Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Η Intel μπαίνει στα σπίτια και μέσα απο τη τηλεόραση


Η Intel ανακοίνωσε χτες το chip με την κωδική ονομασία Sodaville, το οποίο προορίζεται για να τρέχει Web και video εφαρμογές σε τηλεοράσεις.

Το Sodaville chip θα στηρίζεται στην αρχιτεκτονική Atom και θα διαθέτει την επεξεργαστική ισχύ αλλά και τα audio-video components για να μπορέσει να τρέχει 3-D graphics και 1080p high-definition video. Ο CE4100 επεξεργαστής μπορεί να τρέξει στα 1.2GHz και περιλαμβάνει επεξεργαστή εικόνας, γραφικών καθώς και video display controller. Η αρχιτεκτονική κατασκευής, που ονομάζεται System On Chip (SOC), παρέχει τη δυνατότητα αποκωδικοποίησης δύο 1080p video streams.

Η SOC υποστηρίζει video formats όπως το MPEG-4 και video gaming μέσα απο την υποστήριξη του προτυπου OpenGL ES 2.0. Επιπλέον, η Intel συνεργάζεται ήδη με την Adobe ώστε επεξεργαστής της να υποστηρίζει Adobe Flash Player 10. Αυτό θα κάνει δυνατή την αναπαραγωγή διαδικτυακού βίντεο περιεχομένου όπως αυτό που προσφέρει το YouTube, μέσα απο τις οικιακές τηλεοράσεις. Η υποστήριξη για το Adobe Flash Player 10 θα έρθει μέσα στις αρχές του επόμενου έτους.

Μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση απο στελέχη της Intel σχετικά με διαθεσιμότητα και κόστος αγοράς του CE4100.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου