Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Cranberry Diamond Disc - Δίσκοι αδαμάντινου χαρακτήρα!


Όταν βγαίνει μία νέα τεχνολογία καπελώνει την προηγούμενη. Παράδειγμα τα νέα δισκάκια ‘Diamomd Disc’ της εταιρείας Cranberry που υπόσχονται αντοχή μίας χιλιετίας.
Μια νέα τεχνολογία ευαγγελίζεται η εταιρεία Cranberry για δίσκους αποθήκευσης δεδομένων και αρχείων πάσης φύσεως, η οποία υπόσχεται εγγυημένη μακροζωία 1000 ετών. Ποιος τα χρειάζεται τόσα χρόνια δεν γνωρίζω.

Αυτό που γνωρίζω είναι ότι οι ισχυρισμοί της εταιρείας για το ότι οι σημερινοί δίσκου CD & DVD κρατάνε 2 έως 5 χρόνια, είναι υπερβολικοί.

Γνωρίζουμε ότι έχουν ένα όριο, γνωρίζουμε επίσης ότι όσο μεγαλύτερη ταχύτητα εγγραφής χρησιμοποιούμε τόσο μειώνεται ο χρόνος ζωής του δίσκου, αλλά όχι και 2 με 5 χρόνια! Τς... Τς... Τς... μαρκετινίστικες υπερβολές.

Και δεν μιλάμε φυσικά για τα αγορασμένα, αλλά αυτά που έχουμε δημιουργήσει εμείς.

Οι νέοι δίσκοι δεν διαθέτουν επικολλημένες επιφάνειες, επιφάνειες με βαφή ή ανακλαστικές. Μία ακτίνα laser υψηλής ένταση χαράζει στην κυριολεξία την πληροφορία πάνω στον συνθετικό δίσκο που όπως λένε οι εκπρόσωποι της εταιρείας θυμίζει διαμάντι.

Η εγγραφή γίνεται μόνο από την συσκευή της Cranberry, ενώ τα δισκάκια παίζουν στα περισσότερα DVD player.

Η τιμή βέβαια αγγίζει τα ουράνια (συσκευή εγγραφής και 150 δισκάκια κάτι λιγότερο από 5000 ευρώ) και απευθύνεται μάλλον περισσότερο σε όσους έχουν μεγάλη οικειότητα με τους πολύτιμους λίθους.
fullhd

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου