Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Το YouTube αξιοποιεί τη μουσική του

Το YouTube δοκιμάζει αυτό τον καιρό μια νέα υπηρεσία, η οποία έχει ως στόχο να αξιοποιήσει τα αμέτρητα μουσικά videos που φιλοξενεί. Πρόκειται για την υπηρεσία YouTube Disco, η οποία εισάγει ένα χαρακτηριστικό που ζητούσαν εδώ και καιρό οι χρήστες του YouTube: τη δυνατότητα για συνεχόμενη ακρόαση μουσικής χωρίς να απαιτείται η δημιουργία λίστας αναπαραγωγής [playlist].


Με απλά λόγια, ο χρήστης εισάγει τους όρους της αναζήτησης -π.χ. καλλιτέχνη ή τραγούδι- και το YouTube δημιουργεί αυτόματα μια playlist η οποία ξεκινά να παίζει αμέσως. Από την πλευρά του, ο χρήστης έχει στη διάθεσή του κάποια βασικά controls, όπως το shuffle ή τη δυνατότητα για αλλαγές στη σειρά των clips.

Το YouTube είναι με μεγάλη διαφορά η δημοφιλέστερη υπηρεσία online video, αυτό όμως που δεν αρέσει στη Google είναι η διάρκεια παραμονής στο site. Ο μέσος χρόνος υπολογίζεται στα 15 λεπτά και το YouTube Disco σηματοδοτεί την προσπάθεια της Google να κρατήσει τον κόσμο περισσότερη ώρα στο site.

Δοκιμάστε το YouTube Disco

Πηγή:e-pcmag

Άστρο«κανίβαλος»

Κινέζοι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το άστρο Wasp-12 ετοιμάζεται να «καταβροχθίσει» έναν από τους πλανήτες που είχαν την ατυχία να παραμείνουν πολύ κοντά σε εκείνο όταν δημιουργήθηκε το τοπικό ηλιακό σύστημα. Το Wasp-12 είναι ένας κίτρινος νάνος που βρίσκεται σε απόσταση 600 ετών φωτός από εμάς και, όπως φαίνεται, τραβά κοντά του και θα καταστρέψει τον πλανήτη Wasp-12b, έναν γίγαντα αερίου με μάζα 40% και διάμετρο 79% μεγαλύτερη από του Δία.

Ο πλανήτης ανακαλύφθηκε πέρυσι και βρίσκεται τόσο κοντά στο άστρο ώστε ουσιαστικά «φλέγεται» σε θερμοκρασίες χιλιάδων βαθμών Κελσίου, ενώ το έτος του διαρκεί μόλις 26 γήινες ώρες. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η βαρυτική έλξη του άστρου είναι πλέον τόσο μεγάλη ώστε παραμορφώνει τον πλανήτη, ο οποίος παίρνει σχήμα παρόμοιο με εκείνο μια μπάλας του ράγκμπι. Υπέρθερμα αέρια εκτινάσσονται από την επιφάνεια του παραμορφωμένου πλανήτη και περιδινίζονται προτού πέσουν τελικά μέσα στο άστρο-«κανίβαλο». Στη φωτογραφία, καλλιτεχνική απεικόνιση του Wasp12 και του πλανήτη που σύντομα θα καταστρέψει.
tovima.gr

Κυκλοφόρησε ο πρώτος εξαπύρηνος επεξεργαστής της Intel

Ο νέος επεξεργαστής Intel Core i7-980 Extreme Edition θα τρέχει σε ταχύτητες έως και 3.6GHz
O πρώτος εξαπύρηνος επεξεργαστής της Intel άρχισε να κυκλοφορεί στο Internet πριν την επίσημη κυκλοφορία του, από το γερμανικό online κατάστημα Alternate.
Το κατάστημα προσφέρει τον καινούριο επεξεργαστή –με την κωδική ονομασία Gulftown- στην τιμή των €1.049. Το νέο chip προορίζεται για χρήση σε desktop συστήματα και ιδιαίτερα για τους φανατικούς των video games.
Ο εξαπύρηνος επεξεργαστής θα τρέχει σε ταχύτητες μέχρι και 3.6GHz, ενώ –σύμφωνα με το website- θα περιλαμβάνει 12MB L3 cache. Κάθε πυρήνας θα έχει τη δυνατότητα να τρέχει δύο threads, κάτι που σημαίνει ότι ο επεξεργαστής θα διαθέτει 12 threads για ταχύτερη επεξεργασία. Επίσης, θα υποστηρίζει μνήμη DDR3.
Η Intel δεν προέβη σε κάποια δήλωση σχετικά με την τιμή ή την επίσημη κυκλοφορία του προϊόντος.
Πηγή:pcw.gr

Λεωφόρος Lara Croft.



Oι αρχές στην πόλη Derby της κεντρικής Αγγλίας αποφάσισαν πρόσφατα να φτιάξουν μια νέα λεωφόρο, αναθέτοντας την επιλογή του ονόματος στο λαό. Έτσι, η κοινότητα ανακοίνωσε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος και οι πολίτες άρχισαν να σκέφτονται πώς θα έπρεπε να ονομαστεί ο καινούργιος δρόμος. Τελικά ο λαός μίλησε: Λεωφόρος Lara Croft.
Η επιλογή δεν είναι άσχετη με την ιστορία της πόλης. Η ηρωίδα του θρυλικού franchise γεννήθηκε στο Derby και είναι φυσικό οι κάτοικοι να την θεωρούν δικό τους παιδί. Όταν λέμε "γεννήθηκε", εννοούμε ότι δημιουργήθηκε στα studios της εταιρείας Core Design, η οποία έχει έδρα στο Derby. Για την ιστορία, η Lara απέσπασε το 89% των ψήφων.
Δε θα είχε πολλή πλάκα να γινόταν κάτι αντίστοιχο και στην Ελλάδα; Φανταστείτε, μάλιστα, να γινόταν δημοψήφισμα σε μια πόλη και οι δύο επικρατέστερες προτάσεις να είχαν περίπου τις ίδιες ψήφους. Θα γινόταν δεύτερος γύρος; Θα πήγαινε το θέμα στο εκλογοδικείο; Θα έβγαιναν οι οπαδοί των παρατάξεων στην πλατεία για να λύσουν τις διαφορές τους με ξύλο; Όπως και να έχει, πολύ θα θέλαμε να δούμε σκηνές απείρου πολιτικού κάλους και σε βαφτίσια δρόμων.
Πηγή:t3mag

Unique Vehicle Situations

Δείτε τις υπόλοιπες εδώ

15 φωτογραφίες που δεν θα πιστεύατε ότι δεν έχουν επεξεργαστεί!!

Δείτε τις υπόλοιπες εδώ

Το διαφανές ρολόι που δουλεύει χρησιμοποιώντας λέιζερ!

Το  ρολόι Aurora  είναι μία  ιδέα από τον  σχεδιαστή Jihun Yeom. Το ρολόι διαθέτει ένα απρόσωπο σχεδιασμό που δείχνει την ώρα χρησιμοποιώντας λέιζερ. Ένα κόκκινο λέιζερ καθορίζει τα λεπτά, ενώ μια μπλε δέσμη δείχνει την ώρα. Πιθανόν να τοποθετηθεί και ένα διαφανές υλικό για να διαχωρίζει το τις δέσμες λέιζερ από το χέρι!
gizmag

Λογοτεχνική παρέμβαση στο Μπρούκλιν!!

Πόσο συχνά λογοτεχνία, τέχνη και τεχνολογία συνυπάρχουν? Πρόσφατα, αυτό έγινε στο Μπρούκλιν, από την Ισπανική ομάδα σχεδιαστών Luzinterruptus. Χρησιμοποιώντας 800 βιβλία και μικρές λυχνίες LED (μία για κάθε βιβλίο), τα τοποθέτησαν στην μέση της Water Street, στη Νέα Υόρκη για τους περαστικούς, οι οποίοι είχαν την δυνατότητα να τα διαβάσουν ή ακόμα και να τα πάρουν μαζί τους.
Διαβάστε περισσότερα εδώ