Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

BMW Vision EfficientDynamics




Με τρεις κινητήρες, με ρύπους χαμηλότερους από ένα υπέρ-μίνι, με γραμμές από μια φουτουριστική κόλαση, το Vision είναι το μέλλον όπως θα το θέλαμε. Και ας μην ξεχνιόμαστε: Το μέλλον αρχίζει από «Μ».

Το βάφτισαν «Vision», όραμα. Η BMW θα μπορούσε να το είχε ονομάσει κάλλιστα «Relief», Ανακούφιση. Προφανώς θα ήταν παρεξηγήσιμο, ιδιαίτερα σε συνδυασμό με τη σούπερ-σέξι εμφάνισή του, δεν θα ήταν όμως λιγότερο ταιριαστό όνομα για το πιο ενδιαφέρον πρωτότυπο που έχει εμφανιστεί για όσο θα άξιζε να θυμάται κανείς. Κι αυτό που κάνει ενδιαφέρον το Vision δεν είναι ούτε το συγκλονιστικό σχήμα του, ούτε οι εφαρμογές της υβριδικής τεχνολογίας που κρύβονται στα εντόσθιά του. Είναι περισσότερο ο δρόμος που δείχνει, οι ελπίδες που δίνει στις επερχόμενες γενεές οδηγών για μια μη ευνουχισμένη, κλινική και κλινικώς νεκρή αυτοκίνηση. Εντελώς σχηματικά, μια «οικολογική Μ3» είναι το δικαίωμα στο όνειρο για όσους είχαν αρχίσει να ανησυχούν σοβαρά για το μέλλον της οδηγικής εμπειρίας.

Επίσημο δελτίο τύπου της BMW, δεύτερη συνοπτική παράγραφος, τίτλος «Τεχνολογία»: «Ως πρόταση για ένα πλήρως υβριδικό όχημα, το πρωτότυπο Vision EfficientDynamics είναι εφοδιασμένο με έναν 3κύλινδρο turbo-diesel και δύο ηλεκτροκινητήρες. Η συνολική απόδοση του συστήματος φτάνει τους 356 ίππους, η μέγιστη ροπή τα 81,6 kgm. Η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς, καθώς σε καθέναν από τους δύο άξονες, εμπρός και πίσω, υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας.yupi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου