Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Autostadt, ο παράδεισος των αυτοκινήτων βρίσκεται στην Γερμανία




Το Autostadt στο Wolfsburg (Γερμανία), είναι ένα εντυπωσιακό θεματικό πάρκο ιδιοκτησίας του Volkswagen Group που προσκαλεί τους επισκέπτες του να ταξιδέψουν στον κόσμο της αυτοκίνησης. Συγκλονιστική αρχιτεκτονική και σχεδίαση σε 400 στρέμματα ‘κυλιόμενων’ λόφων και λιμνών προσφέρουν έναν παράδεισο των αυτοκινήτων!!


Οι 2 γιγαντιαίοι πύργοι με αυτοκίνητα έχουν μηχανήματα αυτόματης πώλησης: Κάθε νέο αυτοκίνητο που έρχεται από το εργοστάσιο,  μεταφέρεται από ρομπότ σε μια κενή υποδοχή αποθήκευσης σε έναν από τους πύργους. Όταν ένας πελάτης διαλέξει το αυτοκίνητο που επιθυμεί για να αγοράσει , το ίδιο ρομποτικό σύστημα  μεταφέρει το όχημα όπως στην δεύτερη εικόνα , και το  φέρνει κάτω στο εδάφος, στην συνέχεια το μεταφέρει  στο επόμενο κτίριο. Κάθε πύργος χωράει έως και 400 αυτοκίνητα έχει  20 επίπεδα και μπορεί να μεταφέρει  ένα αυτοκίνητο κάθε 45 δευτερόλεπτα κατά τις ώρες αιχμής.

Η σελίδα Google για παναθηναικούς!!!


Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ πάλι πρωτοπορεί!!
Το pao-google.com είναι μια συλλογική προσπάθεια φίλων του παναθηναϊκού ώστε η αγαπημένη σας μηχανή αναζήτησης να φοράει πλέον τα χρώματα της ΠΑΝΑΘΑΣ. Δεν έχει καμία διάφορα απο το κλασικό google, παρά μόνο στην εμφάνιση. Κάντε το λοιπόν αρχική σας σελίδα και διαδωστε το όσο μπορείτε πιο πολύ. Έτσι για σκάνε και οι άλλοι.....

http://pao-google.com/

Sony Ericsson Vivaz



Το φημολογούμενο νέο high-end μοντέλο της Sony Ericsson υπό την ονομασία Kurara, παρουσιάστηκε επίσημα κατά λάθος και τελικά φέρει την ονομασία Vivaz. Η Σουηδική εταιρεία κρατούσε το νέο μοντέλο ως επτασφράγιστο μυστικό, ωστόσο κατά λάθος η ίδια το ανακοίνωσε στο κοινό.
Για να πάρετε μία γεύση του νέου smartphone, μπορείτε να δείτε τις εικόνες που ακολουθούν. Όσο για τα χαρακτηριστικά του… 8,1 MP κάμερα με autofocus και image stabilization, face detection, 720p video capture, ραδιόφωνο, AGPS, WiFi, TV-out (σε ανάλυση VGA), οθόνη αφής 3,2 ιντσών. Το καλύτερο από όλα το αφήσαμε για το τέλος. Το κινητό τρέχει λειτουργικό σύστημα S60 5th Edition. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να εγκαταστήσετε σχεδόν όλες τις εφαρμογές που υπάρχουν για S60V5 κινητά!
Η συσκευή θα είναι διαθέσιμη σε 4 χρώματα: silver (και μάλιστα moon), black (και μάλιστα cosmic), μπλε (και μάλιστα galaxy) και ruby (και μάλιστα venus)!
newsfilter.gr






Εκτόξευση στο διάστημα με κανόνι !!!



