Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Μην ξεχάσετε αυτές τις γιορτές να πείτε χρόνια πολλά στον μικρό Αλέξη



Καταλήψεις και συλλαλητήρια για τον Αλέξη

 «Λουκέτο» έβαλαν οι φοιτητές σε 30 πανεπιστήμια, προσπαθώντας με αυτή την κίνηση, όπως οι ίδιοι επισημαίνουν, να διαμαρτυρηθούν για τον άδικο θάνατο του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου πριν από ένα χρόνο, και συγκεκριμένα στις 6 Δεκεμβρίου του 2008.

Μήνυμα για την επέτειο έστειλε και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στο οποίο εκφράζει την πίστη του αλλά και τις ενοχές του απέναντι στην νέα γενιά, γιατί -όπως αναφέρει- της «χρωστάμε την εξασφάλιση μιας δικαιότερης κοινωνίας». Διαβάστε περισσότερα...

Στη μνήμη του 15χρονου Αλέξη, η δολοφονία του οποίου συγκλόνισε το πανελλήνιο και πυροδότησε ταραχές και σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, έχουν διοργανωθεί μεγάλα συλλαλητήρια την Κυριακή και τη Δευτέρα.

Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου θα τελεστεί στο νεκροταφείο της Ν. Σμύρνης μνημόσυνο και στη 1 το μεσημέρι θα ακολουθήσει συλλαλητήριο στα Προπύλαια. Το ραντεβού ανανεώνεται και στις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας με μεγάλη συγκέντρωση και πορεία στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Η «καρδιά» της Γης χτυπά στην Κοπεγχάγη!


Στην πρωτεύουσα της Δανίας, αρχίζει σήμερα Δευτέρα (07/12) η Παγκόσμια Διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή του πλανήτη.

Υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, αντιπρόσωποι από 190 χώρες από όλο τον κόσμο θα επιχειρήσουν έως τις 18 Δεκεμβρίου, να καταλήξουν σε μία νέα συμφωνία μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, για την περίοδο 2012 - 2020.

Οι εργασίες της Διάσκεψης θα κορυφωθούν στις 17 Δεκεμβρίου, με τη Σύνοδο Κορυφής 65 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.

Μεταξύ αυτών, θα είναι ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Κινέζος πρωθυπουργός, Γουέν Ζιαμπάο.

Στην Σύνοδο Κορυφής θα συμμετάσχει και ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

«Βλέπει» ιστορική συμφωνία

«Είμαι πολύ αισιόδοξος. Θα υπάρξει συμφωνία και πιστεύω ότι αυτή θα υπογραφεί από όλους, γεγονός το οποίο θα είναι ιστορικό», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν.

Πολλά θα εξαρτηθούν από τη στάση που θα τηρήσουν στη Διάσκεψη οι χώρες που αποτελούν τους κυριότερους ρυπαντές και κυρίως η Κίνα και οι ΗΠΑ -πρώτη και δεύτερη χώρα- αντιστοίχως, στις εκπομπές άνθρακα (CO2), καθώς, εκτός από το ποσοστό μείωσης, παραμένει ανοικτό και το ζήτημα της οικονομικής βοήθειας που θα δοθεί στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, αναμένεται να δεσμευθεί ότι, έως το 2020, η χώρα του θα περιορίσει τις εκπομπές αερίου περίπου κατά 17%, κάτω από τα επίπεδα του 2005.

Ανάλογη δέσμευση αναμένεται από την Κίνα, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ιαπωνία, την Ινδία και τη Βραζιλία.

Σύμφωνα με μελέτες, για να παραμείνει η αύξηση της θερμοκρασίας κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου έως το τέλος του 21ου αιώνα, οι βιομηχανικές χώρες πρέπει να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 25-40% ως το 2020 και 40-60% έως το 2030.
sportfm

Χαρούμενα γενέθλεια Hubble!

Το διάσημο τηλεσκόπιο  Hubble είναι πλέον 19 ετών. Για τον εορτασμό ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από τις θαυμάσιες εικόνες που μας έχει φέρει από το 1990 ...


Οι αστροναύτες πρόκειται να επισκεφθούν το  Hubble για τελευταία φορά τον επόμενο μήνα. Σε αυτήν την φωτογραφία ο  F. Story Musgrave βρίσκεται σε έναν ρομποτικό βραχίονα στο Διαστημικό Λεωφορείο Endeavor , κατά την πρώτη αποστολή του Hubble το 1993.
Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες από αυτές που έχουν τραβηχτεί όλα αυτά τα χρόνια από το 

τηλεσκόπιο  Hubble.

2001: Μια περιστροφική μπάντα σκόνης γύρω από τον πυρήνα του 'Black Eye Galaxy' M64,, περίπου 17 εκατομμύρια έτη φωτός από τη Γη. Το εσωτερικό σκόνης κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση με αυτήν της  εξωτερικής περιφέρειας. Οι αστρονόμοι πιστεύουν M64 απορροφάται από άλλο γαλαξία.


Αυτή η σύνθετη εικόνα από το 2009, δείχνει το τεράστιο γαλαξιακό σύμπλεγμα MACS J0717. Τέσσερα χωριστά σμήνη γαλαξιών που συμμετέχουν σε μια σύγκρουση - η πρώτη φορά που  έχει καταγραφεί ένα τέτοιο φαινόμενο.


Το Hubble πήρε φωτογραφίες από όλους τους πλανήτες του ηλιακού συστήματος, εκτός από τον Ερμή και τη Γη. Σε αυτήν την εικόνα του 2003  του Ουρανού τόσο τα δαχτυλίδια όσο και τα φεγγάρια είναι ορατά.


Τρία από τα μεγαλύτερα φεγγάρια του Δία - Io, Ganymede,και Callisto - ρίχνουν την σκιά τους στο πρόσωπο του πλανήτη. Η εικόνα λήφθηκε το 2004 .


Ο Eagle Nebula (M16) καταγράφετε  από το  Hubble το 1995. Οι πυλώνες γίνονται από αέρια υδρογόνου και σκόνη. Το νεφέλωμα είναι 7.000 έτη φωτός μακριά από τη Γη.

πηγή:dailymail.co.uk

Kawasaki 1400GTR 2010....Οβασιλιάς των Tourer






Η πολυλειτουργική οθόνη περιλαμβάνει τώρα ένδειξη εξωτερικής θερμοκρασίας. Άλλες νέες λειτουργίες είναι η ένδειξη λειτουργίας Κ-ACT, η ένδειξη οικονομικής οδήγησης και το σύμβολο οικονομίας καυσίμου. Το κουμπί επιλογής λειτουργίας ”mode” στο μπροστινό μέρος του αριστερού grip (όπου υπήρχε το σινιάλο) επιτρέπει στον αναβάτη να επιλέξει την ένδειξη στα όργανα που επιθυμεί χωρίς να χρειάζεται να παίρνει το χέρι του από το grip.    (kawasaki.gr)
Διαβάστε περισσότερα και δείτε περισσότερες αναλυτικές εικόνες και video.

Ελέγχει το «βιονικό» του χέρι με τη σκέψη του


Ο Πιερπάολο Πετρουτσιέλο, 26 ετών, είχε απωλέσει το αριστερό του χέρι (από τον αγκώνα και κάτω) σε τροχαίο ατύχημα πριν από τρία χρόνια. Χάρη στην πρόοδο της ρομποτικής και της ιατρικής, ωστόσο, το χαμένο του χέρι ίσως να κάποια στιγμή να αντικατασταθεί μόνιμα από ένα ρομποτικό - το οποίο θα είναι σε θέση να ελέγχει με τις σκέψεις του, ενώ παράλληλα έχει τις κανονικές αισθήσεις που είχε και στο χαμένο του μέλος.
Κατά τη διάρκεια της πειραματικής περιόδου, η οποία διήρκεσε ένα μήνα μέσα στο 2008, ο Πετρουτσιέλο ανέφερε ότι ένιωσε σαν να είχε «ξαναφυτρώσει» το πραγματικό του χέρι- ακόμη και αν ο ρομποτικός βραχίονας δεν ήταν καν προσκολλημένος στο σώμα του.
«Είναι θέμα σκέψης και συγκέντρωσης. Όταν το σκέφτεσαι ως το πραγματικό σου χέρι/ αγκώνα, όλα γίνονται πιο εύκολα».
Αν και παρόμοια πειράματα έχουν γίνει με επιτυχία στο παρελθόν, οι επιστήμονες οι οποίο αποτέλεσαν την ομάδα που έφερε σε πέρας το εν λόγω πρόγραμμα ανέφεραν ότι πρόκειται για την πρώτη φορά που ένας ασθενής έχει καταφέρει να κάνει τόσο περίπλοκες κινήσεις με το χέρι του, χρησιμοποιώντας απλώς τη σκέψη του για να ελέγξει το βιο-μηχανικό του χέρι, το οποίο είναι άμεσα συνδεδεμένο με το νευρικό του σύστημα.
Η πρόκληση πλέον για τους επιστήμονες είναι να κάνουν αυτή τη σύνδεση να διαρκεί για χρόνια, όχι μόνο για ένα μήνα.
Όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου, η ομάδα συνέδεσε τα νεύρα στο χέρι του Πετρουτσιέλο με ηλεκτρόδια. Μετά από ένα μήνα, ο 26χρονος ήταν σε θέση να κινεί τα δάχτυλά του αυτόνομα, να κάνει γροθιά, να πιάνει αντικείμενα και γενικότερα να πραγματοποιεί μία ευρεία γκάμα κινήσεων.
«Κάποιες από τις χειρονομίες δεν μπορούν να προβληθούν, γιατί ήταν κάπως…χυδαίες» είπε χαριτολογώντας ο Πάολο Μαρία Ροσσίνι, νευρολόγος που ηγήθηκε της ομάδας, η οποία εργάζεται στο Campus Bio-Medico (Ρώμη), πανεπιστήμιο/ νοσοκομείο που ειδικεύεται στις επιστήμες υγείας.
Το όλο πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και διήρκεσε πέντε χρόνια.
«Το νιώθω σχεδόν σαν το πραγματικό μου χέρι. Μου προκαλούν ερεθίσματα, ακόμη και με βελόνες» είπε σχετικά. Το πειραματικό πρόγραμμα, ονόματι LifeHand, κατέχει πλέον τη διάκριση του μακροβιοτέρου project «βιονικού» μέλους, καθώς το διάστημα του ενός μήνα είναι το μεγαλύτερο που έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα.
Εκτιμάται πως θα χρειαστούν ακόμη δύο με τρία χρόνια πριν οι επιστήμονες καταφέρουν να επαναλάβουν το εν λόγω πείραμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
www.kathimerini.gr

Τα εύκαμπτα ηχεία είναι εδώ!


Επιστήμονες από την Ταϊβάν ανακοίνωσαν ότι μέχρι το τέλος του 2010 θα ξεκινήσει η βιομηχανική παραγωγή μιας νέας γενιάς εύκαμπτων ηχείων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο σπίτι, στο αυτοκίνητο, αλλά και για τεχνολογία εξάλειψης θορύβου σε ακουστικά.
Το όνομα των ηχείων αυτών είναι fleXpeaker. Αποτελούνται από στρώσεις χαρτιού, πολυμερούς υλικού και μετάλλου και μπορούν να καμπυλωθούν για να ταιριάξουν σε διάφορες επιφάνειες.
Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ακόμα ότι τα ηχεία fleXpeaker θα κοστίζουν φθηνότερα από αντίστοιχα με τις ίδιες επιδόσεις.

mobile-news.gr

Το Παγκόσμιο Κύπελλο σε τρεις διαστάσεις




Η Sony και η FIFA ένωσαν τις δυνάμεις τους και υπέγραψαν συμφωνία για την παροχή δικαιωμάτων προβολής των αγώνων του FIFA World Cup σε επιλεγμένα μέσα με τεχνολογία 3D.
Περίπου 25 θα είναι οι αγώνες που θα καλυφθούν με τη χρήση επαγγελματικών καμερών 3D της Sony, προβάλλοντας όλη τη δράση, τη ζωντάνια και την ένταση. Η συνταγή έχει τις καλύτερες προϋποθέσεις για να πετύχει: την τεχνολογία της Sony και πολλή μπάλα!
Οι θεατές μπορούν να απολαύσουν την τρισδιάστατη εμπειρία στις ακόλουθες τοποθεσίες:
  • Κατά τη διάρκεια του 2010 FIFA World Cup, η FIFA θα φιλοξενεί το "International FIFA Fan FestTM" που αφορά εκδηλώσεις με προβολές για το ευρύ κοινό σε 7 πόλεις ανά τον κόσμο (Βερολίνο, Λονδίνο, Πόλη του Μεξικό, Παρίσι, Ρίο ντε Τζανέιρο, Ρώμη και Σίδνεϊ). Σε ειδικούς εκθεσιακούς χώρους της Sony που θα βρίσκονται μέσα στο "Fan Fest", το κοινό θα μπορεί να απολαύσει 3D προβολές με σημαντικές στιγμές από το FIFA World Cup.
  • Αναμένοντας την επίσημη 3D προβολή, οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθήσουν προωθητικά στιγμιότυπα από το φιλμ του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε 3D σε αλυσίδες καταναλωτικών ειδών (συμπεριλαμβανομένων και των καταστημάτων Sony) οι οποίες εμπορεύονται προϊόντα Sony σε διάφορα μέρη τού κόσμου.
  • Η Sony Pictures Home Entertainment σχεδιάζει την παραγωγή και διανομή τής επίσημης 3D προβολής του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε μορφή Δίσκου Blu-ray καθώς και σε άλλα φορμά.
 mobile-news.gr

ASUS P50IJ-SO036X: To νέο business laptop με την τεχνολογία IceCool από την ASUS



Η ASUS πρόσφατα ανακοίνωσε το νέο της laptop των 15,6" που στοχεύει τους business users, το ASUS P50IJ-SO036X, που χρησιμοποιεί την τεχνολογία IceCool για να κρατάει το σημείο που ακουμπούν οι καρποί ψυχρότερο από τη θερμοκρασία του σώματος, ώστε να διασφαλίζει μια άνετη χρήση.
Περαιτέρω, το ASUS P50IJ-SO036X έχει LED-backlit οθόνη 15,6" με ανάλυση 1366 x 768 pixels, επεξεργαστή Intel Core 2 Duo T5870 στα 2.0 GHz, 2GB RAM, ενσωματωμένη κάρτα γραφικών GMA 4500M και σκληρό δίσκο 250GB.
Επιπλέον, το laptop των 2,7 κιλών έχει ένα 8x DVD writer, 3-in-1 card reader, 0.3 MP webcam, Gigabit Ethernet, WiFi, ηχεία Altec Lansing και τρέχει Windows 7 Professional 64bit, ενώ καλύπτεται από εγγύηση ενός έτους και κοστίζει 589 Ευρώ.
myplaisio.gr

Η Club 3D ετοιμάζει μια Radeon HD 5750 με παθητική ψύξη


H Club 3D, γνωστή συνεργάτης των nVIDIA και ΑMD στην κατασκευή καρτών γραφικών, ετοιμάζεται να βγάλει στην αγορά τη δεύτερή της Radeon HD 5750, σε μια έκδοση που θα είναι απόλυτα αθόρυβη χάρη στη χρήση μιας παθητικής ψύκτρας με τέσσερα χάλκινα heatpipes.
Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία λοιπόν, η κάρτα γραφικών δε διαθέτει κάποιον ανεμιστήρα για την ψύξη της, ενω κλασικά έχει τον Juniper πυρήνα των 40nm με τους 720 Stream Processors, το 128-bit memory interface, την υποστήριξη DirectX 11 και CrossFireX, καθώς και τις εξόδους dual-DVI, HDMI και DisplayPort.
Η νέα Club 3D Radeon HD 5750 δε θα έχει χαμηλομένες συχνότητες όπως άλλα "silent" μοντέλα, αφού αυτές θα είναι στα 700 MHz για τη GPU και 4600 MHz για το 1GB της GDDR5 μνήμης, ενώ θα κοστίζει περίπου 110 Ευρώ όταν βγει στις αγορές.
myplaisio.gr