Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Sony Online Service


Τα αφεντικά της Sony. Oι Ηiroshi Yoshioka και Kazuo Hirai έχουν στη μέση τον CEO της εταιρίας Howard Stringer (Φωτό: ΑP)
Αλλάζει πολιτική και γραμμή η Sony. Κοιτάει τη φαρέτρα της και βρίσκει μουσική, παιχνίδια και ταινίες από τις Sony Music, Sony Pictures αλλά και PlayStation 3. Mε άλλα λόγια βρίσκει περιεχόμενο (content) κάτι που δεν έχει η Samsung και η LG.
Στην ΙFA 2009 η Sony δια στόματος CEO κυρίου Howard Stringer είχε υποσχεθεί Bravia Internet Video με τη βοήθεια τοπικών boardband παρόχων από τις μεγάλες χώρες της Ευρώπης. Τώρα το αφεντικό Howard Stringer επανέρχεται στο θέμα δηλώνοντας ότι η Ιαπωνική εταιρία, που έχει ανακοινώσει απώλειες κερδών τα τελευταία τρίμηνα, θα επιταχύνει ρυθμούς σε τέτοιο επίπεδο όσο ποτέ. Με άλλα λόγια η Sony εξαπολύει κούρσα να κερδίσει το χαμένο έδαφος στη αγορά, ώστε να γίνει και πάλι πρωταγωνιστής.
Αυτή τη φορά όμως δε θα παίξει με τιμές, με τεχνολογίες και με προϊόντα... αλλά με τη προίκα της. Το πιο κρυμμένο χαρτί απ΄ όλα. Τις κινηματογραφικές ταινίες, τις ηχογραφήσεις της και τα παιχνίδια της. Αλήθεια ποιος άλλος κατασκευαστής consumer electronics έχει αυτή τη δυνατότητα;
Με αυτό τον τρόπο η Sony θα προσπαθήσει να καλύψει το κενό που έχει με την Apple στη μουσική, με την Amazon στα ηλεκτρονικά βιβλία και στις ταινίες με τη Samsung.
Έτσι θα ξεκινήσει δικτυακές υπηρεσίες για να υποστηρίξει τα προϊόντα της. Δηλαδή θα αγοράζεις τηλεόραση Sony και θα παίρνεις ταινίες ή walkman Sony και θα παίρνεις μουσική. Για τα παιχνίδια πρόκειται να αναπτύξει σημαντικά το PlayStation Network για on-line παιχνίδι, όπως και για τη μουσική και της ταινίες κάτι σαν το iTune της Αpple.
Tις υπηρεσίες αυτές θα τις «βλέπουν» οι τηλεοράσεις, τα Blu-ray player, οι κινητές συσκευές της και τα PlayStation της. Η νέα αυτή πλατφόρμα παροχής «περιεχομένου» της Sony θα λέγεται Sony Online Service και αναμένεται να επιστρέψει τη Sony στη κερδοφορία κατά το 2013.
Παράλληλα η Sony προσπαθεί να φέρει την 3D τηλεόραση μια μέρα πιο νωρίς στην αγορά. Μάλιστα λέγεται ότι θα παίξει τόσο με ΤV όσο και με Blu-ray και PlayStation 3.
To σίγουρο είναι ότι το μέλλον της τηλεόρασης δεν είναι μόνο Edge-Type, LED, ΟLED ή 3D, αλλά και «περιεχόμενο». Καλές οι τεχνολογίες αλλά χωρίς ταινίες τι να δεις; Και η Sony έχει και τεχνολογίες και ταινίες... όσο κανένας άλλος κατασκευαστής εκεί έξω!
make.believe λοιπόν


fullhd

Deal Hunter GR, Ο βασιλιάς των ευκαιριών


Το eBay δημιούργησε τον Deal Hunter GR, έναν ειδικό στο κυνήγι της ευκαιρίας, ο οποίος αναζητά τις καλύτερες τιμές στο Διαδίκτυο και έπειτα ενημερώνει τη σελίδα του στο facebook και την ηλεκτρονική κοινότητα.Ο Deal Hunter GR, είναι ο εικονικός χαρακτήρας που δημιούργησε το eBay στο facebook, με σκοπό να ψάχνει και να εντοπίζει τις καλύτερες ευκαιρίες αγοράς τις οποίες μοιράζεται με τον κόσμο. Η καμπάνια αυτή έχει σχεδιαστεί για να δημιουργήσει ένα χώρο στον οποίο οι χρήστες του Διαδικτύου μπορούν να βρίσκουν και να μοιράζονται συμφέρουσες ευκαιρίες που εντοπίζονται είτε εντός είτε εκτός διαδικτύου. Ο στόχος είναι η δημιουργία μίας online κοινότητας με θέμα τις πραγματικές ευκαιρίες.
Όλοι θέλουμε να αποκτήσουμε ό,τι καλύτερο και πιο πρόσφατο κυκλοφορεί στην αγορά, τα πορτοφόλια μας όμως υποφέρουν και γι’ αυτό τώρα – περισσότερο από ποτέ – χρειαζόμαστε τις καλύτερες ευκαιρίες που υπάρχουν και το διαδίκτυο προσφέρει μία τεράστια ποικιλία προϊόντων και τιμών. Ωστόσο δεν έχουμε πάντα το χρόνο για μια τέτοια αναζήτηση. Γι’ αυτό το λόγο, το eBay δημιούργησε τον Deal Hunter GR, έναν ειδικό στο κυνήγι της ευκαιρίας, ο οποίος αναζητά τις καλύτερες τιμές στο Διαδίκτυο και έπειτα ενημερώνει τη σελίδα του στο facebook και την ηλεκτρονική κοινότητα. Ο στόχος του είναι να βοηθήσει τους χρήστες του Διαδικτύου στην αναζήτησή τους για τις καλύτερες ευκαιρίες, ώστε να εξοικονομήσουν χρήματα.

Ο Deal Hunter GR ψάχνει συνεχώς και προτείνει τις καλύτερες προσφορές για μία τεράστια ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών, από ρούχα, αξεσουάρ, αθλητικά είδη, διακοσμητικά σπιτιού και κήπου, τεχνολογικά gadgets, πολιτιστικά δρώμενα, υπηρεσίες ομορφιάς και πολλά ακόμη!

Deal Hunter GR facebookhttp://www.facebook.com/pages/Deal-Hunter-GR/155372013642?ref=search&sid=578501035.733465607..1 &v=wall

techblog

Νέα Adobe AIR 2 και Flash Player 10.1 Beta Software

Η Adobe Systems Incorporated ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα των beta versions Adobe AIR 2 and Adobe Flash Player 10.1 στα Adobe Labs για λειτουργικά συστήματα Windows, Mac και Linux. Το Flash Player 10.1 αναμένεται να ενσωματωθεί σε smartphones και άλλες συσκευές με σύνδεση στο Internet εντός του 2010.

Ένα ποντίκι με οικολογικές ανησυχίες





Οι ένθερμοι οπαδοί της οικολογίας θα βρουν πολύ ενδιαφέρον το ποντίκι που σχεδίασε ο κ. Alest Rukov. Για την ώρα βρίσκεται σε στάδιο concept, αλλά δε βλέπουμε κανέναν απολύτως λόγο για τον οποίο αυτό το project θα πρέπει να μείνει στα χαρτιά. Εξάλλου, η υλοποίησή του είναι απλούστατη, αρκεί να βρεθεί ο κατάλληλος μαραγκός.
Το ποντίκι του κ. Rukov είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ξύλο. Βέβαια, το "εξ ολοκλήρου" δε συμπεριλαμβάνει τα ηλεκτρονικά κυκλώματα που είναι απαραίτητα για τη μεταφορά των ηλεκτρονίων. Όλο το υπόλοιπο, όμως, είναι ξύλινο και μάλιστα λουστραρισμένο για να αντέχει στο χρόνο.
Ο σχεδιαστής δίνει πενταετή εγγύηση, οπότε δε μιλάμε για κάτι που θα διαλυθεί μέσα σε λίγες ημέρες. Πολύ θα θέλαμε να ακούσουμε τον ήχο του "κλικ" σε αυτό το mouse.
t3mag

Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά τους ...υπολογιστές της Apple


Όλοι συμφωνούν ότι το κάπνισμα είναι μια εξαιρετικά βλαπτική συνήθεια που σχετίζεται με καρδιαγγειακά και αναπνευστικά προβλήματα, ουδείς όμως φανταζόταν ότι το τσιγάρο μπορεί να έχει επιπτώσεις στην αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Σύμφωνα με αναφορές που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, η Apple αρνήθηκε σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις να επισκευάσει MacBooks, επικαλούμενη την παρουσία πίσσας.


Δύο αμερικανοί, ένας άνδρας και μια γυναίκα, αντιμετώπισαν το ίδιο αρκιβώς πρόβλημα όταν πήγαν να επισκευάσουν τους υπολογιστές τους σε εξουσιοδοτημένα καταστήματα. Οι τεχνικοί ενημέρωσαν τους εμβρόντητους καταναλωτές ότι ανιχνεύτηκαν ίχνη πίσσας στο εσωτερικό των MacBooks και αρνήθηκαν να επισκευάσουν συσκευές που συνιστούν βιο-απειλή. Έτσι, τερματίστηκε η εγγύηση που παρείχε η Apple στα συγκεκριμένα προϊόντα.

