Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Απολαύστε την Νέα Υόρκη και το Λας Βέγκας από ψηλά!!

Απολαύστε τις φωτογραφίες από το Boston εδώ

Έτοιμες οι προδιαγραφές για το HDMI 1.4a

Σήμερα ανακοινώθηκαν επίσημα οι προδιαγραφές για το πρωτόκολλο HDMI 1.4a το οποίο επιτρέπει στα κυριότερα format εικόνας - 1080p @ 24Hz για ταινίες και 720p @ 60Hz για παιχνίδια - να μας φέρουν 3D περιεχόμενο από την HDMI σύνδεση, καθώς και τις προδιαγραφές για την μετάδοση του 3D περιεχομένου.
Ο Steve Venuti, president της HDMI Licensing, ανέφερε πως "Κάναμε διαθέσιμες τις τελευταίες βελτιώσεις για να υποστηρίξει την αγορά η οποία χρειάζεται την εκπομπή 3D υλικού." και συνέχισε "Όταν παρουσιάσαμε το HDMI 1.4 τον Ιούνιο του 2009, αναβάλαμε την επιλογή για υποχρεωτική οδηγία για το 3D format για το υλικό, μέχρι η αγορά να αποφασίσει ποια κατεύθυνση θα πάρει. Η αγορά μίλησε και το HDMI Consurtium έδωσε άδεια ανταποκρινόμενο στις ανάγκες της αγοράς."
Πλέον είναι θέμα των κατασκευαστών να περάσουν τις δοκιμές για να πάρουν το certification, ώστε στην συνέχεια να δούμε συσκευές HDMI 1.4a στην αγορά.
t3mag.gr

Mobile Internet έως 28.8 Mbps αποκλειστικά απ' την Cosmote

Ξεκινά η εμπορική διάθεση αναβαθμισμένων υπηρεσιών ευρυζωνικού Internet με ταχύτητες για λήψη δεδομένων έως 28.8 Mbps, μέσω των προγραμμάτων 'COSMOTE Internet On The Go'.
Τα Προγράμματα 'COSMOTE Internet On The Go' αποτελούν τη δημοφιλέστερη υπηρεσία κινητής ευρυζωνικότητας στην ελληνική αγορά. Μέσω της προηγμένης τεχνολογίας HSPA + MIMO (High Speed Packet Access, Multiple Input Multiple Output), οι πελάτες της COSMOTE μπορούν ν' απολαμβάνουν ακόμη υψηλότερες ταχύτητες λήψης δεδομένων έως 28.8 Mbps κι αποστολής έως 5.8 Mbps, για εύκολη πρόσβαση στο Internet, όπου κι όποτε θέλουν, με πλούσιες σε περιεχόμενο online εφαρμογές (πλοήγηση σε ιστοσελίδες με πολυμέσα, ανταλλαγή e-mail, αποστολή και λήψη φωτογραφιών, μουσικής, βίντεο κ.λπ.).
Οι νέες ταχύτητες είναι διαθέσιμες με το αναβαθμισμένο USB Stick ZTE MF662 , το οποίο μάλιστα διατίθεται δωρεάν σε επιλεγμένα Προγράμματα 'COSMOTE Internet On The Go'.
Η COSMOTE, η πρώτη εταιρεία στην ελληνική αγορά κι ανάμεσα στις πρώτες εταιρείες στην Ευρώπη που αναβάθμισε το δίκτυό της σε ευρυζωνικές ταχύτητες δεδομένων με την τεχνολογία HSPA+, διαθέτει τις νέες ευρυζωνικές ταχύτητες σε επιλεγμένα σημεία της Αθήνας, ενώ σταδιακά θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας.
 mobile-news.gr

To YouTube ενεργοποιεί υπότιτλους στα Video του

Το YouTube ενεργοποιεί και προσθέτει υπότιτλους σε εκατομμύρια από τα βίντεό του. Για να το επιτύχει αυτό θα γίνει χρήση της τεχνολογίας αναγνώρισης φωνής που έχει χρησιμοποιήσει σε συγκεκριμένες περιπτώσεις στο παρελθόν. Έτσι οι χρήστες θα μπορούν να ενεργοποιήσουν τους υπότιτλους σε κάθε video που παρακολουθούν, πιέζοντας απλά ένα πλήκτρο.
Όμως η εταιρία δε μένει εκεί, καθώς θα επιτρέπει στους ιδιοκτήτες των video να κατεβάζουν και να επεξεργάζονται τους αυτοματοποιημένους αυτούς υπότιτλους, ώστε να διορθώνονται τα όποια λάθη έχουν γίνει από τους αλγόριθμους μετατροπής. Για την ώρα η διαδικασία εξαγωγής υπότιτλων μπορεί να γίνει μόνο για την αγγλική γλώσσα, όμως γίνονται προσπάθειες για την υποστήριξη περισσότερων γλωσσών. Βέβαια οι υπότιτλοι μπορούν να μεταφραστούν σε περισσότερες από 50 γλώσσες με τη χρήση του Google Translate, εφόσον και το YouTube ανήκει στην Google.
e-pcmag.gr

Το Bluetooth 4.0 έρχεται

Το νέο πρότυπο Bluetooth 4.0 είναι έτοιμο και σύντομα, δηλαδή στο τέταρτο τρίμηνο του έτους, περιμένουμε τις πρώτες συσκευές που το υποστηρίζουν. Σύμφωνα με την Bluetooth Special Interest Group η νέα υλοποίηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε συσκευές με χαμηλότερες δυνατότητες τροφοδοσίας, όπως για παράδειγμα ρολόγια και άλλα gadgets που έχουν πολύ μικρές μπαταρίες. Αντίστοιχα θα επηρεάζει λιγότερο την αυτονομία των τυπικών συσκευών που χρησιμοποιούν, όπως headsets κινητά τηλέφωνα ή και φορητοί υπολογιστές.
Αυτό συμβαίνει γιατί το Bluetooth 4.0 ενσωματώνει προδιαγραφές για χαμηλής ενέργειας εκπομπές δεδομένων, σε μικρές αποστάσεις πέρα από αυτές υψηλότερων ταχυτήτων που εμφανίστηκαν με το Bluetooth 3.0. Οι συσκευές με Bluetooth 4.0 θα έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν με δίκτυα Wi-Fi 802.11 προκειμένου να πραγματοποιήσουν μεταφορές σε ταχύτητες της τάξης των 25Mbps. Η συγκεκριμένη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης όμως έχει σχεδιαστεί για μικρά πακέτα δεδομένων και επομένως μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντικαθιστώντας άλλες ασύρματες τεχνολογίες που έχουν σχεδιαστεί για άλλους σκοπούς, αλλά δεν έχουν τύχει της ίδιας αναγνώρισης με το Bluetooth.
e-pcmag.gr

Η ζωή δεν είναι γήινο προνόμιο

Το καλοκαίρι του 2004 το διαστημόπλοιο «Κασίνι» (Cassini) τέθηκε επιτυχώς σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη Κρόνο και κατόπιν απελευθέρωσε την προσαρτημένη διαστημική βολίδα «Χόιχενς» (Huygens), η οποία αφού διαπέρασε την πυκνή ατμόσφαιρα του Τιτάνα (ενός από τους δορυφόρους του Κρόνου), προσεδαφίστηκε με αλεξίπτωτο στην επιφάνειά του και άρχισε να στέλνει εντυπωσιακά στοιχεία και εικόνες για τη μορφολογία και τη σύσταση του δορυφόρου.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

Ληστεία σε τουρνουά πόκερ

Τουλάχιστον τέσσερις ένοπλοι ληστές εισέβαλαν σε πολυτελές ξενοδοχείο στο κέντρο του Βερολίνου, όπου διεξαγόταν μεγάλο τουρνουά πόκερ και έφυγαν με -κατ’ εκτίμηση- 800.000 ευρώ στις τσέπες τους. Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν από τον πανικό που προκλήθηκε, αλλά κανένας τους σοβαρά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της γερμανικής αστυνομίας. Περίπου 1.000 παίχτες λαμβάνουν μέρος στο τουρνουά πόκερ που διαρκεί πέντε ημέρες.
"Ορισμένοι οπλισμένοι μασκοφόροι μπήκαν στο Ξενοδοχείο Grand Hyatt και έφυγαν, παίρνοντας πρώτα πολλά χρήματα", δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Η ίδια αρνήθηκε να διευκρινήσεις πόσα χρήματα είχαν κλαπεί, αλλά σύμφωνα με την εφημερίδα Tageszeitung του Βερολίνου, η συμμορία απέσπασε 800.000 ευρώ.
Η εταιρεία European Poker Tour που διοργανώνει το τουρνουά έκανε γνωστό πως επρόκειτο για μια ομάδα έξι κακοποιών, οι οποίοι φαίνεται πως δελεάστηκαν από το έπαθλο του ενός εκατομμυρίου ευρώ που απονέμεται στον νικητή.
enet.gr