Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Sony Online Service


Τα αφεντικά της Sony. Oι Ηiroshi Yoshioka και Kazuo Hirai έχουν στη μέση τον CEO της εταιρίας Howard Stringer (Φωτό: ΑP)
Αλλάζει πολιτική και γραμμή η Sony. Κοιτάει τη φαρέτρα της και βρίσκει μουσική, παιχνίδια και ταινίες από τις Sony Music, Sony Pictures αλλά και PlayStation 3. Mε άλλα λόγια βρίσκει περιεχόμενο (content) κάτι που δεν έχει η Samsung και η LG.
Στην ΙFA 2009 η Sony δια στόματος CEO κυρίου Howard Stringer είχε υποσχεθεί Bravia Internet Video με τη βοήθεια τοπικών boardband παρόχων από τις μεγάλες χώρες της Ευρώπης. Τώρα το αφεντικό Howard Stringer επανέρχεται στο θέμα δηλώνοντας ότι η Ιαπωνική εταιρία, που έχει ανακοινώσει απώλειες κερδών τα τελευταία τρίμηνα, θα επιταχύνει ρυθμούς σε τέτοιο επίπεδο όσο ποτέ. Με άλλα λόγια η Sony εξαπολύει κούρσα να κερδίσει το χαμένο έδαφος στη αγορά, ώστε να γίνει και πάλι πρωταγωνιστής.
Αυτή τη φορά όμως δε θα παίξει με τιμές, με τεχνολογίες και με προϊόντα... αλλά με τη προίκα της. Το πιο κρυμμένο χαρτί απ΄ όλα. Τις κινηματογραφικές ταινίες, τις ηχογραφήσεις της και τα παιχνίδια της. Αλήθεια ποιος άλλος κατασκευαστής consumer electronics έχει αυτή τη δυνατότητα;
Με αυτό τον τρόπο η Sony θα προσπαθήσει να καλύψει το κενό που έχει με την Apple στη μουσική, με την Amazon στα ηλεκτρονικά βιβλία και στις ταινίες με τη Samsung.
Έτσι θα ξεκινήσει δικτυακές υπηρεσίες για να υποστηρίξει τα προϊόντα της. Δηλαδή θα αγοράζεις τηλεόραση Sony και θα παίρνεις ταινίες ή walkman Sony και θα παίρνεις μουσική. Για τα παιχνίδια πρόκειται να αναπτύξει σημαντικά το PlayStation Network για on-line παιχνίδι, όπως και για τη μουσική και της ταινίες κάτι σαν το iTune της Αpple.
Tις υπηρεσίες αυτές θα τις «βλέπουν» οι τηλεοράσεις, τα Blu-ray player, οι κινητές συσκευές της και τα PlayStation της. Η νέα αυτή πλατφόρμα παροχής «περιεχομένου» της Sony θα λέγεται Sony Online Service και αναμένεται να επιστρέψει τη Sony στη κερδοφορία κατά το 2013.
Παράλληλα η Sony προσπαθεί να φέρει την 3D τηλεόραση μια μέρα πιο νωρίς στην αγορά. Μάλιστα λέγεται ότι θα παίξει τόσο με ΤV όσο και με Blu-ray και PlayStation 3.
To σίγουρο είναι ότι το μέλλον της τηλεόρασης δεν είναι μόνο Edge-Type, LED, ΟLED ή 3D, αλλά και «περιεχόμενο». Καλές οι τεχνολογίες αλλά χωρίς ταινίες τι να δεις; Και η Sony έχει και τεχνολογίες και ταινίες... όσο κανένας άλλος κατασκευαστής εκεί έξω!
make.believe λοιπόν


fullhd

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου