Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Στηθοσκόπιο στο iΡhone



Εφαρμογή κινητού τηλεφώνου καταγράφει τον καρδιακό παλμό, τον αναλύει και τον αποστέλλει ηλεκτρονικά 

Ενα από τα πιο πολύτιμα ιατρικά «εργαλεία», ηλικίας 200 ετών, το στηθοσκόπιο,... εκμοντερνίστηκε τόσο ώστε να αποτελεί πλέον εφαρμογή ενός κινητού τηλεφώνου! Το iStethoscope, περί ου ο λόγος, αποτελεί «τέκνο» του Πίτερ Μπέντλεϊ, ενός ερευνητή της επιστήμης των υπολογιστών στο University College του Λονδίνου και συγγραφέα πολλών βιβλίων εκλαϊκευμένης επιστήμης. Ο Μπέντλεϊ ανέπτυξε ένα πρόγραμμα το οποίο μετατρέπει το iΡhone της Αpple σε στηθοσκόπιο στο πλαίσιο ενός πειράματος που, όπως ο ίδιος λέει, ξεκίνησε «για πλάκα». Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, η εφαρμογή του ερευνητή έκανε μεγάλη αίσθηση τόσο στους ειδικούς όσο και στο κοινό. Δεν είναι τυχαίο ότι εκατομμύρια χρήστες έχουν «κατεβάσει» το πρόγραμμα στο τηλέφωνό τους.
tovima.gr

Το μέλλον του ανθρώπου διαγράφεται «βιονικό»




Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα για τα Ατομα με Αναπηρίες. Για κάθε υγιή άνθρωπο το να βλέπει, να ακούει, να αισθάνεται ή να περπατά είναι κάτι το δεδομένο. Για κάποιους ανθρώπους όμως, οι οποίοι εξαιτίας κάποιας ασθένειας έχουν απολέσει αυτές τις ικανότητες, το να τις ανακτήσουν φαίνεται σαν πραγματικό θαύμα.
πηγή:enet.gr

Ο εγκέφαλος μας δέχεται καθημερινά πληροφορίες 34 Gb


Ο καταιγισμός πληροφοριών στη σύγχρονη εποχή από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και άλλες πηγές έχουν οδηγήσει στον καθημερινό «βομβαρδισμό» του μέσου ανθρώπινου εγκεφάλου με τόσο μεγάλο όγκο πληροφοριών που θα προκαλούσε ανησυχητική υπερφόρτωση ακόμα και σε ένα φορητό υπολογιστή, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.
Η μελέτη, που έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας-Σαν Ντιέγκο, υπό τον Ρότζερ Μπον, σύμφωνα με τις βρετανικές «Τάιμς του Λονδίνου» και «Τέλεγκραφ», εκτιμά ότι κάθε μέρα οι άνθρωποι κατακλύζονται με το ισοδύναμο όγκου πληροφοριών 34 Gb (gigabytes), αρκετή ποσότητα για να υπερφορτώσει ένα φορητό υπολογιστή μέσα σε μια εβδομάδα.
kathimerini.gr

AMD Advanced 3D Entertainment


Έρχεται το Blu-ray stereoscopic 3D standard

Η AMD, ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει επίδειξη του stereoscopic 3D standard κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών 2010 (CES), προβάλλοντας τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές θα μπορούν σύντομα να απολαμβάνουν υψηλής ευκρίνειας 3D.

Το Blu-ray stereoscopic 3D, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου χρόνου,  συνδυάζει την εικόνα υψηλής ευκρίνειας με επεξεργασία που διαθέτει οπτικά 3D υψηλής ποιότητας.
Ως συμβαλλόμενο μέλος του Blu-ray Disc Association, η AMD συνεργάζεται στενά με τους τεχνολογικούς εταίρους της ώστε οι προδιαγραφές να τελειοποιηθούν μέσα στον επόμενο χρόνο ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η συμβατότητα με το επερχόμενο λειτουργικό πρόγραμμα της AMD.
Στην επερχόμενη Έκθεση Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών 2010 (CES), η AMD και η Cyberlink θα παρουσιάσουν από κοινού για πρώτη φορά το Blu-ray stereoscopic 3D στους συμμετέχοντες.
Το νέο πρότυπο είναι μια από τις πολλές 3D τεχνολογίες που υποστηρίζει δημόσια η AMD, παράλληλα με τις τηλεοράσεις 3D DLP, τις 3D οθόνες με διπλό πάνελ και line interleaved, και αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας της εταιρίας να εξελίξει περαιτέρω και την τέχνη της 3D ψυχαγωγίας αλλά και την οικιακή χρήση της σε παγκόσμιο επίπεδο, μέσω της στενής συνεργασίας με τεχνολογικούς εταίρους 3D, μεταξύ των οποίων οι κατασκευαστές συστημάτων OEMs, οι δημιουργοί λογισμικού και οι διανομείς περιεχομένου.
Το Stereoscopic 3D παιχνιδιών HD και πολυμέσων αποτελεί συνέχεια της μεγάλης λίστας τεχνολογιών που έχει εισάγει στην αγορά η AMD.
Προσφάτως, η εταιρία παρουσίασε τις κάρτες γραφικών next-generation ATI Radeon, διαθέτοντας στην αγορά την πρώτη και μοναδική υποστήριξη του Directx11 gaming και ψυχαγωγία multi-display που προσφέρει η τεχνολογία ATI Eyefinity της AMD.
πηγή: fullhd.gr

Oooops!!!!







δείτε τις υπόλοιπες εδώ