Οι καταναλωτές απευθύνθηκαν στο γραφείο του Steve Jobs διαμαρτυρόμενοι για τα περιστατικά, ωστόσο η απόφαση για ανάκληση της εγγύησης παρέμεινε ως είχε. Σημειωτέον ότι πουθενά στους όρους της εγγύησης που παρέχει η Apple δεν αναφέρεται ότι ο καπνός του τσιγάρου ακυρώνει την κάλυψη.
 pcmag

Νέα χαρακτηριστικά στον Opera 10.10


Η νορβηγική εταιρεία Opera Software ανακοίνωσε την τελευταία έκδοση του ομώνυμου browser, η οποία φιλοδοξεί να αλλάξει τα δεδομένα στο χώρο του Internet. Πέρα από τις συνήθεις και αναμενόμενες βελτιώσεις σε τομείς όπως η ασφάλεια, η ταχύτητα πλοήγησης και οι ρυθμίσεις localization, ο νέος Opera έχει στο οπλοστάσιό του ένα πολλά υποσχόμενο χαρακτηριστικό με την ονομασία Opera Unite.


Το Opera Unite δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να δημιουργήσει έναν μικρό server μέσα στον browser. Με αυτό τον τρόπο, μπορεί να διαμοιραστεί εύκολα τα δεδομένα του με άλλους χρήστες. Το Unite περιλαμβάνει επιμέρους εφαρμογές για τη διαχείριση των δεδομένων. Έτσι, υπάρχει εφαρμογή για το διαμοιρασμό φωτογραφιών, το streaming πολυμέσων κ.λπ.
pcmag

Έρευνα: Τα video games δε σέβονται τους διεθνείς κανόνες πολέμου


Μια πρόσφατη έρευνα σε δείγμα 20 video games, μεταξύ των οποίων τίτλοι των σειρών Call of Duty και Tom Clancy, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι τα πολεμικά παιχνίδια που κυκλοφορούν στην αγορά δε σέβονται τους διεθνείς κανόνες μάχης. Οι υπεύθυνοι της έρευνας στάθηκαν ιδιαίτερα στο γεγονός ότι πολλά παιχνίδια παραβιάζουν τις αρχές της διάκρισης και της αναλογικότητας, επιτρέποντας στον παίκτη να ισοπεδώνει ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα για να εξοντώσει έναν εχθρό.



Σύμφωνα με ειδικούς σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα video games που επιτρέπουν καταστροφές τέτοιας κλίμακας μπορούν να καλλιεργήσουν την εντύπωση ότι η ανθρώπινη ζωή δεν έχει αξία. Ένα άλλο σημείο των combat games που δέχτηκε τα πυρά των ερευνητών ήταν η δυνατότητα επιθέσεων κατά άοπλων πολιτών ή θρησκευτικών κτιρίων, ενώ γίνεται ειδική μνεία σε σκηνές κάποιων παιχνιδιών όπου υπάρχει απάνθρωπη συμπεριφορά και βασανιστήρια μεταξύ των αντιμαχόμενων.



Η έρευνα έγινε με πρωτοβουλία των οργανώσεων Pro Juvenile, που αντιτίθεται στην εκτεταμένη βία των παιχνιδιών, και Trial, η οποία αγωνίζεται ενάντια στα εγκλήματα πολέμου. Οι υπεύθυνοι των δύο οργανώσεων καλούν τους game developers να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς τα παιχνίδια εμπλέκουν ενεργητικά τους χρήστες, σε αντίθεση με τα βιβλία και τις ταινίες όπου οι άνθρωποι δέχονται ερεθίσματα χωρίς να αντιδρούν κινητικά.

pcmag

Οι πρώτες μετρήσεις των Core i9


Η Intel αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2010 τους πρώτους της εξαπύρηνους επεξεργαστές με την κωδική ονομασία Gulftown. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι νέοι επεξεργαστές θα έχουν την εμπορική ονομασία Core i9. Τα πρώτα κομμάτια φέρονται να έχουν διανεμηθεί σε επιλεγμένους enthousiasts και όπως όλα δείχνουν έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρώτοι πειραματισμοί πάνω στους νέους επεξεργαστές.


Οι συντάκτες της πολωνικής ιστοσελίδας pclab.pl ισχυρίζονται ότι έκαναν κάποιες πρώτες δοκιμές σε έναν Core i9. Όπως είναι φυσικό, οι επιδόσεις απογειώνονται σε περιβάλλον multi-threading δοκιμών, με τους έξι physical και τους έξι virtual πυρήνες να τρέχουν στα 2,8GHz έκαστος. Όσο για το overclocking, οι Πολωνοί αναφέρουν ότι κατάφεραν να τον φτάσουν στα 4,3GHz χωρίς να το ψάξουν πολύ. Σύμφωνα με τους testers, ο επεξεργαστής δεν είναι πολύ ζεστός, αλλά η ρύθμιση του βολτάζ μπορεί να εξελιχθεί σε δύσκολη υπόθεση.

Σε γενικές γραμμές, ο Core i9 άφησε τις αναμενόμενες εντυπώσεις: εξαιρετικός για servers και workstations, παράλληλα όμως δεν είναι κάτι που θα βρισκόταν στις πρώτες επιλογές ενός gamer. Φυσικά, θα πρέπει να τονίσουμε ότι όλα αυτά είναι στο επίπεδο των μη διασταυρωμένων πληροφοριών και θα πρέπει να περιμένουμε λίγο καιρό ακόμα για να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για τους νέους επεξεργαστές.

pcmag