Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Netbook με δύο οθόνες


H ιαπωνική εταιρεία Kohjinsha κυκλοφορεί στην αγορά ένα netbook το οποίο διαθέτει δύο οθόνες. Ονομάζεται "Dual Screen DZ Series" και είναι εξοπλισμένο με δύο οθόνες των 10,6", οι οποίες μπορούν, κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τους, να "μαζέψουν".

Όταν χρησιμοποιεί κανείς το netbook τότε "ξεδιπλώνει" τις δύο οθόνες του, σέρνοντας τη μία πάνω από την άλλη. Κάθε μια από αυτές τις οθόνες λειτουργεί σε ανάλυση 1.024x600pixels και διαθέτει LED οπίσθιο φωτισμό.

Όσον αφορά στον επεξεργαστή οι Ιάπωνες κατασκευαστές σνόμπαραν τους επεξεργαστές της Intel και προτίμησαν τον οικονομικό ενεργειακά "Athlon Neo MV-40", που λειτουργεί στα 1,60GHz και υποστηρίζεται από το chipset RS780MN της AMD. Για τα γραφικά φροντίζει το ATI Radeon HD 3200 chip.

To netbook διαθέτει πάνω από ένα GB μνήμη, ενώ μπορεί να εξοπλιστεί με έως 4GB. O σκληρός δίσκος έχει χωρητικότητα 160GB, ενώ για τη συνδεσιμότητα του φορητού φροντίζουν τα WLAN 802.11b/g/n και Bluetooth 2.1.

Κατά τα άλλα διαθέτει δύο θύρες USB 2.0, έναν αναγνώστη καρτών μνήμης και μια web cam στα 1,3MPixels. H., δε, μπαταρία του προσφέρει αυτονομία για περίπου 4,5 ώρες.

H Kohjinsha διαθέτει το netbook της με προεγκαταστημένα Windows ή το Linux. Κυκλοφορεί, ήδη, στην ιαπωνική αγορά στα 95.800 γιέν ήτοι περίπου 750 ευρώ.


πηγή: pcnea

Το Apple MacBook Air κόντρα σε ένα...λεωφορείο !


Μπορεί το Apple MacBook Air να είναι λεπτό σαν "ξυράφι", αλλά όταν το βάλουμε κάτω από ένα λεωφορείο, μάλλον δε θα καταφέρει να τα βγάλει πέρα και πολύ καλά. Έτσι σίγουρα θα νόμιζε και ο χρήστης του MacBook Air της φωτογραφίας, διαπιστώνοντας όμως ότι είχε εν μέρει άδικο!
Όπως βλέπετε λοιπόν, το άτυχο MacBook Air, που βρέθηκε κάτω από τις ρόδες ενός λεωφορείου, μπορεί να βγήκε με σίγουρα σοβαρές βλάβες και παραμορφώσεις στο εξωτερικό του, αλλά όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, λειτουργούσε κανονικά, εάν εξαιρέσουμε το πρόβλημα που είχε με την οθόνη του!
myplaisio

Airbus A380:ξενοδοχείο 5-αστέρων με φτερά


δείτε το εδώ: http://www.you.uz/2009/11/airbus-a380-5-star-hotel-on-wings.html

Burj Al Arab:Tο πιο πολυτελές ξενοδοχείο στον κόσμο


δείτε το εδώ : http://www.you.uz/2009/11/burj-al-arab-most-luxurious-hotel-in.html

Προσεδαφίστηκε το Atlantis






Έχοντας ολοκληρώσει μια αποστολή έντεκα ημερών για την παράδοση προμηθειών και ανταλλακτικών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, το Atlantis προσεδαφίστηκε πίσω στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της Φλόριντα στις 16.44 ώρα Ελλάδας την Παρασκευή.
Το Atlantis είχε αναχωρήσει στις 16 Νοεμβρίου φορτωμένο με 15 τόνους υλικών, ανάμεσά τους αντλίες, δεξαμενές και γυροσκόπια που θα χρειαστούν για τη λειτουργία του σταθμού μετά την οριστική απόσυρση των διαστημικών λεωφορείων το 2010.
Μόνο πέντε αποστολές απομένουν για τα διαστημικά λεωφορεία της NASA μέχρι την ολοκλήρωση του τροχιακού συγκροτήματος, στο οποίο συμμετέχουν οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Ιαπωνία και οι 18 χώρες-μέλη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος, με κόστος άνω των 100 δισ. ευρώ.
Μετά την απόσυρση των διαστημικών λεωφορείων, και μέχρι η NASA να αναπτύξει νέο σκάφος, η μεταφορά προσωπικού από και προς το σταθμό θα γίνεται αποκλειστικά με τα ρωσικά Soyuz.
tanea

SAW the game




Μια κατηγορία τίτλων που τα τελευταία χρόνια δείχνει να μην έχει την παλιά της δυναμική και σταδιακά η λάμψη της έχει αρχίσει να ξεθωριάζει, είναι αυτή των horror προτάσεων. Οι λανθασμένες επιλογές των εταιριών είναι δυστυχώς πολλές, ενώ αρκετές από αυτές επέλεξαν να κάνουν μια μεγαλοπρεπέστατη στροφή 180 μοιρών και να εστιάσουν την προσοχή τους στην απλή δράση. Ευτυχώς η Konami δείχνει να παραμένει σταθερή στις αρχικές της θέσεις, αν και πλέον ορισμένα σημάδια αβεβαιότητας και βιαστικών κινήσεων αρχίζουν να γίνονται ορατά.

Η αναγγελία του SAW από την Konami αποτέλεσε μια έκπληξη, αν και δεν είναι σίγουρο το αν τελικά αντιμετωπίστηκε με ενθουσιασμό ή σκεπτικισμό. Η πείρα υπάρχει μεν, αλλά από την άλλη οι μεταφορές κινηματογραφικών παραγωγών στα videogames είναι στην πλειοψηφία τους αδιάφορες. Και κάπου εδώ αρχίζει ο τρόμος...        (gameover.gr)

FIFA Manager 10






Η νέα ποδοσφαιρική περίοδος έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετές εβδομάδες, όπως και η μάχη ανάμεσα στα τρία παιχνίδια προπονητικής εξομοίωσης. Τελευταίο έκανε την εμφάνισή του το FIFA Manager 10, η προσπάθεια της ΕΑ. Δυστυχώς, όμως, η εταιρία φαίνεται δεν έχει συμπεριλάβει τον τίτλο στο γενικό "σχέδιο ανανέωσης" που έχει υιοθετήσει για τα παιχνίδια της, με αποτέλεσμα το FIFA Manager να μένει πίσω από τον ανταγωνισμό. Ειδικότερα φέτος που το Football Manager έκανε την ανανέωση που χρειαζόταν και το Championship Manager προχωράει με αργά αλλά σταθερά βήματα ο τίτλος της EA δείχνει να μένει πίσω.