Ένα από τα πλέον διάσημα έργα επιστημονικής φαντασίας, το «Από τη Γη στη Σελήνη» του Ιουλίου Βερν, έχει τους χαρακτήρες του να μεταβαίνουν στη Σελήνη μέσα σε μία οβίδα η οποία εκτοξεύεται από ένα τεράστιο κανόνι. Ο Τζων Χάντερ δεν έχει τόσο μεγάλες φιλοδοξίες- του αρκεί να θέσει τα «βλήματα» σε τροχιά γύρω από τη Γη.
Το σχέδιο του εν λόγω εφευρέτη περιλαμβάνει την κατασκευή ενός κανονιού μήκους περίπου 1.200 μέτρων, και ο Χάντερ εργάζεται στο συγκεκριμένο project από το 1992, όταν (όντας φυσικός στο Lawrence Livermore National Laboratory) συμμετείχε σε ένα πείραμα το οποίο είχε να κάνει με τη χρήση ενός πυροβόλου 140 μέτρων για δοκιμαστικές εκτοξεύσεις υπερηχητικών κινητήρων- το κανόνι εκείνο χρησιμοποιούσε πεπιεσμένο αέριο υδρογόνο, το οποίο απελευθερωνόταν και ωθούσε το βλήμα.
Λόγω της σχετικής αναξιοπιστίας του προαναφερθέντος συστήματος (το οποίο χρησιμοποιεί πιστόνια), η εταιρεία του Χάντερ, Quicklaunch, αντικατέστησε τα πιστόνια με μία μηχανή εσωτερικής καύσης, η οποία καίει φυσικό αέριο. Η αρχή, ωστόσο, είναι η ίδια: θέρμανση του αερίου υδρογόνου, με αποτέλεσμα τη δημιουργία αρκετής πίεσης για την εκτόξευση ενός βλήματος ενός τόνου στον ουρανό σε ταχύτητα που αγγίζει τα 13.000 μίλια ανά ώρα.
Ο Χάντερ θέλει να τοποθετήσει ένα τέτοιο κανόνι κοντά σε μία θαλάσσια έκταση στον ισημερινό της Γης, όπου η περιστροφή του πλανήτη προσθέτει στη συνολική ισχύ εκτόξευσης. Από τη στιγμή το μεγαλύτερο τμήμα του θα βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια (θα κρατιέται σταθερό χάρη σε ένα σύστημα έρματος παρεμφερές με αυτό το οποίο χρησιμοποιούν τα υποβρύχια), η σκόπευσή του θα μπορεί να αλλάξει, για να εξυπηρετήσει τους εκάστοτε σκοπούς των χειριστών του.
Ο Χάντερ (ο οποίος σύντομα θα δοκιμάσει ένα πειραματικό μοντέλο μήκους 30 μέτρων) ισχυρίζεται ότι η κατασκευή του ολοκληρωμένου συστήματος θα κοστίσει 500 εκατομμύρια δολάρια, αλλά θα επιφέρει δραματικές μειώσεις στο κόστος της αποστολής σκαφών στο διάστημα- μη επανδρωμένων, ωστόσο, καθώς οι επιταχύνσεις ( της τάξεως των 5.000 G) θα απέβαιναν θανατηφόρες σε έναν άνθρωπο.
www.kathimerini.gr

Δεκέμβριος 2009, ο καλύτερος μήνας στην ιστορία της βιομηχανίας του gaming




Η βιομηχανία gaming ανακοίνωσε ότι το Δεκέμβριο είχε πωλήσεις της τάξης των 5,53 δισ. δολαρίων, ποσό που σημαίνει αύξηση κατά 4% από το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών αγοράς NPD.
Ιδιαίτερα ισχυρές παρουσιάστηκαν οι πωλήσεις hardware με αύξηση 16%, ακολουθούμενες από τις πωλήσεις αξεσουάρ με αύξηση 15%. Ωστόσο, οι πωλήσεις software ήταν μειωμένες κατά 7% σε σύγκριση με την περσινή περίοδο.
Το Nintendo Wii πούλησε 3,81 εκατομμύρια μονάδες, δηλαδή πάνω από τρεις φορές περισσότερες απ' ό,τι το Νοέμβριο. Το Sony PlaySation 3 πούλησε 1,36 εκατομμύρια μονάδες, σχεδόν διπλάσιες απ' ό,τι τον προηγούμενο μήνα, και το Microsoft Xbox 360, 1,31 εκατομμύρια μονάδες, ενώ ένα μήνα πριν είχε πουλήσει 203.100 μονάδες.
Ο Δεκέμβριος 2009 ήταν ο καλύτερος μήνας στην ιστορία των παιχνιδομηχανών γενικότερα, αλλά θα πρέπει να λάβουμε υπ' όψη ότι στο σύνολο της χρονιάς οι πωλήσεις της βιομηχανίας παιχνιδιών συνολικά ήταν μειωμένες κατά 8% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
πηγή: myplaisio.gr