Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Next Step is… 4D, 5D... or 6D




Αρκετά με το 3D... πάμε για άλλα κόλπα!

To βαρεθήκαμε το 3D. Το επόμενο βήμα είναι το 4D, το 5D… το 8D και βάλλε! Και όπως είναι φυσικό η πρώτη ταινία που θα προβληθεί σε τέσσερις «διαστάσεις» θα είναι το Avatar!
Δεν πρόκειται για λογοπαίγνιο, ούτε για παρωδία... για κωμωδία φέρνει.
Δεν προλάβαμε καλά καλά να μάθουμε στο 3D και στην Κορέα ετοιμάζονται για το 4D, ή αλλιώς την πολυδιάστατη αίσθηση θέασης.
Bέβαια να ξεκαθαρίσουμε ότι η εικόνα 4D, σημαίνει ότι στις τρεις διαστάσεις της εικόνας προστίθεται και αυτή των αισθήσεων.
Η ιδέα δεν είναι κανούργια αλλά παλιά. Μόνο που τώρα θα συνδυαστεί με την τρισδιάστατη εικόνα.
Η νέα λοιπόν πολυδιάστατη τεχνολογία θα συνδυάζει εικόνα 3D και εκτοξευτήρες νερού και ατμού σε κάθε θέση, γεννήτριες οσμών και συστήματα δόνησης που θα μεταφέρουν τον θεατή σε μία ακόμα πιο θεαματική εμπειρία.
Ο θεατής θα βλέπει εικόνα τριών διαστάσεων, θα μυρίζει για παράδειγμα το μπαρούτι μίας έκρηξης, η θέση του θα δονείται σε μία σκηνή δράσης, ενώ ειδικοί πίδακες θα εξομοιώνουν βροχή, κίνηση σε μεγάλη ταχύτητα ή ακόμα και μεταβολές στην θερμοκρασία.
πηγή:fullhd

Motorola DEVOUR


Η Motorola επιβεβαίωσε την ύπαρξη του νέου της κινητού Android με την ονομασία Devour. Έως τώρα υπήρχαν μόνο φήμες γι' αυτό το κινητό, το οποίο ήταν γνωστό και ως Calgary.

Το Motorola Devour διαθέτει ένα πλευρικά συρόμενο πληκτρολόγιο και μια οθόνη αφής. Οπτικά θυμίζει το μοντέλο Milestone που κυκλοφόρησε στην ευρωπαϊκή αγορά πριν λίγο καιρό. Ωστόσο το Devour δεν είναι εξοπλισμένο με την έκδοση 2.0 του Android ούτε με την έκδοση 2.1, που διαθέτει το Nexus One της Google.

Έτσι το νέο κινητό βασίζεται στην έκδοση 1.6 του Android, πάνω στο οποίο "κουμπώνει" η αναπτυγμένη από την Motorola επιφάνεια εργασίας Motoblur.

Εκτός αυτού έχει μειωθεί το μέγεθος της οθόνης από τις 3,7" στις 3,1", και η ανάλυση της κάμερας από τα 5 στα 3,2MPixels. Στον υπόλοιπο εξοπλισμό περιλαμβάνονται τα WLAN, UMTS, GPS, Bluetooth A2DP και η δυνατότητα διεύρυνσης της μνήμης στα 32GB με κάρτες μνήμης microSD.

Το μέγεθος του ανέρχεται στα 115,5x61x15mm, ενώ το βάρος του στα 180 γραμμάρια.

Η περικομμένη και φθηνότερη έκδοση του ...Milestone, αναμένεται να διατεθεί σύντομα στην αμερικανική αγορά από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Verizon. Παραμένει ακόμα άγνωστη η τιμή του όπως και το πότε θα το δούμε στη χώρα μας.
πηγή:pcnea

Διαφήμιση από την Μέγκαν Φοξ


 Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο το νέο κινητό!!
Motorola DEVOUR with MOTOBLUR - Motorola USA

Μπαταρίες λιθίου-ιόντων που κρατούν έως και… 20 χρόνια

Ιαπωνική εταιρεία βρίσκεται κοντά σε μία τεχνική που μπορεί ν' αυξήσει σημαντικά τη ζωή των μπαταριών λιθίου-ιόντων, για να διαρκούν έως και 20 χρόνια!
Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη μελέτη, η νέα τεχνική θα συμβάλει στη δημιουργία μπαταριών αυτής της μορφής που θα μπορούν να ολοκληρώσουν έως και 10 χιλιάδες πλήρεις φορτίσεις (10 φορές περισσότερες απ' τις σημερινές). Το σίγουρο είναι πως το παραπάνω επίτευγμα θα ενθουσιάσει πάνω απ' όλα τους χρήστες notebooks.

Αν εφαρμοστεί σωστά η νέα αυτή τεχνική, η διάρκεια ζωής της μέσης μπαταρίας ιόντων-λιθίου θα 'ναι αρκετά μεγαλύτερη κι ο χρήστης δεν θα χρειάζεται να προμηθεύεται συνεχώς νέες πηγές ενέργειας. Αναμένουμε περισσότερες εξελίξεις στο θέμα μέσα στα επόμενα χρόνια, για να δούμε αν και κατά πόσο τα παραπάνω θα έχουν άμεση εφαρμογή.
πηγή: mobile-news

Philips BDP2500 Το Blu-ray player των 99 ευρώ



Όλοι ξέραμε ότι η Philips είχε ετοιμάσει τρία μοντέλα για το 2009-2010, τώρα μαθαίνουμε όμως ότι υπάρχει και ένα τέταρτο μοντέλο. Το BDP2500, όπως λέει και ο κωδικός του, είναι ο Βενιαμίν της σειράς και κοστίζει περίπου 100 ευρώ.
Σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του το BDP2500 δεν είναι κανένα τυχαίο player. Έχει έξοδο 1080/24p, παίζει DivX Ultra και αναβαθμίζει το DVD στα 1080p.
Eπιπλέον έχει τρόπο να μετατοπίζει τους υπότιτλους σε οθόνες 16:9 κα 21:9, αλλά δεν έχει σύνδεση με το Internet.
Δεν είναι δηλαδή BD-Live (Profile 2.0) παρά μόνο Bonus View.
Το μοντέλο BDP2500 πιστεύουμε ότι θα βγει στην αγορά στα 99 ευρώ, αφού για το λόγο αυτό το έφτιαξε η Philips. Να χτυπήσει δηλαδή από πολύ χαμηλά την αγορά!

πηγή:fullhd.gr

Επί ποδός Amazon και Google


Οι Amazon και Google ετοιμάζουν τις δικές τους απαντήσεις στο νέο προϊόν της εταιρείας του Στιβ Τζομπς. H Amazon απ' την πλευρά της δείχνει ν' αντιμετωπίζει με επιφύλαξη την Apple, καθώς βλέπει ν' απειλείται η κυριαρχία της στην αγορά του ηλεκτρονικού βιβλίου, όπου η ίδια κατέχει το 60%.
Η Google απ' την πλευρά της έχει ήδη κυκλοφορήσει το Nexus One που αντιτίθεται σ' ένα άλλο προϊόν της Apple, το iPhone, και είναι εμφανές ότι οι δύο πλευρές στο μέλλον θα συγκρουστούν ακόμη πιο ισχυρά. Σύμφωνα με φήμες, η γνωστή αμερικανική εταιρεία αναμένεται να δώσει το νέο Chrome λειτουργικό της και σ' ένα νέο tablet PC.
Άναψαν τα αίματα, λοιπόν!...
πηγή:mobile-news

Τop 25 beautiful luxury things

Η παραπάνω φωτογραφία απεικονίζει το πιο ακριβό ποντίκι για υπολογιστή στον κόσμο καθώς αποτελείται από18 καράτια  λευκού χρυσού και  περιβάλλεται από 59 λαμπρά κομμένα διαμάντια.Το ποντίκι έρχεται σε δύο μοναδικά σχέδια, το ένα με το «σχέδιο λουλουδιού» και το άλλο με «διάσπαρτα διαμάντια." Λειτουργεί με Mac ή PC. Κοστίζει 24.180 δολάρια. Αυτό βρίσκεται στην θέση 25 της λίστας.Διαβάστε εδώ ολόκληρη την λίστα για να μάθετε τι βρίσκεται στην πρώτη θέση

12 εναλλακτικοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε ένα χαλασμένο laptop

δείτε εδώ http://www.amusingplanet.com/2010/01/12-alternative-uses-for-broken-laptop.html

Μέρη που επιβάλλεται να επισκεφθείται!!

Δείτε περισσότερα μέρη εδώ: http://beautifulplacestovisit.com/

Σούπερ αστρικό μαιευτήριο

ΛΟΝΔΙΝΟ : Το Νότιο Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο (ΕSΟ) έδωσε στη δημοσιότητα τις πλέον λεπτομερείς και εντυπωσιακές φωτογραφίες από το νεφέλωμα ΝGC 3603. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής άστρων και μάλιστα εκεί δημιουργήθηκε το μεγαλύτερο σε μέγεθος άστρο του γαλαξία μας.

Το νεφέλωμα βρίσκεται σε απόσταση 22.000 ετών φωτός από εμάς (είναι το κοντινότερο κοσμικό εργοστάσιο) και γι΄ αυτό οι επιστήμονες έχουν στρέψει επάνω του τα τηλεσκόπια μελετώντας τις διεργασίες γέννησης των άστρων. Η πλειονότητα των άστρων του νεφελώματος είναι μεγέθους παρόμοιου με εκείνο του Ηλίου. Ανάμεσά τους υπάρχουν όμως και πολλά γιγαντιαία, ορισμένα εκ των οποίων βρίσκονται στην τελική φάση της αυτοκαταστροφής τους, που θα γίνει σε μια έκρηξη σουπερνόβα. Το μεγαλύτερο εξ αυτών είναι το Wolf-Rayet Α1 που ανήκει σε ένα σμήνος μεγάλων άστρων και έχει μέγεθος 120 φορές μεγαλύτερο από αυτό του Ηλίου.
πηγή:tovima

Εξωτερικοί σκληροί δίσκοι αποκλειστικά για το PlayStation3

Κυκλοφόρησαν στην Ιαπωνία οι πρώτοι εξωτερικοί σκληροί δίσκοι για το PlayStation3 με τις ευλογίες της Sony. Οι εξωτερικοί σκληροί έχουν χωρητικότητα 500GB και διαφέρουν στο ότι το μοντέλο HD-AV500U2 έχει επιπλέον οθόνη LED, ενώ το μοντέλο HD-CL500U2 όχι. Και τα δύο μοντέλα κυκλοφορούν από την εταιρεία Buffalo και είναι συμβατά μόνο με το PS3 και καμία άλλη συσκευή.

πηγή:techblog




Κινέζικο κινητό με ενσωματωμένο αναπτήρα!

Τελικά φαίνεται ότι πλησιάζουμε πολύ κοντά στο να παρουσιαστεί κινητό που να ψήνει καφέ! Οι Κινέζοι έχουν τρελαθεί και παρουσίασαν αυτό το μοντέλο με ενσωματωμένο αναπτήρα για να ανάβεται το τσιγάρο σας! Το κινητό μπορεί να δεχθεί δύο κάρτες SIM, έχει οθόνη αφής 2,5 ιντσών και κάμερα 1,3 Megapixel. Τώρα πριν φύγετε από το σπίτι σας εκτός από την μπαταρία θα πρέπει να κοιτάτε και τη στάθμη του υγραερίου!

πηγή:techblog