Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Το notebook του μέλλοντος



Το RollTop είναι η πρωτότυπη ιδέα για ένα πολύ μελλοντικό notebook αρκετά διαφορετικό από αυτά που γνωρίζουμε. Θα είναι έτσι κατασκευασμένο ούτως ώστε να το διπλώνουμε όπως διπλώνουμε ένα κομμάτι χαρτί, επιτρέποντας έτσι να το μεταφέρουμε όπου θέλουμε και να μη φοβόμαστε να το στριμώξουμε ανάμεσα στα πράγματά μας όταν ταξιδεύουμε.
Χαρακτηριστική είναι η 17 ιντσών επίπεδη οθόνη (OLED), η οποία θα μπορεί να μετατραπεί σε οθόνη στυλ iPod. Δεν θα λείπει ούτε το παραδοσιακό πληκτρολόγιο για να εξασφαλίζουμε άνετη πληκτρολόγηση. Όταν θα τελειώνουμε τη δουλειά μας, θα το διπλώνουμε πάλι και αυτό θα παίρνει το σχήμα ενός παγουριού νερού.

πηγή:mobilenews

Orion TV32FX555BD με Blu-ray και DVB-T



Οι «μικρές» εταιρίες φορτώνουν τις τηλεοράσεις τους με δυνατότητες ώστε να γίνουν ελκυστικές στον καταναλωτή.
Για παράδειγμα η Orion κυκλοφορεί την 32 ιντσών LCD TV με ενσωματωμένο Blu-ray player και ψηφιακό δέκτη. Είναι η TV32FX555BD, μια Full HD (1920x1080 pixels) που κοστίζει 999 ευρώ. Eκτός από Blu-ray η τηλεόραση παίζει CD και DVD. Σημειώνουμε ότι το Blu-ray είναι επιπέδου BD-Live.
Παράλληλα υπάρχει θύρα USB για την αναπαραγωγή JPEG, MP3 και WMA.
fullhd

Gran Turismo 5: 60 εκατομμύρια δολάρια έχει κοστίσει έως και σήμερα, το development του


Σύμφωνα με κάποιες πηγές, η ανάπτυξη του εν λόγω τίτλου, που έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο hype γύρω από το όνομά του, έχει κοστίσει στη SONY και την Polyphone Digital περίπου 60 εκατομμύρια δολάρια, αγγίζοντας σε κόστος παραγωγής αυτά ορισμένων ταινιών και σειρών του Hollywood!Το εκπληκτικό και πρωτάκουστο για πολλούς στη gaming σκηνή ποσό, οι developers μας διαβεβαιώνουν ότι δεν είναι κάτι το "ιδιαίτερο", μιας και άλλοι τίτλοι χρειάστηκαν πολυ περισσότερα χρήματα για να αναπτυχθούν, με τα 60 εκατομμύρια δολάρια να είναι "λογικό" ποσό για το μέγεθος του Gran Turismo 5!
Πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι το όλο κόστος προήλθε από την ανάγκη κατασκευής μιας εξ' ολοκλήρου νέας μηχανής γραφικών για το παιχνίδι, ενώ άλλοι περιμένουν να δουν το κόστος να μειώνεται σημαντικά από τα έσοδα που θα έρθουν από τις διαφημίσεις των εταιρειών μέσα στο παιχνίδι.
myplaisio

Μουσικό μαξιλάρι... για όνειρα γλυκά


Με το μουσικό μαξιλάρι δεν θα σας λείψουν καθόλου τα ακουστικά που βάζετε για να κοιμηθείτε.
Απλά συνδέστε το ΜΡ3 σας, το φορητό CD player σας ή ακόμα και το στερεοφωνικό σας στην έξοδο jack 3.5 mm που βγαίνει από το μαξιλάρι και αυτό θα αναλάβει να σας κοιμήσει μετά μουσικής.
Έχει διαστάσεις 66 x 37 x 18 εκ., σύνθεση από 50% βαμβάκι / 50% polyester και είναι τόσο διακριτικό που δεν θα ενοχλήσει καθόλου τον σύντροφό σας.
mobilenews

Κοντά στα 2 εκατ. τεμάχια πούλησε το νέο Halo


Αν και σε ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία και Ιαπωνία το Halo 3: ODST κυκλοφόρησε στις 22 Σεπτεμβρίου, κατάφερε μέσα στον ίδιο μήνα να πουλήσει 1,85 εκατομμύρια τεμάχια.
Στις ΗΠΑ πουλήθηκαν 1,52 εκατ., στη Μεγάλη Βρετανία 294.000 και στην Ιαπωνία 33.000 τεμάχια. Προβλέπεται αμφίρροπη η μάχη, αφού το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο το Dragon Quest IX, που κυκλοφόρησε μόνο στην Ιαπωνία, σημείωσε 3 εκατ. πωλήσεις! Μιλάμε για πραγματικά απίστευτο ποσοστό που μας προϊδεάζει για μια απίστευτη κόντρα μεταξύ των δύο τίτλων!
Όσοι ξέρουν από Halo καταλαβαίνουν. Όσοι δεν ξέρουν... γρήγορα σε κάποιο Internet-café να το δοκιμάσετε, γιατί δεν πρόκειται να ξεκολλήσετε!

mobilenews

Samsung Galaxy Spica




Η Samsung είναι γνωστή για τη ευελιξία της. Παίζει σε πολλά ταμπλό... και κερδίζει. Έχει τα δικά της κινητά, κυκλοφορεί κινητά με Windows Mobile 6.5 αλλά και κινητά με το λειτουργικό σύστημα Android της Google.
Ένα τέτοιο είναι και το Galaxy Spica, το δεύτερο κινητό της Samsung που «τρέχει» Android. Το πρώτο το είχε παρουσιάσει την Άνοιξη του 2009 με το όνομα Galaxy.
To Galaxy Spica είναι μια μηχανή πολυμέσων με οθόνη αφής 3,2 ιντσών, Internet στα 3,6 MB/s μέσω wlan που δίνει πλήρη δυνατότητα να σερφάρετε στο διαδίκτυο... εν κινήσει.
Έχει πολλές ενσωματωμένες λειτουργίες, όπως GPS, γρήγορες επαφές με τα κοινωνικά δίκτυα, δυνατότητα αναπαραγωγής μουσικής και κάμερα 3.2 Μpixel.
Το ανοικτό λειτουργικό σύστημα Android έχει γίνει πολύ γρήγορα δημοφιλές τόσο στους αγοραστές όσο και στους κατασκευαστές. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές για να κατεβάσει κανείς και είναι ο πιο άξιος αντίπαλος του iPhone.
To νέο Galaxy Spica της Samsung έχει επεξεργαστή στα 800MHz, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να συνεχίσετε την περιήγηση στα μενού του κινητού ακόμη κι αν υπάρχουν πολλές εφαρμογές που τρέχουν ταυτόχρονα, όπως το πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής ή το ενσωματωμένο GPS.
Το Galaxy Spica έχει αρκετές «συντομεύσεις» για εφαρμογές της Google όπως το Google Maps, Google Talk, Google Agenda, Gmail και πολλά άλλα.            (fullhd)

Logitech Performance MX & Anywhere M



H Logitech δημιούργησε ένα ποντίκι που μπορεί να λειτουργήσει ακόμη και σε επιφάνειες που ήταν μέχρι τώρα ...απλησίαστες (όπως το γυαλί).
Η νέα τεχνολογία προσφέρεται σε δύο νέα μοντέλα, το Logitech Performance MX και το Logitech Anywhere MX, δίνοντας μας την επιλογή μεταξύ ενός πλήρους μεγέθους επιτραπέζιου ποντικιού, ή ενός πιο συμπαγούς, για φορητό υπολογιστή.
Έρευνες της Logitech έδειξαν ότι το 40% των χρηστών έχουν μια γυάλινη επιφάνεια στο σπίτι τους.
Αν αυτό συνδυαστεί με την ολοένα και αυξανόμενη διάδοση των φορητών υπολογιστών, τότε έχουμε ένα μεγάλο αριθμό χρηστών, οι οποίοί είναι διαρκώς σε κίνηση και θέλουν να χρησιμοποιήσουν τον υπολογιστή τους σε μια ποικιλία από επιφάνειες, ακόμη και γρανιτένιες ή από λακαρισμένο ξύλο, δηλαδή υλικά που δεν ανιχνεύονται εύκολα από τα συνηθισμένα ποντίκια.Διαβάστε περισσότερα εδώ:
http://www.fullhd.gr/media-pc/2470-logitech-performance-mx-a-anywhere-m-.html

Απόλυτη ελευθερία κινήσεων μέσα στο «νεφελώδες» δίκτυο


Φανταστείτε όλα τα προγράμματα που χρησιμοποιείτε να σας ακολουθούν όπου κι αν βρίσκεστε, να μπορούν να «τρέξουν» στο κινητό σας τηλέφωνο, ώστε να ενημερώνετε οποιαδήποτε στιγμή τις βάσεις δεδομένων σας ή στο τερματικό ενός internet-café για να κάνετε διορθώσεις στις παρουσιάσεις σας, είτε στο μηχάνημα οποιουδήποτε φίλου και γνωστού, ώστε να συνεχίσετε τα έγγραφά σας ακριβώς από εκεί που τα έχετε αφήσει. (fullhd)

Πόσα ξέρει το Google για εσάς;


Η εταιρεία διέθεσε ένα νέο εργαλείο που θα βοηθά τους χρήστες να διαχειρίζονται ευκολότερα τα προσωπικά τους δεδομένα
Η Google αποκάλυψε χτες το Google Dashboard, ένα νέο εργαλείο το οποίο είναι σχεδιασμένο για να επιτρέπει στους εγγεγραμμένους χρήστες να βλέπουν και να ελέγχουν την πληθώρα δεδομένων και πληροφοριών που αποθηκεύονται στους servers της εταιρείας, για καθένα από αυτούς.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που ανάρτησε η Google στο blog της, δηλώνει ότι "τα τελευταία 11 χρόνια, η εταιρεία έχει επικεντρωθεί στη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων για τους χρήστες μας. Σήμερα, με εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους να χρησιμοποιούν αυτά τα προϊόντα, ανά τον κόσμο, αναγνωρίζουμε ότι μας έχετε εμπιστευτεί την ευθύνη να προστατεύσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα. Σε μια προσπάθεια να παρέχουμε στους χρήστες μεγαλύτερη διαφάνεια και έλεγχο των ατομικών τους πληροφοριών, δημιουργήσαμε το Google Dashboard".

Όπως χαρακτήρισε η εταιρεία, το Dashboard είναι σχεδιασμένο για να επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν τις προσωπικές τους ρυθμίσεις σε κάθε Google προϊόν που χρησιμοποιούν. Το νέο εργαλείο υποστηρίζει πάνω από 20 προϊόντα και υπηρεσίες, όπως Gmail, Calendar, Docs, Web History, YouTube, Picasa, Talk, Reader, Alerts και Google Latitude. Έτσι, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει πληροφορίες σχετικά με την δραστηριότητά του στις υπηρεσίες του Google εύκολα και απλά, αφού όλες είναι συγκεντρωμένες συνοπτικά σε έναν και μόνο πίνακα.
pcw.gr