Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Browser Choice Update στα Windows

Την έναρξη της ειδικής ενημέρωσης “Browser Choice Update”, που αφορά τους χρήστες των Windows XP, Windows Vista και Windows 7 στην Ευρώπη ανακοίνωσε η Microsoft…
Από τις αρχές του Μαρτίου, στους υπολογιστές με τα παραπάνω λειτουργικά, θα κάνει την εμφάνισή του ένα pop up παράθυρο, με το οποίο οι χρήστες θα μπορούν να αντικαταστήσουν τον browser που χρησιμοποιούν με κάποιον άλλο (πχ Firefox, Chrome, Safari, Opera κλπ), αρκεί να έχουν ενεργοποιημένες τις “Αυτόματες Ενημερώσεις” στον υπολογιστή τους.
Η διάθεση αυτής της ενημέρωσης αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάιο του τρέχοντος έτους και αφορά χρήστες των Windows σε 32 ευρωπαϊκές χώρες. Έτσι, η εταιρία εναρμονίζεται πλέον με τις κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
xblog.gr

Σύγχρονο αυτοκίνητο με κινητήρα ένα άλογο!

Σχεδιασμένο από τον Abdolhadi Mirhejazi, το Naturmobil είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον όχημα που κινείται με την βοήθεια ενός αλόγου στο εσωτερικό του! Δημιουργήθηκε για ταξίδια σε κακοτράχαλους δρόμους και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως 80 Km/h. Το όχημα έχει επίσης μια μπαταρία σε περίπτωση που το άλογο χρειαστεί λίγη ξεκούραση.

 πηγή:psaxtiria

Υπηρεσία εντοπισμού ανθρώπων στη Χιλή από την Google

Την υπηρεσία «Ρerson Finder: Chile Earthquake», για την αναζήτηση και τον εντοπισμό ατόμων που βρίσκονται στη Χιλή, ενεργοποίησε η Google. Οι χρήστες μπορούν να δώσουν πληροφορίες για κάποιο πρόσωπο ή να κάνουν έρευνα για να το εντοπίσουν, πληκτρολογώντας το όνομά του. Η υπηρεσία διατίθεται στην αγγλική και την ισπανική γλώσσα και η ηλεκτρονική της διεύθυνση είναι: chilepersonfinder.appspot.com.
Αντίστοιχη τακτική είχε ακολουθήσει η Google και για τον σεισμό της 12ης Ιανουαρίου στην Αϊτή.
enet.gr

Το Assassin's Creed έγινε βιβλίο

Η Ubisoft επιχειρεί να συγχωνεύσει τους κόσμους των βιντεοπαιχνιδιών και της λογοτεχνίας με την κυκλοφορία βιβλίου βασιζόμενου στο γνωστό παιχνίδι «Assassin’s Creed».
Η γαλλική εταιρεία ανακοίνωσε τη συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο Penguin για την κυκλοφορία του μυθιστορήματος «Assassin’s Creed Renaissance» στη Γαλλία, από την ερχόμενη Τρίτη, που θα περιλαμβάνει χαρακτήρες και στοιχεία από το Assassin’s Creed II. Το βιβλίο έχει ήδη κυκλοφορήσει στη Βρετανία από τον περασμένο Νοέμβριο. «Η συμφωνία με την Penguin, μαζί με την ταινία μικρού μήκους που γυρίστηκε, είναι μέρος μιας φιλόδοξης στρατηγικής για τη μεταφορά του Assassin’s Creed σε πολλά διαφορετικά μέσα», σχολίασε ο διευθυντής καταναλωτικών προϊόντων της εταιρείας, Άντι Σουόνσον. «Πιστεύουμε ότι τέτοιες προσπάθειες μπορούν να παρέχουν στους παίχτες μια πραγματικά εξαιρετική εμπειρία στον κόσμο του Assassin’s Creed».
Η Ubisoft υποστήριξε την πίστη της στη σύγκλιση των βιντεοπαιχνιδιών και των ταινιών με τη δημιουργία του «Assassin’s Creed: Lineage», μιας ταινίας μικρού μήκους που λειτουργεί ως πρόλογος στη συνέχεια της ιστορίας του Assassin’s Creed.
www.kathimerini.gr

Το facebook ξεπερνά το Yahoo

Δεύτερο σε δημοφιλία το facebook στις ΗΠΑ
Συνεχίζει την ανοδική του πορεία και «εποφθαλμιά» την Google. 
 
Ξεπερνώντας το Yahoo με 133 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες τον μήνα Ιανουάριο, το facebook συνεχίζει την ανοδική του πορεία στo Ιντερνετ και βρίσκεται στη δεύτερη θέση των πιο δημοφιλών ιστοσελίδων στις ΗΠΑ.
Η «μάχη της κορυφής» προμηνύεται δραματική καθώς μόλις τον Φεβρουάριο του 2008 η Google είχε εκτοπίσει από την πρώτη θέση την Yahoo ενώ δεν είναι λίγοι όσοι υποστηρίζουν πως το Facebook κινείται ενδεχομένως στην ίδια τροχιά.
Με την Google να απαριθμεί 147,8 εκατομμύρια επισκέπτες (περίπου το ήμισυ του πληθυσμού στις ΗΠΑ), το Facebook 133,6 εκατ. και την Yahoo 132 εκατ., η πρώτη τριάδα φαίνεται να είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική για τα επόμενα χρόνια.
Με όρους παραμονής των χρηστών στις ιστοσελίδες, το Facebook παραμένει κυρίαρχο. Το σχετικό ποσοστό ανήλθε στο 11,6% του χρόνου που οι χρήστες ήταν συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο, συγκριτικά με το 4,25% της Yahoo και του 4,1% της Google. Tην ίδια στιγμή, το Twitter αν και με χαμηλότερα ποσοστά - 21,79 εκατ. μοναδικούς επισκέπτες-, συνεχίζει την ανοδική του πορεία, σημειώνοντας αύξηση 9% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Ένας από τους παράγοντες που συνέβαλαν σ’ αυτήν την αύξηση είναι η εμφάνιση των «status updates» του Twitter στα αποτελέσματα της Google.
www.kathimerini.gr  
Δείτε φωτογραφίες από τον μεγάλο σεισμό στην Χιλή εδώ