Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Mercedes SLS





Ίσως το έχετε διαβάσει όταν ήσασταν μικροί. Το αναρχικό παραμύθι του Richard Bach μιλά για την τόλμη τού να διαφέρεις. Η Mercedes με την SLS κάνει ακριβώς αυτό παρουσιάζοντας το πιο παραμυθένιο, ανατρεπτικό supercar της χρονιάς. Και όπως λέει ο Γιάννης Κωνσταντόπουλος οι πόρτες σε σχήμα γλάρου είναι μόνο η αφορμή.


Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ είχε πει κάτι καλό: ο πεσιμιστής βλέπει τη δυσκολία σε κάθε ευκαιρία ενώ ο αισιόδοξος βλέπει την ευκαιρία σε κάθε δυσκολία. Σε μια χρονιά τόσο ζόρικη που έφτασαν στο σημείο ακόμα και μεγάλοι κατασκευαστές να απουσιάζουν από την Έκθεση της Φρανκφούρτης μπας και σώσουν κανένα ευρώ, με μια εσχατολογία που σε πεθαίνει πριν πεθάνεις, να σου πετιέται ένα θρασύ αυτοκίνητο. Η SLS. Όχι, μην μπερδεύεσαι με την SLR που είναι μεν εξωτική και μια χαρά για να κλείνεις χρυσά deals στο Ντουμπάι αλλά, μεταξύ μας, δεν είναι και  το πιο οδηγοκεντρικό supercar στον πλανήτη. «Ες Ελ Ες».

Ή, με άλλα λόγια, το αυτοκίνητο υπερπαραγωγής «Μπεν Χουρ» που έκλεψε τα βλέμματα στo φετινό σαλόνι. Οι φήμες λένε πως ακόμα και οι «γλάστρες» με τα δωδεκάποντα που στέκονταν στα διπλανά περίπτερα σηκώθηκαν στις μύτες για να της ρίξουν μια κλεφτή ματιά. Δεν σας παρεξηγεί κανείς. Κορίτσια, συμπάσχουμε. Όχι μόνο γιατί η SLS επιβραβεύει την αισιοδοξία εν μέσω γενικού νταουνιάσματος αλλά και γιατί είναι η πιο εκθαμβωτική Mercedes των τελευταίων δεκαετιών. Και βέβαια, η πρώτη Merc στα χρονικά που έχει σασί και αμάξωμα από αλουμίνιο σε ένα ζωντανό γλυπτό.
πηγή:yupi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου