Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Αστεροειδής περνά μόλις 8.700 μίλια από τη Γη - με μόνο 15 ώρες προειδοποίηση



Αν και κανείς δεν το  πρόσεξε η Γη χτυπήθηκε σχεδόν από έναν αστεροειδή την περασμένη Παρασκευή.
Ο μέχρι τώρα «άγνωστου αστεροειδής πέρασε 8.700 μίλια μακριά από τη Γη, αλλά οι αστρονόμοι το παρατήρησαν μόνο 15 ώρες πριν από την πλησιέστερη προσέγγιση του.
Η τροχιά του ήταν  30 φορές πιο κοντά από ό, τι η Σελήνη, η οποία είναι 250.000 μίλια μακριά.

Μέρος της καταστροφής στην Tunguska της Σιβηρίας, το 1908 μετά από την πρόσκρουση ενός μετεωρίτη. Ο αντίκτυπος δημιούργησε μια έκρηξη τόσο ισχυρή που κατέστρεψε  1.200 τετραγωνικά μίλια του δάσους.
dailymail

Θεματικό πάρκο Ferrari στο Abu Dhabi






Ferrari World Abu Dhabi, also known as Ferrari Experience, is an upcoming theme park on Yas Island in Abu Dhabi. It is the first theme park designed around the Ferrari brand and will feature a racetrack, theater complex, miscellaneous driving activities, and three thrill rides. The theme park will open its doors in 2010.
The Ferrari theme park will be covered with its red roof which had been inspired by the classic double curve side profile of the Ferrari GT body.
The theme park covers a surface area of 200,000 meter square, which is equally 2.15 million square feet and measuring an astonishing 66 meters or 217 feet in diameter.
There will be a number of attractions for the theme park. It will be included rides for children of all ages and the world’s fastest roller coaster. Traveling at speeds that exceeding 200 km/h (124 mph). Visitors can now emulate the feeling and experience of being in the Ferrari F1 car.
δείτε περισσότερες εικόνες εδώ: http://www.moolf.com/travel/ferrari-theme-park-in-abu-dhabi.html

Αθώος λόγω... Facebook


Πριν από ένα περίπου μήνα, η αστυνομία της Νέας Υόρκης συνέλαβε τον δεκαεννιάχρονο Rodney Bradford ως βασικό ύποπτο για μια ληστεία που έγινε στο Brooklyn. Ο νεαρός αρνήθηκε από την πρώτη στιγμή της κατηγορίες και ισχυρίστηκε ότι την επίμαχη ώρα βρισκόταν πολλά χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της ληστείας. Δυστυχώς γι' αυτόν, όμως, δεν υπήρχε κάποιος μάρτυρας για να επιβεβαιώσει το άλλοθί του.


Κι ενώ όλα έδειχναν ότι ο Bradford θα καθήσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ο δικηγόρος του επικαλέστηκε ένα επιχείρημα το οποίο τελικά οδήγησε στην απαλλαγή του νεαρού. Ο εισαγγελέας που είχε αναλάβει την υπόθεση άκουσε το δικηγόρο να του λέει ότι την ώρα της ληστείας ο πελάτης του έκανε ένα status update στο Facebook, οπότε δεν μπορεί να είναι ύποπτος. Μάλιστα, το status update έγινε από το Harlem, το οποίο βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από τη σκηνή του εκλήματος.

Ο εισαγγελέας ζήτησε από το Facebook να επαληθεύσει τη γνησιότητα του μηνύματος και να ελέγξει μέσω της IP address αν το update έγινε πράγματι από το Harlem. Οι υπεύθυνοι του Facebook επιβεβαίωσαν τον ισχυρισμό του 19χρονου, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος.

Το περιστατικό αυτό καταδεικνύει με ανάγλυφο τρόπο το ρόλο που παίζουν οι υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης στην καθημερινότητα πολλών ανθρώπων. Δεν αποκλείεται ο Bradford να είχε κακά ξεμπερδέματα αν δεν υπήρχε αυτό το σωτήριο status update.
pcmag

Best Of What’s New 2009, PopSci

Το περιοδικό Popular Science ανακοίνωσε τη λίστα με τις 100 καλύτερες καινοτομίες του 2009. Οι συντάκτες του περιοδικού ανέδειξαν τα 100 καλύτερα προϊόντα και τις υπηρεσίες με γνώμονα το πως άλλαξαν ή θα αλλάξουν τη ζωή μας σε σχέση με 12 μήνες πριν.

Ακολουθούν κάποιες από τις κατηγορίες της λίστας, και οι νικητές τους:
Computing
- Wolfram Research WolframAlpha
- Logitech Performance Mouse MX
- Apple MacBook Pro
- Google Wave
- Clearwire Clear 4G WiMax
- Nvidia Ion
- Marvell SheevaPlug
- Microsoft Windows 7
Gadgets
Canon EOS 5D Mark II
Powergenix 1.6-Volt Nickel-Zinc AA Rechargeable
Panasonic Lumix GF1
Android
Sony HDR-XR520V
Motorola Endeavor HX1
Microsoft Zune HD
Palm Pre
Sennheiser HD800
Fujifilm FinePix Real 3D W1
Nikon Coolpix S1000PJ
Home Entertainment
Microsoft Project Natal
Dolby Laboratories Pro Logic IIz
Yahoo Connected TV
Focus Enhancements Summit Wireless
Isabella Products Vizit
Panasonic TC-P54Z1
MediaMall Technologies PlayOn Digital Media Server
Αναλυτικά όλες οι κατηγορίες και οι νικητές στο popsci.com

techblog

Cranberry Diamond Disc - Δίσκοι αδαμάντινου χαρακτήρα!


Όταν βγαίνει μία νέα τεχνολογία καπελώνει την προηγούμενη. Παράδειγμα τα νέα δισκάκια ‘Diamomd Disc’ της εταιρείας Cranberry που υπόσχονται αντοχή μίας χιλιετίας.
Μια νέα τεχνολογία ευαγγελίζεται η εταιρεία Cranberry για δίσκους αποθήκευσης δεδομένων και αρχείων πάσης φύσεως, η οποία υπόσχεται εγγυημένη μακροζωία 1000 ετών. Ποιος τα χρειάζεται τόσα χρόνια δεν γνωρίζω.

Αυτό που γνωρίζω είναι ότι οι ισχυρισμοί της εταιρείας για το ότι οι σημερινοί δίσκου CD & DVD κρατάνε 2 έως 5 χρόνια, είναι υπερβολικοί.

Γνωρίζουμε ότι έχουν ένα όριο, γνωρίζουμε επίσης ότι όσο μεγαλύτερη ταχύτητα εγγραφής χρησιμοποιούμε τόσο μειώνεται ο χρόνος ζωής του δίσκου, αλλά όχι και 2 με 5 χρόνια! Τς... Τς... Τς... μαρκετινίστικες υπερβολές.

Και δεν μιλάμε φυσικά για τα αγορασμένα, αλλά αυτά που έχουμε δημιουργήσει εμείς.

Οι νέοι δίσκοι δεν διαθέτουν επικολλημένες επιφάνειες, επιφάνειες με βαφή ή ανακλαστικές. Μία ακτίνα laser υψηλής ένταση χαράζει στην κυριολεξία την πληροφορία πάνω στον συνθετικό δίσκο που όπως λένε οι εκπρόσωποι της εταιρείας θυμίζει διαμάντι.

Η εγγραφή γίνεται μόνο από την συσκευή της Cranberry, ενώ τα δισκάκια παίζουν στα περισσότερα DVD player.

Η τιμή βέβαια αγγίζει τα ουράνια (συσκευή εγγραφής και 150 δισκάκια κάτι λιγότερο από 5000 ευρώ) και απευθύνεται μάλλον περισσότερο σε όσους έχουν μεγάλη οικειότητα με τους πολύτιμους λίθους.
fullhd

Best Buy Plasma TV - Oι καλύτερες ΤV του 2009

δείτε εδώ : http://www.fullhd.gr/plasma-tv/full-hd/2542-best-buy-plasma-tv.html

To YouTube στα 1080p

To YouTube στα 1080p
Καιρός ήταν!

Ανακοινώθηκε ότι από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι προβολές σε ανάλυση 1080p από το YouTube.

Kαιρός ήταν λέμε εμείς.


Και επειδή το YouTube αποτελεί το παγκόσμιο δίκτυο διακίνησης αρχείων εικόνας, η αύξηση της ανάλυση στα 1080p θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει αρκεί να συνοδευτεί και από έναν αξιόλογο encoder.

Η δεύτερη ευχή μας, σχετικά με τα φίλτρα που πρέπει να μπουν ώστε να μην ανεβαίνει η κάθε βλακεία δεν πιστεύουμε ότι θα πραγματοποιηθεί.

Άντε γιατί έχουμε πολλά βίντεο σε αναμονή, που δεν τα χαραμίσαμε στα 720p.
fullhd

Ήρθε η ώρα του Thor και του Captain America


Από τους πιο γνωστούς και πιο αγαπημένους χαρακτήρες της Marvel είναι ο Thor και ο Captain America που αναμένονται σε δυο ξεχωριστούς τίτλους από την εταιρεία τους μέσα στο επόμενο έτος. Σχετικά με το παιχνίδι που θα αφορά τον Thor γνωρίζουμε ότι θα ακολουθεί την πορεία της ταινίας, κάτι που ίσως να ισχύσει και για το παιχνίδι με τον Captain America, αν και δεν είναι τόσο σίγουρο. Μέχρι τώρα, με κάθε επιφύλαξη οφείλουμε να πούμε πως από τα παιχνίδια της Marvel αυτά που έχουν ενθουσιάσει είναι όσα έχουν πρωταγωνιστή τον Spiderman. Οι γνώμες διίστανται στους καταναλωτές, αλλά -όπως πάντα- η απόφαση είναι δική σας!
mobilenews

Το Facebook στο PS3 (;)


Μετά τα XBOX360 και Nintendo DSi σειρά φαίνεται ότι έχει το PS3 να ενσωματώσει στις λειτουργίες του το πασίγνωστο social site, το Facebook. Αν και κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί από καμιά από τις δυο πλευρές, ξένα sites βρίθουν από φήμες που θέλουν την παιχνιδομηχανή της Sony να ενώνει τις δυνάμεις της με την υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης.
Σύμφωνα με τις παραπάνω φήμες λοιπόν, όταν το PS3 θα ενσωματώσει το Facebook θα προστεθούν μερικές ακόμη λειτουργίες, όπως κάποια firmware updates, παραμετροποίηση της gamecard και νέος τρόπος εμφάνισης φωτογραφιών.
mobilenews

Το Android μάς χαρίζει διαδίκτυο διαστημικών ταχυτήτων



Η πλατφόρμα Android ξεφεύγει από τον χώρο των smartphones και των gadgets, ανεβαίνει στο Διάστημα και κάνει download ένα διαδικτυακό πρωτόκολλο ίντερνετ για να βελτιώσει τις επιδόσεις των ασύρματων δικτύων.
Κάτι παρόμοιο χρησιμοποιεί και η NASA για επικοινωνία με απομακρυσμένα διαστημικά σκάφη. Πρόκειται για το DTN (Disruption-Tolerant Networking) το οποίο έχει σχεδιαστεί για να γεφυρώνεται η διαπλανητική επικοινωνία.
Το DTN έχει ήδη δοκιμαστεί σε φορητούς υπολογιστές στη Σουηδία., όπου ελέγχονταν η ταχύτητα και η σταθερότητα των επικοινωνιών ανάμεσα σε συσκευές οι οποίες απομακρύνονταν με μεγάλη ταχύτητα η μία από την άλλη, με εξαιρετικά, όπως αναφέρθηκε, αποτελέσματα.

mobilenews