Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

6 από τα καλύτερα smartphones της αγοράς!!






Apple iPhone 3G S 16GB
Το iPhone είναι ο αδιαφιλονίκητος βασιλιάς των smartphones, με δεκάδες εκατομμύρια πωλήσεις σε όλο τον κόσμο. Αυτό το μοντέλο της χρονιάς έχει  βαπτιστεί «S», επειδή είναι πιο γρήγορο,έχει επίσης μια βελτιωμένη κάμερα και εγγραφή βίντεο. Αλλά η πραγματική μαγεία του iPhone είναι το λογισμικό του - με 65.000 εφαρμογές διαθέσιμες σίγουρα καλύπτει τις ανάγκες όλων.



Nokia N97
Το Nokia N97  αποτελεί ένα φορητό υπολογιστή πολυμέσων που σκοπεύει να μεταμορφώσει τον τρόπο που οι άνθρωποι συνδέονται στο διαδίκτυο και μεταξύ τους. Σχεδιασμένο για τις ανάγκες των καταναλωτών που κατέχουν τον κόσμο του διαδικτύου, το Nokia N97 συνδυάζει μία μεγάλη οθόνη αφής 3.5 ιντσών με ένα πλήρες πληκτρολόγιο QWERTY παρέχοντας πάντα ένα ανοιχτό παράθυρο των αγαπημένων διαδικτυακών κοινοτήτων και προορισμών.Το Nokia N97 έχει χωρητικότητα έως 48GB, συμπεριλαμβάνοντας την εσωτερική μνήμη των 32GB και την επεκτάσιμη μνήμη με κάρτες microSD Μέχρι 16GB για μουσική, πολυμέσα και πολλά ακόμη. Το Nokia N97 διαθέτει κάμερα 5 megapixel με υψηλής ποιότητας οπτικά μέρη Carl Zeiss, εγγραφή βίντεο 16:9 σε ποιότητα DVD, και υποστήριξη για υπηρεσίες όπως το Share on Ovi για να μοιράζεστε άμεσα μέσω HSDPA και WLAN.

Το Palm Pre (προφέρεται Πρι) είναι το πρώτο κινητό της Palmπου ενσωματώνει οθόνη αφής και το νέο λειτουργικό σύστημα webOS και ο σχεδιασμός του κινητού είναι εμπνευσμένος από την φύση όπως δήλωσε η ίδια η εταιρία. Το Pre είναι ένα slider τηλέφωνο (με ωραίο-παράξενο σχεδιασμό) με οθόνη αφής 3,1 ιντσών (capacitive) κάτω από την οποία βρίσκετε ένα πλήρες qwerty πληκτρολόγιο. To Palm Pre επιπλέον διαθέτει 3.5 mm audio jack, GPS, Wi-Fi, κάμερα 3.1 Megapixel, 8GB μνήμη και είναι 3G. Αυτό όμως που το κάνει ιδιαίτερα ξεχωριστό και ανταγωνιστικό είναι το νέο λειτουργικό σύστημα webOS στο οποίο είναι βασισμένο μόνο το Palm Pre,είναι finger friendly και δεν απουσιάζει τίποτα που να το κάνει ελλιπές.

HTC Hero 
Ο πιο πλήρης αντίπαλος του iphone,το νέο HTC Hero  είναι απόλαυση να το χρησιμοποιείς, με μία πολύ καλή οθόνη αφής και ένα αξιοπρεπές εικονικό πληκτρολόγιο. Η πλοήγηση είναι ελαφρώς συγκεχυμένη, αλλά το Hero τρέχει το λειτουργικό σύστημα της Google,το Android το οποίο έχει χιλιάδες διαθέσιμες εφαρμογές. Είναι η πρώτη πραγματική εναλλακτική λύση για το iPhone


BlackBerry Bold
Ενώ άλλοι έσπευσαν να μιμηθούν το  φιλικό touchscreen του  iPhone, η BlackBerry έδωσε παραπάνω σημασία στο περιεχόμενο δημιουργώντας ένα εύκολο,φορητό,ηλεκτρονικό ταχυδρομείο . Μπορείτε να απολαμβάνετε μοναδικές δυνατότητες όπως πρόσβαση σε δίκτυα Wi-Fi και πλοήγηση στο Internet, με μια φιλική συσκευή, πολύ εύκολη στη χρήση και χωρίς ιδιαίτερες ρυθμίσεις. Μπορείτε να λαμβάνετε, να στέλνετε, να απαντάτε και να προωθείτε τα επαγγελματικά και τα προσωπικά e-mail σας, καθώς επίσης να διαβάζετε και να προωθείτε συνημμένα αρχεία Microsoft Word, Excel, Power Point, pdf κ.ά. Έτσι θα έχετε τη δυνατότητα να αξιοποιείτε παραγωγικά το χρόνο που βρίσκεστε εκτός γραφείου και να συνδυάζετε με μία μόνο συσκευή κινητό τηλέφωνο και on-line σύνδεση με τον υπολογιστή σας. Επιλπέον το smartphone BlackBerry Bold 9000 είναι εξοπλισμένο με ενσωματωμένο δέκτη GPS με εφαρμογή BlackBerry maps, κάμερα ανάλυσης 2 megapixel για φωτογραφίες ή βίντεο, πλήρες Querty πληκτρολόγιο, ασύρματη τεχνολογία bluetooth και αποθηκευτικό χώρο που σας δίνει χωρητικότητα 128 MB Flash, ενώ όταν θέλετε να αποθηκεύσετε περισσότερα, απλώς αναβαθμίστε την μνήμη μέχρι και 8 GB μέσω κάρτας microSD Ετυμηγορία: Η καλύτερη συσκευή messager, αλλά δεν είναι η καλύτερη πλατφόρμα εφαρμογών.


Toshiba TG01 Windows Phone
Ένα από τα πρώτα smartphones που  μπορούν να τρέξουν το νέο απλούστερο λογισμικό των Windows . Το TG01 παραμένει ο βασιλιάς των συσκευών με λειτουργικό Windows. Η τεράστια οθόνη των 4,1″, ο λεπτός του σχεδιασμός ( μόλις 9,9 mm) καθώς και ο ταχύτατος επεξεργαστής Snapdragon στα 1 GHz είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει σε σχέση με τις υπόλοιπες Windows συσκευές. Έχει φοβερά πολυμέσα αλλά είναι πολύ φτωχό σε εφαρμογές.
dailymail.co.uk

Νικητές του διαγωνισμού «Φωτογράφος Αστρονομίας της Χρονιάς 2009»


Ο Βρετανός Martin Pugh  ανακηρύχτηκε Φωτογράφος Αστρονομίας της Χρονιάς. Η φωτογραφία του, το γαλαξιακό νεφέλωμα "Κεφαλή του Ίππου" (Horsehead Nebula) η οποία κέρδισε επίσης και την κατηγορία «Μακρινό Διάστημα» , ελήφθη με τηλεσκόπιο διαμέτρου 12,5 " Richey-Chrétien και CCD κάμερα  από τον κήπο του στην Καμπέρα,  της Αυστραλία. Χρειάστηκε πάνω από 14 νύχτες με συνολικό χρόνο έκθεσης 19 ωρες για να πάρει την φωτογραφία

Edward Henry (ΗΠΑ): Γαλαξίες M81 και M82 -πρώτος επιλαχων (Runner-Up) στη κατηγορία  «Μακρινό Διάστημα» (Deep Space)

Δημιουργήθηκε η πρώτη μικροσκοπική «πυρηνική» μπαταρία


Μια σημαντική καινοτομία υλοποίησαν Αμερικανοί ερευνητές, οι οποίοι δημιούργησαν μια «πυρηνική» μπαταρία, μεγέθους μόνο όσο ένα νόμισμα, η οποία παράγει ενέργεια από την αποσύνθεση των ραδιοϊσοτόπων. Μια τέτοια μπαταρία διαθέτει ένα εκατομμύριο φορές μεγαλύτερο ηλεκτρικό φορτίο σε σχέση με μια κοινή μπαταρία ίδιου μεγέθους. Καθώς οι ραδιενεργές ουσίες αποσυντίθενται αργά, απελευθερώνουν φορτισμένα σωματίδια που δημιουργούν ηλεκτρικό ρεύμα. Υπάρχουν ήδη "πυρηνικές" μπαταρίες που χρησιμοποιούνται σε στρατιωτικές και αεροδιαστημικές εφαρμογές, αλλά μέχρι τώρα ήσαν πολύ μεγαλύτερες σε διαστάσεις, ενώ η νέα μπαταρία είναι μικροσκοπική. Η ανακάλυψη έγινε από επιστήμονες του πανεπιστημίου του Μισούρι, υπό τον καθηγητή ηλεκτρικής μηχανολογίας Τζάε Γουάν Κουόν, σύμφωνα με το BBC. Οι μικρές πυρηνικές μπαταρίες μπορούν να έχουν σωρεία εφαρμογών στο μέλλον, καθώς θα μπορούν να παρέχουν ενέργεια σε μια μεγάλη γκάμα συσκευών για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα (εκατοντάδων ετών ή και περισσότερο!). Θεωρούνται, μεταξύ άλλων, κλασική λύση για τις μελλοντικές πτήσεις διαστημοπλοίων πέρα από τη Σελήνη.
Η νέα αμερικανική μπαταρία χρησιμοποιεί, για πρώτη φορά, έναν υγρό (και όχι στερεό, όπως συνήθως) ημιαγωγό, ο οποίος "συλλαμβάνει" και αξιοποιεί τα σωματίδια που απελευθερώνονται λόγω της ραδιενεργού αποσύνθεσης. Οι ερευνητές ήδη εργάζονται για να αυξήσουν την αποδοτικότητά τους, αλλά επίσης να μικρύνουν και άλλο τις πυρηνικές μπαταρίες, με στόχο να γίνουν πιο λεπτές και από μια ανθρώπινη τρίχα.
Οι πυρηνικές μπαταρίες, σύμφωνα με τους ερευνητές, παρά την χρήση ραδιενεργών υλικών, θεωρούνται ασφαλείς, υπό κανονικές συνθήκες χρήσης.
"Οι άνθρωποι ακούνε τη λέξη 'πυρηνική' και σκέφτονται κάτι επικίνδυνο. Όμως οι πηγές πυρηνικής ενέργειας ήδη χρησιμοποιούνται με ασφάλεια για την τροφοδότηση μιας ποικιλίας συσκευών, όπως οι βηματοδότες, οι δορυφόροι, τα υποβρύχια συστήματα κ.α.", δήλωσε ο δρ Τζάε.
πηγή: enet.gr

Η χρυσή PORSCHE


Στη Ρωσία, οδηγούν Porsche που καλύπτονται από ατόφιο χρυσάφι.. Χρειάστηκαν περισσότερα από 20 κιλά χρυσάφι για να διακοσμήσουν αυτό το αυτοκίνητο!!!!


Γίγαντες-15 μοναδικές εικόνες



δείτε τις υπόλοιπες εδώ