηση" και "Απεγκατάσταση" στη λίστα του browser ήταν γκριζαρισμένα, σε όλες τις εκδόσεις των Windows εκτός των 7, αφήνοντας τους περισσότερους χρήστες με καμία άλλη επιλογή από το να ψάξουν στην registry των Windows. Κάτι τέτοιο μπορεί να αποβεί μοιραίο, αφού μια λάθος κίνηση θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο σύστημα.

Ποικίλες ήταν οι ιστοσελίδες που ανάρτησαν περίπλοκες οδηγίες για την απεγκατάσταση του .NET add-on από τον Firefox, συμπεριλαμβανομένης της Annoyances.org.

Η ιστοσελίδα Annoyances, προειδοποίησε τους χρήστες ότι αυτή η απειλή στον Firefox είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη. "Η συγκεκριμένη αναβάθμιση προσθέτει στον Firefox μια από τις πιο ριψοκίνδυνες τρύπες που υπάρχουν σε όλες τις εκδόσεις του Internet Explorer: τη δυνατότητα που παρέχεται στα Web sites να εγκαθιστούν εύκολα και απαρατήρητα οποιοδήποτε λογισμικό σε ένα σύστημα". Όπως υπογραμμίζει το εν λόγω site, είναι υψίστης σημασίας να απεγκατασταθεί το συγκεκριμένο add-on από τον Firefox.

Πιο συγκεκριμένα, το .NET plug-in τοποθετήθηκε σε μια τεχνολογία της Microsoft, με την ονομασία ClickOnce, η οποία επιτρέπει στις .NET εφαρμογές να εγκαθίστανται αυτόματα και να τρέχουν μέσω άλλων browsers.

Η Microsoft αντέδρασε στις επικρίσεις σχετικά με τη μέθοδο που χρησιμοποίησε για την εγκατάσταση του add-on μέσω της αναβάθμισης αλλά δεν προέβει σε απολογητικές δηλώσεις. pcworld