Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Δωρεάν ασύρματο Ιnternet στο λιμάνι των Χανίων



Tη δυνατότητα να σερφάρουν με ασύρματη σύνδεση ελεύθερα και δωρεάν στο διαδίκτυο έχουν από σήμερα οι επιχειρηματίες αλλά και οι επισκέπτες του ενετικού λιμένα των Χανίων.

Η κάλυψη αφορά στη ζώνη από το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης έως και το Νεώριο του Μόρο και σε αυτή την ακτίνα οι χρήστες του διαδικτύου μπορούν να σερφάρουν απολαμβάνοντας γρήγορο και ασφαλές ίντερνετ (καθώς από τους αρμόδιους υπάρχει η πρόβλεψη για απαγόρευση πρόσβασης σε ροζ σελίδες).

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του δημοτικού λιμενικού ταμείου Άρη Παπαδογιάννη, η συγκεκριμένη υπηρεσία, που παρέχεται δωρεάν σε όλους τους πολίτες, θα συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση της παλιάς πόλης καθώς πολλοί είναι οι επισκέπτες που ζητούν να κάνουν χρήση των υπηρεσιών του ίντερνετ.

«Στόχος μας είναι η εξυπηρέτηση των δημοτών και των επισκεπτών και πιστεύουμε ότι μαζί με τα άλλα ασύρματα δίκτυα που θα λειτουργήσουν στις πλατείες 1866, Δικαστηρίων και Δημοτικής Αγοράς, αλλά και στον Δημοτικό Κήπο, θα καλύψουμε σημαντικά την ανάγκη για ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο», τόνισε.

Στο μεταξύ, πλήθος πληροφοριών για την πόλη, το ενετικό λιμάνι και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο μπορούν να αντλήσουν οι επισκέπτες της νέας διαδικτυακής πύλης www.dlth.gr που «έστησε» το δημοτικό λιμενικό ταμείο.

Τα κείμενα της δικτυακής πύλης είναι στα ελληνικά και τα αγγλικά.

Η παροχή ενημέρωσης για τη δράση και τις υπηρεσίες του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, η παροχή ενημέρωσης προς τους ιδιοκτήτες σκαφών, η προβολή επιχειρήσεων προς τους ιδιοκτήτες σκαφών και η παροχή τουριστικών πληροφοριών προς τους επισκέπτες της πόλης είναι οι βασικοί στόχοι της προσπάθειας.

Μεταξύ άλλων, ο επισκέπτης του πόρταλ μπορεί να δει στατιστικά στοιχεία για την επισκεψιμότητα των σκαφών στο ενετικό λιμάνι, αλλά και να ενημερωθεί για τα έργα και τις μελέτες που έχουν ολοκληρωθεί ή είναι σε εξέλιξη..

Ειδικά για τους ναυτιλλομένους δίνονται πληροφορίες για την υποδοχή σκαφών αναψυχής, τους χώρους ελλιμενισμού, τον τιμοκατάλογο υπηρεσιών, τα σημεία προμήθειας υλικών επισκευών και τα σημεία τροφοδοσίας σκαφών.

Επίσης, προτείνονται, σε μίλια, ναυτικοί προορισμοί στον Νομό και παρουσιάζονται τα στοιχεία επικοινωνίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ακόμα μπορεί ο επισκέπτης να βρει χάρτες της πόλης, αλλά και πλήθος πληροφοριών για την ιστορία και τα αξιοθέατα και αρχαία μνημεία των Χανίων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ακόμα ο κατάλογος επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο εποπτείας του λιμενικού ταμείου, ο οποίος περιλαμβάνει πληροφορίες κατά κατηγορία σχετικά με τη διαμονή, την εστίαση, την ψυχαγωγία, τα εμπορικά καταστήματα και τις υπηρεσίες.

Ακόμα, υπάρχουν χρήσιμες πληροφορίες και τηλέφωνα (γενικές πληροφορίες, δρομολόγια πλοίων - αεροπλάνων, συγκοινωνίες, χώρους στάθμευσης, διανυκτερεύοντα φαρμακεία και βενζινάδικα), όπως και η δυνατότητα να έχει κανείς ζωντανή εικόνα από το ενετικό λιμάνι μέσω webcam, η οποία δίνει μια πανοραμική άποψη της περιοχής.πηγή:νεςσ 24/7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου