Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Λεπτομέρειες παρέχει το Google για τα προσβεβλημένα Web sites

Οι εγγεγραμμένοι Webmasters αναμένεται να λάβουν πληροφορίες σχετικά με τον επικίνδυνο κώδικα για τη διόρθωση των πρόσφατων προβλημάτων

Σε μια κίνηση να προωθήσει το "Υγειές Web", η εταιρεία αναμένεται να στείλει στους Webmasters τμήματα του κακόβουλου κώδικα με την ελπίδα τα προσβεβλημένα Web sites να διορθωθούν ακόμα ταχύτερα.

Οι νέες πληροφορίες θα εμφανίζονται ως μέρος των Webmaster Tools του Google, μια σουίτα εργαλείων τα οποία παρέχουν δεδομένα που αφορούν σε ένα Web site, όπως η επισκεψιμότητα.

Το Google έχει ήδη αρχίσει να αποστέλλει e-mails στους administrators, εφόσον τα αυτοματοποιημένα scanners ανιχνεύσουν κακόβουλο περιεχόμενο σε ένα site. Έπειτα, οι συγκεκριμένες σελίδες θα μαρκάρονται στα αποτελέσματα αναζήτησης στο Google με μια προειδοποίηση.

Όσοι Webmasters είναι εγγεγραμμένοι στο Google, η εταιρεία θα τους αποστείλει ένα ηλεκτρονικό μήνυμα, με το οποίο θα τους ενημερώνει σχετικά με κάθε ύποπτο περιεχόμενο που έχει εντοπιστεί καθώς και μια λίστα με τις σελίδες του site που έχουν προσβληθεί. Με τον τρόπο αυτό θα μπορούν να δουν μέρος του κακόβουλου κώδικα.

Αυτά τα δείγματα – τα οποία θα έχουν τη μορφή HTML ετικετών, JavaScript ή ενσωματωμένων αρχείων Flash- είναι διαθέσιμα στο "Malware details" Labs χαρακτηριστικό των Webmaster Tools.

Αν ένα Website είναι καθαρό από απειλές, οι administrators συμβουλεύονται να στείλουν ένα e-mail στο Google.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου