Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Θέλετε να πλησιάσετε τα αστέρια ;Το πρώτο ξενοδοχείο στο διάστημα θα ξεκινήσει το 2012,υποστηρίζουν οι αρχιτέκτονες .


Το  πρώτο ξενοδοχείο στο διάστημα θα ξεκινήσει το 2012, λένε οι αρχιτέκτονες - και θα κοστίσει  2.7 εκατομμύρια λίρες  για τριήμερη διανυκτέρευση. H τιμή θα περιλαμβάνει οκτώ εβδομάδες εκπαίδευσης σε ένα τροπικό νησί, πριν από την έναρξη για το Galactic Suite Space Resort. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, οι επισκέπτες θα δουν το ηλιοβασίλεμα  15 φορές την ημέρα και θα κάνουν ταξίδια σε όλο τον κόσμο κάθε 80 λεπτά. Θα φορούν κοστούμια velcro ώστε να μπορούν να σέρνονται γύρω από τα δωμάτια και να κολλάνε στους τοίχους σαν τον spiderman.
Κριτικός αμφισβήτησε την επένδυση και το χρονικό πλαίσιο για την πολλών δισεκατομμυρίων λιρών επένδυση, αλλά οι αρχιτέκτονες στην έδρα τους στη Βαρκελώνη επιμένουν οτι έχουν επιτύχει τον στόχο για ένα μεγάλο άνοιγμα σε τρία χρόνια.                        
dailymail

Ξένοι κόσμοι εντοπίστηκαν έξω από το Γαλαξία μας για πρώτη φορά!


Ξένοι κόσμοι έχουν ανακαλυφθεί πέρα από το δικό μας γαλαξία για πρώτη φορά, σύμφωνα με τους αστρονόμους.
Οι επιστήμονες τώρα βρείσκουν τακτικά εξωπλανήτες εντός του Γαλαξία και 403 έχουν καταγραφηθεί από το 1995. Ο πιο μακρινός  βρίσκεται περίπου 20.000 έτη φωτός μακριά. (dailymail)
Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ο Chuck Norris εισβάλει στο iPhone!


Αν έχετε iPhone ή iPod Touch είστε πολύ, μα πολύ τυχεροί. Η Gameloft ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα για τις δύο συσκευές της Apple ένα νέο game, με τίτλο που δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τις προθέσεις του. Το Chuck Norris: Bring on the Pain αναμένεται να προκαλέσει ρίγη συγκίνησης, χαρίζοντας στιγμές δράσης, βίας, δικαιοσύνης, δημοκρατίας και οτιδήποτε άλλο σκορπά απλόχερα στις σειρές και τις ταινίες του ο ένας και μοναδικός Chuck Norris.
Το νέο παιχνίδι περιλαμβάνει εκατομμύρια σφαίρες που πέφτουν σα βροχή στη ζούγκλα της Καμπότζης, 13 επίπεδα και -κρατηθείτε- ΔΥΟ CHUCK NORRIS! Μπορείτε επίσης να βάλετε τη φωτογραφία ενός φίλου σας (ή καλύτερα ενός εχθρού σας) και το πρόσωπό του θα εμφανίζεται στα κεφάλια των εχθρών.
Επίσης, να υποβάλλουμε τα σέβη μας στο σύνθημα που συνοδεύει το παιχνίδι:
"Νομίζετε ότι παίζετε ένα παιχνίδι με τον Chuck Norris... Αλλά ο Chuck Norris ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ".
t3mag

Απόλυτη ασφάλεια στα νέα flash drives της IronKey


Τα νέα USB flash drives της IronKey, με την εμπορική ονομασία D200, έχουν χωρητικότητες από 1GB έως 16GB και ταχύτητες ανάγνωσης κι εγγραφής 25MB και 17MB ανά δευτερόλεπτο, αντίστοιχα. Τίποτα ενδιαφέρον μέχρι εδώ. Το χαρακτηριστικό που τα κάνει να ξεχωρίζουν από τα χιλιάδες flash drives που κυκλοφορούν στην αγορά είναι η αυξημένη ασφάλεια που προσφέρουν, κάτι που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα όσοι μεταφέρουν στο φλασάκι τους επαγγελματικά δεδομένα ή κρατικά μυστικά.
Τα D200 διαθέτουν κρυπτογράφηση hardware AES 256-bit, ενώ προστατεύουν από επιθέσεις malware που χτυπούν το Autorun.
Πέρα από τις εσωτερικές άμυνες, έχουν κι ένα πολύ σκληρό εξωτερικό καβούκι, καθώς είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικό αλουμίνιο. Είναι επίσης αδιάβροχα 100% με βάση στρατιωτικές προδιαγραφές.
Αναμένεται να κυκλοφορήσουν σύντομα στην αγορά.
 t3mag

Το Samsung OMNIA II αποκλειστικά από την COSMOTE



Το Samsung OMNIA II, το πρώτο κινητό τηλέφωνο στην Ελλάδα με το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, Windows Mobile 6.5, προσφέρει αποκλειστικά η COSMOTE στους πελάτες της μόνο με 75€ . Στα μοναδικά τεχνικά χαρακτηριστικά του Samsung OMNIA II συγκαταλέγονται η μεγάλη οθόνη αφής 3,7 ιντσών, η κάμερα 5 Megapixel με αυτόματη εστίαση και διπλό flash για την εγγραφή εικόνων και βίντεο υψηλής ποιότητας, η εύκολη πλοήγηση στο Internet με ταχύτητες έως 7,2Mbps για πρόσβαση στα emails από παντού, η εσωτερική μνήμη 8GB και ο δέκτης GPS.
Μαζί με τη συσκευή διατίθεται δωρεάν η εφαρμογή πλοήγησης Sygic Mobile Maps για εύκολη και γρήγορη πλοήγηση με τους χάρτες της Ελλάδας και της Κύπρου. Η συγκεκριμένη εφαρμογή περιλαμβάνεται σε ξεχωριστή κάρτα Micro SD με δυνατότητα αναβάθμισης των χαρτών, χωρίς χρέωση, κάθε τέσσερις μήνες.
Η COSMOTE προσφέρει το Samsung OMNIA II στις προνομιακές τιμές των οικιακών προγραμμάτων “COSMOTE i” και των επαγγελματικών προγραμμάτων “COSMOTE Business i”, που συνδυάζουν δωρεάν χρόνο ομιλίας, δωρεάν μηνύματα και δωρεάν MBytes για πρόσβαση στο Internet, με μηνιαία πάγια που ξεκινούν από 20€. Σε ορισμένα προγράμματα η συσκευή παρέχεται δωρεάν.
Το Samsung OMNIA II είναι διαθέσιμο σε όλα τα καταστήματα COSMOTE, στα COSMOTE Corners, στο εκτεταμένο εμπορικό δίκτυο ΓΕΡΜΑΝΟΣ και στα OTEshops.
t3mag






Τελικά όλη η φημολογία για το Tenere 1200 αποδεικνύεται πως είχε βάση, αφού πριν από λίγες ώρες η Yamaha παρουσίασε ένα concept της μοτοσικλέτας στο σαλόνι του Τόκιο, πάνω στο οποίο θα βασιστεί το μοντέλο ευρείας παραγωγής που θα λανσαριστεί το 2011. Κυριότερο χαρακτηριστικό; Ο «extreme» χωμάτινος χαρακτήρας! Το εντυπωσιακότερο στοιχείο της παρουσίασης, είναι το γεγονός πως το πρωτότυπο μοντέλο είναι φτιαγμένο από… πανί! Συγκεκριμένα, πάνω στο σκελετό της μοτοσικλέτας οι άνθρωποι της Yamaha αντικατέστησαν με τμήματα πανιών το φέρινγκ, τα πλαστικά και το ρεζερβουάρ, αφήνοντας να «εννοηθεί» η τελική μορφή του μοντέλου. «Έργο τέχνης» λένε εκείνοι, ένα πολύ έξυπνο promotion λέμε εμείς, αφού τα πανιά είναι «πλεγμένα» με τέτοιο τρόπο που θυμίζουν την παραδοσιακή αμφίεση των Βεδουίνων, των Τουαρέγκ και των λοιπών νομαδικών φυλών της ερήμου.Δείτε περισσότερα εδώ : http://www.mototriti.gr/data/news/preview_news/79284.asp

Ξεκίνησε η ανάπτυξη του πρώτου Service Pack για τα Windows 7


Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγες μέρες από την κυκλοφορία των Windows 7 και η Microsoft φέρεται να έχει ήδη ξεκινήσει την ανάπτυξη του πρώτου Service Pack για το νέο λειτουργικό. Πληροφορίες που δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί αναφέρουν ότι η πρώτη beta θα διατεθεί σε επιλεγμένους testers μέσα στο Δεκέμβριο, με την πρώτη δημόσια beta να αναμένεται ένα μήνα αργότερα, δηλαδή τις πρώτες εβδομάδες του 2010.


Σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν, θα υπάρξει και δεύτερη public beta, η οποία θα δώσει τη θέση της σε δύο εκδόσεις release to manufacturing [RTM] μέσα στο καλοκαίρι. Αν επαληθευτεί το χρονοδιάγραμμα αυτό, η τελική έκδοση του SP1 για τα Windows 7 θα πρέπει να αναμένεται σε λιγότερο από ένα χρόνο, μετρώντας από τη σημερινή ημερομηνία.

Φαίνεται ότι η τοποθέτηση του Steven Sinofsky ως επικεφαλής του Τμήματος Windows της Microsoft έχει επισπεύσει όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με το δημοφιλέστερο λειτουργικό του πλανήτη. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην "προ-Sinofsky εποχή", τα 7 αναμένονταν τους πρώτους μήνες του 2010.

Όσο για τα χαρακτηριστικά που θα περιλαμβάνει το SP1, δεν έχουν διαρρεύσει ακόμη πληροφορίες. Προς το παρόν, δε φαίνεται να υπάρχει στα 7 κάποιο σοβαρό πρόβλημα που να χρήζει αντιμετώπισης μέσω Service Pack.

Φυσικά, θα πρέπει να επαναλάβουμε ότι τα παραπάνω δεν έχουν επιβεβαιωθεί από τη Microsoft, οπότε δε μπορούμε να τα υιοθετήσουμε με βεβαιότητα.
pcmag

Δεν αμφισβητείται η κυριαρχία της Google στις μηχανές αναζήτησης


Η Microsoft παρουσίασε πριν από λίγο καιρό τη μηχανή αναζήτησης Bing, φιλοδοξώντας να αμφισβητήσει την παντοκρατορία της Google στο χώρο της διαδικτυακής αναζήτησης. Το ίδιο διάστημα, ο κολοσσός του software έκλεινε συμφωνία με τη Yahoo! και δημιουργούσε ένα κοινό μέτωπο απέναντι στη Google. Ωστόσο, η τελευταία εμφανίζεται ακλόνητη και όχι μόνο δε χάνει μερίδιο αγοράς, αλλά καταφέρνει να αυξήσει τη διαφορά.


Τα τελευταία στοιχεία που συγκέντρωσε η εταιρεία StatCounter δείχνουν ότι σε παγκόσμιο επίπεδο η Google είχε τον Οκτώβριο μερίδιο αγοράς 90,81% από 90,54% που είχε το Σεπτέμβριο. Το Bing ανέβηκε από το 3,25% στο 3,31%, μικραίνοντας τη διαφορά από τη Yahoo! που έπεσε από το 4,37% στο 4,1%.

Ελαφρώς διαφορετική η κατάσταση στην Ελλάδα, με το Bing να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 1,25% (από 1,21% το Σεπτέμβριο) και τη Yahoo! να πέφτει από το 0,95% στο 0,84%. Η Google συνεχίζει να σαρώνει στην Ελλάδα, με μερίδιο αγοράς για τον Οκτώβριο 97,62%
πηγή:pcmag


Μικρό αλλά θαυματουργό: πρόκειται για το νέο camcorder της Veho, το οποίο ενσωματώνει πληθώρα λειτουργιών σε ένα εντυπωσιακά μικρό «πακέτο».
Με εξαιρετική ποιότητα High Definition εικόνας, καθώς και ψηφιακό zoom 8x, δυνατότητες σταθεροποίησης και εντοπισμού κίνησης, έχει πολύ καλές επιδόσεις σε «δύσκολες» φωτογραφίες. Φορτίζεται μέσω USB και διαθέτει αποθηκευτικό χώρο των 64 ΜΒ, επεκτάσιμο μέσω χρήσης κάρτας SD, ενώ επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να παίξει αρχεία ήχου mp3. Ο αισθητήρας του είναι των 5 megapixel και είναι εφοδιασμένο με οθόνη 2,5 ιντσών. Οι διαστάσεις του: 100mm x 57mm x 17.9mm, ενώ ζυγίζει 86 γραμμάρια. πηγή:kathimerini

Ion Tape Express



Όσο παρωχημένες και αν φαντάζουν σήμερα, οι κασέτες έχουν γεμίσει με μουσική τα αυτιά μίας ολόκληρης γενιάς : η συγκίνηση της ηχογράφησης μίας αγαπημένης εκπομπής, ή η δημιουργία μίας «ειδικής» κασέτας με συγκεκριμένες επιλογές, είναι πράγματα τα οποία βρίσκονται αποθηκευμένα με αγάπη στις μνήμες πολλών.
Στους νοσταλγούς αυτής της εποχής απευθύνεται το Ion Tape Express, το οποίο (σε συνδυασμό με το ειδικό λογισμικό- EZ Tape Converter) επιτρέπει τη μεταφορά τραγουδιών από κασέτες στον υπολογιστή σας, σε μορφή MP3. Εν ολίγοις, μπορείτε να μεταφέρετε τα τραγούδια από όλες τις παλιές σας κασέτες, οι οποίες μαζεύουν σκόνη σε κάποιο συρτάρι στο σκληρό σας δίσκο και από εκεί στις ψηφιακές σας συσκευές. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα απευθείας σύνδεσης με το στερεοφωνικό σας σύστημα. Συμβατό με Mac OS X, Windows XP και Vista. Η τιμή του: 49,99 δολάρια.Δείτε περισσότερα εδώ
πηγή:kathimerini

Opera: Άλματα πραγματοποιεί το web από κινητά Η πρόσβαση στον Παγκόσμιο Ιστό από κινητά τηλέφωνα αυξάνεται με εντυπωσιακούς ρυθμούς.


Εντυπωσιακή είναι η αύξηση στη χρήση κινητών από το web, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση που δημοσίευσε η Οpera, εταιρεία ανάπτυξης browser. Συγκεκριμένα τον τελευταίο μήνα, περισσότερα από 35,6 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποίησαν την Opera Mini (browser σε κινητά που δίνει πάνω από 500 εκατομμύρια pageviews ημερησίως, σε ένα μεγάλο εύρος κινητών συσκευών).
Πρόκειται για αύξηση της τάξεως του 11,5% συγκριτικά με τον Αύγουστο του 2009 και για το εντυπωσιακό «άλμα» 150% σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2008. Με όρους δεδομένων, η Νορβηγική εταιρεία λογισμικού ισχυρίζεται ότι οι servers της επεξεργάζονται 2 petabytes ή αλλιώς 2.000 terabytes.
H κίνηση δεδομένων μέσα από τον browser της Opera –με συμπίεση δεδομένων που άγγιξε το 90% για εξοικονόμηση συχνοτήτων– αυξήθηκε κατά 8,7% τον Σεπτέμβριο (από τον Αύγουστο) ενώ συνολικά οι νέοι χρήστες ανήλθαν στα 4 εκατομμύρια.
Η υψηλή συμπίεση δεδομένων, ανακοίνωσε η εταιρεία, κάνει τους χρήστες σε 10 χώρες να εξοικονομούν 672 εκατομμύρια δολάρια μηνιαίως ή 8,1 δισ. δολάρια ετησίως.
Η τελευταία έκθεση της Opera έρχεται να επιβεβαιώσει και άλλα σχετικά ευρήματα αν και η συζήτηση για τις προοπτικές του κινητού web συναντά ακόμη επιφυλάξεις .
Δείτε στο γράφημα που ακολουθεί την εντυπωσιακή άνοδο που καταγράφει η κατανάλωση δεδομένων/μήνα (σε εκατομμύρια MB) από τους χρήστες της Opera.
kathimerini

LTE, 5th band κινητά που δουλεύουν σε όλες τις Ηπείρους

Από τους πρώτους μήνες του 2010, κάτοικοι ευρωπαϊκών χωρών (Ελλάδα;) θα απολαμβάνουν στο φορητό υπολογιστή τους, ταχύτητες 150 Mbps download και 50 Mbps upload κάνοντας χρήση των κατάλληλων LTE USB modem. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των στελεχών της Nokia Siemens Networks, δεν αποκλείεται προς τα τέλη του 2010 να παρουσιαστούν και τα πρώτα κινητά τηλέφωνα LTE.
Αυτό που εντυπωσιάζει είναι το γεγονός ότι το LTE θα είναι παγκόσμιο σε πέντε διαφορετικές μπάντες και τα πεντά-μπαντα κινητά LTE θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε Ήπειρο. Αυτό σημαίνει ότι αν μας αρέσει ένα αμερικάνικο κινητό όπως π.χ. κάποιο Motorola ή Palm, δεν θα περιμένουμε να κυκλοφορήσει η ευρωπαϊκή έκδοση, αλλά θα μπορούμε να το φέρνουμε άμεσα από Αμερική και θα δουλεύει «like a charm» στη χώρα μας!
techblog.gr

Sony VAIO W series, Netbook αποκλειστικά στην COSMOTE



Το είδατε το νέο VAIO W series στα καταστήματα COSMOTE; Μετά το VAIO P, αυτό το μακρόστενο netbook που σχεδιαστικά μοιάζει με γυναικεία τσάντα βραδινής εξόδου, η Sony παρουσίασε ένα πιο κλασικό netbook με οθόνη 10,1 ιντσών, επεξεργαστή Atom 1,6 GHz και 1GB RAM. Μπορείτε να το αποκτήσετε δωρεάν με συμβόλαιο 24 μήνες στο πρόγραμμα Cosmote Internet on The Go 10GB και πάγιο 39 ευρώ το μήνα.
techblog.gr

Femtocell, Βελτιώνει το σήμα των κινητών μέσα στο σπίτι μας


Είναι κλασσικό το πρόβλημα με τα κινητά που έχουν χαμηλό ή καθόλου σήμα σε χώρους όπως υπόγεια, ισόγεια ή σε δύσκολες γεωγραφικά περιοχές. Για παράδειγμα εγώ μένω σε ισόγειο και αναγκάζομαι πολλές φορές να κάτσω σε συγκεκριμένο σημείο του σπιτιού για να μπορέσω να μιλήσω στο κινητό. Και δεν είναι θέμα συσκευής ή εταιρείας κινητής, και οι φίλοι μου αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα όταν με επισκέπτονται.
Τη λύση σε αυτό το πρόβλημα έρχεται να δώσει η τεχνολογία Femtocell. Με απλά λόγια προμηθεύεσαιιι από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας την συσκευή Femtocell την οποία συνδέεις στο ίντερνετ με καλώδιο ethernet και ουσιαστικά βάζεις μια μικρή κεραία στο σπίτι σου που βελτιώνει το σήμα που πιάνει το κινητό σου. Η συσκευή αυτή όπως η πρόταση της Huawei που βλέπουμε στη φωτογραφία, ενσωματώνει κάρτα μια SIM της εταιρείας κινητής που θέλεις να βελτιώσεις την κάλυψη ενώ η υπηρεσίες είναι δωρεάν, χωρίς συμβόλαιο.
Οι πληροφορίες μας λένε ότι στις αρχές του 2010 θα παρουσιαστεί η υπηρεσία Femtocell από μια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας (δεν γνωρίζουμε ποια). Όπως επίσης δεν γνωρίζουμε πια θα είναι η εμπορική πολιτική. Θα το δίνουν δωρεάν σε όσους κάνουν νέο συμβόλαιο; Θα την αγοράζει όποιος θέλει σε συγκεκριμένη τιμή; Μένει να το μάθουμε.
Όπως είναι φυσικό εγείρονται ερωτήματα όπως «σιγά μην βάλω κεραία μέσα στο σπίτι μου, να ψηθεί ο εγκέφαλός μου». Οι επιστήμονες απαντούν ότι ο πομπός θα εκπέμπει λιγότερο από όσο εκπέμπουν τα ασύρματα τηλέφωνα DECT, δηλαδή κάτω από 50mw. Σίγουρα θα ξεκινήσει ένας ολόκληρος διάλογος και στην συζήτηση θα μπουν η «εξυπηρέτηση» και οι «πιθανές βλάβες στην υγεία μας», αλλά το ίδιο δεν συμβαίνει και με τα τα κινητά τηλέφωνα;
techblog.gr

