Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά τους ...υπολογιστές της Apple


Όλοι συμφωνούν ότι το κάπνισμα είναι μια εξαιρετικά βλαπτική συνήθεια που σχετίζεται με καρδιαγγειακά και αναπνευστικά προβλήματα, ουδείς όμως φανταζόταν ότι το τσιγάρο μπορεί να έχει επιπτώσεις στην αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Σύμφωνα με αναφορές που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, η Apple αρνήθηκε σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις να επισκευάσει MacBooks, επικαλούμενη την παρουσία πίσσας.


Δύο αμερικανοί, ένας άνδρας και μια γυναίκα, αντιμετώπισαν το ίδιο αρκιβώς πρόβλημα όταν πήγαν να επισκευάσουν τους υπολογιστές τους σε εξουσιοδοτημένα καταστήματα. Οι τεχνικοί ενημέρωσαν τους εμβρόντητους καταναλωτές ότι ανιχνεύτηκαν ίχνη πίσσας στο εσωτερικό των MacBooks και αρνήθηκαν να επισκευάσουν συσκευές που συνιστούν βιο-απειλή. Έτσι, τερματίστηκε η εγγύηση που παρείχε η Apple στα συγκεκριμένα προϊόντα.

Οι καταναλωτές απευθύνθηκαν στο γραφείο του Steve Jobs διαμαρτυρόμενοι για τα περιστατικά, ωστόσο η απόφαση για ανάκληση της εγγύησης παρέμεινε ως είχε. Σημειωτέον ότι πουθενά στους όρους της εγγύησης που παρέχει η Apple δεν αναφέρεται ότι ο καπνός του τσιγάρου ακυρώνει την κάλυψη.
 pcmag

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου