Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Laptop τσέπης από τη Fujitsu


Η Fujitsu αποκάλυψε το νέο της laptop, το οποίο τρέχει σε Windows 7 και είναι αρκετά μικρό για να χωρέσει στην τσέπη σας
Η Fujitsu αποκάλυψε το Lifebook UH900, ένα από τα μικρότερα laptops της αγοράς, το οποίο διαθέτει οθόνη 5.6 ιντσών με τεχνολογία multi-touch. Στην καρδιά του laptop βρίσκεται ο επεξεργαστής Intel Atom, ενώ είναι εξοπλισμένο με solid-state disk χωρητικότητας 62GB.
Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, το UH900 υποστηρίζει Bluetooth, WiFi και Wimax, ενώ έχει και ενσωματωμένο δέκτη GPS. Το laptop τρέχει σε Windows 7 Premium, ενώ το βάρος του δεν ξεπερνά τα 500 γραμμάρια.
Το μικρό του μέγεθος σημαίνει ότι μπορεί να χωρέσει σχεδόν σε οποιαδήποτε τσέπη παλτού, αλλά δεν λείπουν και τα μειονεκτήματα. Πολλοί χρήστες ίσως δυσκολευτούν να γράφουν στο μικρού μεγέθους πληκτρολόγιο, ενώ η Fujitsu έχει τοποθετήσει θύρες USB στο μπροστινό μέρος για σύνδεση με άλλες συσκευές, κάτι που θα κάνει την πληκτρολόγηση ακόμα δυσκολότερη.
Η οθόνη έχει ανάλυση 1280x800, καλύτερη από τα περισσότερα netbooks, αλλά κάτι τέτοιο έχει ως αποτέλεσμα τα κείμενα και τα εικονίδια των εφαρμογών να εμφανίζονται μικρά. Αυτό μπορεί να αποβεί ενοχλητικό, αν θεωρήσει κανείς ότι θα δουλεύει με τα δάχτυλά του στην οθόνη αφής.
Ο νέος φορητός υπολογιστής της Fujitsu θα κοστίζει περίπου €700 και θα κυκλοφορήσει στις χώρες της Αμερικής, Ασίας και την Ιαπωνία τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα πότε θα γίνει διαθέσιμο στην Ευρώπη. 
πηγή: pcw.gr