Top 10 games του τελευταίου τριμήνου στο GameOver

Top 10 games του τελευταίου τριμήνου σύμφωνα με το  GameOver  http://gameover.gr/top10

Dragon Age: Origins

Το Dragon Age είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τη Bioware και ένας τίτλος, για τον οποίο τα παιχνίδια του marketing είχαν δημιουργήσει ερωτηματικά σχετικά με το ύφος του. Από τη μία πλευρά το παιχνίδι έχει χριστεί από την Bioware ως ο πνευματικός διάδοχος του Baldur’s Gate και, όπως έχει δηλώσει η ίδια, ετοιμαζόταν από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε το Neverwinter Nights. Από την άλλη, έχουν κυκλοφορήσει πολλά videos, τα οποία απευθυνόνταν σε ένα ευρύτερο κοινό και τόνιζαν τη δράση και το αίμα ως τα χαρακτηριστικά του τίτλου. Τι είναι τελικά το Dragon Age; Το νεότερo πόνημα της Bioware είναι ένα παλαιού τύπου RPG, το οποίο ξεφεύγει από τα τελευταία παιχνίδια της εταιρείας, αφού είναι σαφώς λιγότερο "mainstream", ενώ τα αιμοβόρα και rock videos που βλέπαμε εδώ και μήνες κρίνονται τελικά ως εντελώς παραπλανητικά.
Αρχίζοντας την περιπέτεια, ανάλογα με την κλάση και το background του χαρακτήρα μας, παίζουμε έναν από τους έξι διαθέσιμους πρόλογους που μας οδηγούν στους Grey Wardens, οι οποίοι έχουν ως σκοπό να εξαλείψουν μία σκοτεινή δύναμη που έρχεται στον κόσμο κάθε μερικές εκατοντάδες χρόνια. Στις πρώτες ώρες το παιχνίδι είναι γραμμικό με περισσότερα videos και διαλόγους παρά μάχες και gameplay.
Κατά την περίοδο αυτή στήνονται οι βάσεις του κόσμου του παιχνιδιού, αν και το άγχος της Bioware να στήσει τον κόσμο αυτό με τρόπο εντυπωσιακό και κινηματογραφικό, σαφώς υποβαθμίζει την ποιότητα των πρώτων ωρών, οι οποίες όμως δεν είναι αντιπροσωπευτικές του συνόλου. Στην αρχή της περιπέτειας δίνεται η αίσθηση ότι η Bioware βιάζεται να στήσει τον κόσμο, ενώ υπάρχουν πολλά videos που θυμίζουν τον Άρχοντα των Δακτυλιδιών, videos που, αν και εντυπωσιακά, δίνεται η εντύπωση ότι περισσότερο χρησιμεύουν στη δημιουργία trailer, πάρα στο να προσφέρουν κάτι ουσιαστικό. Επίσης, στην αρχή του το Dragon Age Origins είναι μάλλον ιδιαίτερα γραμμικό και έχει αρκετά λάθη στην αφήγηση, όπως υπερβολικές αντιδράσεις των χαρακτήρων, απαντήσεις των NPCs που δε φαίνεται να ταιριάζουν ιδιαίτερα στις ερωτήσεις μας και ελλιπή ανάπτυξη κάποιων προσώπων.
Ευτυχώς, βέβαια, από ένα σημείο και μετά η εξέλιξη αλλάζει δραματικά. Η διαφορά στο ύφος του πρώτου κομματιού του παιχνιδιού με τη συνέχεια -μεταξύ σοβαρού και αστείου- δίνει την εντύπωση ότι το πρώτο μέρος δημιουργήθηκε για να το δείξει η Bioware στην ΕΑ και ότι το υπόλοιπο είναι αυτό που είχε εξ αρχής η εταιρεία στο νου της, το οποίο σαφώς και δεν απευθύνεται σε casual κοινό.
Τεχνικός τομέας
Σε ό,τι αφορά την τεχνολογία του, το Dragon Age σίγουρα δεν βρίσκεται στην αιχμή. Τα γραφικά παρουσιάζουν διακυμάνσεις με αρκετά μεγάλη διαφορά από περιοχή σε περιοχή, με το draw distance και την ποιότητα των υφών να μην ανταποκρίνονται στα σημερινά δεδομένα, απόρροια μάλλον της μεγάλης περιόδου ανάπτυξης του παιχνιδιού. Τα μοντέλα των χαρακτήρων είναι αρκετά καλοσχεδιασμένα, αν και το animation τους είναι κάπως απότομο. Βέβαια, στις μάχες η συνολική εικόνα είναι αρκετά καλή με τα εφέ των ξορκιών να είναι όμορφα και τις κινήσεις των χαρακτήρων να ανταποκρίνονται πλήρως στην περιγραφή των κινήσεων που υπάρχει στα αντίστοιχα skills.
Στο art direction, όμως, το Origins δεν απογοητεύει. Χωρίς να ξεφεύγει από όσα έχουμε δει σε ανάλογα παιχνίδια, το εικαστικό συμβάλει στη δημιουργία μιας εξαιρετικής ατμόσφαιρας ενώ η κάθε πόλη είναι κατασκευασμένη με διαφορετική τεχνοτροπία. Ο ηχητικός τομές κινείται -ως συνήθως για παιχνίδι της Bioware- σε κορυφαία επίπεδα με τα voice overs τις περισσότερες φορές να είναι εντυπωσιακά και τις μελωδίες που ακούγονται να ταιριάζουν απόλυτα με το High/ Dark Fantasy ύφος του τίτλου.
Ο κόσμος και οι χαρακτήρες
Ο κόσμος του Origins είναι πιθανότατα ο καλύτερος και πληρέστερος που έχει δημιουργηθεί ποτέ για τις ανάγκες ενός videogame. Κατά τη διάρκεια της μακροσκελούς περιπέτειας συναντάμε ξεχωριστούς λαούς με τους δικούς τους θρύλους και το δικό τους τρόπο ζωής, ενώ ο κόσμος του παιχνιδιού έχει τόσες ιδέες και τόση φαντασία, που σε αρκετές περιπτώσεις συνειδητοποιούμε ότι άλλα παιχνίδια και ταινίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν σαν κεντρική ιδέα τους στοιχεία, που για το Dragon Age αποτελούν απλά ένα μικρό μέρος του μαγευτικού κόσμου του. Αξιοθαύμαστος είναι και ο τρόπος με τον οποίο το παιχνίδι μας κάνει να νιώθουμε ως κομμάτι του κόσμου αυτού, είτε εξαιτίας των επιλογών που κάνουμε, είτε λόγω μικρών λεπτομερειών, οι οποίες καταφέρνουν να δημιουργήσουν την απαιτούμενη ατμόσφαιρα.
Αν και στην αρχή της περιπέρειας οι περισσότερες επιλογές από αυτές που κάνουμε είναι μάλλον εικονικές -αφού το παιχνίδι μας οδηγεί εκεί που θέλει- από ένα σημείο και μετά οι επιλογές έχουν αντίκτυπο στην εξέλιξη της ιστορίας και δεν περιορίζονται στο αν απλά θα αποδεχτούμε να ολοκληρώσουμε ή όχι ένα επιπλέον side quest. Επίσης, δεν υπάρχει κάποια ένδειξη, η οποία θα μας κρίνει και θα δείχνει πόσο "καλοί" οι "κακοί" είμαστε, κάτι που μας άρεσε, αφού συνήθως στα παιχνίδια που συμβαίνει αυτό προσπαθούσαμε να είμαστε είτε άγιοι, είτε δαίμονες.
Αντιθέτως, σε αυτή τη περίπτωση αισθανθήκαμε ελεύθεροι να αποφασίζουμε για κάθε περίπτωση ξεχωριστά, αν και βέβαια πολλούς θα τους καθοδηγήσει ο...έρωτας στην πορεία που θα ακολουθήσουν. Ενώ συζητάμε με κάποιον NPC, οι χαρακτήρες της ομάδας μας πολλές φορές ανακατεύονται στη συζήτηση και λένε την άποψη τους, ενώ υπάρχει μία ένδειξη που δείχνει πόσο αποδοκιμάζουν ή επικροτούν τις ενέργειες μας, κάτι που μπορεί να μας οδηγήσει είτε σε ερωτική σχέση με τους χαρακτήρες αυτούς, είτε σε ανταρσία μελών της ομάδας μας. Το βάθος των χαρακτήρων είναι εντυπωσιακό και οι απόψεις τους δεν περιορίζονται στο "σώσε τους όλους" ή "σκότωσέ τους", αλλά ο τρόπος που βλέπουν τα πράγματα αντικατοπτρίζει την κοινωνία από την οποία προέρχονται και τον τρόπο με τον οποίο μεγάλωσαν.
Μάλιστα, σε μερικές περιπτώσεις που τα πράγματα φαίνονται απλά -όπως το να σκοτώσουμε κάποιο τέρας- είναι πιθανόν κάποιος χαρακτήρας να μας κάνει να...φιλοσοφήσουμε το θέμα. Μπορούμε επίσης να δωροδοκήσουμε τους χαρακτήρες για να μας συμπαθήσουν με αντικείμενα που βρίσκουμε ή αγοράζουμε, ενώ κάποια από αυτά ανοίγουν side quests που βασίζονται στους χαρακτήρες. Πρέπει να τονίσουμε, βέβαια, ότι τα δώρα αυτά βοηθούν μεν την κατάσταση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι τόσο σπουδία ώστε υποβιβάζουν τη σημασία της ταύτισης των απόψεων μας με τους χαρακτήρες.

EA - Dragon Age Origins (XBOX360)

gameover.gr

Οι νέες κυκλοφορίες της THQ

Ικανοποιημένη εμφανίστηκε η THQ σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις των τίτλων της και παρόλο που τα κέρδη έχουν ελαττωθεί, η εταιρία δηλώνει αισιόδοξη για το μέλλον. Κάνοντας έναν απολογισμό για το δεύτερο τετράμηνο του 2009, τα κέρδη έφτασαν τα 101.3 εκατομμύρια δολάρια, την ώρα που για το προηγούμενο έτος είχαν αγγίξει τα 164.8 εκατομμύρια. Η επίσημη δικαιολογία είναι πως οι τίτλοι που κυκλοφόρησαν ήταν σαφώς λιγότεροι. Tο UFC 2009 Undisputed ήταν η αιχμή του δόρατος για την THQ. Ο συγκεκριμένος τίτλος κατάφερε να υποσκελίσει ακόμα και τη γνωστή σειρά Smackdown vs Raw, η οποία όμως θα συνεχίσει κανονικά την πορεία της στον χώρο των videogames –έχει ήδη υπογραφεί η σχετική συμφωνία με την ομοσπονδία wrestling.
Από εκεί και έπειτα, η THQ ελπίζει σε ένα ακόμα καλύτερο μέλλον, ενώ δεν παρέλειψε να παρουσιάσει τους τίτλους που σκοπεύει να διαθέσει τόσο εντός του 2009, όσο και μέσα στο 2010.
Η λίστα με τις νέες κυκλοφορίες έχει ως εξής:
- WWE SmackDown vs. Raw 2010: Xbox 360, PS3, Wii, DS, PS2, PSP
- MX vs. ATV Reflex: Xbox 360, PS3, DS, PSP
- All Star Cheer Squad 2: Wii
- Disney Pixar’s Cars Race-O-Rama: Xbox 360, PS3, Wii, DS, PS2, PSP
- Drawn to Life: The Next Chapter: Wii, DS
- Marvel Super Hero Squad: Wii, DS, PS2, PSP
- SpongeBob Truth or Square: Xbox 360, Wii, DS, PSP
- The Biggest Loser: Wii, Nintendo DS
- World of Zoo: Wii, DS, PC
- Company of Heroes Online
- Dragonica Online
gameover.gr