Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Λεωφόρος Lara Croft.



Oι αρχές στην πόλη Derby της κεντρικής Αγγλίας αποφάσισαν πρόσφατα να φτιάξουν μια νέα λεωφόρο, αναθέτοντας την επιλογή του ονόματος στο λαό. Έτσι, η κοινότητα ανακοίνωσε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος και οι πολίτες άρχισαν να σκέφτονται πώς θα έπρεπε να ονομαστεί ο καινούργιος δρόμος. Τελικά ο λαός μίλησε: Λεωφόρος Lara Croft.
Η επιλογή δεν είναι άσχετη με την ιστορία της πόλης. Η ηρωίδα του θρυλικού franchise γεννήθηκε στο Derby και είναι φυσικό οι κάτοικοι να την θεωρούν δικό τους παιδί. Όταν λέμε "γεννήθηκε", εννοούμε ότι δημιουργήθηκε στα studios της εταιρείας Core Design, η οποία έχει έδρα στο Derby. Για την ιστορία, η Lara απέσπασε το 89% των ψήφων.
Δε θα είχε πολλή πλάκα να γινόταν κάτι αντίστοιχο και στην Ελλάδα; Φανταστείτε, μάλιστα, να γινόταν δημοψήφισμα σε μια πόλη και οι δύο επικρατέστερες προτάσεις να είχαν περίπου τις ίδιες ψήφους. Θα γινόταν δεύτερος γύρος; Θα πήγαινε το θέμα στο εκλογοδικείο; Θα έβγαιναν οι οπαδοί των παρατάξεων στην πλατεία για να λύσουν τις διαφορές τους με ξύλο; Όπως και να έχει, πολύ θα θέλαμε να δούμε σκηνές απείρου πολιτικού κάλους και σε βαφτίσια δρόμων.
Πηγή:t3mag

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου