Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Top Gadgets for Men in 2010



PART 1

PART 2

Apple iPad



H Apple παρουσίασε το νέο tablet της που σίγουρα θα προκαλέσει πολλές αντιδράσεις το οποίο ονόμασε για προφανείς λόγους iPad. Το μέγεθός του είναι 242,8x189,7x13,4 mm και ζυγίζει μόλις 680 ή 730 γραμμάρια ανάλογα με τον εξοπλισμό. Την παρουσίαση βεβαίως έκανε ο ίδιος ο Steve Jobs υποδεικνύοντας πως με το iPad μπορεί κανείς να σερφάρει, να χρησιμοποιεί το email του και άλλες διαδικτυακές υπηρεσίες, να αναπαράγει video [H.264 στα 720p] και μουσική, να παίζει παιχνίδια, να διαβάζει ebooks... Δηλαδή οτιδήποτε σχετίζεται με διασκέδαση, ενώ με χρόνο ζωής περίπου 10 ώρες και standby σχεδόν ένα μήνα, διαθέτει ότι χρειάζεται για να είναι ένα πολύ πετυχημένο gadget που γεφυρώνει το κενό μεταξύ iPhone και MacBook.

Ο επεξεργαστής του είναι ένας "1GHz Apple A4 custom-designed, high-performance, low-power system-on-a-chip" που όπως φαίνεται ανέπτυξε η ίδια η Apple [πιθανώς με βάση τον powerpc A4]. Σε αυτό θα βρείτε πυξίδα, αισθητήρα επιτάχυνσης, ηχεία και μικρόφωνο ακόμα και A-GPS για τα μοντέλα με 3G. Το βασικότερο στοιχείο πάνω του, βέβαια, είναι η 9,7 ιντσών οθόνη του με LED οπίσθιο φωτισμό, η οποία είναι Multi-Touch υποστηρίζοντας τεχνολογία IPS και είναι ανάλυσης 1024x768, δηλαδή στα 132 ppi.
Οι τιμές είναι σαφώς καλές ξεκινώντας από $499, για 16GB αποθηκευτικού χώρου και Wi-Fi, ενώ φτάνουν τα $829 για 64GB σκληρό δίσκο και Wi-Fi + 3G. Εμείς απλώς ανυπομονούμε να το πιάσουμε στα χέρια μας!


Πηγή:e-pcmag

δείτε το σχετικό βίντεο εδώ

Samsung 3D FullHD LCD LED TV


Έτοιμη για να το δηλώσει και στην Ευρώπη είναι η Samsung σχετικά με τη τρισδιάστατη υπόστασή της. Η εταιρία ξέρει να φτιάχνει καλές LCD LED τηλεοράσεις και με αυτή τη τεχνολογία θα παλέψει στην αγορά. Mπορεί να το φωνάζει ως «3D LED TV», στην ουσία όμως είναι «3D LCD LED TV».
Πρόκειται για τηλεόραση που τρέχει στα 240Hz (με χρόνο απόκρισης 4ms), ώστε να μοιράζει 120Hz ανά εικόνα.
Βασίζεται σε ενεργά γυαλιά με φωτοφράχτες ώστε να υπάρχει Full HD ανάλυση για κάθε μια από τις δυο εικόνες της 3D προβολής.
Το μοντέλο, δεν γνωρίζουμε ακόμη το κωδικό του για την Ευρώπη, θα κυκλοφορήσει σε 40, 46 και 55 ίντσες.
Οι τηλεοράσεις αυτές είναι συμβατές με τα σημερινά τηλεοπτικά 2D δρώμενα, ενώ θα μετατρέπονται σε 3D όταν αναγνωρίσουν στην HDMI 1.4 εισοδό τους σήμα 3D προερχόμενο από 3D Βlu-ray player το οποίο με τη σειρά του θα πρέπει να έχει 3D Blu-ray Disc στο συρταράκι του!

πηγή:fullhd

Samsung 3D Digital Still Camera The most useful 3D TV gadget


Δεν θα υπάρξει όριο, δεν θα υπάρξει εφαρμογή που να μην «σφραγιστεί» από τα δυο πιο trendy γράμματα της εποχής: 3D!
H Samsung λοιπόν τελείως αθόρυβα ετοιμάζει τη πρώτη της 3D φωτογραφική μηχανή για, ναι όπως το καταλάβατε, να βλέπουμε τις φωτογραφίες της με γυαλιά στην μελλοντική μας 3D τηλεόραση.
Η κάμερα, κωδικό δεν γνωρίζουμε, έχει δυο φακούς. Ένας για τη δεξιά και ένας για την αριστερή εικόνα.
Έχει ανάλυση 12,2 Mpixels, οθόνη-μόνιτορ AMOLED μεγέθους 3,2 ιντσών με δυνατότητα αφής και ζουμ 5x.
H Samsung σημειώνει ότι και η οθόνη της μηχανής είναι 3D, ώστε να φτιάχνουμε μέσω παράλλαξης το βάθος της φωτογραφίας μας όπως θέλουμε.
Υπάρχει έξοδος HDMI, ενσωματωμένο Wi-Fi και αποθήκευση σε κάρτα SD.
Περισσότερα όταν ανακοινωθεί επίσημα!


πηγή :fullhd

Ξεπερνώντας τα προβλήματα ανάγνωσης και μάθησης



Η εταιρεία Intel παρουσίασε πρόσφατα μια ηλεκτρονική συσκευή ειδικά κατασκευασμένη για άτομα με προβλήματα όρασης, αυτισμό, δυσλεξία ή άλλες παθήσεις που καθιστούν δύσκολη έως αδύνατη την ανάγνωση. Πρόκειται για το Intel Reader, που μπορεί να λαμβάνει εικόνες από σελίδες βιβλίων, φυλλαδίων, επιστολών ή ετικετών και μετά να κάνει ανάγνωση του κειμένου, ενώ παράλληλα το απεικονίζει με μεγάλα γράμματα στην οθόνη.
Η συσκευή μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί κατά την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας. Το Intel Reader έχει μέγεθος βιβλίου και μετατρέπει το εκτυπωμένο κείμενο σε κείμενο ψηφιακής μορφής πριν το διαβάσει στον χρήστη.



mobile-news.gr