Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Apple iPad



H Apple παρουσίασε το νέο tablet της που σίγουρα θα προκαλέσει πολλές αντιδράσεις το οποίο ονόμασε για προφανείς λόγους iPad. Το μέγεθός του είναι 242,8x189,7x13,4 mm και ζυγίζει μόλις 680 ή 730 γραμμάρια ανάλογα με τον εξοπλισμό. Την παρουσίαση βεβαίως έκανε ο ίδιος ο Steve Jobs υποδεικνύοντας πως με το iPad μπορεί κανείς να σερφάρει, να χρησιμοποιεί το email του και άλλες διαδικτυακές υπηρεσίες, να αναπαράγει video [H.264 στα 720p] και μουσική, να παίζει παιχνίδια, να διαβάζει ebooks... Δηλαδή οτιδήποτε σχετίζεται με διασκέδαση, ενώ με χρόνο ζωής περίπου 10 ώρες και standby σχεδόν ένα μήνα, διαθέτει ότι χρειάζεται για να είναι ένα πολύ πετυχημένο gadget που γεφυρώνει το κενό μεταξύ iPhone και MacBook.

Ο επεξεργαστής του είναι ένας "1GHz Apple A4 custom-designed, high-performance, low-power system-on-a-chip" που όπως φαίνεται ανέπτυξε η ίδια η Apple [πιθανώς με βάση τον powerpc A4]. Σε αυτό θα βρείτε πυξίδα, αισθητήρα επιτάχυνσης, ηχεία και μικρόφωνο ακόμα και A-GPS για τα μοντέλα με 3G. Το βασικότερο στοιχείο πάνω του, βέβαια, είναι η 9,7 ιντσών οθόνη του με LED οπίσθιο φωτισμό, η οποία είναι Multi-Touch υποστηρίζοντας τεχνολογία IPS και είναι ανάλυσης 1024x768, δηλαδή στα 132 ppi.
Οι τιμές είναι σαφώς καλές ξεκινώντας από $499, για 16GB αποθηκευτικού χώρου και Wi-Fi, ενώ φτάνουν τα $829 για 64GB σκληρό δίσκο και Wi-Fi + 3G. Εμείς απλώς ανυπομονούμε να το πιάσουμε στα χέρια μας!


Πηγή:e-pcmag

δείτε το σχετικό βίντεο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου