Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Μπορούμε να δούμε από την γή αστροναύτες στο διάστημα??





Με ένα αρκετά μεγάλο τηλεσκόπιο και με λίγη τύχη, ένας ερασιτέχνης αστρολόγος  μπορεί να κοιτάξει στον ουρανό  και να δεί ανθρώπους αστροναύτες  στον διαστημικό σταθμό.
Και να η  απόδειξη. Στις 21 Μαρτίου 2009, ο αστροναύτης Joe Acaba περπάτησε στο διάστημα καθώς εργάζονταν στον διαστημικό σταθμό . Κάτω στη γη, ο Ralf Vandebergh ήταν στην πίσω αυλή του, και παρακολουθολυσε με το 10 ιντσών τηλεσκόπιο του τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, καθώς περνούσε  πάνω από την Ευρώπη.
Στην  αναθεώρηση των φωτογραφιών που τράβηξε, είδε μερικά φωτεινά εικονοστοιχεία να εμφανίζονται  ακριβώς την ίδια στιγμή και στην ίδια τοποθεσία  όπου γινόταν η εργασία. Με άλλα λόγια, κοιτούσε  έναν αστροναύτη!

Δημοσίευσε  αυτό το νέο βίντεο των εικόνων του στο YouTube νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.Δείτε το βίντεο..


πηγή:
wired


BMW Lovos concept




 Το BMW Lovos concept είναι ακόμη μια σχεδιαστική πρόταση για το πως θα μοιάζουν τα αυτοκίνητα του μέλλοντος. Το πρωτότυπο σχεδιάστηκε από ένα 24χρονο Γερμανό που ακούει στο όνομα Anne Forschner και σπουδάζει στο πανεπιστήμιο του Pforzheim στην Γερμανία. Εξωτερικά το αυτοκίνητο καλύπτεται από 260 κομμάτια τα οποία καλύπτονται με φωτοβολταϊκά στοιχεία. Τα κομμάτια αυτά “ακολουθούν” τον ήλιο για να φορτίσουν την μπαταρία του αυτοκινήτου ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν αερόφρενο. Περισσότερες λεπτομέρειες για το ιδιόμορφο πρωτότυπο μπορείτε να βρείτε στις φωτογραφίες και στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.

Mitsubishi Laser 3D TV



Η Μitsubishi δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο τρόπο στο να προωθήσει την τεχνολογία Laser που έχει αναπτύξει, από εκείνον της τρισδιάστατης τηλεόρασης, προβάλλοντας όχι μόνο υψηλή τεχνολογία αλλά και εξαιρετικά προσιτό κόστος...
Και μπορεί βέβαια με ένα πρόχειρο υπολογισμό με την παραπάνω εξίσωση οι 40 ίντσες να στοιχίζουν υπερβολικά, οι 100 όμως είναι τσάμπα, λαμβανομένου υπόψη ότι η αύξηση των ιντσών αυξάνει και λογαριθμικό την τιμή.

Και για τόσες ίντσες κάνει λόγο η Μitsubishi… 100 ίντσες τεχνολογίας ‘Laser TV’ και με τρισδιάστατη εικόνα με κόστος περίπου 10.000 ευρώ.
H πρωτότυπη Laser τηλεόραση έδειξε τις ικανότητες της σε ένα 'κλειστό' event της Mitsubishi και οι εντυπώσεις υπήρξαν  θετικές.

Η τηλεόραση θα κατασκευάζεται για το λόγο αυτό στην Κίνα και το πρώτο της δείγμα θα βγει στην αγορά τον Μάιο, ενώ η παραγωγή θα λάβει Full ρυθμούς τα Χριστούγεννα του 2010.

Θυμίζουμε ότι η τεχνολογία Laser, χρησιμοποιεί τρεις ακτίνες Laser (κόκκινη, πράσινη και μπλε) για να δημιουργηθεί η εικόνα και σύμφωνα με την Mitsubishi το χρωματικό εύρος υπερκαλύπτει κατά 200% το NTSC στάνταρτ.
fullhd

Xtreamer 2,5'' Wireless - Από την Αγγλία με αγάπη!




Από την Αγγλία με αγάπη! Το media player της Xtreamer παίζει τα πάντα, συνδέεται ενσύρματα και ασύρματα, υποστηρίζει ελληνικά και τιμάται σε επίπεδα προσφοράς.
Με περιορισμένες διαστάσεις και εύκολο τρόπο φόρτωσης του δίσκου 2,5’’ Sata που μπορεί να δεχτεί, το media player της Xtreamer υποστηρίζει Eλληνικούς χαρακτήρες στο menu του και συνοδεύεται από USB Adaptor για ασύρματη σύνδεση μέσω WiFi και μάλιστα βάσει του 802.11n.

Παρέχει θύρες HDMI v1.3a (1080p), CVBS, αναλογική και οπτική έξοδο ήχου, θύρες USB (slave) και 2xUSB (host) όπως και Ethernet.

Σχετικά με την συμβατότητα του παίζει αρχεία Mpeg1/2/4, Vob, Avi, Asf, Wmv, Μatroska (H.264), Mov & Flv στην εικόνα, AAC, M4A, MPEG, WAV, WMA, FLAC & OGG στον ήχο, ‘αναγνωρίζειτα DTS, Dolby Digital, DTS-HD, Dolby Digital True & Dolby Digital Plus, προβάλλει φωτογραφίες JPEG, BMP, PNG & GIF και υποστηρίζει υπότιτλους SRT, SMI, SUB, SSA & IDX.

Επίσης μέσω δικτύου παρέχει πρόσβαση σε οn line υπηρεσίες όπως οι YoutTube, Picasa & Yahoo και τιμάται στα Multirama στα 139 ευρώ χωρίς δίσκο.
fullhd.gr

Η Google εξελίσσεται με την Goggles



Αναμφισβήτητα, η Google είναι η επικρατέστερη μηχανή αναζήτησης και όλες οι άλλες μηχανές προσπαθούν να «κλέψουν» λίγη από τη δόξα της. Αυτή η θέση όμως που κρατά εδώ και πολλά χρόνια η Google έχει και ένα κακό: Πρέπει συνεχώς να εξελίσσεται για να συνεχίσει να την κρατά.
Αυτό λοιπόν το πέτυχε η Google με την υπηρεσία Goggles που μπορεί να μας βοηθήσει να βρούμε ό,τι πληροφορίες θέλουμε, μέσω φωτογραφιών που θα «ανεβάζουμε» στη μηχανή αναζήτησης.
Επί παραδείγματι, έστω ότι βρισκόμαστε σε ένα μουσείο μιας χώρας που επισκεφτήκαμε για πρώτη φορά, και βρίσκεται μπροστά μας ένα μνημείο που μας έχει κεντρίσει την προσοχή αλλά θέλουμε να μάθουμε κι άλλα. Το φωτογραφίζουμε, «ανεβάζουμε» τη φωτογραφία στη μηχανή αναζήτησης και η υπηρεσία Goggles θα βρει οτιδήποτε σχετίζεται με αυτό που ψάχνουμε.
Πρόκειται για μια πραγματική εφεύρεση που θα αλλάξει πολύ τη σχέση μας με το διαδίκτυο γενικότερα, αλλά και με την Google ειδικότερα.
Απολαύστε παρακάτω ένα δείγμα λειτουργίας της νέας υπηρεσίας.
mobile-news.gr

Δείτε το ταξίδι της ολυμπιακής φλόγας....

Δείτε το ταξίδι της ολυμπιακής φλόγας για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Βανκούβερ το 2010.
Δείτε τις φωτογραφίες εδώ : http://www.boston.com/bigpicture/2009/12/olympic_torch_relay_heads_to_v.html