Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Netbook με δύο οθόνες


H ιαπωνική εταιρεία Kohjinsha κυκλοφορεί στην αγορά ένα netbook το οποίο διαθέτει δύο οθόνες. Ονομάζεται "Dual Screen DZ Series" και είναι εξοπλισμένο με δύο οθόνες των 10,6", οι οποίες μπορούν, κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τους, να "μαζέψουν".

Όταν χρησιμοποιεί κανείς το netbook τότε "ξεδιπλώνει" τις δύο οθόνες του, σέρνοντας τη μία πάνω από την άλλη. Κάθε μια από αυτές τις οθόνες λειτουργεί σε ανάλυση 1.024x600pixels και διαθέτει LED οπίσθιο φωτισμό.

Όσον αφορά στον επεξεργαστή οι Ιάπωνες κατασκευαστές σνόμπαραν τους επεξεργαστές της Intel και προτίμησαν τον οικονομικό ενεργειακά "Athlon Neo MV-40", που λειτουργεί στα 1,60GHz και υποστηρίζεται από το chipset RS780MN της AMD. Για τα γραφικά φροντίζει το ATI Radeon HD 3200 chip.

To netbook διαθέτει πάνω από ένα GB μνήμη, ενώ μπορεί να εξοπλιστεί με έως 4GB. O σκληρός δίσκος έχει χωρητικότητα 160GB, ενώ για τη συνδεσιμότητα του φορητού φροντίζουν τα WLAN 802.11b/g/n και Bluetooth 2.1.

Κατά τα άλλα διαθέτει δύο θύρες USB 2.0, έναν αναγνώστη καρτών μνήμης και μια web cam στα 1,3MPixels. H., δε, μπαταρία του προσφέρει αυτονομία για περίπου 4,5 ώρες.

H Kohjinsha διαθέτει το netbook της με προεγκαταστημένα Windows ή το Linux. Κυκλοφορεί, ήδη, στην ιαπωνική αγορά στα 95.800 γιέν ήτοι περίπου 750 ευρώ.


πηγή: pcnea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου