Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Opera: Άλματα πραγματοποιεί το web από κινητά Η πρόσβαση στον Παγκόσμιο Ιστό από κινητά τηλέφωνα αυξάνεται με εντυπωσιακούς ρυθμούς.


Εντυπωσιακή είναι η αύξηση στη χρήση κινητών από το web, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση που δημοσίευσε η Οpera, εταιρεία ανάπτυξης browser. Συγκεκριμένα τον τελευταίο μήνα, περισσότερα από 35,6 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποίησαν την Opera Mini (browser σε κινητά που δίνει πάνω από 500 εκατομμύρια pageviews ημερησίως, σε ένα μεγάλο εύρος κινητών συσκευών).
Πρόκειται για αύξηση της τάξεως του 11,5% συγκριτικά με τον Αύγουστο του 2009 και για το εντυπωσιακό «άλμα» 150% σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2008. Με όρους δεδομένων, η Νορβηγική εταιρεία λογισμικού ισχυρίζεται ότι οι servers της επεξεργάζονται 2 petabytes ή αλλιώς 2.000 terabytes.
H κίνηση δεδομένων μέσα από τον browser της Opera –με συμπίεση δεδομένων που άγγιξε το 90% για εξοικονόμηση συχνοτήτων– αυξήθηκε κατά 8,7% τον Σεπτέμβριο (από τον Αύγουστο) ενώ συνολικά οι νέοι χρήστες ανήλθαν στα 4 εκατομμύρια.
Η υψηλή συμπίεση δεδομένων, ανακοίνωσε η εταιρεία, κάνει τους χρήστες σε 10 χώρες να εξοικονομούν 672 εκατομμύρια δολάρια μηνιαίως ή 8,1 δισ. δολάρια ετησίως.
Η τελευταία έκθεση της Opera έρχεται να επιβεβαιώσει και άλλα σχετικά ευρήματα αν και η συζήτηση για τις προοπτικές του κινητού web συναντά ακόμη επιφυλάξεις .
Δείτε στο γράφημα που ακολουθεί την εντυπωσιακή άνοδο που καταγράφει η κατανάλωση δεδομένων/μήνα (σε εκατομμύρια MB) από τους χρήστες της Opera.
kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου